This version of the page http://iec-expo.com.ua/tzpua-2017.html (185.68.16.177) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-11-27. The original page over time could change.
Міжнародний виставковий форум «Технології захисту/ПожТех - 2017» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика форуму
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відеопрезентація
    • Фотозвіт

Звіт за результатами проведення
ХVI Міжнародної спеціалізованої виставки
Технології захисту/ПожТех – 2017

З 10 по 13 жовтня 2017 року на території Міжнародного виставкового центру відбулася провідна подія для України у сфері цивільного захисту, пожежної безпеки та охорони праці – ХVІ Міжнародна спеціалізована виставка "Технології захисту/ПожТех - 2017". Виставку організовано ТОВ "Міжнародний виставковий центр". Вже традиційно захід проведено в єдиному форматі з XIV Міжнародною спеціалізованою виставкою "Зброя та безпека - 2017".

В спільній урочистій церемонії відкриття обох виставкових заходів взяли участь:
Секретар Ради Національної безпеки та оборони України – Турчинов Олександр Валентинович
Міністр внутрішніх справ України – Аваков Арсен Борисович
Міністр оборони України – Полторак Степан Тимофійович
Міністр інфраструктури України – Омелян Володимир Володимирович
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій – Чечоткін Микола Олександрович
Федеральний Міністр оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан – Хуссейн Ран Танвір
Заступник Міністра Національної оборони Республіки Польща – Бартош Ковнацькі
Голова Підсекретаріату оборонної промисловості Міністерства національної оборони Туреччини – Ізмаїл Демір
Помічник заступника державного Міністра оборони Об’єднаних Арабських Еміратів – Абдалла А. Аль Хашмі
Генеральний директор "Міжнародного виставкового центру" – Ткаченко Анатолій Вікторович

Почесні гості, що були присутні на урочистій церемонії відкриття:
Командувач Національної гвардії України – Аллеров Юрій Володимирович
Заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України – Бровченко Юрій Петрович
Заступник Міністра освіти і науки України – Гребa Роман Володимирович
Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони – Пашинський Сергій Володимирович
Голова Державного космічного агентства України – Дегтяренко Павло Глібович

Роботу виставки висвітлювали 173 представників ЗМІ із 112 акредитованих медіаресурсів, в тому числі з 14 іноземних, серед яких Jane’s Defence Weekly, Army Recognition, France Press, C4Defence, BBC News, European Security and Defence Mittler Report Verlag, TRT World, Phoenix Satellite Television Holdings Limited, інтернет‑портал Defence24.pl та інші.

Програму виставок склали 22 науково‑практичні та презентаційні заходи. Формат спільного проведення перетворив виставки на масштабний міжнародний бізнес‑науковий форум, присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства. В цілому 2 виставкові заходи розмістилися на площі понад 24 000 кв.м, з них 21 000 кв.м у трьох павільйонах та більше 3000 кв.м на відкритих майданчиках.

Загальна кількість учасників – 425 підприємств, в т.ч. 36 іноземних з 13 країн (Польща, Чехія, Канада, Туреччина, Китай, Італія, Пакистан, Швейцарія, ОАЕ, США, Ізраїль, Франція, Німеччина).

В дні роботи заходів Міжнародний виставковий центр відвідали більше 19 000 спеціалістів. Представники більше 100 компаній з приблизно 50 країн стали відвідувачами виставок. Найбільше спеціалістів відвідали виставки з Туреччини, Польщі, Чехії, Литви, Пакистану, Румунії, Китаю, Німеччини, США та ОАЕ.

Безпосередньо, у ХVІ Міжнародній спеціалізованій виставці "Технології захисту/ПожТех - 2017" взяли участь більше 70 підприємств - українські та іноземні виробники із Туреччини, Франції, Швейцарії та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Про значимість виставкового заходу та його актуальність для країни і для кожного свідчить значна кількість відвідувачів - більше 3500 спеціалістів із 14 країн світу (Великобританія, Туреччина, Польща, Німеччина, Китай, США, Австрія, Хорватія, Ізраїль, Кувейт, Казахстан, Молдова, Білорусь та Україна).

Така велика кількість відвідувачів говорить про активну позицію громадян у сфері індивідуальної і колективної безпеки як на виробництві, так і в повсякденному житті. Адже у всіх розвинених державах світу одним із найважливіших показників рівня розвитку та безпеки функціонування підприємства є стан пожежної безпеки, системи охорони праці та безпеки виробництва.

Експозиційна частина була представлена кількома тематичними напрямками: "Пожежна безпека будівель, споруд та територій", "Технічне оснащення пожежних та аварійно‑рятувальних загонів", "Індивідуальні засоби захисту", "Охорона праці та промислова безпека", "Ядерна та радіаційна безпека" та іншими.

НОВИНКИ НА ВИСТАВЦІ

Компанія "Вебком" (Україна) презентувала свої послуги з поставок засобів колективного захисту та обладнання для захисних споруд; рішення "під ключ" для приватних сховищ і незахищених об'єктів; системи протиепідемічного захисту, мобільні операційні; обладнання для фільтровентиляції автомобільної техніки та контейнерів; проведення обстежень та ремонтних робіт захисних споруд; виконання проектів будь‑якої складності (від невеликого сховища для однієї родини до об'єкту, здатного укрити тисячі осіб).

Спеціалісти компанії "Статус‑С" (Україна) презентували спорядження для роботи в надзвичайних ситуаціях - індивідуальні та групові ліхтарі, дихальні апарати зі стислим повітрям, захисний одяг пожежного, газонепроникний ізолюючий костюм виробництва таких компаній, як "NightSearcher" (Великобританія), "Scott Safety" (Великобританія), "Світлогорськхімволокно" (Білорусь), "Protek‑System" (Польща).

Компанія "Інвестиційна Група України" (Україна), що є ексклюзивним представником "Angus Fire Ltd" (Великобританія), продемонстрували в дії інноваційну установку швидкого пожежогасіння "CoolFire". Також на стенді учасника всі бажаючі мали змогу ознайомитись із наступною лінійкою протипожежного обладнання - переносні пінозмішувачі та генератори піни та стволи‑генератори піни низької та середньої кратності.

Фахівці компанії "Стар Технолоджи" (Україна) презентували відвідувачам виставки мобільну лабораторію радіаційної розвідки "RanidSONNI" у партнерстві з компанією "Environics" (Фінляндія) - виробником обладнання для радіаційного захисту. Крім того, компанією‑учасником було продемонстровано дозиметри, хімічні детектори, комплексні системи засобів для проведення дезактивації вже забруднених предметів та техніки, а також захисні костюми, маски, фільтри.

Представники компанії "THG AG" (Швейцарія) надали всім бажаючим повну інформацію про широку лінійку своєї продукції - взуття та одяг для пожежних, мобільні пожежні установки для використання на об’єктах різних галузей промисловості, системи пожежогасіння для будівель та тунелів, метальні пожежні установки з дальністю метання потоку води до 95м, а також стаціонарні пожежні установки та пожежні автомобілі.

ПП "Атемлюфт‑Газ Техніка" (Україна) презентували відвідувачам виставки переносні та стаціонарні компресори для дихальних апаратів компанії "Bauer Kompressoren GmbH" (Німеччина).

Компанія "Тетіс‑Дихальні системи" (Україна) до уваги гостей та відвідувачів представила новітнє аварійно‑рятувальне обладнання та спорядження таких компаній як "Flir" (США) - тепловізори для пожежних серії К2; "Interspiro" (Швеція) - маска "AGA MK II", маска "Panasil"; "Ansell" (Швеція) - костюми хімічного захисту "Trellchem", "сухі" водолазні костюми "Viking"; "OTS" (США) - станція гідроакустичної зв'язку "STX‑101" та "SSB‑2010".

Компанія "Марко Лтд" (Україна) пропонували відвідувачам виставки повний комплекс технологічного обладнання для організації власних сервісних станцій - пунктів технічного обслуговування вогнегасників, як стаціонарних, так і мобільних.

НВП "ОЗОН С" (Україна) продемонстрували на виставці програмно‑технічний комплекс прогнозування розвитку лісових пожеж "Озон Ліс" та автоматизовану систему централізованого оповіщення (в тому числі в зоні проведення антитерористичної операції).

Представник "Bronto Skylift" (Фінляндія) в Україні - ТОВ "Транс‑Сервіс‑КТТ" (Україна) надали рекламну інформацію про гідравлічні підйомники на автомобільних шасі підвищеної прохідності з робочою висотою підйому від 50 до 112м для пожежогасіння та евакуації людей під час ліквідації пожеж у висотних спорудах.

ТОВ "Хладар‑Техсоюз" (Україна) презентували лінійку продукції власного виробництва: порошкові вогнегасники (для гасіння твердих, рідких та газоподібних речовин класу А, В, С, а також для гасіння електроустановок під напругою до 1000 В); вуглекислотні вогнегасники (для гасіння рідких та газоподібних речовин класу В, С); кріплення, комплектуючі та супутні товари для оснащення пожежних щитів та стендів.

ТОВ "НВП "Украгротех" (Україна) пропонували свої послуги у сфері розробки планів ліквідації аварійних ситуацій, комплексу автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Компанія "Д Лайт" (Україна) презентувала винахід власного виробництва - пожежний причіп ПЦ 0505 та пожежний модуль. Техніка використовується для локалізації загорянь, гасіння лісових пожеж, а також постачання води у віддалені населені пункти. Установка дозволяє мінімізувати час реагування у випадку виникнення пожежі та оперативно ліквідувати загоряння на початковій стадії без залучення крупної техніки.

Промислова компанія "Пожмашина" (Україна) презентувала гостям виставки пожежну автоцистерну АЦ‑4‑60(530905)‑515М. Аби ліквідація пожеж і порятунок людських життів були максимально ефективними, в даній моделі спеціалісти компанії врахували усі побажання фахівців ДСНС.

ТОВ "Пайрокул" (Україна) продемонстрували всім охочим автоматичні установки газового пожежогасіння, вогнегасники, піноутворювачі та пожежні стволи.

ВПЕРШЕ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ

Українською компанією "Айваз Україна" на виставці було презентовано наступне протипожежне обладнання (виробництво заводу "Ayvaz" (Туреччина) спринклери, сенсорний перемикач потоку, дренажний кран для контролю, аварійна система з водосигналізуючим клапаном, шланги та фітинги, сейсмічні компенсатори, пожежні гідранти та крани та ін.

Компанія "NAFFCO" (Об’єднані Арабські Емірати) виступила не лише як виробник засобів захисту, рятувального та протипожежного обладнання та спеціальної техніки, а й як інвестор у створенні виробничих потужностей з випуску відповідної продукції на території України.

Мобільні системи пожежогасіння "Valvitalia" (Італія) були представлені гостям виставки компанією "Газпромбудмонтаж" (Україна). Дані системи розроблені для використання при масштабних надзвичайних ситуаціях і дозволяють у будь‑який момент приєднатись до існуючої системи пожежогасіння - видобуток та переробка газу, хімічна промисловість.

Стенди для кабінетів охорони праці, плакати з техніки безпеки, знаки пожежної безпеки, знаки медичного призначення, евакуаційні знаки, позначення апаратів, маркування небезпечних вантажів та знаки безпеки були представлені компанією "КБ Студія" (Україна).

ПРОГРАМА ТА ВИЗНАЧНІ ПОДІЇ ВИСТАВКИ

Програма Виставки налічувала численні інформаційно‑навчальні та науково‑практичні семінари і конференції.

У рамках ділової програми Виставки науково‑дослідними установами Державної служби України з надзвичайних ситуацій була традиційно організована XІХ Всеукраїнська науково‑практична конференція "Сучасний стан цивільного захисту України та перспективи розвитку". Відкрив конференцію Голова ДСНС України - Чечоткін Микола Олександрович. У роботі конференції взяв участь Заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження - Фещенко Володимир Петрович. Під час заходу фахівцями сфери цивільного захисту були обговорені проблемні питання щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації природного, техногенного та соціального характеру, захисту населення та територій від їх наслідків.

Крім цього, фахівцями ДСНС України був проведений Круглий стіл "Дослідження пожеж. Сучасний стан та перспективи розвитку".

Державною службою України з питань праці був вперше проведений Всеукраїнський огляд‑конкурс на присвоєння звання "Краще підприємство з охорони праці". Переможців конкурсу нагородив Голова Держпраці - Чернега Роман Тарасович і наголосив, що безпека праці на виробництві повинна стати пріоритетним напрямом як для керівників підприємств, так і для працівників.

Виданням "Охорона праці" було організовано майстер‑клас з питань системного менеджменту та управління ризиками пожеж.

Фахівці ТОВ "Медіа‑Про" ділилися кращим досвідом під час роботи власного заходу "Пожежна і техногенна безпека - 2017".

Виставка ще раз підтвердила високий рівень зацікавленості фахівців до новинок та інноваційних рішень у сфері пожежної та промислової безпеки, охорони праці. Професіоналізм аудиторії відвідувачів свідчить про активну позицію громадян нашої країни.

До зустрічі 9-12 жовтня 2018 року під час
XVІІ Міжнародної спеціалізованої виставки "Технології захисту/ПожТех"!