This version of the page http://www.usmdi.org/index.php (77.87.197.151) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-01-25. The original page over time could change.
Український інститут розвитку фондового ринку
Головна


Підготовка фахівців з питань фондового ринку:

Навчальні програми
Атестація
План-графік проведення навчання та атестації
РЕЄСТРАЦІЯ НА НАВЧАННЯ ТА/АБО ІСПИТ
ДИСТАНЦІЙНЕ
НАВЧАННЯ
Заява на дистанційне навчання та/або іспит
ТРЕНУВАЛЬНЕ
ТЕСТУВАННЯ

 

Історія УІРФР
Видавнича діяльність
Наукова діяльність
Академічна доброчесність
Сторінка ректора
Контакти
Співпраця/Партнери
Відгуки відвідувачів
 

 

 

Головна

Український інститут розвитку фондового ринку Київського національного економічного університету (УІРФР) - науково-дослідна установа та державний вищий навчальний заклад (ліцензія Міністерства освіти і науки України на здійснення освітньої діяльності, рішення ДАК від 23.11.1999, протокол №23 (вперше), наказ МОН України від 08.09.2016 №1422-Л (переоформлення)

Український інститут розвитку фондового ринку - Навчально-методичний центр Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Український інститут розвитку фондового ринку проводить наукову, інноваційну та методичну діяльність, забезпечує організацію освітнього процесу і здобуття особами вищої освіти, післядипломної освіти і задоволення інших освітніх потреб здобувачів вищої освіти та інших осіб за наступними напрямами:
- надання вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти
- навчання, професійна підготовка, підвищення кваліфікації фахівців з питань фондового ринку
- проведення семінарів з актуальних питань ринків фінансових послуг України


З 01 ЛИПНЯ 2020 РОКУ

відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» від 12.09.2019 №79-ІХ

державний нагляд та регулювання

• діяльності управителів фондів фінансування будівництва (ФФБ) та фондів операцій з нерухомістю (ФОН), а також

• діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів

здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР)

Рішенням НКЦПФР від 14.07.2020 № 360 затверджено спеціалізовані програми навчання фахівців:

• Спеціалізована програма навчання фахівців з питань діяльності з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю

• Спеціалізована програма навчання фахівців з питань адміністрування недержавних пенсійних фондів

Підготовка головних бухгалтерів суб`єктів господарювання, державний нагляд та регулювання яких здійснює НКЦПФР (в тому числі, адміністраторів НПФ та управителів), проводиться за Спеціалізованою програмою підготовки головних бухгалтерів професійних учасників ринку цінних паперів, завтердженою рішенням НКЦПФР від 26.03.2013 № 441



ДО УВАГИ
ФАХІВЦІВ З ПИТАНЬ ФОНДОВОГО РИНКУ!

Український інститут розвитку фондового ринку (УІРФР) протягом дії встановлених карантином протиепідемічних заходів проводить навчання та атестацію (кваліфікаційні іспити) фахівців з питань фондового ринку та головних бухгалтерів професійних учасників фондового ринку в дистанційній формі.

ВРАХОВУЮЧИ ВСТАНОВЛЕНІ УРЯДОМ КАРАНТИН ТА ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ ЗАХОДИ, ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ ФАХІВЦЕМ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ДОПУСКУ ДО НАВЧАННЯ/КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ІСПИТУ В ДИСТАНЦІЙНІЙ ФОРМІ МАТИМЕ НАСТУПНІ ОСОБЛИВОСТІ:

1. ЗАЯВА НА НАВЧАННЯ та/або ЗАЯВА НА УЧАСТЬ В КВАЛІФІКАЦІЙНОМУ ІСПИТІ та документи, що додаються до неї, відповідно до Порядку подачі до Екзаменаційної комісії Українського інститутуту розвитку фондового ринку документів для участі у кваліфікаційному іспиті фахівців з питань фондового ринку, подаються до УІРФР:

  • сканкопії (фотокопії) відповідних документів - на електронну пошту doc@usmdi.org;
  • документи в паперовому вигляді - надсилаються на ім’я Українського інституту розвитку фондового ринку (УІРФР), ідентифікаційний код 13689055, на відділення Нової Пошти № 151 (м. Київ, проспект Героїв Сталінграду, 24), представник: Кузюра Юлія Борисівна, т. 050-078-33-37.

2. Фахівцям, які успішно склали кваліфікаційний іспит:

  • на адресу їх електронної пошти протягом 3 робочих днів після завершення навчання/складання іспиту надсилаються сканкопії свідоцтв про навчання та кваліфікаційних посвідчень для формування пакетів документів в НКЦПФР для проходження сертифікації;
  • на адресу, зазначену в Заявці-анкеті, яка подавалася для реєстрації і отримання рахунку на навчання та/або іспит, надсилаються оригінали свідоцтв про навчання, кваліфікаційних посвідчень та бухгалтерських документів.



ДО УВАГИ
ПРОФЕСІЙНИХ УЧАСНИКІВ ФОНДОВОГО РИНКУ!

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на своєму офіційному вебсайті розмістила інформацію щодо діяльності професійних учасників фондового ринку під час дії карантину.

Зокрема, до завершення дії карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних послуг та строків надання цих послуг, визначених законодавством, в тому числі:
- видачі сертифіката на право здійснення дій, пов’язаних з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку;
- видачі дубліката сертифіката на право здійснення дій, пов’язаних з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку;
- анулювання сертифіката на право здійснення дій, пов’язаних з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку.
Строки надання адміністративних послуг будуть продовжені з урахуванням часу, протягом якого триватиме карантин.

Українським інститутом розвитку фондового ринку розроблено комплекс заходів для максимального використання дистанційних форм під час проведення навчання та складання кваліфікаційних іспитів.

УІРФР, як Навчально-методичний центр НКЦПФР, направив до НКЦПФР офіційний Запит на отримання публічної інформації щодо правомірності використання дистанційних форм навчання та складання кваліфікаційних іспитів в рамках чинних нормативно-правових актів НКЦПФР з метою недопущення в подальшому оспорювання зацікавленими особами та державними органами виданих під час такого навчання та кваліфікаційного іспиту свідоцтв про навчання та кваліфікаційний посвідчень.

У ВІДПОВІДЬ на Запит на отримання публічної інформації ЩОДО МОЖЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ТА АТЕСТАЦІІ ФАХІВЦІВ ФОНДОВОГО РИНКУ 27 березня 2020 р. було отримано лист від НКЦПФР про розгляд цього питання, а 02 квітня 2020 р. отримана ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ НКЦПФР згідно якої «Комісія вважає за можливе на період ведення карантину застосувати рекомендації Міністерства освіти і науки України (лист від 11.03.2020 року № 1/9-154) в частині використання дистанційних форм для виконання функцій та проведення заходів, визначених Положенням про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку, затвердженим наказом ДКЦПФР від 24.09.1996 року № 215 (із змінами), навчальними закладами, установами, навчально-методичним центром, які уклали відповідні договори з НКЦПФР.»



ДО УВАГИ ФАХІВЦІВ З ПИТАНЬ ФОНДОВОГО РИНКУ,
ГОЛОВНИХ БУХГАЛТЕРІВ ПРОФЕСІЙНИХ УЧАСНИКІВ ФОНДОВОГО РИНКУ,
ІНШИХ ВІДВІДУВАЧІВ!

Постановами Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на всій території України встановлено карантин та застосовуються протиепідемічні заходи.

На виконання рішень Уряду, рекомендацій Міністерства освіти і науки України, рішень Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) навчальні заходи Інституту протягом дії карантину будуть здійснюватися переважно у дистанційнй формі.

ПРОТЯГОМ ДІЇ КАРАНТИНУ ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ РОЗВИТКУ ФОНДОВОГО РИНКУ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПЕРЕВАЖНО У ДИСТАНЦІЙНІЙ ФОРМІ З ВИКОРИСТАННЯМ РІЗНИХ ФОРМ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ. ВІДВІДУВАЧІ У ПРИМІЩЕННЯ ІНСТИТУТУ ДОПУСКАЮТЬСЯ ЗА ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСОМ ЛИШЕ У ВДЯГНУТИХ ЗАСОБАХ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ.

У разі потреби пропонуємо спілкуватися із відповідними підрозділами УІРФР засобами телефонного зв`язку та/або електронною поштою.


ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ 2019-NCOV



ДО УВАГИ ОСІБ,
ЯКІ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ОДЕРЖАННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ПОСВІДЧЕННЯ!

З 1 вересня 2017 року набуло чинності рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів» від 08.10.2013 №2186, яким внесено зміни до Положення про порядок навчання та атестації фахівців з питань фондового ринку, затвердженого наказом ДКЦПФР від 24.09.1996 №215 (із змінами). Вказаними змінами встановлено, що будь-які особи, які претендують на одержання кваліфікаційного посвідчення, повинні мати освіту освітньо-кваліфікаційного рівня не нижче ніж «спеціаліст» або «магістр» за однією зі спеціальностей, визначених у пункті 2.5 розділу 2 Положення, відповідно до Переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста і магістра, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 №787.

Ці вимоги не застосовуються до осіб, які мають загальний стаж роботи на фондовому ринку за будь-яким видом професійної діяльності не менше дев’яти років, а саме стаж роботи сертифікованого фахівця за будь-яким видом професійної діяльності у професійного учасника фондового ринку, та/або стаж роботи як керівної посадової особи в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку та/або Комісії, та/або стаж роботи сертифікованого фахівця в саморегулівній організації чи об’єднанні професійних учасників ринку цінних паперів.

Додаткові роз`яснення в листі НКЦПФР від 17.07.2017 №08/05/13855


 
 
ПЛАН-ГРАФІК
ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАННЯ ТА СКЛАДАННЯ ІСПИТІВ:

18.01.2021 - 28.01.2021
Навчання за типовою (повною) програмою навчання фахівців з питань фондового ринку (діяльність з торгівлі цінними паперами, діяльність з організації торгівлі на фондовому ринку, депозитарна діяльність, клірингова діяльність, діяльність з управління активами, діяльність з адміністрування недержавних пенсійних фондів, діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю)
29.01.2021 Кваліфікаційний іспит з питань фондового ринку

* * *

25.01.2021 - 28.01.2021
Навчання за спеціалізованою (скороченою) програмою навчання фахівців з питань фондового ринку (діяльність з торгівлі цінними паперами, діяльність з організації торгівлі на фондовому ринку, депозитарна діяльність, клірингова діяльність, діяльність з управління активами)
29.01.2021 Кваліфікаційний іспит з питань фондового ринку

* * *

15.02.2021 - 25.02.2021
Навчання за типовою (повною) програмою навчання фахівців з питань фондового ринку (діяльність з торгівлі цінними паперами, діяльність з організації торгівлі на фондовому ринку, депозитарна діяльність, клірингова діяльність, діяльність з управління активами, діяльність з адміністрування недержавних пенсійних фондів, діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю)
26.02.2021 Кваліфікаційний іспит з питань фондового ринку

* * *

22.02.2021 - 25.02.2021
Навчання за спеціалізованою (скороченою) програмою навчання фахівців з питань фондового ринку (діяльність з торгівлі цінними паперами, діяльність з організації торгівлі на фондовому ринку, депозитарна діяльність, клірингова діяльність, діяльність з управління активами)
26.02.2021 Кваліфікаційний іспит з питань фондового ринку

* * *

15.03.2021 - 25.03.2021
Навчання за програмою підготовки фахівців з питань бухгалтерського обліку професійних учасників фондового ринку
26.03.2021 Кваліфікаційний іспит головних бухгалтерів професійних учасників фондового ринку

* * *

15.03.2021 - 25.03.2021
Навчання за типовою (повною) програмою навчання фахівців з питань фондового ринку (діяльність з торгівлі цінними паперами, діяльність з організації торгівлі на фондовому ринку, депозитарна діяльність, клірингова діяльність, діяльність з управління активами, діяльність з адміністрування недержавних пенсійних фондів, діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю)
26.03.2021 Кваліфікаційний іспит з питань фондового ринку

* * *

* Договір №90/15 від 12.06.2020 р. про співробітництво між Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Українським інститутом розвитку фондового ринку щодо навчання фахівців з питань фондового ринку (із змінами)

* Договір №92/15 від 16.06.2020 р. про співробітництво між Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Українським інститутом розвитку фондового ринку щодо атестації фахівців з питань фондового ринку (із змінами)


Переглянути всі »

©  2001-2021  www.usmdi.org Український інститут розвитку фондового ринку