This version of the page http://iec-expo.com.ua/expertsecurityua-2019.html (185.68.16.177) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-05. The original page over time could change.
Виставка «Expert Security - 2019» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Каталог виставки
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
EXPERT SECURITY‑2019

З 8 по 11 жовтня 2019 року на території Міжнародного виставкового центру за підтримки Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України вперше відбувся новий вітчизняний виставковий захід індустрії безпеки ‑ Міжнародна спеціалізована виставка «EXPERT SECURITY‑2019».

При створенні нового формату виставки індустрії безпеки ставилась мета зробити захід цікавим не тільки для професіоналів індустрії безпеки, а й для пересічних громадян. Незважаючи на те, що піклування про особисту безпеку, облаштування оселі системами безпеки і користування послугами охорони поки що не стали пріоритетом в українському суспільстві, експозиції учасників викликали неабиякий інтерес у громадян, адже були насичені пропозиціями не лише для безпеки бізнесу і держави, а й для приватного використання.

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Захід проведено в єдиному форматі з XVI Міжнародною спеціалізованою виставкою «Зброя та безпека‑2019» та XVIIІ Міжнародною спеціалізованою виставкою «Технології захисту/ПожТех‑2019». Цей комплекс виставок з безпеки став наймасштабнішим в Україні та одним з найбільших у Східній Європі. Формат спільного проведення перетворив виставки на значний міжнародний бізнес‑науковий форум, присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства.

В цілому 3 виставкові заходи розмістилися на площі понад 34 000 кв.м, з них 31 000 кв.м у чотирьох павільйонах та більше 3 000 кв.м на відкритих майданчиках.

Загальна кількість учасників ‑ близько 500 підприємств, в т.ч. 55 іноземних з 17 країн (Туреччина, США, Польща, Казахстан, Данія, Італія, Чехія, Німеччина, Китай, Латвія, Білорусь, Австрія, Велика Британія, Ізраїль, Литва, Фінляндія, Хорватія).

В дні роботи заходів Міжнародний виставковий центр відвідало 27 707 спеціалістів, включаючи представників іноземних компаній із 61 країни. Найбільше спеціалістів, що відвідали виставку, прибуло з Туреччини, Індії, Польщі, Саудівської Аравії, Пакистану, США, Єгипту та ОАЕ.

Безпосередньо у виставці «EXPERT SECURITY‑2019» взяли участь 79 підприємств ‑ українські виробники, дистриб'ютори та іноземні компанії з Австрії, Фінляндії, Данії, Китаю та Ізраїлю. Окрім стендової частини, на виставкових майданчиках до уваги відвідувачів було представлено 25 одиниць поліцейської, спеціальної та пожежно‑рятувальної техніки, у тому числі гелікоптер НГУ‑EC 225 LP.

Завдяки співпраці з Асоціацією професіоналів корпоративної безпеки України та Malls Club Ukraine був забезпечений гідний рівень відвідування виставки керівниками служб безпеки великих корпорацій приватного бізнесу, об'єктів торгово‑розважальної та туристичної інфраструктури, представниками служб безпеки банківського сектору.

ПОЧЕСНІ ГОСТІ:
Президент України - Зеленський В.О.
Секретар Ради національної безпеки та оборони України - Данілов О.М.
Міністр внутрішніх справ України - Аваков А.Б.
Міністр оборони України - Загороднюк А.П.
Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України ‑ генерал‑лейтенант Хомчак Р.Б.
Генеральний директор ДК «Укроборонпром» - Абромавичус А.
Командувач Національної гвардії України ‑ генерал‑лейтенант Балан М.І.
Голова Державної прикордонної служби України - Дейнеко С.В.
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій - Чечоткін М.О.
Голова Державного космічного агентства України - Дегтяренко П.Г.
та інші представники силових та правоохоронних відомств України.

У церемонії відкриття та роботі виставоквзяли участь офіційні іноземні делегації силових та правоохоронних відомств з 14 країн:
Королівство Бахрейн, Федеративна Республіка Бразилія, Арабська Республіка Єгипет, Республіка Казахстан, Литовська Республіка, Ліванська Республіка, Республіки Молдова, Нігерія, Об'єднані Арабські Емірати, Ісламська Республіка Пакистан, Республіка Польща, Королівства Саудівська Аравія, Словацька Республіка, США.

УВАГА ЗМІ

Для роботи під час заходів були акредитовані 288 представників ЗМІ із 184 медіаресурсів, в тому числі з 13 іноземних (The Associated Press, IHS Jane's Defence Weekly, European Security and Defence, Reuters тощо). Репортажі з експозиції показали та опублікували всі найбільші вітчизняні телеканали та галузеві видання: 1+1, ICTV, Інтер, ТРК Україна, 5 канал, Еспресо ТВ, 112 Україна, ZIK, Військове Телебачення України, Interfax Україна, Укрінформ, Уніан, Цензор.нет, Defense Express та багато інших.

ПРОГРАМА ВИСТАВОК складалася з 43 науково‑практичних заходів. Для учасників і відвідувачів виставки «EXPERT SECURITY ‑ 2019» ключовими заходами стали:
- Конференція «Чорний ринок особистої охорони ‑ шлях до небуття. Перезавантаження»
- V галузевий форум «Котеджні містечка: територія сервісу»
- Презентація «Нова лінійка Охоронних рішень від EBS: персональні рішення, контроль персоналу, охорона приміщення»
- Семінар «Захисти себе, захисти свій бізнес»
- Cемінари Державного науково‑дослідного інституту МВС України

Поряд із традиційно насиченою програмою науково‑практичних заходів була також представлена програма інтерактивних заходів:
- демонстраційні покази роботи професійних охоронців;
- майстер‑класи для професійних охоронців з екстремального керування автомобілем та снайпінгу;
- майстер‑клас з надання домедичної допомоги;
- демонстрація димових охоронних систем від ТМ Ur Fog.

EXPERT SECURITY ДЛЯ БІЗНЕСУ ТА ДЕРЖАВИ

Представники Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України на окремому стенді презентували власні напрацювання щодо забезпечення функціонування і розвитку державної системи урядового зв'язку та національної системи конфіденційного зв'язку.

Найяскравішим на виставці, на думку організаторів, був стенд компанії Віатек, який складався з двох частин. Одна частина експозиції була присвячена продукції всесвітньовідомого бренду Hikvision, дебули представлені рішення сфери безпеки як для невеликих приватних об'єктів, так і для масштабних проектів «Безпечне місто. Безпечна країна».

Крім цього, для представників силових відомств, керівників служб безпеки різних організацій та іноземних делегацій на стенді презентували мобільні системи протидії безпілотним літальним апаратам ‑ UAV‑D04JAI. Робота таких систем була продемонстрована на відкритому майданчику виставкового центру. В результаті тестування був успішно «знешкоджений» БПЛА умовного зловмисника.

Друга частина експозиції компанії Віатек була представлена розробками Dahua Technology. Головним трендом цієї частини стало впровадження та використання штучного інтелекту в сучасних системах безпеки. Зокрема, компанія представила ряд рішень для роздрібної торгівлі, охорони та захисту периметру, рішення безпеки для технічного та пасажирського транспорту, багатоквартирної та індивідуальної домофонії, контролю доступу, а також новий суббренд iMou, рішення якого орієнтовані на самостійне використання кінцевим споживачем.

Найбільш «масивною» новинкою в експозиції Dahua Technologyбула сонячна батарея PFL363L‑SD1, що представляє собою готове рішення з енергозабезпечення автономних систем відеонагляду.

Визначною подією як для компанії Віатек, так і для виставки в цілому стало відвідування експозиції бренду Hikvision Президентом України Володимиром Зеленським. Крім цього, на виставці Expert Security була присутня делегація керівників китайської корпорації Hikvision на чолі з президентом ‑ паном Ху Янчжуном, який відмітив високий рівень організації заходу та його цільової аудиторії.

Серед інших експозицій, що вразили розмаїттям цікавих ідей і широкою презентацією продукції у дії, слід виділити наступні компанії:

IQ Trading ‑ багатопрофільна дистриб'юторська компанія із 18‑тирічним досвідом роботи в Україні.На стенді компанії відвідувачі могли ознайомитись із новітньою системою управління відео Milestone, біометричними системами контролю доступу Suprema, відеоаналітикою BriefCam та AngentVi, камерами, радарами, телевізорами і системами мережевого аудіо Axis, обладнанням Hanwha Techwin, рішеннями для центрів обробки даних ‑ Legrand.

Менеджери та технічні спеціалісти SEC Group чотири дні виставки знайомили відвідувачів з бестселерами технічних засобів безпеки провідних брендів: ATIS, Yli Electronic, Tantos, HIVE, Aoyodi, Full Energy, ZKTeco.

Інформаційно‑технологічна компанія Хатіса представила сучасні рішення в області систем охорони та безпеки ‑ системи відеонагляду, СКУД, системи ідентифікації, моніторингу мобільних об'єктів (GPS) відомих європейських виробників AMIKO HOME, EBS, ARH Inc., TKSTAR, AVS electronics, ESurv та ін.

Компанія Бастіон‑Київ презентувала на своєму стенді новинки та оригінальні пропозиції в області мобільного доступу, обмеженого доступу до інформації, біометрії, систем контролю та управління доступом (СКУД) та обліку робочого часу, пожежної сигналізації таких всесвітньовідомих брендів, як APOLLO, Apacs Enterprise, Suprema, HID Global, NSC Sicherheitstechnik GmbH.

STA Electronics є одним з найбільших постачальників обладнання для систем відеоспостереження, керування доступом, сигналізації та сповіщення на ринку безпеки України, а також професійним консультантом з питань забезпечення безпеки та охорони обʼєктів.На виставці компанія продемонструвала біометричні рішення для СКУД та відеонагляду відомих торгових марок Avigilon, Sensurity, Gmafcon, Gunnebo, Ronyo, Optex.

На стенді фінської компанії Abloy Oy ‑ світового лідера в галузі розробки і виробництва електромеханічних замків ‑ всі охочі мали можливість випробувати продукцію на стійкість і якість за допомогою власних м'язів і потужних інструментів. Випробування вкотре довели, що продукція компанії відповідає таким вимогам сьогодення, як безпека, секретність та зручність у користуванні.

Крім механічних були представлені також і інтелектуальні системи замкнення: біометричні замки зі сканером від ТМ Bristol для офісних приміщень, готельних номерів та приватного використання, а також систем безпеки з використанням безконтактних пластикових карток.

Для керівників автотранспортних департаментів учасники виставки мали цікаві пропозиції у сфері безпеки автомобільного транспорту:
- унікальний інструмент під назвою Umbra для збору інформації про оточення парку автомобілів під час поїздки та вчасної ідентифікації та запобігання переслідування презентувала компанія Гіперіон Протекшн Сервісез;
- світлосигнальне обладнання провідних світових компаній Premier Hazard (Великобританія) і Code 3 (США) для оснащення автомобілів охоронних підрозділів та патрульної поліції показав на своєму стенді ексклюзивний представник в Україні компанія Сигнал‑Авто.

Для криміналістичних підрозділів Національної поліції України та судмедекспертів Служби безпеки України було продемонстровано сучасне обладнання, призначене для огляду місця події від ПКФ Інжен та НВК Експерт.

Для співробітників поліції, розвідувальних служб, сил спеціального призначення цікавими були мініатюрні системи прослуховування та відеоспостереження, представлені компанією Covidence (Данія).

Ефективно представила власні рішення ізраїльська компанія Verint Systems. Програмне забезпечення компанії використовуються для аналізу мовлення людини, IP‑камер спостереження та "розумного" програмного забезпечення для аналізу відеоспостереження. Також ці технології надають правоохоронним органам можливість контролювати та аналізувати голос, відео та дані для великої кількості цілей на всіх типах великих, складних компʼютерних мереж, щоб збирати та документувати докази причетності до злочину тих чи інших осіб.

Праймтехплюс презентувало на виставці багатоканальний цифровий реєстратор аудіоінформації «AMUR» та систему об'єктивного контролю на об'єктах РТО AMUR‑SOCOR, ЦИФРА‑Р.

Компанія Форензік Текнолоджис представила технологію виявлення обману за рухом ока EyeDetect. Зазначена технологіяможе використовуватись для перевірки співробітників та кандидатів на роботу на предмет здійснення крадіжок, вживання наркотиків, передавання конкурентної інформації за гроші або отримання відкату.

Упродовж чотирьох днів заходу компанія Konica Minolta демонструвала нову в Україні комплексну систему відеорішень під ТМ Mobotix, призначену для аграріїв, логістики, рітейлу, муніципальної безпеки, транспорту тощо.

Корпорація Panasonic взяла участь у виставці спільно з компанією Українські інфосистеми і представила на стенді численні рішення для бізнесу: системи відеоспостереження, захищені ноутбуки сімейства Toughbook та комплексні системи безпеки.

Також системи відеоспостереження, охоронні системи, системи контролю доступу і автоматизації представили такі відомі в сфері безпеки компанії, як: Каштан, Ай Ті Гранд, Лінія автоматики.

Варто підкреслити, що на виставці можна було знайти не лише готові технічні рішення, а й окремі комплектуючі для побудови мереж зв'язку та систем відеонагляду, а саме електронні компоненти, комп'ютерну техніку, пасивне обладнання для систем безпеки, СКС, СКУД, серверні шафи, програмне забезпечення, волоконно‑оптичні компоненти та багато іншого. Цю вкрай важливу продукцію розмістили на своїх стендах VD MAIS, EServer, ЛанТек, Сімметрон‑Україна, Селток Юкрейн Електронік, СВ Альтера, Оптокон Україна та інші.

Приємно зазначити, що у виставці взяли участь майже всі вітчизняні підприємства‑виробники обладнання для охорони периметру, серед яких: Сітка Захід Україна, Завод Фрунзе, Завод Центр‑Сітка, ВКФ Пліт, Агентство Інформаційної Безпеки Юго‑Запад та ін. Це дозволяє стверджувати, що на виставці утворився потужний тематичний сегмент виробників захисних огорож, периметрового обладнання, металевих сіток, що знайшли своїх клієнтів серед відвідувачів виставки, державних установ, керівників об'єктів критичної інфраструктури та підприємств ОПК України.

Велику увагу під час виставки привертав стенд компанії Е С У, що продемонструвала комплексні рішення у сфері безпеки: системи забезпечення охорони та безпеки периметру, державного кордону, об'єктів критичної інфраструктури.

На стенді була представлена діюча модель ситуаційного моніторингового центру контролю і управління системами безпеки, відеоспостереження і відеоаналітики на базі ПЗ «FORTIS 4G», до якої були підключені системи захисту периметру компанії MAGAL (Ізраїль) (OMNITRAX, FENSOR, FIBERPatrol), система відеоспостереження і модуль аналітики. Відвідувачі стенду мали можливість на практиці самостійно оцінити легкість, зручність і інші численні переваги комплексної, автоматизованої системи безпеки в застосуванні до різних сфер діяльності.

Переживши останніми роками ряд кібератак, Україна значно просунулась у впровадженні технологій IT‑безпеки та захисту інформації. Враховуючи стратегічне значення питань протидії кіберзагрозам, захисту інформації та оснащення силових структур сучасними технічними засобами захищеного зв'язку, фахівці відповідних державних та приватних структур провели багато часу на стендах учасників виставки:
- Rohde & Schwarz продемонстрували передові європейські рішення з кібербезпеки, радіомоніторингу та радіозв'язку;
- Digital and Analog Systems (D.A.S.) презентували продукцію у сфері контршпигунства, металодетектори та послуги, пов'язані із забезпеченням безпеки бізнесу, серед яких і перевірка приміщень на наявність підслуховуючих пристроїв;
- НВЦ Інфозахист представив лінійку унікальних засобів технічного захисту інформації і програмного забезпечення;
- Доля і Ко. продемонстрували радіообладнання, цифрові системи радіозв'язку, професійні радіостанції;
- ICM Group показали інтегровані рішення у сфері забезпечення безпеки об'єктів критичної інфраструктури та захисту інформації;
- Представники DATAS TECHNOLOGY надали інформаціюпро свій профіль діяльності, а саме комплексні ІТ‑послуги, розробку програмного забезпечення та впровадження рішень з кібербезпеки;
- ТОВ «Трител», окрім продукції військового призначення, представило ряд комплексних систем захисту інформації для провайдерів послуг Internet, корпоративних клієнтів і державних установ;
- Компанія Ексклюзив презентувала комплекс послуг із захисту інформації та пошуку слабких місць в IT‑інфраструктурі підприємства, організації захищених кімнат для переговорів та комплексного аудиту існуючих;
- Сілвері показали цікаві рішення з побудови ІТ‑інфраструктури, інформаційної безпеки та автоматизації бізнес‑процесів;
- Cyberio представили декілька лінійок власної продукції: Cyberiosoft (рішення, що допомагають клієнтам захистити цінні активи), Geo Target (програмний продукт, що збирає розвідувальну інформацію про цілі, що розміщені в визначеній географічній зоні), Darknet Intelligence (розкриває приховану інформацію, яка була опублікована анонімними користувачами на сотнях торгових майданчиках і форумів Dark Web);
- Датагруп ‑ лідер в області створення і реалізації супутникових рішень в Україні, розробляє і удосконалює інноваційні технічні рішення для підрозділів ДСНС, Нацгвардії, Міноборони, Державної прикордонної служби;
- Інжінірінг‑Компані представила насичену експозицію продукції з безпеки, GDPR, IT‑технологій, автоматизації та енергозбереження;

Спільне німецько‑українське підприємство Інфоком запропонувало до уваги відвідувачів та учасників виставки нові рішення для організації дата‑центрів, передачі даних (приватні захищені мережі), біометричної ідентифікації (контроль доступу за допомогою сканеру вен долоні), послуги відеоспостереження та аналітики.

EXPERT SECURITY ‑ ЦІКАВЕ І КОРИСНЕ ДЛЯ КОЖНОГО

Аладдін Сек'юріті Солюшенс (Locker's) пропонували екрануючі чохли для смартфонів, кредитних карток, безконтактних автомобільних ключів, RFID міток, NFR чипів, які захищають від несанкціонованого зчитування з них інформації.

Компанія Техно‑ресурс представила систему Gidrolock, яка автоматично вимикає подачу води при аварії в системі водопостачання і опалення.

Сегмент електронних замків і аксесуарів до них був представлений на стенді компанії Seven Systems. Крім цього, компанія показала нові моделі домофонів та розумну IoT екосистему SEVEN Home, в яку увійшли наступні продукти: охоронна сигналізація, система відеонагляду, система домофонії та розумний будинок.

Trident Defence продемонстрували роботу розробленого компанією додатку «My Pol». У випадку, коли громадянин потребує екстреної допомоги, він може скористатися кнопкою SOS на своєму смартфоні, а також за допомогою інтерактивної мапи дізнатися про найближче відділення поліції або медичний заклад, куди можна звернутись за допомогою. Крім цього, користувачі додатку можуть оцінювати роботу поліцейського за пʼятибальною шкалою.

Для приватних автовласників також були цікаві пропозиції від підприємств PATRUL та АЙ СІ, які представили охоронну автосигналізацію, відеореєстратори та рішення для GPS моніторингу транспорту.

Для тих, хто потребує поглиблених навиків керування автомобілем, була представлена можливість потренуватися під керівництвом визнаних майстрів автомобільного спорту школи контраварійного водіння автодрому «Чайка», а також на спеціальному тренажері на стенді Центру ВСП «SEAL».

Компанія Домофонні системи, що працює на ринку більше 12 років, презентувала широкому загалу системи контролю доступу, охоронні сигналізації та домофонні системи відомих брендів Slinex, Інтерком та BAS‑IP. Особливим попитом користувалась продукція для використання в багатоквартирних будинках, а саме: багатоабонентські викличні панелі з функцією 3D розпізнавання облич та нові монітори консьєржа з підтримкою записної книжки та функцією установки сторонніх додатків.

Послуги охорони були представленні стендами Національної поліції охорони, компанії Укрохоронхолдинг, Феміда Комплекс Плюс та Професійним об'єднанням особистих охоронців.

Підрозділи поліції охорони на виставці продемонстрували свої технічні засоби та послуги охорони. Усі охочі мали можливість на інтерактивному стенді в он‑лайн режимі простежити за діями поліції охорони щодо охорони житла. Окрім цього, була представлена новітня розробка сигналізації рухомого майна, що надає можливість простежити за своїм автомобілем за допомогою телефону. У разі спрацювання сигналізації найближчий наряд реагування поліції охорони виїжджає на спрацювання.

ВИСНОВКИ

За результатами анкетування учасників виставки, 95% респондентів розглядають можливість участі у заходах наступного року.

Успішне проведення виставки «Expert Security‑2019» дозволяє стверджувати, що в Україні з'явилася виставкова подія, на якій в новому форматі представлений увесь спектр рішень для безпеки дому, бізнесу та держави.

Загалом комплекс виставок з безпеки в МВЦ продовжує набирати обертів і має відмінні перспективи для подальшого розвитку. Помітну динаміку зростання засвідчують показники кількісного та якісного складу учасників і відвідувачів, а також збільшення експозиційної площі.

Учасники відзначили, що розвинена інфраструктура, рівень сервісу та зручне розташування Міжнародного виставкового центру в комплексі створюють максимально комфортні умови для проведення виставкових заходів.

До зустрічі 13‑16 жовтня 2020 року під час
IІ Міжнародної спеціалізованої виставки «EXPERT SECURITY»!

Замовити стенд у 2020 році