This version of the page http://uafm.com.ua/novynnyj-digest-6/ (185.104.45.52) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-07. The original page over time could change.
Новинний Digest - Українська Асоціація Меблевиків

Новинний Digest

Виробництво меблів, як один із пріоритетних секторів в ЗВТ між Україною, Канадою та ЄС!
Бізнес-платформа Academy DTEK з інноваційними підходами до розвитку українського бізнесу!
Нові розцінки для промспоживачів від “Нафтогаз України”!

Бути в курсі всіх актуальних новин України і світу – це слідкувати щопонеділка за нашим дайджестом.

1. Фахівцями Мінекономрозвитку і ДТП “Укрпромзовнішекспертиза” проведено дослідження “Товари українського експорту, які отримують переваги від ЗВТ між Україною, Канадою і ЄС”. Аналіз здійснювався за підтримки проекту CUTIS. Головна мета дослідження – сприяти розвитку українського експорту до Канади, особливо в сегменті малого та середнього бізнесу.
«Результати дослідження допомагають визначити товарні групи українського експорту, які отримують найбільші переваги внаслідок функціонування трьох зон вільної торгівлі: між Україною та ЄС, Україною та Канадою, а також Канадою та ЄС. Відповідні торговельні угоди дозволяють українським виробникам імпортувати сировину з ЄС або Канади й експортувати свою продукцію на ці ринки на преференційних умовах, переважно без сплати мит», – зазначив Максим Борода, старший експерт з питань аналізу торгівлі та інвестицій проекту CUTIS.
Проект CUTIS реалізує програму підтримки експорту до Канади у п’яти пріоритетних секторах: виробництво одягу, взуття, меблів та кондитерських виробів, а також ІТ-послуги.

2. В UNIT.City 21 лютого відкрили інноваційну бізнес-платформу Academy DTEK. Стратегія академії передбачає підвищення конкурентоспроможності українського бізнесу в напрямку глобальної трансформації. Будуть розвиватися інноваційні підходи в управлінні персоналом з використанням Big Data, новітніх технологій і з автоматизацією процесів. Іншим напрямком академії буде інтеграція міжнародного досвіду.
“Сьогодні ми починаємо новий етап розвитку Academy DTEK. Вона стає інноваційною освітньою бізнес-платформою, відкритою для представників бізнесу, державного сектору, громадськості, міжнародних партнерів “, – зазначив директор з питань сталого розвитку ДТЕК Олександр Кучеренко. Форми навчання в Academy DTEK: міжнародні конференції, майстер-класи, електронні курси в відео форматі, HR Академія, яка готує конкурентоспроможних HR бізнес-партнерів для середнього та малого бізнесу в Україні.

3. Як повідомляє прес-служба “Нафтогазу” в березні 2019 року “Нафтогаз України” знизить ціну на газ для промислових споживачів на 15,1% – до 8 886 грн за тисячу “кубів” (з ПДВ). Ця ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ по передоплаті в обсязі понад 50 тис. куб. м в місяць за умови відсутності боргів перед компанією. Для інших промислових підприємств, без передоплати, ціна складе 9 792 грн за тисячу кубометрів (з ПДВ). Це на 14,5% менше, ніж в лютому 2019 року.

4. Від малого та середнього бізнесу почало надходити більше податків. Спрощена система оподаткування фізичних і юридичних осіб в Україні за рік принесла в бюджет приблизно 25 млрд грн. “Кількість фізосіб-підприємців зменшилася через те, що було введено правило сплати єдиного соціального внеску, навіть якщо ти не працюєш”, – пояснив заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

5. З електронним кабінетом платника тепер працювати простіше: можна заходити зі смартфону безкоштовно в режимі реального часу, цілодобово. “Платники можуть отримати інформацію про граничні терміни сплати і подання податкової звітності, дізнатися контакти і адреси центрів обслуговування платників, переглянути та роздрукувати бланки податкової звітності в режимі реального часу, отримати інформацію з понад 10 реєстрів ДФС”, – зазначила Лілія Булковська, начальник управління електронних сервісів та звітності УКРІНФОРМ.
Через електронний кабінет можна листуватися з контролюючими органами. Для цього потрібно вибрати податкову інспекцію або митницю, вказати тип листа, завантажити його і надіслати.

Share This: