This version of the page http://uafm.com.ua/novynnyj-digest-3/ (185.104.45.52) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-29. The original page over time could change.
Новинний Digest - Українська Асоціація Меблевиків

Новинний Digest

Консультації щодо зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною!
Топ-20 найперспективніших ринків для України!
Приплив інвестицій в Україну скоротився!

Читаємо детальніше, чим світ та Україна відзначився минулого тижня:

1. Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив про консультації щодо зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною. Консультації і дискусії про введення ЗВТ відбудуться найближчим часом на політичному рівні. “Ми говорили про нашу майбутню зону вільної торгівлі. Найближчим часом відбудуться консультації, а потім ми зберемося для дискусії на політичному рівні, оскільки 4 млрд доларів товарообігу це, звичайно, дуже далеко від нашого потенціалу”, – прокоментував Павло Клімкін прес-конференцію з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

2. “В рамках експортної стратегії був затверджений перелік нових перспективних ринків, які зможуть замінити традиційні експортні ринки, доступ на які ускладнений через політичну ситуацію”, – відзначили в прес-службі Мінекономрозвитку. За даними МЕРТ, в двадцятку найбільш перспективних експортних ринків увійшли Бангладеш, Білорусь, Грузія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Індонезія, Канада, Китай, Ліван, Молдова, Нігерія, ОАЕ, Саудівська Аравія, США, Таїланд, Туреччина, Філіппіни, Швейцарія і Японія.

3.. На сайті Національного банку України повідомляється, що за минулий рік обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну скоротився на 200 мільйонів доларів. У минулому році чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну склав 2,4 млрд доларів, що на 7,7% менше порівняно з 2017 роком.

4. З 27 лютого по 2 березня 2019 року у меблевиків є можливість представити меблі своєї компанії на Зоні експортних пропозицій, яка буде створена в рамках виставки KIFF / КИФФ – Kiev International Furniture Forum. Всі учасники «Зони експортних пропозицій» зможуть стати частиною програми В2В за участі Байєрів з різних країн Європи. Для того, щоб стати учасником проекту та отримати умови участі, потрібно зареєструватися за активним посиланням: https://drive.google.com/open…

5. Для забудовників у Києві ставки збору знизили в 30 разів. Таке рішення Київради діє з січня 2019 року для суб’єктів, які здійснюють житлове будівництво та багатоквартирне житлове будівництво з елементами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Ставка збору становитиме 0,03% від розміру мінімальної зарплатні. Раніше такий збір становив 1%.

Слідкуйте за нашим дайджестом щопонеділка та будьте в курсі найактуальніших новин!

 

Share This: