This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk/ (213.160.144.249) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-14. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
14.04.2021

Курс «IP for Children: Зелена планета!» для дітей та батьків доступний на платформі Creative Academy

Art-book «IP for Children: Зелена планета!» – 12 еко-уроків про ідеї, винаходи та творчість для дітей та батьків – вже доступний на платформі Creative Academy (відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент)) у розділі Бібліотека.

Мотиваційний курс «IP for Children: Зелена планета!» розроблено відповідно до заявлених пріоритетів ВОІВ на 2020 рік. Курс складається з 12 уроків, які мають на меті:

  • розповісти про екосвідомість та інновації заради зеленого майбутнього;
  • поділитися історіями про ідеї та винаходи, метою яких є збереження планети;
  • виробити навички для збереження природи та піклування про життя морських жителів;
  • продемонструвати та навчити, як дати друге життя «сміттю» з океанів;
  • пояснити, чому не обов’язково вигадувати дивовижні прилади, а достатньо просто гідно дбати про навколишнє середовище.

Шановні батьки! Допомагайте дітям вивчати, захоплюватись, вигадувати та втілювати в життя мрії! А ще обов’язково надсилайте виконані вами роботи для розміщення в онлайн-галереї. Чекаємо на малюнки та арт-історії за адресою: ip.academy.ua@gmail.com.

Детальніше: http://creative-academy.com.ua/categs_lib.html 

 

 


 

13.04.2021

Оновлення на вебсторінках, присвячених стандартам ВОІВ

Нещодавно на вебсторінках, присвячених стандартам ВОІВ було здійснено ряд оновлень, серед яких:

  • Зміна дизайну вебсторінок, у тому числі:
  • більш зручний для читання та доступний для пошуку Перелік стандартів ВОІВ
  • окрема сторінка для Посібника ВОІВ з інформації та документації в галузі промислової власності зі змістом
  • покращена навігація та наочність контенту, наприклад на стартовій сторінці Комітету зі стандартів ВОІВ (КСВ) та стартовій сторінці стосовно стандартів  ВОІВ
  • Оновлення документації для користувачів програмного засобу WIPO Sequence
  • Публікація результатів дослідження 3D-моделей і 3D-зображень та публічного доступу до патентної інформації (ч.1)
  • Публікація оновленої інформації стосовно систем нумерації, що використовуються відомствами з промислової власності (ВПВ) для опублікованих документів та зареєстрованих прав
  • Редакційні виправлення у стандарті ВОІВ ST.26 у переліках послідовностей

Зміна дизайну вебсторінок

Фахівці Міжнародного бюро здійснили оцінку веб-контенту сторінок, присвячених Стандартам ВОІВ та КСВ з точки зору їх організації, структури, зручності навігації та читання, доступності та інших принципів. Було розроблено та здійснено тестування нового дизайну вебсторінок, що відповідають найкращим практикам. Також Перелік стандартів ВОІВ покращено новою формою представлення та можливістю пошуку за заголовком, з метою спрощення для користувачів знаходження необхідних стандартів.

Документація WIPO Sequence

Посібник для користувачів персональних комп’ютерів WIPO Sequence та посібник з експлуатації WIPO Sequence Validator тепер перекладено всіма 6-ма мовами ООН: арабською, китайською, англійською, французькою, російською та іспанською. Також зараз завершується переклад стартової сторінки WIPO Sequence 4-ма додатковими мовами РСТ: німецькою, японською, корейською та португальською. На цій же сторінці будуть розміщені посібники користувача вказаними мовами.

Фахівці Міжнародного Бюро сподіваються, що документація всіма запропонованими мовами у наборі інструментів WIPO Sequence буде і надалі підтримувати відомства та заявників в опануванні ними робочих інструментів WIPO Sequence та WIPO Sequence Validator.

Публікація результатів опитування та систем нумерації

Після схвалення на 8-й сесії КСВ, результати трьох нових опитувань було опубліковано в частині 7 Посібника ВОІВ. Огляд використання 3D-моделей і 3D-зображень у даних і документації з інтелектуальної власності містить інформацію стосовно практики і очікувань ВПВ щодо використання 3D-моделей і 3D-зображень у процесі набуття прав інтелектуальної власності. Опитування щодо доступу до патентної інформації, частина 1, збирає інформацію від ВПВ про зміст, практику, функціональні можливості та плани на майбутнє щодо систем, які роблять патентну інформацію доступною для громадськості.

До оновлення у 2020 році, опитування ВПВ щодо систем нумерації опублікованих документів та зареєстрованих прав (частина 7.2.2) востаннє проводилось у червні 2001 року. Інформація як за 2001 рік, так і за 2020 рік, доступна у Посібнику ВОІВ, оскільки там є суттєві відмінності респондентів у результатах опитувань.

Виправлення у стандарті ВОІВ ST.26

Оновлена версія стандарту ВОІВ ST.26 для переліків послідовностей з редакційними виправленнями була опублікована у березні 2021 року. Це оновлення було необхідним для виправлення дрібних друкарських помилок та уточнень до деяких пунктів. Ці виправлення не змінюють суті Стандарту.

 

Джерело інформації: повідомлення ВОІВ від 12.04.2021

 

13.04.2021

Показники роботи Укрпатенту за березень 2021 року

Протягом березня 2021 року надійшло 4639 заявок на об’єкти промислової власності (ОПВ). Серед заявок: 270 - на винаходи, 448 - на корисні моделі, 3748 - на торговельні марки, 173 - на промислові зразки. Загальна кількість охоронних документів на ОПВ, зареєстрованих у березні, становить 3287.

 

 

 

 

13.04.2021

Проведено перший онлайн-семінар серії «Креативні індустрії в умовах пандемії COVID-19: зміна форматів діяльності»

13 квітня 2021 року відбувся перший онлайн-семінар «Креативні індустрії в умовах пандемії COVID-19: зміна форматів діяльності». Учасники заходу разом зі спікерами, керівником IP Academy Ольгою Кулініч (начальник відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) та професіоналом в сфері інтелектуальної власності IP Academy Марією Бичковською (Укрпатент), розглянули, як представники різних сфер були змушені звернутись до нових форматів діяльності та використовувати технічні засоби для того, щоб заповнити прогалину в культурному житті своєї аудиторії.

Під час заходу обговорено наступні питання:

  • Вплив пандемії COVID-19 на креативні індустрії: позитивні та негативні аспекти;
  • Впровадження нових форматів спілкування та застосування нових інструментів в діяльності креативних індустрій за час пандемії COVID-19; 
  • Зміна форматів діяльності у музичній індустрії, кіноіндустрії та музейній справі.

Також проаналізовано приклади нових форматів діяльності креативних індустрій для демонстрації можливостей, які відкриті навіть під час посилення карантинних заходів. 

Організатори висловлюють подяку учасникам онлайн-семінару. 15 квітня о 14.00 відбудеться другий захід серії, під час якого будуть розглянуті нові формати діяльності у сфері театрального мистецтва та індустрії моди, а також питання підтримки креативних індустрій з боку держави та бізнес-кіл. 

Деталі -  https://www.facebook.com/events/1635920753275566 
 

 

 

 

 

 

 

12.04.2021

Всього зареєстровано понад 617 тис. об'єктів промислової власності

Станом на 1 квітня 2021 року (з 1992 року) здійснено реєстрацію  617 597 об’єктів промислової власності: 128 360 винаходів; 147 006 корисних моделей; 43 556 промислових зразків; 295 506 торговельних марок з урахуванням розділених реєстрацій; 13 топографій ІМС; 3 121 географічного зазначення; 35 свідоцтв  на право використання кваліфікованих зазначень походження товарів (географічних зазначень).

 

 

 

 

12.04.2021

Повідомлення щодо актуалізації відомостей про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених)

Згідно з частиною 2 статті 3-1 Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» до делегованих владних повноважень НОІВ належить ведення Державного реєстру представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених) (далі – Реєстр). Аналогічні норми містяться в інших спеціальних законах у сфері інтелектуальної власності.

З метою актуалізації відомостей про патентних повірених, що містяться у Реєстрі, Укрпатент відповідно до пунктів 7, 8 та 11 Положення про Державний реєстр представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених), затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 19 липня 2019 року № 1241, звертається до представників у справах інтелектуальної власності з пропозицією подати заяви про зміну або підтвердження відомостей про патентних повірених, що містяться у Реєстрі, які зазначені в пункті 6 цього Положення, а саме:

  • прізвище, ім’я, по батькові патентного повіреного;
  • відомості про місце проживання;
  • місце роботи та посада;
  • адреса для листування, номери телефонів, факсу, адреса електронної пошти.

Наявні в Укрпатенті відомості Реєстру розміщені за посиланням https://sis.ukrpatent.org/uk/services/patent_attorneys/ (також доступ можливий через розділ "Патентні повірені" на головній сторінці сайту).

З метою розміщення відомостей про патентних повірених на англомовній версії сайту Укрпатенту, заяви можуть містити зазначені вище відомості також англійською мовою.

Очікуємо зазначені заяви на поштову адресу Укрпатенту: вул. Глазунова, 1, м. Київ- 42, 01601 або на електронну адресу m.vasilenko@ukrpatent.org.
 

09.04.2021

Креативні індустрії в умовах пандемії COVID-19: зміна форматів діяльності

Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент) запрошує до участі у серії з двох онлайн-заходів, присвяченій діяльності креативних індустрій під час пандемії COVID-19. Заходи відбудуться 13 та 15 квітня 2021 року, 

Пандемія знаменує складний період в діяльності креативних індустрій. Пристосування до цієї кризи стало безпрецедентним викликом для культурних та розважальних установ у всьому світі. Різні сфери креативних індустрій були змушені звернутись до нових форматів діяльності та використовувати технічні засоби для того, щоб заповнити прогалину в культурному житті своєї аудиторії. 

Під час заходу йтиметься про: 

  • Вплив пандемії COVID-19 на креативні індустрії: позитивні та негативні аспекти;
  • Впровадження нових форматів спілкування та застосування нових інструментів в діяльності креативних індустрій за час пандемії COVID-19;
  • Зміну форматів діяльності у музичній індустрії, кіноіндустрії, музейній справі, у сфері театрального мистецтва та індустрії моди;
  • Способи підтримки креативних індустрій державою, міжнародними організаціями, бізнес-компаніями та окремими особами. 

Дата: 13 та 15 квітня 2021 року
Час: 14:00 – 15:00
Платформа: Zoom

  • Підключитися до конференції Zoom
  • Ідентифікатор конференції: 816 0834 5670
  • Код доступу: 435095

Дати та теми: 

13.04.2021 — «Креативні індустрії в умовах пандемії COVID-19: зміна форматів діяльності (Частина І)»
Аналіз впливу пандемії COVID-19 на креативні індустрії. Нові формати діяльності у музичній індустрії, кіноіндустрії та музейній справі.

15.04.2021 — «Креативні індустрії в умовах пандемії COVID-19: зміна форматів діяльності (Частина ІІ)»
Нові формати діяльності у сфері театрального мистецтва та індустрії моди. Яким чином здійснюється  підтримка креативних індустрій державою та різними організаціями і бізнес-компаніями. 

На кого спрямовано захід?

Представники креативних індустрій, зокрема музейної справи, музичної індустрії, кіноіндустрії, індустрії моди та театрального мистецтва, представники малого та середнього бізнесу, студенти закладів вищої освіти та усі, хто цікавиться особливостями діяльності креативних індустрій. 

Спікери заходу:

Ольга Кулініч — начальниця відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту.

Марія Бичковська — професіонал з інтелектуальної власності відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту.

Деталі заходу

 

 

 

08.04.2021

ВОІВ: 62-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ відбудеться у жовтні 2021 року

За повідомленням Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), 62-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ відбудеться в м. Женева з 4 по 8 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, Генеральна Асамблея та Координаційний комітет є основними органами ВОІВ, що визначають її політику й приймають рішення. 21 Асамблея та інші органи держав-членів ВОІВ і Союзів, адміністративні функції яких виконує ВОІВ, традиційно збираються на чергові та позачергові осінні сесії. Ці сесії слугують для держав-членів ВОІВ майданчиком для оцінки результатів роботи організації та обговорення подальших напрямів діяльності. 

61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ проходила в Женеві з 21 по 25 вересня 2020 року. У зв'язку з пандемією щорічні заходи ВОІВ вперше проводилися в гібридному форматі з можливістю віддаленої участі делегатів у засіданнях.

 

 

 

 

Новини

14 квітня 2021
Курс «IP for Children: Зелена планета!» для дітей та батьків доступний на платформі Creative Academy
13 квітня 2021
Оновлення на вебсторінках, присвячених стандартам ВОІВ
13 квітня 2021
Показники роботи Укрпатенту за березень 2021 року
13 квітня 2021
Проведено перший онлайн-семінар серії «Креативні індустрії в умовах пандемії COVID-19: зміна форматів діяльності»
12 квітня 2021
Всього зареєстровано понад 617 тис. об'єктів промислової власності
Усі новини
Популярне на сайті

Описи до патентів України на винаходи і корисні моделі

Опис до патенту на винахід (корисну модель) є вичерпним джерелом інформації стосовно винаходу (корисної моделі). Опис розкриває суть винаходу (корисної моделі) та підтверджує обсяг правової охорони, визначений формулою винаходу (корисної моделі).

З набранням чинності Закону України "Про внесення змін до деяких законів щодо створення національного органу інтелектуальної власності" від 16.06.2020 № 703-IX та відповідно до пункту першого розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 1276-р "Про національний орган інтелектуальної власності", згідно з яким державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності" (далі – Укрпатент) виконує функції Національного органу інтелектуальної власності (далі – НОІВ), до повноважень Укрпатенту належить опублікування офіційних відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності.

Відповідно до ст.23 Закону України "Про охорону прав на винаходи і корисні моделі":

- одночасно з державною реєстрацією винаходу (корисної моделі) НОІВ здійснює публікацію в Бюлетені (офіційному електронному бюлетені НОІВ) відомостей про державну реєстрацію винаходу (корисної моделі), визначених у встановленому порядку;

- не пізніше 3 місяців від дати опублікування відомостей про державну реєстрацію винаходу (корисної моделі) НОІВ публікує опис до патенту, що містить формулу та опис винаходу (корисної моделі), а також креслення, на яке є посилання в описі винаходу (корисної моделі).

З метою виконання зазначених повноважень Укрпатентом видано наказ «Про публікацію відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності» від 02 листопада 2020 року № 152-Н/2020, яким затверджено та введено в дію Склад відомостей про заявлені і зареєстровані об’єкти інтелектуальної власності, інших офіційних відомостей та сповіщень для їх публікації (далі – Склад відомостей) з урахуванням останніх змін, внесених до спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності.

Відповідно до Складу відомостей, опис до патенту України на винахід (корисну модель) є самостійним офіційним мережним електронним виданням, яке видається з періодичністю виходу бюлетеня "Промислова власність".

Описи до патентів на винаходи і корисні моделі публікувались на паперовому носієві з 1993 по 2011 рік включно, з 2005 року представлені на оптичному носієві "Національний CD-ROM «Винаходи в Україні»".

Користувачі мають можливість:

1. Ознайомитись з описами до патентів:

- у Спеціальній інформаційній системі Укрпатенту та у Спеціалізованій базі даних "Винаходи (корисні моделі) в Україні", які містять повні відомості про державну реєстрацію винаходів (корисних моделей) у структурованому вигляді та патентні документи у форматі PDF, доступ до яких надається на безоплатній основі на вебсайті Укрпатенту; 

- у Фонді патентної документації громадського користування (ФГК), який входить до структури Відділення патентно-інформаційних послуг, консультацій та сприяння інноваційній діяльності Укрпатенту (бульвар Л. Українки, 26, м. Київ, 01133, тел.: (38 044) 494-06-90);

2. Придбати національний CD-ROM "Винаходи в Україні".

Зразок опису до патенту на винахід

Зразок опису до патенту на корисну модель

 

 

Модифіковано: листопад, 2020
 
Детальніше
Корисно знати

Інформаційне повідомлення про повноваження Укрпатенту в сфері авторського права

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів щодо створення національного органу інтелектуальної власності», відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 1267-р «Про національний орган інтелектуальної власності», частини другої статті 4-1 Закону України «Про авторське право і суміжні права», до повноважень Укрпатенту, зокрема належить приймання і розгляд заявок на державну реєстрацію прав автора на твори науки, літератури і мистецтва, а також на реєстрацію договорів, що стосуються прав авторів на твори, здійснення їх реєстрації; видача свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір; здійснення публікацій в офіційному бюлетені з питань охорони авторського права і суміжних прав.

Відповідно до зазначених законів Укрпатент також здійснює інформаційну діяльність у сфері правової охорони інтелектуальної власності.

З метою своєчасного інформування заявників з питань державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, повідомляємо про створення на офіційному веб-сайті Укрпатенту розділу «Авторське право», який знаходиться у рубриці «Заявникам» у головному меню веб-сайту Укрпатенту. 

Розділ «Авторське право» містить, зокрема актуальну інформацію щодо бланків заяв для реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, інформацію про реквізити рахунків для оплати зборів і мита та їх розмір, а також довідкову інформацію з питань авторського права, та розміщений за посиланням: https://ukrpatent.org/uk/articles/copyright. 

 

Детальніше
Головна подія

12 квітня , 2021

Повідомлення

Щодо актуалізації відомостей про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених).

Детальніше

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Березень 2020 Березень 2021

Винаходи

243
270

Корисні моделі

527
448

Промислові зразки

152
173

Торговельні марки

2791
3748

Усього надійшло

3713
4639
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

14

Квітня , 2021

На цей день подій не заплановано

Всі події