Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua Новости от 20minut.ua 2021-04-09T23:07:37+03:00 Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua/img/header/logo100.gif https://zt.20minut.ua Бандитським методам роботи колекторів ЗАСЬ! https://zt.20minut.ua/Podii/banditskim-metodam-roboti-kolektoriv-zas-11253563.html 2bcf3ce54f0e05028ce70dfc45664eee 2021-04-09T17:00:00+03:00 По суті, колекторам  запропонували «етичний кодекс», за порушення якого каратимуть штрафами і виключенням з Реєстру колекторських компаній. Що зміниться? 1. З’явиться Реєстр колекторських компаній Його вестиме Нацбанк. Без реєстрації в цьому реєстрі колектори не зможуть працювати. Планується, що реєстр буде публічним, тобто перевірити компанію зможе кожен бажаючий. 2. Введуть кодекс поведінки колекторів, НБУ стежитиме за його дотриманням Колекторам ЗАБОРОНЯТЬ прямо загрожувати, шантажувати, вводити в оману, телефонувати вночі або приховувати номер. Крім того, КОЛЕКТОР БУДЕ ПОВИНЕН називати своє ім'я, назву компанії, підстава дзвінка і розмір боргу.  А на вимогу боржника – ще й надавати підтверджуючі документи протягом 7 днів. Також закон ЗАБОРОНЯЄ ЗБИРАТИ І ОБРОБЛЯТИ НАСТУПНУ ПЕРСОНАЛЬНУ ІНФОРМАЦІЮ: про графік роботи, місця відпочинку, інформацію з соцмереж, особисті фотографії тощо. Якщо колектор не дотримуватиметься вимоги, на нього можна буде скаржитися до Нацбанку. 3. За порушення почнуть карати Законопроект передбачає штрафи від 51 до 102 тисяч гривень і виключення з Реєстру колекторських компаній. Якщо колектор (https://t.me/advocatprava/1860) мінімум двічі протягом року порушив такі вимоги, кредитор повинен розірвати договір з ним і повідомити про це Національний банк. 4. З’явиться нове правило для банків Банк або інша фінансова компанія, яка видає кредити, буде зобов’язана публікувати інформацію про колекторські компанії, з якими співпрацює. Юридичний Телеграм канал адвоката, к.ю.н., Головіна Д.В.  «Адвокат Права»
This version of the page http://zt.20minut.ua/rss (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-09. The original page over time could change.
Бандитським методам роботи колекторів ЗАСЬ!

Бандитським методам роботи колекторів ЗАСЬ!

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про захист боржників від неправомірних дій колекторів. 

По суті, колекторам  запропонували «етичний кодекс», за порушення якого каратимуть штрафами і виключенням з Реєстру колекторських компаній.

Що зміниться?

1. З’явиться Реєстр колекторських компаній

Його вестиме Нацбанк. Без реєстрації в цьому реєстрі колектори не зможуть працювати. Планується, що реєстр буде публічним, тобто перевірити компанію зможе кожен бажаючий.

2. Введуть кодекс поведінки колекторів, НБУ стежитиме за його дотриманням

Колекторам ЗАБОРОНЯТЬ прямо загрожувати, шантажувати, вводити в оману, телефонувати вночі або приховувати номер. Крім того, КОЛЕКТОР БУДЕ ПОВИНЕН називати своє ім'я, назву компанії, підстава дзвінка і розмір боргу.  А на вимогу боржника – ще й надавати підтверджуючі документи протягом 7 днів.

Також закон ЗАБОРОНЯЄ ЗБИРАТИ І ОБРОБЛЯТИ НАСТУПНУ ПЕРСОНАЛЬНУ ІНФОРМАЦІЮ: про графік роботи, місця відпочинку, інформацію з соцмереж, особисті фотографії тощо.

Якщо колектор не дотримуватиметься вимоги, на нього можна буде скаржитися до Нацбанку.

3. За порушення почнуть карати

Законопроект передбачає штрафи від 51 до 102 тисяч гривень і виключення з Реєстру колекторських компаній. Якщо колектор (https://t.me/advocatprava/1860) мінімум двічі протягом року порушив такі вимоги, кредитор повинен розірвати договір з ним і повідомити про це Національний банк.

4. З’явиться нове правило для банків

Банк або інша фінансова компанія, яка видає кредити, буде зобов’язана публікувати інформацію про колекторські компанії, з якими співпрацює.

Юридичний Телеграм канал адвоката, к.ю.н., Головіна Д.В.  «Адвокат Права»

]]> 7 речей з весняного гардеробу, як варто замінити https://zt.20minut.ua/kul-tura/7-rechey-z-vesnyanogo-garderobu-yak-varto-zaminiti-11253332.html a5f8d21230123e588cf137ec4e2a0cd6 2021-04-09T16:55:00+03:00 7 модних речей, які варто придбати в сезоні весна-літо 2021, і для балансу – стільки ж речей, які нині не актуальні, з посиланням на «Vogue.ua» Придбати: топ з тонкими шлейками Прибрати: топ з підплечниками Топи з підплечниками стали гітом минулого літа. Модниці вдягали модні футболки зі збільшеною лінією плеча в парі з джинсами, шкіряними шортами й розслабленими штанами як повсякденний одяг. Однак у сезоні весна-літо 2021 ефектний мікротренд замінили нові рішення. Дизайнери звернулися до мінімалістичних шлейок, тонких бретельок і витончених ремінців, прикрашаючи ними топи, футболки й сорочки.  Придбати: бомбер вільного крою Прибрати: бомбер по фігурі Цієї весни бомбери стали головною покупкою сезону. Головний плюс курток вільного крою з накладними кишенями й гумкою на манжетах і талії полягає в їхній універсальності. Бомбери легко вписати як у спортивний стиль, так і доповнити ними діловий образ. Є лише одне правило цього сезону – вибирайте куртку вільного крою або купуйте бомбер на кілька розмірів більший.  Придбати: сукню з бічними розрізами Прибрати: сукню з глибоким декольте Сукні з розрізами з боків стають дедалі популярнішими цієї весни. Якщо раніше дизайнери експериментували з глибиною декольте, віддаючи данину поваги 1980-м, то тепер настав час несподіваних вирізів у зоні талії.  Придбати: сумку-хобо Прибрати: напівпрозору сумку Ностальгія за 2000-ми цієї весни особливо відчутна. Дизайнери почали створювати практичні й об’ємні сумки-хобо, до яких точно вміститься все потрібне. М’які сумки у формі півмісяця з короткою ручкою, яка найчастіше продовжує аксесуар, являють собою базову модель на щодень.  Придбати: речі яскраво-зеленого кольору Прибрати: речі фіолетового відтінку Одним з головних відтінків сезону весна-літо 2021 за версією Інституту кольору Pantone є насичений зелений. Колір літньої трави з’явився в колекціях багатьох брендів як монохромний образ або акцентна деталь.  Придбати: широкі джинси Прибрати: джинси-скіні З року в рік дизайнери експериментують з фасонами й відтінками джинсів. Якщо минулої весни наймоднішими парами вважали джинси-slouchy, то нового сезону пальму першості посіли широкі моделі.  Придбати: панаму Прибрати: капелюха із широкими крисами Крім бейсболок, які заполонили Instagram-сторінки модних блогерів, цієї весни також актуальні панами. Стильний головний убір не тільки захистить від яскравого сонця, а й надасть модного вигляду весняному образу. І байдуже, де ви перебуваєте: на відпочинку біля моря чи прямуєте у справах до міста, панама завершить будь-який ансамбль. 
7 речей з весняного гардеробу, як варто замінити

7 речей з весняного гардеробу, як варто замінити

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Як кажуть: новий сезон – нове життя, а отже час змінити зимовий одяг на полицях у гардеробних на весняні образи. Природно, що частина речей з минулого сезону залишиться як база, але потрібно пам’ятати ще й про трендові новинки, якими дуже хочеться освіжити гардероб. 

7 модних речей, які варто придбати в сезоні весна-літо 2021, і для балансу – стільки ж речей, які нині не актуальні, з посиланням на «Vogue.ua»

Придбати: топ з тонкими шлейками

Прибрати: топ з підплечниками

Топи з підплечниками стали гітом минулого літа. Модниці вдягали модні футболки зі збільшеною лінією плеча в парі з джинсами, шкіряними шортами й розслабленими штанами як повсякденний одяг. Однак у сезоні весна-літо 2021 ефектний мікротренд замінили нові рішення. Дизайнери звернулися до мінімалістичних шлейок, тонких бретельок і витончених ремінців, прикрашаючи ними топи, футболки й сорочки. 

Придбати: бомбер вільного крою

Прибрати: бомбер по фігурі

Цієї весни бомбери стали головною покупкою сезону. Головний плюс курток вільного крою з накладними кишенями й гумкою на манжетах і талії полягає в їхній універсальності. Бомбери легко вписати як у спортивний стиль, так і доповнити ними діловий образ. Є лише одне правило цього сезону – вибирайте куртку вільного крою або купуйте бомбер на кілька розмірів більший. 

Придбати: сукню з бічними розрізами

Прибрати: сукню з глибоким декольте

Сукні з розрізами з боків стають дедалі популярнішими цієї весни. Якщо раніше дизайнери експериментували з глибиною декольте, віддаючи данину поваги 1980-м, то тепер настав час несподіваних вирізів у зоні талії. 

Придбати: сумку-хобо

Прибрати: напівпрозору сумку

Ностальгія за 2000-ми цієї весни особливо відчутна. Дизайнери почали створювати практичні й об’ємні сумки-хобо, до яких точно вміститься все потрібне. М’які сумки у формі півмісяця з короткою ручкою, яка найчастіше продовжує аксесуар, являють собою базову модель на щодень. 

Придбати: речі яскраво-зеленого кольору

Прибрати: речі фіолетового відтінку

Одним з головних відтінків сезону весна-літо 2021 за версією Інституту кольору Pantone є насичений зелений. Колір літньої трави з’явився в колекціях багатьох брендів як монохромний образ або акцентна деталь. 

Придбати: широкі джинси

Прибрати: джинси-скіні

З року в рік дизайнери експериментують з фасонами й відтінками джинсів. Якщо минулої весни наймоднішими парами вважали джинси-slouchy, то нового сезону пальму першості посіли широкі моделі. 

Придбати: панаму

Прибрати: капелюха із широкими крисами

Крім бейсболок, які заполонили Instagram-сторінки модних блогерів, цієї весни також актуальні панами. Стильний головний убір не тільки захистить від яскравого сонця, а й надасть модного вигляду весняному образу. І байдуже, де ви перебуваєте: на відпочинку біля моря чи прямуєте у справах до міста, панама завершить будь-який ансамбль. 

]]>
Китайська вакцина CoronaVac: що про неї відомо та коли вона буде на Житомирщині https://zt.20minut.ua/Zdorovya/kitayska-vaktsina-coronavac-scho-pro-neyi-vidomo-ta-koli-vona-bude-na--11253300.html c54db19c75e78d871642c0bddcb375ce 2021-04-09T16:22:00+03:00 Що відомо про  китайську вакцину CoronaVac та коли вона надійде на Житомирщину – дізнавались журналісти «20 хвилин». Що відомо про вакцину CoronaVac CoronaVac – вакцина виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. Україна уклала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини від Sinovac Biotech ще наприкінці минулого року. Однак зареєстрували вакцину в країні лише 9 березня, а надійшла вона 25 березня. Це вже третя дозволена до застосування в Україні вакцина, оскільки раніше зареєстрували AstraZeneca (Covishield) та Pfizer/BioNTech. Однак вакцинацію українців проводять поки що тільки вакциною AstraZeneca.  Щодо ефективності вакцини, то наявна різна інформація. В Індонезії вакциною Sinovac щепилось 1620 людей. Згідно з дослідженнями було заявлено, що ефективність вакцини становить 65%. Однак для отримання точних результатів дослідження цього не вистачає. У Туреччині також проходили випробування китайської вакцини, у якому взяли участь 3,4 тисячі людей. Тоді ефективність визначили на рівні 90%, однак для достовірних результатів цього, кажуть, також недостатньо. Наймасштабніше дослідження вакцини Sinovac проходило у Бразилії, у якому взяли участь 13 тисяч добровольців. Згідно з проведеними дослідженнями ефективність вакцини становить 50,38%. Одна доза вакцини CoronaVac коштуватиме 504 гривні. За такою ціною компанія «Лекхім», яка співпрацює з виробником, планує продавати вакцину державі. Також частина вакцин піде у продаж приватним компаніям та підприємствам, включно з приватними медичними закладами. До речі, компанією Sinovaс були розроблені й виведені на ринок вакцини проти гепатиту А та А і В, вірусів грипу, включно із «пташиним», та паротиту. Коли китайська вакцина з'явиться на Житомирщині На сьогодні МОЗ з'ясовує потреби регіонів у кількості китайської вакцини CoronaVac, зокрема і Житомирщини. Зараз вакцина перебуває у Києві, однак коли будуть поставки у нашу область, поки що невідомо. Про це журналістам «20 хвилин» розповів прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник.  «Попередньо за інформацією, яка надійшла до нас нещодавно від Міністерства охорони здоров'я, з'ясовується потреба регіонів стосовно використання вакцини CoronaVac китайського виробництва. Було проведено обговорення стосовного цього, але вакцина і досі залишається у місті Києві. Транспортуванням вакцини займається компанія «Лекхім», тому як тільки будуть новини стосовно направлення вакцини в регіони, одразу буде про це повідомлено і ці вакцини будуть доставлені на регіональну базу спецмедпостачання», – розповів Юрій Мельник. Умови зберігання вакцини Вакцину CoronaVac можна зберігати у звичайному холодильнику за температури від +2 до +8 Цельсію, як і вакцину AstraZeneca. Для вироблення імунітету необхідні, як і в усіх інших вакцинах від ковіду, дві дози. «Умови зберігання такі ж самі, як і у AstraZeneca, яка надходила до нас у кінці лютого, 2-8 градусів обов'язкового температурного режиму. Таке ж саме використання доз, потрібно дві дози. Єдине, що ми попередньо очікуємо, – це те, що ця вакцина може бути у форматі одноразового використання, оскільки її вже отримали колеги із зарубіжжя саме у форматі одноразових доз. Але ми будемо спостерігати, оскільки є два формати: це одноразові дози і дози у флаконі, як використовувались у Covishield», – наголошує прессекретар голови ЖОДА. Вакцини Covishield має вистачити для ревакцинації Наприкінці березня стало відомо, що Індія вирішила тимчасово призупинити поставки вакцини Covieshild за кордон, аби першочергово здійснити імунізацію свого населення. Це викликало дискусію серед українців, мовляв, а чи вистачить вакцини, щоб отримати другу дозу тим, хто вже щепився, та чи можна її замінити іншою вакциною.  В обласній адміністрації наголошують: використовувати Sinovaс як другу дозу для щеплення проти COVID-19 не можна. Однак тим, хто вже щепився Covieshild, не варто перейматися, оскільки свою другу дозу вони отримають цією ж вакциною.  «Як говорять наші колеги, зокрема відомий інфекціоніст в Україні Катерина Булавінова, не можна використовувати дозу Sinovaс як другу дозу після Covishield. На сьогодні залишилось більше 9 000 доз Covishield, але, звісно, ми очікуємо зараз додаткові поставки, які будуть у найближчі два місяці і попередньо за тими термінами, які визначені Міністерством охорони здоров'я. Тобто через 12 тижнів після першої вакцинації ми повинні отримати другу дозу Covishield. Тому цих проблем, про які говорять у Міністерстві охорони здоров'я, не буде, зокрема для вакцинації медиків і соціальних працівників, і публічних осіб також», – запевняє Юрій Мельник. Світлана Цимбалюк Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах Telegram Facebook  Instagram 
Китайська вакцина CoronaVac: що про неї відомо та коли вона буде на Житомирщині

Китайська вакцина CoronaVac: що про неї відомо та коли вона буде на Житомирщині

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало в Україні вже третю вакцину проти коронавірусу – CoronaVac від китайської компанії Sinovac. Перша партія вакцини надійшла до України 25 березня. 

Що відомо про  китайську вакцину CoronaVac та коли вона надійде на Житомирщину – дізнавались журналісти «20 хвилин».

Що відомо про вакцину CoronaVac

CoronaVac – вакцина виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. Україна уклала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини від Sinovac Biotech ще наприкінці минулого року. Однак зареєстрували вакцину в країні лише 9 березня, а надійшла вона 25 березня. Це вже третя дозволена до застосування в Україні вакцина, оскільки раніше зареєстрували AstraZeneca (Covishield) та Pfizer/BioNTech. Однак вакцинацію українців проводять поки що тільки вакциною AstraZeneca. 

Щодо ефективності вакцини, то наявна різна інформація. В Індонезії вакциною Sinovac щепилось 1620 людей. Згідно з дослідженнями було заявлено, що ефективність вакцини становить 65%. Однак для отримання точних результатів дослідження цього не вистачає.

У Туреччині також проходили випробування китайської вакцини, у якому взяли участь 3,4 тисячі людей. Тоді ефективність визначили на рівні 90%, однак для достовірних результатів цього, кажуть, також недостатньо. Наймасштабніше дослідження вакцини Sinovac проходило у Бразилії, у якому взяли участь 13 тисяч добровольців. Згідно з проведеними дослідженнями ефективність вакцини становить 50,38%.

Одна доза вакцини CoronaVac коштуватиме 504 гривні. За такою ціною компанія «Лекхім», яка співпрацює з виробником, планує продавати вакцину державі. Також частина вакцин піде у продаж приватним компаніям та підприємствам, включно з приватними медичними закладами.

До речі, компанією Sinovaс були розроблені й виведені на ринок вакцини проти гепатиту А та А і В, вірусів грипу, включно із «пташиним», та паротиту.

Коли китайська вакцина з'явиться на Житомирщині

На сьогодні МОЗ з'ясовує потреби регіонів у кількості китайської вакцини CoronaVac, зокрема і Житомирщини. Зараз вакцина перебуває у Києві, однак коли будуть поставки у нашу область, поки що невідомо. Про це журналістам «20 хвилин» розповів прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник. 

«Попередньо за інформацією, яка надійшла до нас нещодавно від Міністерства охорони здоров'я, з'ясовується потреба регіонів стосовно використання вакцини CoronaVac китайського виробництва. Було проведено обговорення стосовного цього, але вакцина і досі залишається у місті Києві. Транспортуванням вакцини займається компанія «Лекхім», тому як тільки будуть новини стосовно направлення вакцини в регіони, одразу буде про це повідомлено і ці вакцини будуть доставлені на регіональну базу спецмедпостачання», – розповів Юрій Мельник.

Умови зберігання вакцини

Вакцину CoronaVac можна зберігати у звичайному холодильнику за температури від +2 до +8 Цельсію, як і вакцину AstraZeneca. Для вироблення імунітету необхідні, як і в усіх інших вакцинах від ковіду, дві дози.

«Умови зберігання такі ж самі, як і у AstraZeneca, яка надходила до нас у кінці лютого, 2-8 градусів обов'язкового температурного режиму. Таке ж саме використання доз, потрібно дві дози. Єдине, що ми попередньо очікуємо, – це те, що ця вакцина може бути у форматі одноразового використання, оскільки її вже отримали колеги із зарубіжжя саме у форматі одноразових доз. Але ми будемо спостерігати, оскільки є два формати: це одноразові дози і дози у флаконі, як використовувались у Covishield», – наголошує прессекретар голови ЖОДА.

Вакцини Covishield має вистачити для ревакцинації

Наприкінці березня стало відомо, що Індія вирішила тимчасово призупинити поставки вакцини Covieshild за кордон, аби першочергово здійснити імунізацію свого населення. Це викликало дискусію серед українців, мовляв, а чи вистачить вакцини, щоб отримати другу дозу тим, хто вже щепився, та чи можна її замінити іншою вакциною.

 В обласній адміністрації наголошують: використовувати Sinovaс як другу дозу для щеплення проти COVID-19 не можна. Однак тим, хто вже щепився Covieshild, не варто перейматися, оскільки свою другу дозу вони отримають цією ж вакциною. 

«Як говорять наші колеги, зокрема відомий інфекціоніст в Україні Катерина Булавінова, не можна використовувати дозу Sinovaс як другу дозу після Covishield. На сьогодні залишилось більше 9 000 доз Covishield, але, звісно, ми очікуємо зараз додаткові поставки, які будуть у найближчі два місяці і попередньо за тими термінами, які визначені Міністерством охорони здоров'я. Тобто через 12 тижнів після першої вакцинації ми повинні отримати другу дозу Covishield. Тому цих проблем, про які говорять у Міністерстві охорони здоров'я, не буде, зокрема для вакцинації медиків і соціальних працівників, і публічних осіб також», – запевняє Юрій Мельник.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

  • Telegram
  • Facebook 
  • Instagram 
]]>
Продаж фабрики та масове звільнення медиків: що житомиряни обговорювали у Facebook минулого тижня https://zt.20minut.ua/Podii/prodazh-fabriki-ta-masove-zvilnennya-medikiv-scho-zhitomiryani-obgovor-11253297.html f23fc6e299e5c79dbe20c1f0e86a3381 2021-04-09T16:00:00+03:00 Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня. Продаж панчішної фабрики Нещодавно стало відомо, що Житомирську панчішну фабрику планують продавати через те, що вона стала збитковою. Однак житомирян ця новина сколихнула. Жваві обговорення можна було почути протягом декількох днів у громадському транспорті, на вулицях та інших громадських місцях. Ми зібрали думки житомирян, які вони висловили у соціальній мережі «Фейсбук» з цього приводу.  «Зараз 1 станок заміняє 100 працівників. На чулці працює 1 цех, який буде успішно працювати і в маленькому приміщенні на промзоні. А територія повинна приносити прибуток. Епіцентр і жилий квартал тільки додасть району цінності», – переконаний Сергій Плотник. «Все руйнується, все менше і менше залишається фабрик, заводів. Тільки магазини "купи-продай"», – вважає Людмила Фурнман.  «Шкода дуже, якщо розвалять! А якщо згадати початок розвалу – на всіх підприємствах видавалися ваучери підприємства, працівники не знали, що з ними робити, і віддали, продали. Зараз кричать караул. У далекому 98-му господар возив на роботу лекальника, той зібрав 27% ваучерів. Так що тоді самі профукали, а зараз плачуть», – наголошує Нік Корнєєв.   «Продати хочуть, звичайна практика, банкрутують, а потім продають», – обурюється Сергій Данильчук. «Всі ці продажі проводять навмисно, щоб у нас не було власного виробництва, будемо носити все китайське», – пише Alexsandr Alexs. «Комусь із житомирських олігархів за копійки, немає слів. У всіх республіках колишнього СРСР знали нашу фабрику – це свого роду візитна картка міста. Все здешевили, зробили збитковим і продали», – зазначає Алла Земелева. «Майже у кожному селі зараз панчішний цех. Люди виживають, як можуть, то навіщо ціла фабрика. А от льонокомбінат та всю льонову промисловість – шкода, такого ніде у світі не було», – вважає Сергій Шевчук. «Такої якості продукції жоден цех не повторив! А "Легку ходу" знала вся Європа», – додає Людмила Ілюсь. «Союзне значення, популярність і експорт – це все в далекому-далекому минулому. А сьогодні на фабриці застаріле обладнання та величезні борги. Продати територію – цілком розумне рішення для власників. А для житлового комплексу і ТРЦ цілком гарне місце. І припускаю, що ТРЦ у міський бюджет набагато більше податків заплатить, ніж збанкрутіла панчішка», – Віктор Сидоров. В обласній лікарні частина медиків може звільнитись Після скандалу у Житомирській обласній клінічній лікарні частина медиків вирішила звільнитися. А у цей час у Польщі та Німеччині для медичних працівників пропонують роботу на вигідних умовах. Надається повний соціальний пакет і не потрібно підтвердження диплому, як для інших спеціальностей. Отже, з’явилась вірогідність, що після звільнення медики можуть поїхати працювати саме у ці країни. Житомиряни висловили з цього приводу свої думки та наголосили, що у разі звільнення медики зроблять правильний вибір, оскільки наразі влада не цінує висококваліфікованих спеціалістів. «Правильно роблять, бо раби потрібні нашій владі, а не кваліфіковані медики. Рабам їсти не треба і поважати теж», – Irina Peaceful. «Програма, яку запустила Супрун, по впровадженню сімейної медицини і суттєвому скороченню вторинної ланки стаціонарів та лікарів-спеціалістів профільних поліклінік продовжує працювати. Її тимчасово трохи загальмувала епідемія, так все направлено на згортання доступної спеціалізованої медицини», – переконаний Олександр Гончаров.  «Люди, які пишуть такі коментарі, реально не в темі, що до сих пір лікарі, медперсонал купують за свої кошти медичні костюми, маски, ще й канцелярію, тому без коментарів. Мій особистий досвід, коли запитала лікаря в лікарні, не буду казати в якій, що класний ремонт, – вона гірко розсміялася та похвалилась, що чоловік дав 10000 грн з першої зарплати у Києві, бо сам теж лікар. Тому у неї в кабінеті гарне нове вікно і класні жалюзі», – ділиться Люда Бондарчук. «Там, де я зараз працюю, з нас зняли всі надбавки і перевели на 0,5. Найімовірніше, я піду у приватну клініку», – додає Євген Пилипенко.  «Ось тільки дискримінація тому, що нашим медикам плата за працю набагато менша, порівняно з польськими спеціалістами, та ще й під їхнім наглядом», – вважає Lesia Zaborovets. «Кожному своє. Це нормально для людини шукати краще місце для життя. Мову потрібно тільки вивчити і вперед. І не треба думати, що хтось комусь потрібен. Про себе треба думати самому. Така реальність життя», – переконана Тетяна Ступіна. Деякі школярі повернулись на очне навчання З 5 квітня учні 1-4 класів повернулися до очного навчання, а школярі 5-11 класів надалі вчитимуться дистанційно. Таке рішення було прийнято 31 березня на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Однак деякі батьки не надто зраділи такий новині, оскільки на сьогодні ситуація із захворюванням на коронавірусну інфекцію досить складна.  «Дайте офіційну відповідь на запитання: "Хто несе відповідальність за здоров'я і життя дітей в школах під час складної епідситуації в країні?» – запитує Світлана Федірко. «У нашій країні влада ні за що не несе відповідальність. Вся відповідальність перекладена виключно на батьків. Кожен сам собі режисер. От тільки навіть для декількох дітей ніхто дистанційного навчання робити не буде. Ми, коли хворіли (ще до дистанційного), якось обходились ютубом», – відповідає Юлія Тичина. «Це нерозумне рішення! Час покаже», – вважає Ludmila Svyzhch. «Старші класи теж треба повертати», – наголошує Альона Таратасюк. Житомиряни проти огляду лічильників під час карантину Чи можуть контролери здійснювати огляд лічильників у приватних домоволодіннях під час суворого карантину? На сьогодні це питання виявилось досить актуальним та турбує багатьох житомирян, оскільки Житомирщина вже декілька тижнів перебуває у «червоній» зоні і займає одну з лідируючих позицій із захворюваності на коронавірусну інфекцію.  Журналісти «20 хвилин» дізнавалися, чи мають право контролери робити огляд лічильника під час карантину та чи можуть мешканці відмовити їм у цьому. В результаті спілкування з представниками «Житомиробленерго» та «Житомиргазу» з'ясували, що все ж працівники цих структур можуть робити перевірки за дотриманням профілактичних заходів. Однак житомиряни переконані: якщо споживач справно передає показники лічильника, то перевірки під час карантину варто відкласти.  «Якщо буде газовий витік, то людина сама викличе кого потрібно, нема чого шастати в карантин», – вважає Світлана Хробуст. «Це абсурд, можна на період карантину передати телефоном. Отаких пару контролерів можуть занести інфекцію. В даний час ризикувати не варто», – наголошує Лариса Лариса.  «Так чого в період карантину не можна потрапити на прийом ні газову службу, ні в РЕМ?» – цікавиться Тетяна Саннікова.  «У простих людей тільки обов'язки, а прав немає ніяких», – обурюється Зінаїда Петраківська.  «А чому ж тоді до них не можна потрапити, хоч із дезінфектором і навіть з двома масками?» – запитує Alla Prokhorenko. «Люди передають показники щомісяця, якого дідька ходити і набридати людям. Колись ходили в кінці року для контрольної перевірки», – пише Luda Korotkaa. «Карантинні обмеження обійти неможливо. Але як подавати показники, то вирішує кожен сам. А пенсіонери, хто сам проживає, як може подати показники? Як їм показувати на телефоні? Такі всі розумні: пускати не треба, це теж їхній заробіток, а побігати і записати показники, то теж важко, як собача робота. У нас в Україні багато що недосконале. А щодо того, що щось перенесуть. Ось так можна бачити, де світське суспільство, а де прості люди», – зазначає Олена Федчук. Світлана Цимбалюк Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах Telegram Facebook  Instagram   
Продаж фабрики та масове звільнення медиків: що житомиряни обговорювали у Facebook минулого тижня

Продаж фабрики та масове звільнення медиків: що житомиряни обговорювали у Facebook минулого тижня

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Продаж панчішної фабрики, можливі звільнення житомирських медиків, часткове повернення учнів до школи та невдоволення візитами контролерів під час карантину.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Продаж панчішної фабрики

Нещодавно стало відомо, що Житомирську панчішну фабрику планують продавати через те, що вона стала збитковою. Однак житомирян ця новина сколихнула. Жваві обговорення можна було почути протягом декількох днів у громадському транспорті, на вулицях та інших громадських місцях. Ми зібрали думки житомирян, які вони висловили у соціальній мережі «Фейсбук» з цього приводу. 

«Зараз 1 станок заміняє 100 працівників. На чулці працює 1 цех, який буде успішно працювати і в маленькому приміщенні на промзоні. А територія повинна приносити прибуток. Епіцентр і жилий квартал тільки додасть району цінності», – переконаний Сергій Плотник.

«Все руйнується, все менше і менше залишається фабрик, заводів. Тільки магазини "купи-продай"», – вважає Людмила Фурнман. 

«Шкода дуже, якщо розвалять! А якщо згадати початок розвалу – на всіх підприємствах видавалися ваучери підприємства, працівники не знали, що з ними робити, і віддали, продали. Зараз кричать караул. У далекому 98-му господар возив на роботу лекальника, той зібрав 27% ваучерів. Так що тоді самі профукали, а зараз плачуть», – наголошує Нік Корнєєв.  

«Продати хочуть, звичайна практика, банкрутують, а потім продають», – обурюється Сергій Данильчук.

«Всі ці продажі проводять навмисно, щоб у нас не було власного виробництва, будемо носити все китайське», – пише Alexsandr Alexs.

«Комусь із житомирських олігархів за копійки, немає слів. У всіх республіках колишнього СРСР знали нашу фабрику – це свого роду візитна картка міста. Все здешевили, зробили збитковим і продали», – зазначає Алла Земелева.

«Майже у кожному селі зараз панчішний цех. Люди виживають, як можуть, то навіщо ціла фабрика. А от льонокомбінат та всю льонову промисловість – шкода, такого ніде у світі не було», – вважає Сергій Шевчук.

«Такої якості продукції жоден цех не повторив! А "Легку ходу" знала вся Європа», – додає Людмила Ілюсь.

«Союзне значення, популярність і експорт – це все в далекому-далекому минулому. А сьогодні на фабриці застаріле обладнання та величезні борги. Продати територію – цілком розумне рішення для власників. А для житлового комплексу і ТРЦ цілком гарне місце. І припускаю, що ТРЦ у міський бюджет набагато більше податків заплатить, ніж збанкрутіла панчішка», – Віктор Сидоров.

В обласній лікарні частина медиків може звільнитись

Після скандалу у Житомирській обласній клінічній лікарні частина медиків вирішила звільнитися. А у цей час у Польщі та Німеччині для медичних працівників пропонують роботу на вигідних умовах. Надається повний соціальний пакет і не потрібно підтвердження диплому, як для інших спеціальностей. Отже, з’явилась вірогідність, що після звільнення медики можуть поїхати працювати саме у ці країни.

Житомиряни висловили з цього приводу свої думки та наголосили, що у разі звільнення медики зроблять правильний вибір, оскільки наразі влада не цінує висококваліфікованих спеціалістів.

«Правильно роблять, бо раби потрібні нашій владі, а не кваліфіковані медики. Рабам їсти не треба і поважати теж», – Irina Peaceful.

«Програма, яку запустила Супрун, по впровадженню сімейної медицини і суттєвому скороченню вторинної ланки стаціонарів та лікарів-спеціалістів профільних поліклінік продовжує працювати. Її тимчасово трохи загальмувала епідемія, так все направлено на згортання доступної спеціалізованої медицини», – переконаний Олександр Гончаров. 

«Люди, які пишуть такі коментарі, реально не в темі, що до сих пір лікарі, медперсонал купують за свої кошти медичні костюми, маски, ще й канцелярію, тому без коментарів. Мій особистий досвід, коли запитала лікаря в лікарні, не буду казати в якій, що класний ремонт, – вона гірко розсміялася та похвалилась, що чоловік дав 10000 грн з першої зарплати у Києві, бо сам теж лікар. Тому у неї в кабінеті гарне нове вікно і класні жалюзі», – ділиться Люда Бондарчук.

«Там, де я зараз працюю, з нас зняли всі надбавки і перевели на 0,5. Найімовірніше, я піду у приватну клініку», – додає Євген Пилипенко. 

«Ось тільки дискримінація тому, що нашим медикам плата за працю набагато менша, порівняно з польськими спеціалістами, та ще й під їхнім наглядом», – вважає Lesia Zaborovets.

«Кожному своє. Це нормально для людини шукати краще місце для життя. Мову потрібно тільки вивчити і вперед. І не треба думати, що хтось комусь потрібен. Про себе треба думати самому. Така реальність життя», – переконана Тетяна Ступіна.

Деякі школярі повернулись на очне навчання

З 5 квітня учні 1-4 класів повернулися до очного навчання, а школярі 5-11 класів надалі вчитимуться дистанційно. Таке рішення було прийнято 31 березня на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Однак деякі батьки не надто зраділи такий новині, оскільки на сьогодні ситуація із захворюванням на коронавірусну інфекцію досить складна. 

«Дайте офіційну відповідь на запитання: "Хто несе відповідальність за здоров'я і життя дітей в школах під час складної епідситуації в країні?» – запитує Світлана Федірко.

«У нашій країні влада ні за що не несе відповідальність. Вся відповідальність перекладена виключно на батьків. Кожен сам собі режисер. От тільки навіть для декількох дітей ніхто дистанційного навчання робити не буде. Ми, коли хворіли (ще до дистанційного), якось обходились ютубом», – відповідає Юлія Тичина.

«Це нерозумне рішення! Час покаже», – вважає Ludmila Svyzhch.

«Старші класи теж треба повертати», – наголошує Альона Таратасюк.

Житомиряни проти огляду лічильників під час карантину

Чи можуть контролери здійснювати огляд лічильників у приватних домоволодіннях під час суворого карантину? На сьогодні це питання виявилось досить актуальним та турбує багатьох житомирян, оскільки Житомирщина вже декілька тижнів перебуває у «червоній» зоні і займає одну з лідируючих позицій із захворюваності на коронавірусну інфекцію. 

Журналісти «20 хвилин» дізнавалися, чи мають право контролери робити огляд лічильника під час карантину та чи можуть мешканці відмовити їм у цьому. В результаті спілкування з представниками «Житомиробленерго» та «Житомиргазу» з'ясували, що все ж працівники цих структур можуть робити перевірки за дотриманням профілактичних заходів.

Однак житомиряни переконані: якщо споживач справно передає показники лічильника, то перевірки під час карантину варто відкласти. 

«Якщо буде газовий витік, то людина сама викличе кого потрібно, нема чого шастати в карантин», – вважає Світлана Хробуст.

«Це абсурд, можна на період карантину передати телефоном. Отаких пару контролерів можуть занести інфекцію. В даний час ризикувати не варто», – наголошує Лариса Лариса. 

«Так чого в період карантину не можна потрапити на прийом ні газову службу, ні в РЕМ?» – цікавиться Тетяна Саннікова. 

«У простих людей тільки обов'язки, а прав немає ніяких», – обурюється Зінаїда Петраківська. 

«А чому ж тоді до них не можна потрапити, хоч із дезінфектором і навіть з двома масками?» – запитує Alla Prokhorenko.

«Люди передають показники щомісяця, якого дідька ходити і набридати людям. Колись ходили в кінці року для контрольної перевірки», – пише Luda Korotkaa.

«Карантинні обмеження обійти неможливо. Але як подавати показники, то вирішує кожен сам. А пенсіонери, хто сам проживає, як може подати показники? Як їм показувати на телефоні? Такі всі розумні: пускати не треба, це теж їхній заробіток, а побігати і записати показники, то теж важко, як собача робота. У нас в Україні багато що недосконале. А щодо того, що щось перенесуть. Ось так можна бачити, де світське суспільство, а де прості люди», – зазначає Олена Федчук.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

  • Telegram
  • Facebook 
  • Instagram 

 

]]>
10 квітня на Житомирщині відбудеться пробне ЗНО https://zt.20minut.ua/Osvita/10-kvitnya-na-zhitomirschini-vidbudetsya-probne-zno-11253542.html 25e888f15a04e9ec6e898fad07521176 2021-04-09T15:44:00+03:00 У 2021 році кожен учасник може обрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО з переліку: українська мова; математика; історія України; географія; біологія; фізика; хімія; українська мова і література; математика (завдання рівня стандарту) * англійська мова; німецька мова; французька мова; іспанська мова. * результат тільки за шкалою 1-12 балів До пунктів тестування необхідно з’явитися до 10:50. Тестування розпочнеться близько 11:00. Вхід учасників до пунктів тестування відбуватиметься за наявності: паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу); запрошення-перепустки. Запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів пробного тестування, розміщено в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайтах відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти. Для входу до особистого кабінету учасника ПЗНО необхідно увести логін та пароль, отримані від регіонального центру. Щоб роздрукувати запрошення-перепустку, потрібно скористатися опцією «Сформувати запрошення-перепустку» – документ сформується у форматі PDF і завантажиться автоматично. На тестування з собою варто взяти: 2-3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, пляшку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які можна покласти на робочий стіл і за потреби скористатися. Всі учасники пробного ЗНО зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання – учасники мають перебувати в масках, мати дезінфектори й користуватися ними, дотримуватися соціальної дистанції з іншими учасниками тестування. Незалежно від того, коли саме учасники проходитимуть оцінювання – 10 чи 24 квітня – для них буде доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-яких предметів із переліку та пройти тестування вдома. Водночас різнитиметься дата внесення відповідей до сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання». Так, учасники, які проходитимуть оцінювання 10 квітня, зможуть занести свої відповіді до цього сервісу 10-14 квітня, тобто відповідно до попереднього плану. Результати пробного ЗНО (за шкалами 1-12 балів, 100-200 балів) буде розміщено в особистих кабінетах усіх учасників оцінювання до 30 квітня. Український і регіональні центри оцінювання просять учасників пробного ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не наражати себе та інших на небезпеку, стежити за самопочуттям перед тестуванням та за наявності симптомів ГРВІ залишатися вдома. Якщо учасник вирішить залишитися вдома, він зможе завантажити всі матеріали тестування, занести відповіді до спеціального сервісу, щоб визначити свої результати, не створюючи додаткових ризиків для здоров’я. За актуальною інформацією слідкуйте на офіційних ресурсах Міністерства освіти і науки України (сайт, Facebook-сторінка, Telegram-канал), а також на сайті УЦОЯО.  
10 квітня на Житомирщині відбудеться пробне ЗНО

10 квітня на Житомирщині відбудеться пробне ЗНО

Автор:

20 хвилин (Житомир)

10 квітня, у більшості регіонів України відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2021 року. В Києві, Чернігівській та Миколаївській областях воно пройде 24 квітня.

У 2021 році кожен учасник може обрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО з переліку:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України;
  • географія;
  • біологія;
  • фізика;
  • хімія;
  • українська мова і література;
  • математика (завдання рівня стандарту) *
  • англійська мова;
  • німецька мова;
  • французька мова;
  • іспанська мова.

* результат тільки за шкалою 1-12 балів

До пунктів тестування необхідно з’явитися до 10:50. Тестування розпочнеться близько 11:00.

Вхід учасників до пунктів тестування відбуватиметься за наявності:

  • паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу);
  • запрошення-перепустки.

Запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів пробного тестування, розміщено в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайтах відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Для входу до особистого кабінету учасника ПЗНО необхідно увести логін та пароль, отримані від регіонального центру. Щоб роздрукувати запрошення-перепустку, потрібно скористатися опцією «Сформувати запрошення-перепустку» – документ сформується у форматі PDF і завантажиться автоматично.

На тестування з собою варто взяти:

  • 2-3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору,
  • пляшку з питною водою без етикетки,
  • засоби індивідуального захисту, які можна покласти на робочий стіл і за потреби скористатися.

Всі учасники пробного ЗНО зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання – учасники мають перебувати в масках, мати дезінфектори й користуватися ними, дотримуватися соціальної дистанції з іншими учасниками тестування.

Незалежно від того, коли саме учасники проходитимуть оцінювання – 10 чи 24 квітня – для них буде доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-яких предметів із переліку та пройти тестування вдома. Водночас різнитиметься дата внесення відповідей до сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

Так, учасники, які проходитимуть оцінювання 10 квітня, зможуть занести свої відповіді до цього сервісу 10-14 квітня, тобто відповідно до попереднього плану.

Результати пробного ЗНО (за шкалами 1-12 балів, 100-200 балів) буде розміщено в особистих кабінетах усіх учасників оцінювання до 30 квітня.

Український і регіональні центри оцінювання просять учасників пробного ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не наражати себе та інших на небезпеку, стежити за самопочуттям перед тестуванням та за наявності симптомів ГРВІ залишатися вдома.

Якщо учасник вирішить залишитися вдома, він зможе завантажити всі матеріали тестування, занести відповіді до спеціального сервісу, щоб визначити свої результати, не створюючи додаткових ризиків для здоров’я.

За актуальною інформацією слідкуйте на офіційних ресурсах Міністерства освіти і науки України (сайт, Facebook-сторінка, Telegram-канал), а також на сайті УЦОЯО.

]]>
До уваги чорнобильців! Актуальна інформація https://zt.20minut.ua/Groshi/do-uvagi-chornobiltsiv-aktualna-informatsiya-11253247.html 1c4c66ac7890e19cb486497c913f916d 2021-04-09T15:40:00+03:00 Управління соціального захисту населення Богунського та Корольовського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради інформують, що відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 09.02.2021 року № 74 «Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2021 рік» затверджено розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до 1 і 2 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2021 рік, а саме: компенсація в розмірі 50% вартості продуктів харчування за медичними нормами для категорії 1 складає 415 грн 80 коп.; компенсація в розмірі 25% вартості продуктів харчування за фізіологічними нормами для категорії 2 – 207 грн 90 коп. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та застосовується з 01 січня 2021 року. Станом на 1 квітня 2021 року на обліку для щомісячного отримання зазначеної вище компенсації перебуває: в управлінні соціального захисту населення Богунського району – 553 громадянина, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії (особи з інвалідністю) та 1145 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 2 категорії; в управлінні соціального захисту населення Корольовського району – 398 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії (особи з інвалідністю) та 628 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 2 категорії. Додаткову інформацію із зазначеного вище питання можна отримати: мешканцям Богунського району – в управлінні  соціального захисту   населення Богунського району  (вул. Перемоги, буд. 55, каб. № 217 та каб. № 219), або за телефонами 42-50-10 та 063-254-65-18, щоденно, окрім суботи та неділі, з 9:00 до 18:00, обідня перерва з 13:00 до 14:00; мешканцям Корольовського району – в управлінні соціального захисту населення Корольовського району (майдан Польовий, буд. 8, «Прозорий офіс») або за телефонами 097-665-01-68, щоденно, окрім суботи та неділі, з 9:00 до 18:00, обідня перерва з 13:00 до 14:00. За інформацією департаменту соціальної політики міської ради. Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах Telegram Facebook  Instagram 
До уваги чорнобильців! Актуальна інформація

До уваги чорнобильців! Актуальна інформація

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Затверджено розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування.

Управління соціального захисту населення Богунського та Корольовського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради інформують, що відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 09.02.2021 року № 74 «Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2021 рік» затверджено розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до 1 і 2 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2021 рік, а саме:

  • компенсація в розмірі 50% вартості продуктів харчування за медичними нормами для категорії 1 складає 415 грн 80 коп.;

  • компенсація в розмірі 25% вартості продуктів харчування за фізіологічними нормами для категорії 2 – 207 грн 90 коп.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та застосовується з 01 січня 2021 року.

Станом на 1 квітня 2021 року на обліку для щомісячного отримання зазначеної вище компенсації перебуває:

  • в управлінні соціального захисту населення Богунського району – 553 громадянина, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії (особи з інвалідністю) та 1145 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 2 категорії;

  • в управлінні соціального захисту населення Корольовського району – 398 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії (особи з інвалідністю) та 628 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 2 категорії.

Додаткову інформацію із зазначеного вище питання можна отримати:

  • мешканцям Богунського району – в управлінні  соціального захисту   населення Богунського району  (вул. Перемоги, буд. 55, каб. № 217 та каб. № 219), або за телефонами 42-50-10 та 063-254-65-18, щоденно, окрім суботи та неділі, з 9:00 до 18:00, обідня перерва з 13:00 до 14:00;

  • мешканцям Корольовського району – в управлінні соціального захисту населення Корольовського району (майдан Польовий, буд. 8, «Прозорий офіс») або за телефонами 097-665-01-68, щоденно, окрім суботи та неділі, з 9:00 до 18:00, обідня перерва з 13:00 до 14:00.

За інформацією департаменту соціальної політики міської ради.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

  • Telegram
  • Facebook 
  • Instagram 
]]>
32-річна житомирянка потребує коштів на лікування - разом зможемо допомогти! https://zt.20minut.ua/Zdorovya/32-richna-zhitomiryanka-potrebue-koshtiv-na-likuvannya---razom-zmozhem-11253531.html af72b533c211f6c04d3efd90421c01ee 2021-04-09T15:28:00+03:00 "Випускниця ННІ філології та журналістики Марина Посполита потребує допомоги - в неї важка хвороба печінки, зараз потрібен цілодбовий догляд лікарів, а в майбутньому - непроста операція. Родина самотужки не справляється - тож, якщо ви можете, допоможіть врятувати молоде життя, Марині всього 32 роки. Усіх небайдужих - прошу відгукнутися, ситуація і справді критична. 4149499382247193 - картка "Приват" мами Посполіти Ірини Володимирівни". Допоможемо Марині разом!
32-річна житомирянка потребує коштів на лікування - разом зможемо допомогти!

32-річна житомирянка потребує коштів на лікування - разом зможемо допомогти!

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Навчально-науковий інститут іноземної філології ЖДУ ім.Франка звертається до всіх небайдужих з проханням про допомогу:

"Випускниця ННІ філології та журналістики Марина Посполита потребує допомоги - в неї важка хвороба печінки, зараз потрібен цілодбовий догляд лікарів, а в майбутньому - непроста операція.

Родина самотужки не справляється - тож, якщо ви можете, допоможіть врятувати молоде життя, Марині всього 32 роки.

Усіх небайдужих - прошу відгукнутися, ситуація і справді критична.

4149499382247193 - картка "Приват" мами Посполіти Ірини Володимирівни".

Допоможемо Марині разом!

]]>
28-річного чоловіка, підозрюваного у  зґвалтуванні рідної сестри-школярки, взяли під варту https://zt.20minut.ua/Kryminal/28-richnogo-cholovika-pidozryuvanogo-u-zgvaltuvanni-ridnoyi-sestri-shk-11253267.html c3a32604cf9aac362df203d9b8d8dc40 2021-04-09T15:20:00+03:00 Як повідомляє Коростенська окружна прокуратура, таке рішення, за результатом розгляду клопотання органу досудового розслідування, виніс Коростенський міськрайонний суд. Як повідомлялося раніше, особливо тяжкий злочин стосовно неповнолітньої скоїв її рідний старший брат. 28-річний чоловік, у стані алкогольного сп’яніння, прийшовши опівночі додому, де проживав із матір’ю та сестрою, застосував щодо неповнолітньої насильство та вчинив дії сексуального характеру. Розслідує провадження Коростенське районне управління поліції. Ювенальні прокурори Коростенської окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років. Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах Telegram Facebook  Instagram 
28-річного чоловіка, підозрюваного у  зґвалтуванні рідної сестри-школярки, взяли під варту

28-річного чоловіка, підозрюваного у  зґвалтуванні рідної сестри-школярки, взяли під варту

Автор:

20 хвилин (Житомир)

У четвер, 8 квітня, за принципової позиції ювенальних прокурорів Коростенської окружної прокуратури підозрюваному у скоєнні особливо тяжкого злочину стосовно неповнолітньої обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Як повідомляє Коростенська окружна прокуратура, таке рішення, за результатом розгляду клопотання органу досудового розслідування, виніс Коростенський міськрайонний суд.

Як повідомлялося раніше, особливо тяжкий злочин стосовно неповнолітньої скоїв її рідний старший брат. 28-річний чоловік, у стані алкогольного сп’яніння, прийшовши опівночі додому, де проживав із матір’ю та сестрою, застосував щодо неповнолітньої насильство та вчинив дії сексуального характеру.

Розслідує провадження Коростенське районне управління поліції.

Ювенальні прокурори Коростенської окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

  • Telegram
  • Facebook 
  • Instagram 
]]>
В Україні легалізували використання медичного канабісу, але не всього https://zt.20minut.ua/Zdorovya/v-ukrayini-legalizuvali-vikoristannya-medichnogo-kanabisu-ale-ne-vsogo-11253437.html cdbe47b0d7cce6ec4619f84879fa1b07 2021-04-09T15:13:00+03:00 Відповідну постанову від 7 квітня опублікували на урядовому порталі.  У документі зазначено, що до речовини ізольованового канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються. "Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва,  виготовлення таких лікарських засобів", – йдеться у документі.  Для цього достатньо постанови Кабінету міністрів, яка переносить коноплю зі списку заборонених речовин в список контрольованих.Нагадаємо, що торік нардепи публічно оголосили, що законопроект по легалізації медичного канабісу не потрібен. Наразі в постанові зазначено два препарати на основі канабісу: "Набілон" – застосовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти і блювоти); "Набіксімолс" – для зняття спазмів м'язів при розсіяному склерозі. За словами голови благодійної організації "100% Життя" Дмитра Шерембея, препарати які включені до цього переліку коштують дуже дорого  – $2055 та $640 відповідно. При цьому до короткого списку не увійшов препарат  "Епідіолекс" – це ліки від фармрезістентної епілепсії. Їх потребує 18 тисяч дітей в Україні. На думку Дмитра, ця постанова лобіює інтереси окремих фармкомпаній. "Ми бачимо не просто постанову, а яскравий приклад лобіювання конкретних імпортерів від фармбізнесу, які під приводом легалізації медичного канабісу просто протягли свої ліки", – розповідає очільник організації.  Нагадаємо, що медичний канабіс – це лікарський засіб, який має знеболювальний, релаксуючий та протисудомний ефекти. Такі пігулки, суспензії, спреї або суцвіття застосовуються лише за призначенням лікаря. Наразі кількість хворих в Україні, яким потрібні препарати на основі медичного канабісу, складає 2 мільйони людей. Джерело: Українська правда
В Україні легалізували використання медичного канабісу, але не всього

В Україні легалізували використання медичного канабісу, але не всього

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Відповідну постанову від 7 квітня опублікували на урядовому порталі. 

У документі зазначено, що до речовини ізольованового канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються.

"Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва,  виготовлення таких лікарських засобів", – йдеться у документі. 

Для цього достатньо постанови Кабінету міністрів, яка переносить коноплю зі списку заборонених речовин в список контрольованих.Нагадаємо, що торік нардепи публічно оголосили, що законопроект по легалізації медичного канабісу не потрібен.

Наразі в постанові зазначено два препарати на основі канабісу:

  • "Набілон" – застосовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти і блювоти);
  • "Набіксімолс" – для зняття спазмів м'язів при розсіяному склерозі.

За словами голови благодійної організації "100% Життя" Дмитра Шерембея, препарати які включені до цього переліку коштують дуже дорого  – $2055 та $640 відповідно.

При цьому до короткого списку не увійшов препарат  "Епідіолекс" – це ліки від фармрезістентної епілепсії. Їх потребує 18 тисяч дітей в Україні.

На думку Дмитра, ця постанова лобіює інтереси окремих фармкомпаній.

  • "Ми бачимо не просто постанову, а яскравий приклад лобіювання конкретних імпортерів від фармбізнесу, які під приводом легалізації медичного канабісу просто протягли свої ліки", – розповідає очільник організації. 

Нагадаємо, що медичний канабіс – це лікарський засіб, який має знеболювальний, релаксуючий та протисудомний ефекти.

Такі пігулки, суспензії, спреї або суцвіття застосовуються лише за призначенням лікаря.

Наразі кількість хворих в Україні, яким потрібні препарати на основі медичного канабісу, складає 2 мільйони людей.

Джерело: Українська правда

]]>
Бердичівські лісівники створили насіннєву плантацію модрини площею понад 4 гектари https://zt.20minut.ua/Podii/berdichivski-lisivniki-stvorili-nasinnevu-plantatsiyu-modrini-ploschey-11253264.html 2f5c89ee71274b3d238bc867baeeba96 2021-04-09T15:00:00+03:00 Ще одну постійну лісонасіннєву плантацію створили днями в Миропільському лісництві державного підприємства «Бердичівське лісове господарство». В такий спосіб в підприємстві розширюють різновиди лісонасіннєвої бази. Хоча впродовж останніх років в лісгоспаж Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства активно вдаються до відтворення лісу шляхом сприяння природному поновленню, проте створення лісових культур і надалі є основним методом лісовідновлення.  Відтак об’єкти лісонасінної бази, зорієнтовані на отримання селекційно покращеного насіння,  -  під пильною увагою лісівників. Для заготівлі лісового  насіння з покращеними спадковими якостями  в Бердичівському лісгоспі вже мають  клонову та родинну плантації дуба звичайного площею 27 та 4 гектарів відповідно.  Крім того, лісгосп має генетичні резервати дуба та бука загальною площею  276 га, постійні лісонасіннєві ділянки та плюсові дерева. Тепер лісівники цього підприємства створили ще й постійну насіннєву плантацію модрини європейської площею понад 4 гектари.  «Садивний матеріал для створення ділянки, вирощений, до слова, з насіння, заготовленого з лісонасіннєвої плантації, ми  придбали у колег із Хмельниччини та Львівщини, -  розповідає головний лісничий лісгоспу Григорій Івасюк. – До садіння долучилися вихованці шкільного лісництва. Через 5-6 років проведемо формування крони модрин, а через 8-10 років очікуємо мати і насіння». Додамо, що щорічно в держлісгоспах області вирощують близько 115 тисяч  сіянців модрини європейської, за участю якої створюють змішані лісові культури. Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах Telegram Facebook  Instagram 
Бердичівські лісівники створили насіннєву плантацію модрини площею понад 4 гектари

Бердичівські лісівники створили насіннєву плантацію модрини площею понад 4 гектари

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Розповідає пресслужба Житомирського ОУЛМГ.

Ще одну постійну лісонасіннєву плантацію створили днями в Миропільському лісництві державного підприємства «Бердичівське лісове господарство». В такий спосіб в підприємстві розширюють різновиди лісонасіннєвої бази.

Хоча впродовж останніх років в лісгоспаж Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства активно вдаються до відтворення лісу шляхом сприяння природному поновленню, проте створення лісових культур і надалі є основним методом лісовідновлення. 

Відтак об’єкти лісонасінної бази, зорієнтовані на отримання селекційно покращеного насіння,  -  під пильною увагою лісівників.

Для заготівлі лісового  насіння з покращеними спадковими якостями  в Бердичівському лісгоспі вже мають  клонову та родинну плантації дуба звичайного площею 27 та 4 гектарів відповідно. 

Крім того, лісгосп має генетичні резервати дуба та бука загальною площею  276 га, постійні лісонасіннєві ділянки та плюсові дерева.

Тепер лісівники цього підприємства створили ще й постійну насіннєву плантацію модрини європейської площею понад 4 гектари. 

«Садивний матеріал для створення ділянки, вирощений, до слова, з насіння, заготовленого з лісонасіннєвої плантації, ми  придбали у колег із Хмельниччини та Львівщини, -  розповідає головний лісничий лісгоспу Григорій Івасюк. – До садіння долучилися вихованці шкільного лісництва. Через 5-6 років проведемо формування крони модрин, а через 8-10 років очікуємо мати і насіння».

Додамо, що щорічно в держлісгоспах області вирощують близько 115 тисяч  сіянців модрини європейської, за участю якої створюють змішані лісові культури.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

  • Telegram
  • Facebook 
  • Instagram 
]]>