This version of the page http://uafm.com.ua/novynnyj-digest-7/ (185.104.45.52) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-29. The original page over time could change.
Новинний Digest - Українська Асоціація Меблевиків

Новинний Digest

Київ, як лідер в Україні за обсягами виконання будівельних робіт!
Нова податкова шкала в Україні!
Шкільні меблі на Донбас від UNICEF!

Чим відзначився світ та Україна минулого тижня та чим може зацікавити меблевиків?
Читайте детальніше:

1. За даними Державної служби статистики України обсяг виконаних будівельних робіт в Україні у січні 2019 року збільшився на 6,2% порівняно з січнем 2018 року. Лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали Дніпропетровська область – 978,7 млн ​​грн, Харківська область – 770,6 млн грн і місто Київ – 1,38 млрд грн. Нове будівництво, реконструкція і технічне переоснащення склали 79,3% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітальний і поточний ремонти – 10,7% та 10,0%.

2. Згідно з передбаченими змінами законопроектом № 10066 в парламенті запропонували ввести нову шкалу оподаткування доходів фізичних осіб з максимальною ставкою податку 48%. Ставка податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) буде залежати не від походження доходів, а від їх величини. Мінімальною ставкою буде 5 %. Її платитимуть ті, хто отримує дохід в розмірі від трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
В пояснювальній записці зазначено: “В Україні існує плоска шкала оподаткування доходів фізичних осіб. Ставка податку становить 18% і не залежить від суми доходу, який отримав платник податків. Тобто, і людина, яка отримує дохід в розмірі мінімальної заробітної плати, і людина, яка отримує дохід мільйон гривень в місяць, платять по 18%… Для відновлення соціальної справедливості пропонується ввести прогресивну шкалу оподаткування доходів фізичних осіб за принципом “багатий платить більше”.

3. Прес-служба ДПСУ повідомляє, що від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ на тимчасово окуповану територію прослідував один автомобіль з гуманітарним вантажем шкільних меблів загальною вагою 11,2 т. Транспорт проїхав через КПВВ “Новотроїцьке”.

4. Переглянути критерії для обов’язкової перевірки фізосіб-підприємців при їх закритті. Таку пропозицію Фіскальної служби Мінфіну озвучив глава УКРІНФОРМ Роман Насиров під час засідання Комітету Верховної Ради з питань податкової політики.
Згідно із законодавством Фіскальна служба зобов’язана провести перевірку кожного фізособи-підприємця в процесі його ліквідації. Але 27 грудня 2016 року президент підписав закон, згідно з яким з 1 січня 2017 року ФОП повинні платити єдиний соціальний внесок, навіть якщо не мають прибутку. В результаті чого з 01.12.16. до 20.02.17 свою діяльність припинили 330 тисяч підприємців.
“Щодо цього існує два накази Мінфіну, один з них стосується ЄСВ, другий – всіх інших податків. Що ми пропонуємо і просимо: ми вважаємо, що варто переглянути ці накази і створити більш конкретні вимоги, в яких випадках, в залежності від критеріїв того фізособи-підприємця, яке закривається, яка потрібна чи не потрібна перевірка “, – запропонував Насиров.
В свою чергу глава Комітету Ніна Южаніна зазначила, що зняття ФОП з обліку у державного реєстратора – це не зняття з обліку в ГФС. “Для того, щоб платник знявся з обліку, він повинен подати ліквідаційну декларацію, про це не всі платники знають. Про це потрібно говорити або придумати інший механізм зняття з обліку УКРІНФОРМ таких підприємців”, – пояснила Ніна Южаніна.

5. Державна служба статистики України повідомляє, що за січень 2019 року обсяг вантажоперевезення в Україні збільшився на 4,8% порівняно з січнем 2018 року і становить 51,5 млн тонн. Водночас перевезення вантажів залізничним сполученням скоротилися на 4,8% до 20,4 млн тонн, а водним транспортом – на 21,5% до 0,2 млн тонн за період зазначений попередньо.

Слідкуйте за нашим дайджестом щопонеділка та будьте в курсі найактуальніших новин!

Share This: