This version of the page http://ucu.edu.ua/research/ (104.21.2.188) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-19. The original page over time could change.
Наука - УКУ

Наука в УКУ

Наукові дослідження й організація наукової праці в Українському католицькому університеті ґрунтуються на діалогічному звʼязку науки, навчання і практичних навичок, що створює додану вартість освітніх послуг в академічній, професійній і соціальній сферах. У поєднанні віри й розуму, інноваційна модель Університету формується на засадах свободи творчого пошуку задля пізнання Істини та світоглядної формації сучасного студента, аспіранта і викладача. Модель «викладання через дослідження», за якої викладачі надихають і мотивують студентів своїми науковими здобутками, безпосередньо зорієнтована на покращення якості освітніх послуг. Дослідницька праця викладачів, аспірантів і студентів зосереджена головно в наукових інститутах і на кафедрах Університету, а також у школах і навчально-дослідницьких центрах і програмах. Наукова діяльність в УКУ опирається на засади християнської моралі й академічної доброчесності та підтримується прозорою політикою надання внутрішніх ґрантів, премій і стипендій та інших форм заохочення.

До пріоритетних дослідницьких напрямків УКУ належать програми з українського католицького богословʼя і вивчення проблем сучасності та примирення й порозуміння в Україні, «Київське християнство», «УГКЦ в умовах радянського панування: насильницька ліквідація, життя в підпіллі, боротьба за легалізацію, 1939-1989».

Стратегія розвитку науки в УКУ 2017-2020 рр. передбачає вже у середньостратегічній перспективі видиму присутність і впізнаваність (visibility) Університету на загальнонаціональному рівні й, в окремих сферах, також у міжнародному глобальному просторі як провідного дослідницького осередку зі своїми науковими школами та інститутом професора. У найближчій перспективі в Університеті заплановано відкриття Центру богословських досліджень УГКЦ, Докторської Школи УКУ (Graduate School) й Центру перспективних досліджень (Center for Advanced Studies). Так само передбачається реалізація низки всеукраїнських і міжнародних проектів, реформа Видавництва УКУ, трансформація «Наукових записок УКУ» у рецензований часопис за принципом Peer Reviewed Journals та започаткування не пізніше 2020 р. міждисциплінарного англомовного щорічника.

Організація та координування наукової діяльності діяльності в Університеті здійснюється Науково-організаційним відділом УКУ.

 

Наукові центри та інститути

Кожен інститут своєю діяльністю відповідає на певну суспільну потребу. Проекти інститутів, які є одночасно науковими і церковними інституціями, є формою християнської місії католицького університету.

  • Інститут історії Церкви
  • Інститут лідерства на управління
  • Інститут церковної музики
  • Інститут психічного здоров’я
  • Інститут релігії та суспільства
  • Інститут родини та подружнього життя
  • Катехитично-педагогічний інститут
  • Інститут екуменічних студій
  • Міжнародний інститут етики та проблем сучасності 
СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ НАУКИ 2020

Вчена рада університету

  • Склад вченої ради УКУ
  • Новини вченої ради УКУ
Науково-організаційний відділ

Координує науково-дослідну і видавничу діяльність УКУ

Дослідницькі програми

Інформація про дослідницькі програми, які підтримує УКУ

Бібліотека

Актуальна інформація про бібліотечний фонд

Репозитарій

Публікації наукових праць українських викладачів УКУ

Можливості для науковців

Інформація про гранти, стипендії

Видавництво УКУ

Інформація про нові видання, умови придбання книг

Зроблено у