This version of the page http://yur-gazeta.com/ (193.200.173.213) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-06. The original page over time could change.
Юридична газета – онлайн версія
    • Зареєструватись
    • Увійти

Ukrainian Women in Law 2021: дослідження розпочалось

Для визначення ролі жінок у розвитку української юридичної професії, практики та бізнесу «Юридична Газета» розпочинає дослідження Ukrainian Women in Law 2021. Воно проводиться шляхом анкетування та ґрунтується на результатах даних, отриманих за допомогою зворотного зв'язку від юридичних компаній та юридичних департаментів. Період дослідження охоплює 2020 рік.

HR‑бренд юридичної фірми‑2020

Наша редакція продовжує з'ясовувати, чим живе ринок праці юридичного бізнесу, вже у четвертому дослідженні «HR‑бренд юридичної фірми: рейтинг привабливості юридичних компаній як роботодавців». Нагадаємо, «Юридична Газета» заснувала це дослідження у 2016 р. у вигляді опитування студентів та фреш-випускників юридичних факультетів ВНЗ щодо їх преференцій у майбутній роботі. Респонденти конфіденційно ділились, у яких саме юрфірмах бажають працювати, чим зумовлений такий вибір, яку винагороду для себе вважають гідною та чи можна хоч на якийсь час принести в жертву високу зарплату заради високої мети.

Бізнес 50:50 — клінч чи ефективне партнерство?

Створення бізнесу в рівних частках є досить поширеним, але набуло поганої слави — все йде добре до того моменту, поки між партнерами не виникають розбіжності. І якщо у звичайній ситуації ряд рішень можна прийняти, незважаючи на незгоду одного з партнерів, то в даному випадку проблематичним стає прийняття будь- якого рішення і навіть проведення зборів, де має бути розглянуте будь-яке питання, що стосується управління суб'єктом господарювання. Партнерство 50:50 на кшталт реєстрації шлюбу: спочатку всі налаштовані «жити довго і щасливо і померти в один день», впевнені, що будуть добровільно поважати права один одного, виконувати свої зобов'язання найкращим чином, завжди залишатимуться чесними і порядними у стосунках. Але все це справедливо до того моменту, поки між партнерами не виникнуть розбіжності, і тоді ситуацію може врятувати лише наявність узгоджених між ними і письмово закріплених інструментів виходу з конфліктних ситуацій. Як показує вітчизняна практика, при входженні в спільні проєкти сторони вкрай рідко піклуються про такі «дрібниці»

Правова аналітика

Новини