Як відповідальний бізнес переживає карантин, кейс компанії Сінево.

Сінево

https://www.synevo.ua/ua

Медицина, фармацевтика, аптеки

Вакансии компании
Denys Petrov
Human Resources Director
Synevo East Europe (Ukraine, Belarus)
Як зараз відбувається відбір спеціалістів, які інструменти дистанційних співбесід ви практикуєте? Чи є спеціалісти у вашій компанії, рішення щодо працевлаштування яких ви не зможете прийняти без особистої зустрічі.
З початком карантину бізнес-показники нашої компанії, як і багатьох інших бізнесів, суттєво просіли, тому ми були вимушені приймати непопулярні рішення, які дозволять компанії з найменшими втратами пройти кризу. Ми відразу розуміли, наш найвищий пріоритет зараз – це зберегти існуючу команду, яку ми так ретельно підбирали протягом багатьох років. Тому щоб уникнути скорочень, ми максимально оптимізували наші витрати та тимчасово ввели мораторій на прийом нових кадрів.
По вже запущених раніше вакансіях переговори ми не зупиняли. І поки очні співбесіди проводити немає змоги, користуємось телефоном, скайпом і іншими інструментами для відео зв’язку, які є зручними кандидатам. Проте ми відразу попередили всіх кандидатів, що прийняття рішень про прийом на роботу відкладається на час, коли буде завершений карантин.
Які технічні засоби ви надаєте працівникам для віддаленої роботи? Яким чином відбувається контроль за виконанням завдань?
Усім працівникам, хто може працювати віддалено, таку можливість було надано. Ми видали та налаштували ноутбуки для роботи вдома, а деяким працівникам, як наприклад, дизайнери, які потребують спеціального обладнання та програм, ми навіть перевезли додому їх робочі станції.
Кожен керівник має контакт зі своїми командами і виконання робочих задач не припиняється. Через перехід на формат дистанційної роботи іноді нам навіть доводилось змінювати по декілька CRM-систем, доки ми не знайшли рішення, які підходять для роботи великих команд із різними завданнями.
Всі наші відділення продовжують працювати у звичайному режимі, оскільки ми не можемо залишити наших клієнтів без медичної підтримки. Тому працівники лабораторій та відділень працюють на своїх робочих місцях.
Проте через зупинку роботи громадського транспорту, ми двічі на день організували їм підвезення на робочі місця та в кінці робочого дня назад додому.

/

Чи турбуєтесь ви про «неробочі» комунікації працівників? Наприклад, ініціюєте спільні дистанційні ігри, квести тощо?
«Неробочі та неформальні комунікації» наших працівників ми практикуємо не лише у період карантину, але й у звичайний час. Зокрема, у нас є досвід проведення корпоративних ігор, і працівники завжди радо беруть участь у таких ініціативах. Зараз ми підхопили тренд на «антихандричний» флешмоб, коли люди копіюють відомі картини і викладають фото в інтернеті. Наші працівники активно включилися у цю гру і у нас уже є кілька сотень світових шедеврів у виконанні наших колег. Це піднімає настрій, допомагає долати стрес і просто згуртовує!
Чи змогли поновити корпоративні традиції у дистанційному форматі, чи плануєте зробити це? Наприклад, святкування, привітання іменинників тощо?
Введення карантину припало на час, коли у нас тривало декілька програм розвитку і навчання.
Деякі програми ми призупинили до закінчення карантину, але частково нам вдалося перевести навчання у формат вебінарів. Наші внутрішні тренери швидко адаптувалися до нових умов і зараз проводять вебінари практично щодня. Крім того, ми бачимо і переваги такої форми навчання. Інформація подається стисло і дозовано – адже вебінар триває лише годину-півтори. Також дистанційне навчання дозволяє залучити більшу аудиторію, ніж на звичайний тренінг – отже можемо навчити швидше і більше людей.
Чи розглядаєте ви можливість перевести весь чи частину штату на віддалену роботу після завершення дії карантину? Чи плануєте повернутись до роботи в офісі?
Ми плануємо повернутися до звичайного способу роботи, як тільки дозволить ситуація. Для нас важлива командна робота, тому ми не плануємо заохочувати віддалену роботу у майбутньому. Наша командна робота допомагає нам культивувати наші цінності, і те, що ми вже багато років поспіль залишаємось лідером на ринку приватних лабораторних послуг України, є підтвердженням ефективності такого підходу.