This version of the page http://procreditbank.com.ua/eco-standards/ (3.120.60.235) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-02-19. The original page over time could change.
Екологічні стандарти | ПроКредит Банк
Головна Екологічні стандарти

Екологічні стандарти

Всі установи групи ПроКредит активно сприяють поліпшенню екологічних показників та мінімізації свого впливу на довкілля. В усіх банках групи впроваджені системи екологічного менеджменту. У березні 2017 року вперше та у березні 2020 року повторно ПроКредит Банк в Україні отримав  сертифікат відповідності своєї системи еко-менеджменту стандарту ISO 14001:2015. Сертифікат поширюється на всі приміщення ПроКредит Банку в яких надаються банківські послуги. Відповідність системи еко-менеджменту стандарту ISO має підтверджуватись щорічно.

ПроКредит Банк в Україні має затверджену екологічну політику та, відповідно до неї, застосовує трьох-компонентний підхід до екологічних викликів. Якщо Ви бажаєте ознайомитися з екологічною політикою банку, просимо написати на адресу ukr.Info@procredit-group.com. Опис системи екологічного менеджменту, що діє в банку, наводимо нижче:

Компонент 1: Внутрішня система екологічного менеджменту

ПроКредит Банк застосовує підхід для кращого розуміння та оптимізації власного енергоспоживання та впливу на довкілля. Екологічні проблеми є суттєвою складовою тренінгу, проведеного із персоналом ПроКредит Банку на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях. Банк призначив Координатора з екологічних питань та визначив склад Комітету з екологічних питань, щоб покласти на них відповідальність за моніторинг наших екологічних показників та координацію зусиль, направлених на їх покращення.

Компонент 2: Управління екологічним ризиком у кредитуванні

ПроКредит Банк впровадив систему заходів охорони навколишнього середовища, яка передбачає постійну оцінку відповідності кредитного портфеля екологічним критеріям, всебічний аналіз усіх видів економічної діяльності, що можуть становити потенційну загрозу для навколишнього середовища, а також відмову в розгляді заявок на отримання кредиту тим підприємствам, які займаються екологічно небезпечними видами діяльності, що визначені в нашому переліку винятків. Завдяки тому що ПроКредит Банк Україна приділяє увагу питанням охорони навколишнього середовища в процесі затвердження кредитів, він підвищує рівень екологічної свідомості серед своїх клієнтів.

  • Управління екологічним та соціальним ризиками у кредитуванні (англійською мовою)
    pdf, 371 KB
  • Перелік видів діяльності, які не підлягають фінансуванню
    pdf, 151 KB

Компонент 3: Розвиток «зеленого фінансування»

ПроКредит Банк прагне стимулювати розвиток видів економічної діяльності, максимально збалансованих з екологічної точки зору. У 2008 році ми розпочали програму надання продуктів зеленого фінансування – першу такого роду в Україні – яка передбачає надання кредитів на підвищення енергоефективності фізичним особам, а також малому та середньому бізнесу. Згодом спектр зелених кредитів розширився, і наразі включає також фінансування проєктів з відновлюваної енергетики, інвестицій у ресурсно-ефективне виробництво, переробку відходів, органічне землеробство та інших дружніх до довкілля проєктів.

З 2008 року банк видав 3 905 кредитів на підвищення енергоефективності будинків і 1 191 кредити підприємствам для фінансування зелених інвестицій. Станом на 31 березня 2020 року частка зелених кредитів – 18,5% від загального кредитного портфелю банку.

  • Зелене фінансування (англійською мовою)
    pdf, 456 KB

Екологічні результати за 2019 рік

З екологічною результативністю нашого банку, а також інших банків групи ПроКредит, Ви можете ознайомитись у звіті за 2019 рік.

Опитувальник для звіту за 2020

  • Інфо-Центр
  • Запитання та відповіді
  • Умови використання
  • Інформація щодо банківських послуг
Оновлено 12.02.2021 16:23:16
e-Bankingx
Для приватних клієнтів
Для бізнес клієнтів