This version of the page http://te.20minut.ua/premium (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-05. The original page over time could change.
Преміум статті - Найкраще для передплатників - 20 хвилин Тернопіль

Преміум новини

За місяць – майже 200 смертей. Як змінювалася кількість хворих і померлих від COVID у 2021-му (ГРАФІКА)

У березні на Тернопільщині почався новий спалах захворювання на коронавірус. І навіть у квітні статистика не тішить. Щодня фіксують сотні нових хворих та багато летальних випадків.  Медики кажуть, що вірус став підступнішим. Дивіться на графіках, як змінилася епідеміологічна ситуація в в області та Україні з початку року. Ми проаналізували. 

Знайшовся Сергій Штогун, якого розшукували два тижні! Що трапилося з чоловіком?

Молодого кременчанина шукали всім світом — і родина, і небайдуже люди, і поліція.  Дружина Ілона щиро дякує усім, хто долучився до пошуку. Головне – живий, каже жінка. А з рештою  впораються. Де був увесь цей час, що з ним трапилося, подробиці дізналися журналісти "20 хвилин".  

Вова Бурка
Був на шпілях вілях в якоїсь молодшої малої 🤣🤣🤣🤣
Карантинний відпочинок за кордоном. Скільки коштує і які ризики – досвід тернополян і експертів (ГРАФІКА)

Як не втратити гроші, заплачені за тур, що покриває страховка від невиїзду і кому її вигідно придбати. До яких країн можна літати без тесту ПЛР, а де вимагають і перед вильотом, і після прильоту – читайте.

Ірина Белякова
Дякую і вам за відгук. Ми раді, що можемо бути корисними для наших читачів)
На них виросло покоління: чи пам'ятаєш ти мультфільми свого дитинства (ТЕСТ)

Здається, немає такої дитини, яка б не любила дивитися мультфільми. У час, коли не було комп'ютерів, планшетів та мобільних телефонів ми бігли до телевізора, аби хоч раз у день подивитися улюблений мультик.   А ви пригадуєте, як в телевізійній програмі ми чи наші батьки відмічали для нас час, аби не пропустили улюблені дитячі передачі та мультфільми?

Жінка з пустими відрами чи похоронна процесія назустріч. Чи працюють насправді забобони – експерти

Вірячи у прикмети і забобони, людина захищає себе від стресу і від почуття провини за незадовільний результат, каже психологиня. У що людина вірить – це і буде. По вірі вашій дається вам, нагадує священник.

David Starr
Як той, хто вірить у прикмету, скаже, що вона не працює? :)
photo_camera Човни, великий причал та морська школа. Як вам «пофарбовані» старі фото з Тернопільського ставу?

Став у центрі міста – родзинка Тернополя. Тут відпочивають на пляжах, це місце, де курсує три оглядові теплоходи. Однак раніше став жив інакше. Ми продовжуємо серію публікацій «Ретро в кольорі». Цього разу  «пофарбували» фото 60-80-х років з Тернопільського ставу. Напишіть у коментарях, чи сподобалося?

photo_camera Який поштовий перевізник у Тернополі дешевший? Ми порівняли тарифи (ГРАФІКА)

У Тернополі працює кілька великих поштових перевізників. Вже наприкінці березня деякі піднімлять тарифи на свої послуги. Ми порівняли вартість доставки посилок з Тернополя у різні міста. Де дешевше та швидше – читайте у матеріалі.

Безпечні і ні: які змії є на Тернопільщині (ІНФОГРАФІКА)

П'ять видів змій і один вид безногої ящірки, подібної на змію, поширені у Тернопільській області. Зазвичай змії не кусають без причини. Їх до цього потрібно змусити: поставити у безвихідь, спонукати до захисту свого життя, каже герпетолог.

Юрій Плетюк
Двоногі.
Це було нестерпно, мені погрожували: як діяти, якщо колектори «вибивають» з вас гроші

Часто необхідність швидких грошей приводить людей до банківських установ, або ж до установ, де можна швидко отримати гроші в кредит. Не завжди люди мають змогу їх вчасно віддати. Тоді починають діяти колектори – чиїм обов'язком є «вибивання» грошей різноманітними способами.

Инна Панчук
Если вы не нашли еще своего единственного или единственную , то попробуйте бесплатный telegram-bot поиск здесь https://t.me/airybay_bot . Знакомства с людьми со всех стран ! Желаю тебе счастья и удачи! Верь - все хорошее только впереди!💞💝💞

Telegram (https://t.me/airybay_bot)
Airybay Dating
🗣 Best direct dating!
Минув майже рік — вироку досі нема. Що зараз з 8-річним Юрчиком Чорним, якого збив п'яний водій?

Уже у квітні має оголосити вирок у резонансній справі. Раніше засідання судів не раз переносили. Востаннє — через хворобу адвоката обвинуваченого в ДТП. Чи попросить кривдник вибачення у хлопчика за те, що покалічив його? Як зараз почувається малий, який чудом вцілів після наїзду п'яного водія? Ми підготували для вас продовження історії, яка сколихнула серця багатьох. 

Блонда — моя любов і розрада: як кінь з блакитними очима лікує від аутизму "дитину дощу"

Побороти аутизм маленькій Софійці допомагає дружба з конем-альбіносом Блондою та ветеринаром Стеллою.  Софійка — «дитина дощу», з трьох років у неї діагностували аутизм. З дівчинкою та її мамою Наталею знайомимось на іподромі в Кутківцях, що біля Тернополя. Дівчинка, побачивши  білого коня, якого веде її інструктор Стелла, одразу жвавішає. Дитина насторожено дивиться на незнайомих людей, які її оточують, а до коня та Стелли біжить з радістю – наступних півгодини вони проведуть разом.

Як і де вакцинують тернополян старших за 60 та до кого можуть приїхати додому

Наприкінці лютого в Україні розпочали вакцинацію від COVID-19. На Тернопільщині станом на 1 квітня вже вакцинували майже 12 тисяч осіб. А як щодо найвразливіших до коронавірусу – людей похилого віку? Скільки в області вакцинували їх та як саме проводять вакцинування, читайте в матеріалі.

Едуард Карапетян
Суцільна брехня
Найстрашніші вбивства на Тернопільщині за останні 5 років. Як покарали винних?

«20 хвилин» проаналізували найрезонансніші вбивства, які трапились на Тернопільщині за останні 5 років. Кого зі злочинців вже покарали, а в яких справах ще тривають суди.

pitersuperfly
ЖУТЬ !!!
photo_camera Вільних місць мало. Що зроблять у тернопільських лікарнях, щоб прийняти більше хворих на ковід?

Через збільшення кількості хворих на коронавірус вже 75% ліжок у лікарнях Тернополя заповнені. І за прогнозами експертів, покращення ситуації наразі чекати не варто. Навпаки, вона буде ускладнюватися, кажуть епідеміологи. Журналісти "20 хвилин" також поговорили з керівниками закладів, аби дізнатися, що вони планують робити, щоб усі, хто потребують надання допомоги в стаціонарі, могли її отримати. 

Ajvego Dikardios
Мария Гринчишин бабцю, з таким тиском у фейсбуку не сидять а в лікарні лежать, щось ти забрехалася
Як батькам помітити „маленького інопланетянина”: поради експерта з Тернополя

2 квітня — Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм. Дітей-аутистів називають „маленькими інопланетянами” – вони не роблять тосі-тосі, не відгукуються на своє ім'я, зациклюються на їжі чи одягу певного кольору, бояться торкнутися до пластиліну чи піску, а заняттю, яке їм цікаве, можуть присвячувати години.

Аня Копчак
Дякую психологу Наталі Міхеєвій,що займалася з нами,і усім теперішнім фахівцям
Історія «Дорожнього» ресторану з культовими лабухами та слизьким паркетом

У 60-70-их роках ресторани Тернополя можна було порахувати на пальцях рук. Кожен з цих закладів мав свою атмосферу, кожен з них любили по-своєму. А ресторан «Дорожній» любили ще й за те, що відкритий він був майже до ранку, коли всі інші зачиняли двері для відвідувачів об 11 вечора. Там була музика, танці та пригоди.

Ника Смирнова
Я там ще встигла відсвяткувати свої 40 і він закрився. Спеціально обрала саме його,щоб згадати з колежанками молоді роки,як ми там відривались і тікали від нав'язливих кавалерів різними потаємними ходіками...
photo_camera ТОП анекдотів від відомих тернополян у День сміху. Ексклюзивно для читачів «20 хвилин»

Сміх продовжує життя, а щира усмішка робить красивим кожне обличчя. Як у День сміху жартують ті, кого ми усі добре знаємо: шоумени, політики та громадські активісти. Ми підготували для вас ТОП жартів, залишайте і ви свої у коментарях. 

photo_camera Майже 10 тисяч: у стільки оцінили всіх умертвлених птахів у «Топільче». Чи куплять нових?

Спалах пташиного грипу, який виявили в зоокутку парку «Топільче», став причиною смерті п’ятьох птахів. Ще 20 умертвили. А екзотичні види, як, наприклад, страуси чи павичі, ще живі. Яке майбутнє чекає на решту птахів зоокутка та на яку суму оцінили вбитих? Чи збираються купувати нових?

Читач45
Брехнею зробили пташий грип! Знищили красу нашу.Кури і качки ходять. Лібедів вже нема😥Як це можна пояснити ,що це за пташий грип,що кури ходять і качки.
Заманював цукерками! Як покарали кременецького збоченця, який розбещував 7-річну дівчинку — деталі

Літній чоловік, поманивши дитину цукеркою, провів дівчинку за паркан у садок і, запхав руки їй до спідньої білизни. Старший брат дівчинки, коли побачив, вхопив сокиру і побіг за збоченцем. Журналістам «20 хвилин» стали відомі подробиці резонансної справи.  У 99 відсотках випадків дитина добровільно йде за педофілом. Правилами безпечної поведінки, яким треба навчити свою дитину, поділилась психолог. 

Міша Вербіцький
Хай 6 попробує прожити в тюрмі хоть....
photo_camera play_circle_filled Чи «світить» воля стрільцю по дітях? Ексклюзивне відео від Валерія Устинова

«Максим, привіт. Я хочу попросити вибачення у тебе… Одужуй пошвидше" – журналістка «20 хвилин» записала відеозвернення стрільця по дітях Валерія Устинова до Максима, в якого він поцілив з рушниці. Суд залишив під вартою Валерія Устинова ще до 30 квітня – без права внесення застави. Стрілець вже заявив, що разом з адвокатом оскаржуватиме рішення міськрайсуду – на це має п’ять днів   

Читач94
Дивлюсь на його очі і бачу що там ні обіцянок ні пробачень просто аморальний Урод як і той що з залитими чорною фарбою очима.
photo_camera Який із парків Тернополя найбільш комфортний? Рейтинг журналістів «20 хвилин»

Тернопіль – місто, що славиться своїми парками. Та виглядають вони по-різному. Одні доглянуті та чисті, а інші…не дуже. Ми вирішили перевірити, наскільки привабливими є тернопільські парки та оцінили кожен з них за кількома критеріями. У коментарях до тексту ви можете поставити власну оцінку парку та написати свої враження – що подобається, які зміни потрібні.    

Через сусідській війни жінка потрапила в реанімацію, а чоловік — до тюрми. Чому?

Пані Євгенія суду надала документ, що жодних претензій до сусіда не має, а моральну та матеріальну шкоду він відшкодував. Однак уже під час дебатів просила суворо покарати сусіда-кривдника. Адвокат 58-річного Віктора вже готує документи на апеляцію. Хоча нанесення тілесних ушкоджень, каже, ніхто не заперечуватиме.

Ліда Плющ
Весело живе Тернопільщина))
Скромні та не дуже. Чим відзначилися всі мери Тернополя — ми проаналізували

За майже тридцять років очільниками Тернополя були п'ятеро людей. Дехто був одну, а деякі — дві та навіть вже пішли на третю каденцію. Чим запам’яталися на своїй посаді? Як живуть зараз? Читайте в матеріалі.

Yuriy Mlkolayovich
Заберіть цю авторизацію! Якщо е бажання щоб вас бачило більше людей! Для чого це?
photo_camera З одного ракурсу: як виглядали тернопільські храми раніше і зараз. Дивіться фото

У місті чимало старих храмів. Багато з них стали символом Тернополя. Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу», де відтворюємо старі фотографії міста. На черзі – місцеві церкви.

photo_camera У якому районі Тернополя інфраструктура найкраща. Ми порівняли (КАРТИ, ГРАФІКА)

Обираючи район, у якому хотіли б проживати, варто звертати увагу на його інфраструктуру. Адже важливо знати, чи є всі необхідні умови для комфортного життя. Ми порівняли, які головні інфраструктурні об'єкти є в кожному житловому районі Тернополі та відобразили це на інтерактивній карті.

Luba Yevyts
Дружба
photo_camera Дубль 2, або Вони обіцяли. Як навели порядок у "Старому парку" після публікації на "20 хвилин" (ФОТО)

29 березня на сайті "20 хвилин" вийшла публікація про те, як виглядає "Старий парк" у Тернополі. Ми були відверто здивовані, побачивши тут купи сміття, зламані лавки, спідню білизну поблизу постаментів та мертвих птахів. У КП "Об'єднання парків культури та відпочинку" нам обіцяли прибрати все сьогодні, 30 березня. Та чи дотримали свого слова, ми перевірили.

Світлана Незбрицька
Парк Слави став парком ганьби.Ганьба  нам усім. А на прибиранні хотілося б побачити  саме чиновників, які довели парк до руйнування.
photo_camera Чи варто насправді витрачати гроші на ІФА-тести? Коментують тернопільські інфекціоністи

Імуноферментні аналізи (ІФА-тестування) дозволяють визначати наявність у крові антитіл від коронавірусу. З його допомогою можна дізнатися, чи хворіє людина на коронавірус, або чи хворіла вона вже. Однак насправді результат аналізу мало вам допоможе, кажуть тернопільські інфекціоністи. Пояснюємо нижче. Давайте розберемось детально. 

Світлана Іщенко
Якщо антитіла не дають ніякої гарантії то яка гарантія від прививки
Свіжий випуск

№ 13 від 31 березня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up