This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-medzlis (130.211.39.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-07-14. The original page over time could change.
Меджліс

Меджліс

26 червня 2021


Чубаров закликає приєднатися до ходи з великим кримськотатарським прапором

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав громадян із днем кримськотатарського прапора.

08 червня 2021


Апеляція на вирок окупантів Чубарову надійшла до кримського «суду» - адвокат

Апеляційна скарга на незаконний "вирок" "Верховного суду Криму" голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову надійшла до "суду" окупованого півострова.

05 червня 2021


Очільники СКУ та Меджлісу обговорили питання деокупації Криму

Провід Світового конґресу українців (СКУ) провів зустріч з Головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, у якій також взяли участь члени Меджлісу Ільмі Умеров, Різа Шевкієв, Абмеджіт Сулейманов та Ескендер Барієв.  

21 травня 2021


Закон про корінні народи посилить боротьбу за права кримських татар - Меджліс

Прийняття Верховною Радою закону "Про корінні народи України" дозволить посилити боротьбу за права кримських татар, які піддаються переслідуванню у тимчасово окупованому Криму.

18 травня 2021


Росія зараз проводить у Криму приховану депортацію - Меджліс

Росія застосовує проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму політику знищення, намагаючись змусити їх покинути свою землю.


Чубаров: Україна - єдина пострадянська держава, яка визнала право депортованих на повернення

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров констатує, що попри "складне ставлення" українських політиків до повернення кримських татар, Україна - єдина пострадянська держава, яка визнала право депортованих повернутися на Батьківщину.


Меджліс пов'язує сподівання на відродження кримськотатарського народу з Україною

Російська окупація Криму зруйнувала сподівання і реальні можливості корінного народу півострова - кримських татар, які були депортовані 77 років тому, на відродження, розвиток і відновлення їхніх прав.


Чубаров застеріг кримських татар від участі в меморіальних заходах окупантів у Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров застеріг кримських татар від участі в меморіальних заходах, організованих окупаційною владою в Криму.


Представники СКУ зустрілися з проводом Меджлісу кримськотатарського народу

Члени Комітету Світового конґресу українців (СКУ) з прав людини зустрілися з проводом Меджлісу кримськотатарського народу – головою Меджлісу Рефатом Чубаровим та членами Меджлісу паном Різою Шевкієвим та пані Гаяною Юксель.

17 травня 2021


Окупанти у Криму вручають застереження кримськотатарським активістам

У Криму окупаційна влада напередодні 77-ї річниці депортації кримськотатарського народу вручає активістам "застереження про неприпустимість порушення закону".

13 травня 2021


Меджліс закликає поділитися історіями рідних, які пережили депортацію

Напередодні Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Меджлісі пропонують взяти участь в акції Унутма (Пам'ятай), поділившись історіями рідних і близьких, які пережили тяготи депортації.

26 квітня 2021


В окупованому Криму не виконують рішення суду ООН - член Меджлісу

Прийняте п'ять років тому рішення окупаційної влади Криму визнати діяльність Меджлісу екстремістською й заборона його «на території РФ» позбавили кримськотатарський народ національного органу самоврядування.

23 квітня 2021


Чубаров в ООН закликав знайти механізми приборкання держави-агресора

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав ООН знайти механізми приборкання держави-агресора.

20 квітня 2021


В окупованому Криму редактора газети оштрафували за публікацію доповіді ООН зі згадкою Меджлісу

В окупованому Росією Криму «суд» оштрафував на 4 тисячі рублів (1500 грн) редактора кримськотатарської газети «Къырым» Бекіра Мамутова за публікацію доповіді Генсека ООН.

09 квітня 2021


«Справа Чубарова»: ще один «потерпілий» заявив, що не має претензій до голови Меджлісу

Відбулося засідання в так званому верховному суді Криму у справі глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, якого судять в Криму заочно.

03 квітня 2021


У постпредставництві Президента в Криму засудили переслідування головреда газети Qirim

Представництво Президента України в АРК засудило дії російської влади в Криму з переслідуванням головного редактора газети Qirim Бекіра Мамутова за публікацію доповіді генсека ООН, у якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

01 квітня 2021


В окупованому Криму головреда газети Qirim судять за згадку в публікації Меджлісу

У тимчасово окупованому Криму головного редактора газети "Qirim" Бекіра Мамутова судять за згадку в публікації Меджлісу.

19 березня 2021


Кулеба: Неможливо уявити деокупований Крим без кримських татар і без Меджлісу

Крим і кримськотатарський народ є наріжними каменями української державності, і це має засвідчити участь Меджлісу кримськотатарського народу в інавгураційному саміті Кримської платформи.

12 березня 2021


Не всі пропозиції Меджлісу увійшли до Стратегії деокупації Криму - Чубаров

Меджліс кримськотатарського народу був залучений до участі в обговоренні первісного тексту публічної частини Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, але не всі внесені ним пропозиції і зауваження були враховані.


Окупанти у Криму викликають голову регіонального Меджлісу до «Центру протидії екстремізму»

У тимчасово окупованому Росією Криму "влада" викликала до так званого Центру протидії екстремізму голову регіонального Меджлісу Судака Ільвера Аметова і заявила позов про знесення його кафе в м. Судак.

02 березня 2021


Активіст Меджлісу пропонує створити уряд АР Крим в екзилі

Кримськотатарський активіст, голова Херсонського міського Меджлісу Ібрагім Сулейманов переконаний, що необхідно переглянути структуру тих інституцій, які опікуються темою Криму, створивши уряд АР Крим в екзилі.

26 лютого 2021


Сьогодні - День спротиву російській окупації Криму

Сім років тому, 26 лютого 2014 року, у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму.

24 лютого 2021


Прокуратура АРК оголосила підозру за незаконний обшук в одного з лідерів Меджлісу

За фактом незаконного обшуку в будинку дружини заступника голови Меджлісу повідомлено про підозру «слідчому», який представляє окупаційну владу в Криму.

19 лютого 2021


Меджліс засудив чергові масові обшуки й арешти в окупованому Криму

Меджліс кримськотатарського народу засудив чергові масові обшуки і арешти в окупованому Криму, які відбулися 17 лютого.

04 лютого 2021


Справа Джемілєва: жоден свідок окупантів не підтвердив «незаконний перетин держкордону»

Після більш як місячної перерви в так званому Армянському міському суді відбулося засідання у «справі Джемілєва», в ході якого два нові свідки обвинувачення не підтвердили висунуте Мустафі Джемілєву обвинувачення за статтею про «незаконний перетин держкордону».

02 лютого 2021


Справу кримського судді-зрадника передали до суду

Прокуратура АР Крим направила до суду обвинувачення у державній зраді судді, причетного до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

07 січня 2021


Голова Меджлісу привітав українців з Різдвом

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав українців зі святом Різдва і побажав здоров'я та добробуту.

31 грудня 2020


Глава РНБО обговорив деокупацію Криму з представниками Меджлісу

У Київському офісі Меджлісу кримськотатарського народу провели нараду з секретарем РНБО Олексієм Даніловим, під час якої сторони обговорили шляхи деокупації Кримського півострова.

26 грудня 2020


Ясько не виключає можливості фальсифікацій під час зимової онлайн-сесії ПАРЄ

Керівниця Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народна депутатка із фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько не виключає можливості певних фальсифікацій під час роботи зимової сесії ПАРЄ в онлайн режимі.

22 грудня 2020


Кримську платформу представили Європарламенту

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова та депутати Верховної Ради представили Європейському парламенту Кримську платформу.

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • ДОМ
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові, крім того, цитування перекладів матеріалів іноземних ЗМІ можливе лише за умови гіперпосилання на сайт ukrinform.ua та на сайт іноземного ЗМІ. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

© 2015-2021 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-