This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.249) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-20. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
20.04.2021

21 квітня - вебінар «Як з’являються книги» до Міжнародного дня інтелектуальної власності та Всесвітнього дня книги і авторського права

21 квітня 2021 року Укрпатент запрошує долучитися до вебінару «Як з’являються книги». Захід організовано відділенням розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту напередодні Міжнародного дня інтелектуальної власності з нагоди Всесвітнього дня книг та авторського права, який відзначається 23 квітня та Всесвітнього Дня Землі (22 квітня).

Під час вебінару буде обговорено вплив інтелектуальної і творчої діяльності на захист навколишнього середовища; привернення уваги людства до екологічних проблем планети; ідеї, винаходи та інновації, створені заради збереження природних ресурсів. Разом з авторкою повісті «Це всі ми», учасницею громадських ініціатив та еко-проєктів Євгенією Завалій учасники дізнаються, як з'являються книги, та знайдуть відповіді на запитання: 

  • як ідея втілюється у творах?
  • які існують секрети створення книжок?
  • які емоції та очікування супроводжують автора під час написання книги?
  • як мотивувати читачів втілювати свої ідеї та мрії у життя?

Окрім цього буде презентовано другий випуск арт-буку «IP for Children: Зелена планета!» – 12 еко-уроків про ідеї, винаходи та творчість для дітей та батьків.

Вебінар зацікавить дорослих і дітей, які не лише є творчими особистостями, а з повагою ставляться і до інших творців.

Деталі заходу:

  • Дата: 21 квітня 2021 року 
  • Час: 12:00 – 13:00
  • Посилання Zoom  
  • Ідентифікатор конференції: 816 1218 7617
  • Код доступу: 132970

Спікери заходу: 

Євгенія Завалій – волонтер, активістка, популяризаторка сучасної української літератури, учасниця громадських ініціатив, пов’язаних з еко-проєктами, автор книги «Це всі ми», повісті про любов до тварин і природи, справжню дружбу і про те, як звичайні підлітки можуть змінити своє місто на краще;

Ольга Кулініч – начальник відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент),

А також спеціально запрошені гості - юні шанувальники проєкту «IP for Children: Зелена планета!», активні прибічники дружнього до екології стилю життя.

 

 

 

 

20.04.2021

21-30 квітня  - Всеукраїнська просвітницька кампанія «Від ідеї до реалізації» до Міжнародного дня інтелектуальної власності 

З нагоди Міжнародного дня інтелектуальної власності, який щорічно відзначається 26 квітня, Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) ініціює проведення Всеукраїнської просвітницької кампанії «Від ідеї до реалізації», яка надає унікальну можливість оцінити внесок інтелектуальної власності у розвиток літератури, науки, мистецтва та технічних інновацій. 

Кампанія проводиться з 21 по 30 квітня 2021 року в рамках Міжнародного дня інтелектуальної власності (26 квітня) та Всесвітнього дня книги і авторського права (23 квітня) з метою популяризації знань про інтелектуальну власність серед дітей, підлітків та молоді, підвищення рівня правової обізнаності про охорону результатів творчої діяльності, виховання культури поваги до прав творців, мотивації до творчості та комерціалізації ідей.

До участі у просвітницькій кампанії запрошуються заклади повної загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Щоб долучитися до проведення Міжнародного дня інтелектуальної власності та Всесвітнього дня книги і авторського права в Україні:

  1. Реєструйтеся для участі та підтримки просвітницької кампанії, заповнивши анкету за посиланням: https://forms.gle/cM569cesNeRKCVuE7 
  2. Після реєстрації отримайте доступ до навчально-методичних матеріалів, розроблених з урахуванням віку та інтересів аудиторії, для проведення заходів.
  3. Проведіть урок, лекцію, обговорення, презентацію, круглий стіл, інтерактив чи захід іншого формату в режимі онлайн або офлайн з використанням отриманих презентаційних матеріалів або власних авторських розробок.
  4. Інформуйте про проведення власних заходів у соціальних мережах, використовуючи хештеги #WorldIPDay, #UkraineIPDay.
  5. Отримайте Сертифікат учасника Всеукраїнської просвітницької кампанії до дня інтелектуальної власності 2021 — «Від ідеї до реалізації».

Із запитаннями чи пропозиціями, будь ласка, звертайтеся на ip.academy.ua@gmail.com  

Міжнародний день інтелектуальної власності запроваджено в 2000 році Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ). Всесвітній день книги і авторського права був проголошений на сесії ЮНЕСКО в 1995 році і щорічно відзначається 23 квітня з 1996 року.

 


 

20.04.2021

Міжнародний день ІВ: Запропонуйте свої ідеї ринку!

26 квітня під егідою Всесвітньої організації інтелектуальної власності традиційно відзначатиметься Міжнародний день інтелектуальної власності (ІВ). В 2021 році ВОІВ звертає особливу увагу на малі та середні підприємства (МСП), які в процесі розвитку проходять шлях від народження ідеї до перетворення її на повноцінний ІВ-актив.

Щодня творчі особистості у різних куточках світу - архітектори, художники, ремісники, дизайнери, інженери, підприємці, дослідники, науковці та багато інших - народжують нові ідеї у різних сферах. Від мистецтва до штучного інтелекту, від моди до сільського господарства, від відновлюваної енергії до роздрібної торгівлі, від туризму до ТБ, відеоігор та віртуальної реальності. І цей перелік далеко не вичерпний. 

Деякі ідеї перетворюються на товари та послуги, привабливі для кінцевого споживача. Інші не встигають цього зробити. Визначна роль інтелектуальної власності в цьому процесі – допомогти підприємствам краще передбачати, орієнтуватися та керувати своїм доробком на шляху до його комерціалізації.

В період, коли економічне відновлення стає центральною темою у посткризовому світі, Міжнародний день ІВ висвітлює визначну роль МСП в економіці та можливості використання прав ІВ для створення сильнішого, більш конкурентоспроможного та стійкого бізнесу. А тим, хто лише почав відкривати для себе світ ІВ, в рамках Міжнародного дня інтелектуальної власності ВОІВ пропонує дізнатися, як інструменти системи ІВ - торговельні марки, права на дизайн, авторське право і суміжні права, патенти, комерційна таємниця, географічні зазначення та багато іншого - можуть підтримати бізнес під час виведення ідей на ринок.

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) запрошує долучитися до заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня ІВ у 2021 році:

21 – 30 квітня Всеукраїнська просвітницька кампанія «Від ідеї до реалізації» до Міжнародного дня інтелектуальної власності
21 квітня Вебінар «Як з’являються книги» до Міжнародного дня інтелектуальної власності,  Всесвітнього дня книги і авторського права та Всесвітнього Дня Землі
23 квітня Вебінар «Творчість без карантинних обмежень» до Міжнародного дня інтелектуальної власності та Всесвітнього дня книги і авторського права
26 – 29 квітня Тиждень ІВ в Україні за співпраці з ВОІВ (за участю представників ВОІВ, Мінекономіки та Укрпатенту) 

 

Використовуйте хештеги #WorldIPDay, #UkraineIPDay в соцмережах.

Міжнародний день ІВ відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ. Дату встановлено під час засідань Асамблей держав-членів міжнародної організації у 2000 році.

 

 

20.04.2021

ЄПВ – завершено онлайн-конференцію EPO User Day – digital edition

19 - 20 квітня 2021 року проходила онлайн-конференція EPO User Day, організована Європейським патентним відомством (ЄПВ). Захід було присвячено останнім змінам в онлайн-продуктах та послугах ЄПВ, а також загальним тенденціям патентування. 

Аудиторію онлайн-конференції склали фахівці сфери ІВ, патентні повірені, представники малого та середнього бізнесу, стартапів, університетів та громадських дослідницьких організацій. Від Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) в заході взяли участь директор з питань права та адміністрування державних реєстрів Марія Василенко, начальник відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем Сергій Торянік, начальник відділу міжнародних зв`язків та роботи з громадськістю Юрій Кучинський.

Другий день онлайн-заходу розпочався з підсумків першого дня конференції від модератора, патентного експерта ЄПВ Домініки Барац та директора ЄПВ з якості, розвитку бізнесу та сервісів для користувачів Нікласа Морі. Програму продовжили сесії, присвячені розгляду процедури надання європейського патенту, зокрема онлайн-заявок, також було зроблено огляд останніх вдосконалень системи платежів, окрему сесію було присвячено використанню Європейського патентного реєстра та сервіса Register Alert. Також в рамках панельної дискусії експерти ЄПВ презентували платформу ЄПВ для боротьби з наслідками пандемії, створену для підтримки працівників медичної сфери, вчених та інженерів. Тему боротьби з пандемією продовжила дискусія щодо ролі патентів в економічному відновленні, проведена за участю винахідників, інвесторів та представників директивних органів. Завершили программу обговорення Стратегічного плану ЄПВ 2023 та внеску організації в досягнення Цілей сталого розвитку ООН, а також підсумкова доповідь Нікласа Морі.

Під час заходу онлайн-аудиторія поставила доповідачам та представникам ЄПВ значну кількість запитань, на більшість з яких було надано відповіді експертами під час поточних та наступних сесій. За повідомленням ЄПВ, після завершення конференції доступ до записів усіх сесій EPO User Day 2021 буде надано на офіційному YouTube-каналі організації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.04.2021

Електронне подання заявок за 1 кв. 2021 року

За 1 кв. 2021 року через систему електронного подання надійшло 5 910 заявок, з них 270 заявок на винаходи, 231 заявка на корисні моделі, 5 121 заявок на торговельні марки та 288 заявок на промислові зразки, що загалом становило 60,4 % від загальної кількості поданих заявок без урахування заявок, поданих за міжнародною процедурою.

 

 

 

 

 

19.04.2021

ЄПВ – перший день онлайн-конференції EPO User Day – digital edition

19 квітня 2021 року розпочалася дводенна онлайн-конференція Європейського патентного відомства (ЄПВ) EPO User Day, присвячена останнім змінам в онлайн-продуктах та послугах ЄПВ, а також загальним тенденціям патентування. В заході беруть участь представники Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент): директор з питань права та адміністрування державних реєстрів Марія Василенко, начальник відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем Сергій Торянік, начальник відділу міжнародних зв`язків та роботи з громадськістю Юрій Кучинський.

Захід розпочався з вітальної промови президента ЄПВ Антоніо Кампіноса, в якій були висвітлені актуальні питання, пов'язані з роботою відомства під час пандемії. Керівник підкреслив, що забезпечення високої якості послуг є пріоритетом ЄПВ за будь-яких обставин, а також повідомив, що під час пандемії велику увагу було приділено функціонуванню IT-складової, що значною мірою прискорило процеси діджиталізації відомства. Як результат, протягом 2020 року було забезпечено 97% функціональності в режимі онлайн, а на момент проведення поточного заходу 85% персоналу ЄПВ працюють з дому. Також Антоніо Кампінос підкреслив важливість європейського патенту для розвитку бізнесу, особливо малих та середніх підприємств.

Основну програму заходу розпочала панельна дискусія представників ЄПВ, Єврокомісії та європейських патентних повірених, присвячена особливостям роботи європейської патентної системи в період пандемії. Серед питань, які були винесені на обговорення – переваги та недоліки для користувачів, забезпечення якості та повноти патентного пошуку в ЄПВ тощо. Дискусія проходила в гібридному режимі із залученням як офлайн- так і онлайн-спікерів. Програму першого дня EPO User Day продовжили секції, присвячені роботі системи подання електронних заявок Online Filing 2.0, провадженням щодо заперечень в режимі відеоконференції (VICO), кращим практикам взаємодії з ЄПВ та використанню сервісу EPO Mailbox, а також функціям Міжнародного пошукового органу, Органу міжнародної попередньої експертизи та поданню PCT-заявок до ЄПВ.

Під час заходу онлайн-аудиторія EPO User Day 2021 – digital edition активно використовує можливості для спілкування з представниками ЄПВ, передбачені організаторами. Також повідомляється, що після завершення конференції учасникам буде надано доступ до записів онлайн-сесій і дискусій.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.04.2021

Початок роботи Апеляційної палати: дата, графік засідань

Шановні заявники та представники! Укрпатент повідомляє про початок роботи Апеляційної палати. Перше засідання відбудеться 20 квітня 2021 року. 

Графік засідань Апеляційної палати доступний на сайті Укрпатенту у розділі «Апеляційна палата» за посиланням. У цьому ж розділі розміщені рішення Апеляційної палати та інші відомості щодо її діяльності.

16.04.2021

Початок роботи Комісії «Україна»: дата, перелік клопотань

Шановні заявники та представники! Укрпатент повідомляє про початок роботи Комісії щодо погодження питань про внесення позначення, що містить офіційну назву держави «Україна» до знака для товарів і послуг.

Перше засідання Комісії відбудеться 20 квітня 2021 р. На розгляд засідання Комісії винесено 18 клопотань заявників. З їх переліком можна ознайомитися за посиланням.

Новини

20 квітня 2021
21 квітня - вебінар «Як з’являються книги» до Міжнародного дня інтелектуальної власності та Всесвітнього дня книги і авторського права
20 квітня 2021
21-30 квітня  - Всеукраїнська просвітницька кампанія «Від ідеї до реалізації» до Міжнародного дня інтелектуальної власності 
20 квітня 2021
Міжнародний день ІВ: Запропонуйте свої ідеї ринку!
20 квітня 2021
ЄПВ – завершено онлайн-конференцію EPO User Day – digital edition
19 квітня 2021
Електронне подання заявок за 1 кв. 2021 року
Усі новини
Популярне на сайті

Початок роботи Комісії «Україна»

Шановні заявники та представники! Укрпатент повідомляє про початок роботи Комісії щодо погодження питань про внесення позначення, що містить офіційну назву держави «Україна» до знака для товарів і послуг.

Перше засідання Комісії відбудеться 20 квітня 2021 р. На розгляд засідання Комісії винесено 18 клопотань заявників. З їх переліком можна ознайомитися за посиланням.

Детальніше
Корисно знати

Початок роботи Апеляційної палати

Шановні заявники та представники! Укрпатент повідомляє про початок роботи Апеляційної палати. Перше засідання відбудеться 20 квітня 2021 року.  Графік засідань Апеляційної палати доступний на сайті Укрпатенту у розділі «Апеляційна палата» за посиланням. У цьому ж розділі розміщені рішення Апеляційної палати та інші відомості щодо її діяльності.

Детальніше
Головна подія

12 квітня , 2021

Повідомлення

Щодо актуалізації відомостей про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених).

Детальніше

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Березень 2020 Березень 2021

Винаходи

243
270

Корисні моделі

527
448

Промислові зразки

152
173

Торговельні марки

2791
3748

Усього надійшло

3713
4639
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

20

Квітня , 2021

На цей день подій не заплановано

Всі події