This version of the page http://iec-expo.com.ua/aquaua-2017.html (185.68.16.177) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-11-29. The original page over time could change.
Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE - 2017» Київ МВЦ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика форуму
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відеопрезентація
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XV МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
AQUA UKRAINE - 2017

7-9 листопада 2017 року в Міжнародному виставковому центрі відбувся XV Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE - 2017». Традиційно захід пройшов за Розпорядженням Кабінету Міністрів, та у складі науково‑практичних конференцій, семінарів, круглих столів та інших спеціалізованих заходів.

Організатор:
- ТОВ «Міжнародний виставковий центр»
За підтримки:
- Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України
- Міністерства екології та природних ресурсів України
- Державного агентство водних ресурсів України
- Асоціації «Питна вода України»

В урочистій церемонії з нагоди відкриття цієї галузевої події взяли участь:
- Кругляк Едуард Борисович – Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Голова Оргкомітету з підготовки та проведення Міжнародних спеціалізованих виставок «AQUA UKRAINE», «КомунТех», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо» та XIII Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства»
- Овчаренко Ірина Іванівна – Голова Державного агентства водних ресурсів України
- Бруно Деніс – Голова постійного представництва Європейського інвестиційного банку в Україні
- Хіврич Юрій Єгорович – Президент Асоціації «Питна вода України»
- Ткаченко Анатолій Вікторович – Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр», інші офіційні особи.

На цьогорічному експозиційному майданчику AQUA UKRAINE була представлена продукція 132 підприємств з 11 країн світу (Австрія, Великобританія, Італія, Латвія, Німеччина, Польща, Туреччина, Угорщина, Україна, Франція, Чеська Республіка). Розширення географії учасників заходу вказує на стрімкий розвиток та прогрес галузі водопровідно‑каналізаційного господарства країни. Вітчизняні та іноземні компанії‑учасники представили почесним гостям та широкому колу спеціалістів галузі свої передові технології для водогосподарської сфери.

У зв’язку зі стрімким розвитком інфраструктури міст та населених пунктів країни, проблема очищення стічних вод стає з кожним роком все більш актуальною та гострою. Ефективному вирішенню цього нагального питання сприятиме впровадження сучасних технологій та обладнання очищення виробничих і господарсько‑побутових стічних вод, які були широко представлені на експозиції AQUA UKRAINE як вітчизняними, так і світовими виробниками: Arges Aritma Makina Ltd (Туреччина), Fontana R, s.r.o (Чеська Республіка), M‑U‑T Gmbh (Австрія), SISMAT (Туреччина), Topolwater, s.r.o (Чеська Республіка), ТОВ «Акваліті», ТОВ «Аквантіс», МПТВП «Оніко», ТОВ «Системи Автономної Каналізації», ТОВ «Потенціал‑4» та іншими.

Забезпечення населення якісною питною водою - завжди було і є одним з найважливіших завдань для вищих та місцевих органів влади. Провідні виробники та постачальники, постійні та нові учасники AQUA UKRAINE, компанії: Jk‑Matic (Латвія), Kubicek Vhs, s.r.o. (Чеська Республіка), Niltech (Польща), ТОВ «Бортек», ТОВ НВП «Лаваль», ПП «Нерекс», ТОВ «Осмос Комплект» презентували спеціалістам галузі новітні системи ультрафільтрації, зворотнього осмосу, ірригації, знезалізення та знезараження води, застосування яких дозволить модернізувати обладнання підприємств водопровідно‑каналізаційного господарства в напрямку очищення питної води для українських громад.

З пластиковими трубами, фітингами, з’єднаннями для систем водопостачання та каналізації відвідувачі мали змогу ознайомитись на стендах компаній: Ex‑Cel Plastic Piping Systems (Франція), ПрАТ «Броварський Завод Пластмас», ТОВ ТД «Євротрубпласт», ТОВ «Компанія Акватерм Україна», ТОВ «Спіропласт» та інших підприємств.

Насоси та насосне обладнання, системи диспетчеризації, комплексні рішення для автоматизації виробничих процесів були запропоновані компаніями: ТОВ «Віло Україна», ВТЦ «Динамо‑Континент», ТОВ «Енергозберігаючі технології», ПВП «Насосенергопром», ТОВ «Техноеталон», Компанія «Фловекс».

Новинки виставки:

Компанія «Укрполімерконструкція» спільно з компанією NTG Plastic (Туреччина) презентували принципово новий для галузі елемент фурнітури - універсальний ступінчастий укорочений литий перехід для труб.

На стенді компанії Vereinigte Filzfabriken AG (Німеччина) спільно з ТОВ «Монтажно‑будівельна компанія» вперше в Україні була представлена нова система безтраншейної санації трубопроводів полімерним рукавом ТМ lineTec.

Тема безтраншейних технологій, дренажних систем, відеоінспекції та очищення труб була широко висвітлена на експозиції заходу. Компанії Ludwig Pfeiffer (Німеччина), Wardsflex Limited (Великобританія), ТОВ «Аст Майстер», ТОВ «Імест Плюс», ТОВ «Пайп Тулс», ТОВ «Ротенбергер Центр» поділились зарубіжним досвідом і вітчизняними розробками в даній сфері.

Перелік учасників

Невід’ємною частиною Міжнародної спеціалізованої виставки «AQUA UKRAINE» є Міжнародний Конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства». В рамках цього масштабного галузевого заходу відбулись наступні спеціалізовані конференції:

Стратегічна сесія водоканалів України (організатор: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Асоціація «Укрводоканалекологія»). Сесія відбулась за участю Геннадія Зубка - Віце‑прем’єр‑міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства. Проведення заходу такого формату дозволило в найкоротший термін затвердити технічне завдання для розробки Національної стратегії розвитку систем водопостачання і водовідведення.

«Стратегічна сесія водоканалів - абсолютно новий підхід для напрацювання рішень. Кожна галузь, яка сьогодні реформується, не можлива без сталого функціонування систем життєзабезпечення: тепла, води, водовідведення і енергетики. Тож вкрай необхідно спрямувати потужний інженерний потенціал у напрямок розробки Національної стратегії розвитку систем водопостачання і водовідведення» - зазначив Геннадій Зубко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Міжнародна конференція «Сучасний стан і основні напрямки вирішення проблем якісного водозабезпечення та водовідведення, очищення питних та стічних вод» (організатор: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Асоціація «Питна вода України») була присвячена питанням впровадження системи тарифоутворення та стимулюючого регулювання в галузі водопровідно‑каналізаційного господарства, нових фінансових інструментів для фінансування програм комунального сектору та інше. В заході взяли участь 78 організацій, що працюють в сфері каналізаційно‑водопровідного господарства, в тому числі представники вищих гілок влади, місцевих органів управління, водоканалів, комерційних підприємств та науково‑дослідних організацій з усіх областей України.

Під час проведення щорічної науково‑практичної конференції «Вода і довкілля» (організатори: Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство охорони здоров’я України, Державне агентство водних ресурсів України), що традиційно доповнює AQUA UKRAINE, були обговорені питання перегляду Національних цільових показників до Протоколу про воду та здоров’я та його подальшого впровадження.

Програма докладніше

Одночасне проведення Міжнародних спеціалізованих виставок взаємодоповнюючих тематик («КомунТех»/«ДорТехЕкспо», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо», «Екологія підприємства»), що вже стало традиційним, надало можливість фахівцям отримати повну інформацію про сучасний стан економіки і тенденції розвитку, налагодити контакти з партнерами, порівняти та об'єктивно оцінити ринкові пропозиції. Кількість відвідувачів вищезгаданих виставок склала більше 8 500, а площа виставкового проекту - близько 16 000 кв.м, зібравши під дахом Міжнародного виставкового центру 385 підприємств‑учасників.

Спільно з комплексом даних галузевих виставок пройшла Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості». Виставки відвідало понад 13 000 спеціалістів, серед яких керівний та інженерний склад водоканалів, підприємств ЖКГ, проектних, монтажних, будівельних організацій, басейнових управлінь, підприємств харчової, фармацевтичної, хімічної та нафтохімічної, гірничодобувної, енергетичної, металургійної та машинобудівної галузей, проектних і науково‑дослідних організацій, інші зацікавлені фахівці.

Галузева приналежність компаній відвідувачів, %

Водна галузь

33,4

Будівництво та проектування

11,9

Машинобудування

9,9

Енергетика і теплозбереження

9,2

Газова і нафтова промисловість

8,7

Агропромисловий сектор

5,2

Наукові та учбові заклади

5,0

Громадські організації

4,9

Центральні та місцеві органи влади, інші органи влади

3,7

Харчова промисловість

3,5

Металургія

3,1

Інше

1,8

 

Тематика, що цікавить відвідувачів, %

Водопостачання

13,9

Водопідготовка

13,8

Водовідведення

12,0

Очищення стічних вод

10,4

Насосне та арматурне обладнання

10,0

Прилади обліку і контролю якості води

8,0

Автоматизація технологічних процесів

7,9

Утилізація осаду стічних вод

7,7

Інженерні мережі

7,1

Бутильовані води

6,4

Охорона водних ресурсів

2,8