This version of the page http://pravda.com.ua/articles/ (107.178.251.122) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-07-22. The original page over time could change.
Аналітика. Статті. Публікації. Інтерв'ю. Прогнози | Українська правда
Статті
Політрозклади

Перестановки в Офісі президента. Хто оточує Зеленського

"Українська правда" вирішила розібратися, що відбулося в команді Зеленського, куди й чому йдуть старі кадри і як так сталось, що основним принципом кадрової політики став пошук людей, які вміють тримати при собі "свої 5 копійок". 
інтерв'ю

Борис Філатов – про політ у космос, знайомство з Бренсоном, та тисячі доларів на космічні подорожі

"Українська правда" вирішила записати інтерв'ю з Борисом Філатовим на тему космосу. І це розмова не про політику чи місцеве самоврядування. (рос.)
інтерв'ю

"Він говорив: мамуська, ми ж з тобою партизани". Мама Павла Шеремета про сина і надію на правосуддя

Перед п'ятою річницею вбивства ми поговорили з мамою Павла - Людмилою Станіславівною. Про журналіста, який говорив правду в небезпечних для журналістів державах. Про особистісь, пам'ять про яку зберігають в трьох країнах. І про розслідування, за яким суспільство пильно стежить з різними емоціями. (рос.)
Головне на Українській правді
Усі публікації

П'ять українських історій про пандемію "іспанки"

Іспанку просто не фіксували у документах. Дані про кількість хворих та померлих часто не збирали. Тим паче, що паралельно тривала пандемія холери. А специфічно в Україні – епідемія тифу. Холера і тиф були знайомі українським лікарям.

Євровідпустка: хто ще планує пускати туристів з України та як потрапити у "закриті" країни

Ще шість держав ЄС планують відкритися для туристів з України, незалежно від вакцинації. Ми маємо їхній перелік.

Голова енергорегулятора Валерій Тарасюк: Куди не поїду – мені "сідають на хвіст" журналісти телеканалу "Україна"

Нижче – про те, навіщо успішний бізнесмен перейшов на державний хліб в НКРЕКП, з чого почався його конфлікт з ДТЕК, як він бачить його вирішення і навіщо їздить в Офіс президента. (рос.)

Орбан почує всіх: чим особливий шпигунський скандал Pegasus і до чого тут Угорщина

Масове стеження за політичними лідерами, журналістами та активістами – до гучного шпигунського скандалу потрапила навіть одна країна ЄС.

Полювання на президента

Колишній писар УПА, донський козак і чеський мільйонер. Цей цікавий "коктейль особистостей" був залучений до проведення теракту, який мав відбутися у Празі за кілька днів до падіння Третього Райху.

Без бензину і дизелю. Чому в Україні хочуть заборонити традиційні авто

Уряд планує завершити еру двигунів внутрішнього згоряння вже з 2027 року. Як турбота про екологію вплине на автолюбителів та що буде з бензиновими та дизельними автомобілями?

Космічний туризм від Бренсона, Безоса і Маска: чим вони відрізняється і коли подешевшає квиток у космос

З чого почався космічний туризм, за яких умов були створені три провідні приватні космічні компанії, чим вони відрізняються і що чекає на людство у найближчі десятиліття.

Партнерство без огляду на Україну: про що домовлялися Джо Байден та Ангела Меркель

США не відходять від свого курсу на підтримку України. Проте далеко не все підпорядковано цій меті – це й довели останні перемовини Джо Байдена з Ангелою Меркель.
інтерв'ю

У порівнянні з Путіним в очах Заходу Зеленський виглядає істинним демократом, а Порошенко державним мужем − політолог Олександр Мотиль

В інтерв'ю "Українській правді" Олександр Мотиль розповів, що вразило його в статті Путіна про "один народ, єдине ціле", чому на його думку реінтеграція окупованих території Донбасу сьогодні є самогубством для України, а розмова про перегляд кордонів − скриня Пандори для РФ.
подкаст

Чому пішов Арсен Аваков та чого чекати від Дениса Монастирського? Говоримо з Романом Романюком про зміни у МВС

"Артист повинен мати мінімум табу". Інтерв'ю з акторкою Анастасією Зюркаловою

Про нову казку для дорослих, театральну майстерню-сім'ю, дитячі зйомки і як виживають артисти на карантині, Анастасія розповіла в інтерв'ю "УП.Життя".

"Був у мене друг, а тепер є подруга". Як українські ЛГБТ-військові виходять з тіні 

"Українська правда" розповідає історії боротьби за себе та Україну від трьох українських військових, які зробили камінг-аути.

Реформа корпоративного управління прийнята у першому читанні, листування Вітренко та Споттісвуд: підсумки тижня для держпідприємств

Аромат пристрасті: чи здатні парфуми з феромонами допомогти у пошуках кохання

Існує міф, що парфуми з феромонами можуть збільшити привабливість та заворожити чоловіка або жінку вашої мрії. Але науковці його безжально спростовують.
подорожі

#СтежкамиУкраїни. 10 найцікавіших місць Бессарабії

Цього разу спробуємо допомогти вам розібратися з мальовничою Бессарабією.

Білоруські айтівці: про переїзд в Україну, "шикарну схему з ФОП" та очікування від режиму "Дія сіті"

Менеджери компанії SoftTeco розповіли, з якими складнощами зіткнулися при відкритті офісу в Україні, оцінили схему працевлаштування ІТ-фахівців через ФОП та пояснили, чому білоруси масово не переїдуть в Україну.

ОУН та румунська меншина на Буковині

До цього часу іноді можна почути, нібито ОУН та українські повстанці боролися за етнічно чисту Україну, намагалися винищити іноетнічне населення на українських етнографічних землях, щоб змінити на користь українців національний склад районів та забезпечити їх входження до української держави

Угорщина на хвилі ЛГБТ: навіщо Орбану шукати собі нових ворогів

Напередодні виборів угорський прем'єр знову взявся за улюблену справу – шукати нових ворогів Угорщини та воскрешати старих.

Золото скіфів для Януковича, дари для Земляного Діда і три труни для Аттіли. Що знаходять в Україні "сірі" археологи 

Один із "шукачів" розповів "Українській правді" про закляту дружбу "білих", "чорних" і "сірих" археологів, підступних ютуберів, пошуки скарбів часів розкуркулення, фейки, вигадані краєзнавцями та екскурсоводами для розваги туристів, і покровителя копарів діда Хабора. 
подкаст

Тебе переповнює біль, образа і питання: "чому я"? Історія про булінг

Небажаний Бжезинський: як Варшава дала старт дипломатичному скандалу із США

Польська влада блокує прибуття американського посла до Варшави через його… громадянство. А точніше, неіснуюче громадянство.

Право на життя: чи може у Європі ветеринар відмовити у лікуванні тварин

Що гарантує домашнім тваринам у Європі гарантування їх права на життя? І що з цього досвіду варто перейняти Україні?

Заводи, які працюють на Mercedes, Porsche та Audi. Що Україна виробляє для світового автопрому

В іномарках відомих автобрендів, на яких сьогодні пересуваються українці, чимало деталей, які виготовляються саме в Україні. Що ми виробляємо для світового автопрому?

З союзниками і без Росії. Як Україна збирається повертати Крим на порядок денний світу

"Українська правда" переговорила з усіма ключовими організаторами Кримської платформи – ОПУ, МЗС, Постійним представництвом президента в Криму, депутатами – щоб зрозуміти, чого Україна може очікувати від нового формату та чим він буде підкріплений зсередини.

Кубинський виклик для Байдена: як США отримали новий пріоритет своєї політики

Ще у березні Куба не була серед пріоритетів Байдена. Однак все змінилося - і перед президентом США постав вкрай складний виклик.

Чому ми переїдаємо та як налагодити стосунки з їжею. Поради 3-х психологів

Експерти пояснили справжні причини, чому люди часом компульсивно запихають їжу до рота та не можуть зупинитися, доки не з'їдять все.

Китайські інвестиції: досвід Східної Європи для України. Відповідаємо на ключові питання

Які ризики несуть інвестиції з Китаю? Що підказує Україні досвід країн Східної та Центральної Європи?

Шантаж і залякування – в минулому. Як закон про колекторів змінить життя боржників

Стягувати борги стане важче. Почав діяти закон, який легалізує діяльність колекторів і встановлює правила спілкування з боржниками.

Кінець епохи Авакова. Як Зеленський вмовив міністра піти у відставку 

"Українська правда" розібралася, як насправді "вічний міністр" Аваков залишає міністерство внутрішніх справ, та хто такий Денис Монастирський, який очолить МВС замість Арсена Борисовича.

Напівперемога опозиції: чому Болгарія не може вийти з кризи і при чому тут РФ

Чи допоможуть Болгарії дострокові вибори у виході з політичної кризи? І чи можливо уникнути проросійського крену Софії?

Знайомство з наступником: що приніс візит Зеленського до Берліна

Останній візит українського президента до канцлерки Меркель. І, можливо, ледь не остання спроба порозумітися з Німеччиною щодо Nord Stream-2.

Андрій Адамовський: Таруто, ходімо до суду!

В інтерв'ю ЕП бізнесмен розповів про те, чим закінчилася суперечка за Sky Mall, навіщо цей торговий центр викупив Іван Фурсін, про новий проєкт у Монголії та конфлікт з Тарутою. (рос.)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 446
Реклама: