This version of the page http://itukraine.org.ua/edu-csr-komyuniti.html (185.104.45.87) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-11-27. The original page over time could change.
Асоціація ІТ України - Освітній та CSR напрямки

Освітній та CSR напрямки

Цей напрямок роботи Асоціації поєднує освітні та соціальні проєкти, які допомагають нам втілювати найсміливіші мрії в життя.

Це саме той випадок, коли технології дозволяють зробити його набагато якіснішим та цікавішим.

Проєкти, які реалізуємо:

  • Літня школа програмування для дітей CODE Summer

Безкоштовна літня школа програмування для дітей 12-17 років, в якій вони працюють над своїми технічними ідеями, відвідують офіси українських IT-компаній та навчаються soft skills та проєктному менеджменту.  У 2018 році ми відібрали 130 учасників. Про минулі випуски школи ви знайдете інформацію тут: 2017 та 2016. Наразі проєкт тимчасово призупинено.

  • Профорієнтаційний проєкт для школярів #Join_IT

Чи можна залучити школярів з усіх куточків України до сфери інформаційних технологій? Так, якщо мова йдеться про проєкт #Join_IT! За 6 років своєї роботи він вже встиг поєднати 30 тис. дітей з 25 міст України та 350 спікерів. Всі ці  350 фахівців IT-компаній зголосились бути менторами для школярів. Воно і не дивно, адже за прогнозами експертів, 25% вакансій найближчих років будуть пов’язані зі сферою ІТ, а всі звичні для нас індустрії так чи інакше будуть невід’ємно пов’язані з інформаційними технологіями. Якщо ви IT-фахівець і вам є про що розповісти дітям про свою роботу - ми вже зачекались на вашу заявку!

  • Перелік вимог для старту кар’єри IT-фахівців Core Skills Project

У 2018 році компанії-учасники Асоціації “IT Ukraine” презентували уніфікований перелік вимог та рекомендацій до спеціалістів junior-рівня. Відтоді спеціалісти, які тільки починають кар’єру в IT, орієнтуються на вимоги та рекомендації, підготовлені сервісною IT-індустрією. Матеріали доступні для завантаження. З повним переліком рекомендацій українського ІТ-бізнесу можна ознайомитись за даними посиланням.

  • Конференція з трансформації освіти в України Synergy

Synergy. IT Business & IT Education - це платформа, де народжуються круті колаборації між IT-компаніями та навчальними закладами.  IT Ukraine збирає разом представників IT-бізнесу, освіти та влади, щоб обговорити шляхи трансформації освітньої системи в Україні. Більше 500 учасників щороку, топ-менеджери масштабних IT-компаній і регіональних IT-кластерів, представники Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації, керівники вишів, шкіл, приватних ініціатив та лідери студентських спілок. Це найбільша подія, яку ми з великою гордістю готуємо щороку.

  • ClickToSchool

Проєкт, який робить навчальні заклади для дітей з інвалідністю “видимими”. Якщо ж більш детально, то в рамках пілотного проєкту ClickToSchool учні школи програмування DAN.it education на волонтерських засадах розробили сайт для київського Навчально-реабілітаційного центру №17. Проєкт триває і ми запрошуємо усіх бажаючих долучитись, адже можливо саме ваша команда допоможе зробити ці школи більш “видимими” і сотні батьків та дітей зможуть значно оперативніше дізнаватись всю необхідну інформацію про навчання.

  • Mine Awareness VR 

Понад 430 тисяч дітей усе ще живуть у районах, розташованих з обох сторін лінії зіткнення на сході України. При цьому кожна третя постраждала дитина тут зазнала травм через міни та вибухонебезпечні пережитки війни. У травні 2020 року Асоціація “IT Ukraine” та ЮНІСЕФ підписали меморандум про співпрацю. Першим результатом спільної роботи стане розробка інтерактивного VR-продукту із інформування про мінну небезпеку для дітей на cході України. Очікується, що вже восени ЮНІСЕФ розпочне спеціальні освітні сесії з фокусом на VR-складовій та дітях, які мешкають на сході України, а також у інших населених пунктах, де локалізовані склади боєприпасів.

  • “IT LAW”

“IT LAW” — програма професійного розвитку №1 для юристів розроблена спільно з Києво-Могилянською академією, одним з лідерів юридичної освіти в Україні. Під час програми 18 юристів-практиків з провідних ІТ та юридичних компаній протягом 6 модулів діляться своїм досвідом, допомагаючи учасникам систематизувати свої знання чи отримати необхідну базу для роботи з ІТ-компаніями.

Сильною стороною програми є значна кількість практичних кейсів, з допомогою яких учасники максимально заглиблюються в матеріал та формують необхідні для роботи навички у сфері ІТ. За умови успішного проходження програми випускники отримують сертифікат, а п'ять кращих студентів мають змогу пройти стажування в ІТ-компаніях.

  • Teachers Internship

Безкоштовне стажування для викладачів сприяє покращенню рівня навчання у сфері технологій та програмного забезпечення в українських вишах. Програма ЕРАМ Teachers Internship стартувала у липні 2017 року.

Наразі вже було проведено 7 хвиль стажування викладачів у Києві, Харкові та Львові. Щоденні воркшопи з інженерами-практиками дозволили поглибити знання в управлінні проєктами (гнучкі підходи, SCRUM-підхід), дізнатися про процеси на сучасних проєктах (безперервна інтеграція, управління доставкою продукту, аналіз бізнес-вимог), опанувати додатки та інструменти для командної роботи (JiraGit). Дві сотні викладачів з понад 20 вишів отримали доступ до бази знань EPAM. Це дало їм змогу внести зміни до навчальних курсів «Комп’ютерні науки та Програмна інженерія», що означає якісну підготовку сучасного студента, майбутнього ІТ-спеціаліста.

  • єМалятко

Асоціація “IT Ukraine” долучилась до державного проєкту єМалятко, який значно спрощує батькам новонароджених процес оформлення адміністративних послуг для немовлят. В рамках проєкту компанії-члени Асоціації — EPAM та UKRSIBBANK BNP Paribas Group — вже передали 100 ноутбуків та 39 принтерів за сприяння Фонду Східна Європа до пологових будинків, органів Державної реєстрації актів цивільного стану та Центрів надання адміністративних послуг. Успішна реалізація проєкту потребує мінімального технічного забезпечення у вигляді комп’ютерів та ноутбуків, тож техніка від компаній допоможе фахівцям швидко і комфортно виконувати свою роботу. 

Компанії-учасники проєкту: EPAM, UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

  • #AntiVirus

#AntiVirus — це ініціатива Асоціації “IT Ukraine”, покликана запобігти поширенню коронавірусу 2019-nCoV і допомогти медичним працівникам України в боротьбі з ним. З моменту запуску ініціативи 26 березня, команда координує зусилля компаній, медичних закладів, благодійних фондів та регіональних IT-кластерів для ефективної задля допомоги лікарям. На першому етапі ми сконцентрувалися на закупівлі засобів індивідуального захисту для лікарів та медобладнання. 

Компанії-учасники проєкту: EPAM, GlobalLogic, Miratech, ELEKS, Ubisoft, Intellias, Dev.Pro, Luxoft та N-iX. 

  • Ти можеш усе! Можливості безмежні!

Online-курс «Ти можеш усе! Можливості безмежні!» з підготовки IT-спеціалістів серед людей з інвалідністю був створений для того, щоб вони вивчали IT-технології і отримували роботу в провідних IT-компаніях України. Його розробили і впровадили Міністерство соціальної політики України, Асоціація “IT Ukraine” та платформа online-курсів Prometheus. Протягом курсу слухачам в навчанні допомагали близько 120 IT-спеціалістів з 10 IT-компаній: SoftServe, N-iX, EPAM Ukraine, Innovecs, DataArt, GlobalLogic Ukraine, Viseven Group, CI Gen, webPCstudio, BCD Travel. Додатково слухачів консультували HR ментори з IT-компаній ELEKS, N-iX, Techiia holding. Всього в програмі взяли участь 3293 учасника, наразі триває процес їхнього працевлаштування. 

Голова ком'юніті

Максим Почебут

Віце-президент Асоціації з освітніх питань, EPAM Ukraine

Кандидат технічних наук, доцент. Має понад 12 років досвіду роботи в освітній та ІТ-галузях, десятки реалізованих проектів у сфері розвитку кадрів.

Зустрічі ком'юніті

Зустрічі ком'юніті Асоціації відбуваються на регулярній основі. Кожна зустріч обов’язково має свою програму та перелік питань для обговорення. Після кожної зустрічі ми формуємо план подальших дій та ретельно слідкуємо за його дотриманням.

Про освітнє та CSR ко'мьюніті

Головна мета Освітнього та CSR ком'юніті – координація діяльності учасників Асоціації у сфері розвитку технічної освіти та корпоративно-соціальної відповідальності в Україні. В рамках зустрічей учасники комітету розробляють спільні заходи задля забезпечення галузі висококваліфікованими фахівцями, вирішення існуючих проблем у системі підготовки кадрів та налагодження ефективного діалогу між бізнесом, владою та освітніми, соціальними закладами.

Нам приємно, що IT Ukraine об’єднує відповідальні IT-компанії, які окрім того, що розвивають індустрію, ще й турбуються про рівень освіти, стан екології та інші соціально-важливі речі.

Новини напряму:

IT Ukraine

Київські лікарні отримали медичні рукавички від компанії Dev.Pro

13 травня Асоціація “IT Ukraine” разом з Українським фондом Допомоги передали 6 тис. пар медичних рукавичок в Київські міські клінічні лікарні №4 та №9.

15.05.2020
Читати більше
IT Ukraine

Асоціація і ЮНІСЕФ розкажуть дітям про мінну небезпеку через VR

Асоціація “IT Ukraine” та ЮНІСЕФ підписали меморандум про співпрацю, який поклав початок важливому співробітництву у сфері захисту прав та освіти дітей і молоді.

13.05.2020
Читати більше
IT Ukraine

Intellias передала медзакладам 2,5 тис тестів на COVID-19

7 травня в рамках кампанії #AntiVirus медичні заклади Києва та Київської області отримали 2520 експрес-тестів від Intellias для швидкої діагностики захворювання на коронавірус.

07.05.2020
Читати більше
IT Ukraine

IT-галузь на боротьбу з COVID-19 спрямувала майже 45 млн грн

Станом на 30 квітня IT-індустрія спрямувала щонайменше 44,9 млн грн на боротьбу з коронавірусом.

30.04.2020
Читати більше
Всі новини ком'юніті
  • 1746
  • 1
Поділитись
Підпишіться на наші оновлення
Контакти

Адреса: 04071, м. Київ, вулиця Ярославська, 58 (Astarta Organic Business Centre)

Телефон: +38 099 266 39 03

E-mail:office@itukraine.org.ua