This version of the page http://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-21. The original page over time could change.
Новини від читачів - думки людей - 20 хвилин Тернопіль

Від Читачів

Електронні трудові книжки

10 червня 2021 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній форм». Відповідно до даного Закону облік трудової діяльності працівника здійснюватиметься в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Про соціальні гарантії говорили безробітним особам з інвалідністю

У Козівській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся семінар для безробітних осіб з інвалідністю за участю в.о. начальника відділу Козівського бюро правової допомоги Оксани Пекар.

Цьогоріч на Тернопільщині було 232 вакансії для працівників медичної сфери

Щороку у третю неділю червня вітаємо із Днем медичного працівника усіх фахівців, які працюють у цій сфері. Лікарі та медичний персонал завжди потрібні як у системі державної медицини, так і в приватних клініках.

Що робити, якщо ви виявили помилки у своєму акті на право власності на земельну ділянку чи іншому правовстановлюючому документі?

Що робити, якщо ви виявили помилки у своєму акті на право власності на земельну ділянку чи іншому правовстановлюючому документі?

Пільги, що надаються донорам крові

Донором крові або плазми крові може бути кожен дієздатний громадянин України віком від 18 років, який має вагу не менше 50 кг та пройшов відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові і немає протипоказань, визначених МОЗ України. Держава гарантує захист прав донора та охорону його здоров'я, а також надає йому пільги. Посадові особи установ та закладів охорони здоров'я зобов'язані поінформувати донора про його права і обов'язки та порядок здійснення донорської функції.

Особливості прийняття спадщини дитиною

Спадкуванням є перехід прав та обов’язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Спадкування здійснюється за заповітом або за законом. Що стосується прийняття спадщини малолітніми, неповнолітніми особами, то вони вважаються такими, що прийняли спадщину, крім випадків відмови від спадщини. Згідно зі статтею 1 Конвенції про права дитини, дитиною є кожна людська істота до досягнення нею 18-річного віку, якщо за законом, що застосовується до даної особи, вона не досягне повноліття раніше (наприклад, у разі реєстрації шлюбу фізичної особи, яка не досягла повноліття – з моменту реєстрації шлюбу; повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і працює за трудовим договором, а також неповнолітній особі, яка записана матір'ю або батьком дитини; після набрання законної сили рішенням суду про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності).

Чи можуть забрати житло за чужі борги

Чи можуть забрати житло за чужі борги

МАФове свавілля на 15 квітня за підтримки міської ради

Сьогодні 16-го червня на вулиці 15 квітня біля будинку № 9 на теплотрасі почав рости як гриб після дощу МАФ...

Реєстрація центром зайнятості безробітних осіб, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні

Реєстрація центром зайнятості безробітних осіб, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні

На Тернопільщині роботу шукають 182 демобілізовані учасники АТО

За 5 місяців 2021 року послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористалися 392 військовослужбовці, які брали участь в АТО (ООС), з них 32 мали інвалідність, третина – молодь віком до 35 років, 41,5% - з вищою освітою.

Свіжий випуск

№ 24 від 16 червня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up