Поширені запитання
Оскаржити кредитну історію
Поширені питання Бізнеса
Розгорнути всі
Як отримати кредитну історію поштою?

Для цього Вам необхідно надіслати заяву на поштову адресу ТОВ “Українське бюро кредитних історій”, 49300, м.Дніпро, а/с 7566.

Приклад заяви

Заява повинна містити інформацію, яка надасть можливість ідентифікувати Вас (прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані, ідентифікаційний код, юридична адреса, адреса проживання). Кредитна історія буде відправлена рекомендованим листом на Вашу поштову адресу протягом 2-х днів з моменту отримання заяви. Лист доставляється та вручається одержувачу особисто під розпис. У разі відсутності кредитної історії, надається довідка з підписом та мокрою печаткою. 

Хто має доступ до кредитної історії?

Згідно із законодавством Українське бюро кредитних історій забезпечує захист інформації, що становить Вашу кредитну історію. Доступ до Вашої кредитної історії мають тільки ті компанії, яким Ви надали свою згоду на доступ до кредитної історії.

Якщо Ви не згодні з даними в кредитній історії?

Ви маєте право оскаржити дані в кредитній історії. Корективи в кредитну історію можуть бути внесено, якщо кредитор підтверджує хибність інформації, яка оскаржується. В іншому разі Ви маєте право включити в свою кредитну історію коментар розміром до 100 слів щодо інформації, яка оскаржувалася. Подати заявку на оскарження кредитної історії в бюро можна за посиланням. Для подання потрібно авторизуватися на сайті за допомогою мобільного телефону.

Як часто оновлюється кредитна історія?

Інформація у Вашій кредитній історії оновлюється згідно з графіком оновлення даних у партнерів бюро. А також нова інформація може надходити щодня – у випадку появи нового кредиту або передачі інформації від нового партнеру бюро, який володіє інформацією про Ваші грошові зобов’язання.

Чому необхідно регулярно стежити за своєю кредитною звітністю?

Стежити необхідно для запобігання шахрайських дій відносно Вас і щоб уникнути помилок з боку кредитних організацій, які передають про Вас дані.

Як поліпшити кредитну історію і підняти кредитний рейтинг?

Позитивна кредитна історія формується при активному користуванні кредитними продуктами, за умови своєчасного виконання платежів. Ступінь впливу подій на стан кредитної історії зменшується із збільшенням їх терміну давності. Тобто вплив прострочень, допущених в минулому, буде зменшуватися з часом, а недавнє погашення чергового кредитного договору поліпшить поточний стан кредитної історії. Варто відзначити, що велика кількість одночасно відкритих кредитів знизить поточний кредитний рейтинг, при закритті договорів рейтинг навпаки зросте. Таким чином, для поліпшення кредитної історії варто в першу чергу погасити поточні прострочення, якщо вони є, мінімізувати кількість одночасно відкритих договорів, активно користуватися кредитними продуктами (переважно – невеликими короткостроковими кредитами), своєчасно виконуючи платежі по них.

Чому в кредитній історії відсутня інформація по одному з моїх кредитів?

Інформація за кредитним договором може бути не передана в бюро з кількох причин: банк не є партнером бюро, договір був відкритий до початку співпраці банку з бюро, у банку немає Вашого письмового дозволу на передачу інформації в бюро, банк прийняв рішення не передавати інформацію за певними типами договорів і т.д. У будь-якому випадку Ви можете звернутися в банк із проханням передати дані про Вашому договорі в бюро. Банк у свою чергу може як задовольнити Ваше прохання так і відмовити.

Як перевірити хто цікавився моєю кредитною історією?

Ця інформація зберігається в кредитній історії –  розділ Реєстр запитів. Для того, щоб відстежувати усі запити, які надходять на перевірку кредитної історії необхідно підключитися до послуги SMS-контроль. Після надходження запиту на перевірку кредитної історії, ми відправимо sms-повідомлення на мобільний телефон.

Як переглянути отриманий раніше звіт?

Всі отримані раніше звіти можна знайти в розділі Журнал – Замовлення. Для цього необхідно авторизуватися на сайті за допомогою мобільного.

Якщо ваше запитання не вимагає тривалого розгляду, Ви отримаєте відповідь швидше звернувшись в онлайн-чат або на гарячу лінію 0445851194 (кожен день з 8:00 до 20:00)

Хто і навіщо може стати Партнером УБКІ?

Партнерами УБКІ (користувач Бюро) можуть бути банки, небанківські фінансові установи та інші юридичні або фізичні особи – суб’єкти господарської діяльності, при цьому обов’язковою умовою є намір укласти угоду яка передбачає грошові зобов’язання сторін або діючі угоди, за якими виникли грошові зобов’язання в однієї зі сторін. Ставши Партнером, Ви можете перевірити:

  • позичальника,
  • покупця і постачальника,
  • замовника і підрядника,
  • учасника тендеру та аукціону,

що дозволяє знизити ризики ведення Бізнесу.

Як стати Партнером Бюро?

1.Заповнити Договір-заяву на приєднання до Умов та правил надання інформаційних послуг:

  • заповнити реквізитну частину;
  • призначити Адміністратора організації;
  • обрати форму розрахунків;

2. Заповнити Анкету; 3.Роздрукувати Договір-заяву та Анкету у двох примірниках; 4.Відправити підписані зі свого боку примірники документів на поштову адресу УБКІ.

Чи можливо отримати історію фізичної або юридичної особи таким чином, щоб остання не знала про це?

Ні, не можливо. Законом закріплений особливий режим зберігання і розкриття інформації, яка складає кредитну історію, і згода суб’єкта кредитної історії є необхідною умовою надання кредитного звіту.

Як отримати кредитну історію у друкованому вигляді для юридичних осіб?

Ви маєте право отримати свою кредитну історію безкоштовно один раз на рік або в разі відмови кредитора у видачі Вам кредиту (п. 3 ст. 13 Закону України «Про організацію формування та обігу кредитних історій»). Для цього Вам необхідно надіслати заяву на поштову адресу ТОВ “Українське бюро кредитних історій”, 49044, м.Дніпро, а/с 2733.

При бажанні отримати кредитний звіт повторно, необхідно сплатити отримання кредитної історії в розмірі 100 грн. Реквізити ІВАН UA953052990000026001060356031. Квитанцію та заяву необхідно направити на поштову адресу.

Приклад заяви

Кредитна історія буде відправлена ​​рекомендованим листом на вашу поштову адресу протягом 2-х днів з моменту отримання від вас заяви. Лист доставляється і вручається одержувачу особисто під розпис. У разі відсутності кредитної історії, надається довідка за підписом і печаткою.