This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.249) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-11-09. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
09.11.2020

Інформаційне повідомлення щодо сплати зборів за дублікати

До уваги заявників, власників охоронних документів, їхніх представників та всіх зацікавлених осіб!

14.10.2020 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності» № 703-IX від 16.06.2020, яким внесені зміни до Закону України «Про адміністративні послуги» (далі - Закон).

Зважаючи на те, що відповідно до Закону видача свідоцтв та патентів, а також їх дублікатів не є адміністративними послугами, згідно з пунктом 4 Порядку сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 № 1716,
збори за видачу дублікатів охоронних документів на винаходи, корисні моделі, промислові зразки, компонування напівпровідникових виробів, торговельні марки, сплачуються на поточні рахунки Укрпатенту.

Звертаємо також увагу, що видача свідоцтв на географічні зазначення та їх дублікатів Законом України «Про правову охорону географічних зазначень» не передбачена.

 

 

09.11.2020

13 листопада - онлайн-конференція «Права інтелектуальної власності & COVID 19: приватні та публічні інтереси»

13 листопада 2020 року Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) проведе онлайн-конференцію на тему: «Права інтелектуальної власності & COVID 19: приватні та публічні інтереси».

Як вплинула пандемія на реформування правовідносин у сфері інтелектуальної власності? Що можемо запозичити з досвіду інших країн для стабілізації сфери інтелектуальної власності? Ці питання обговорюватимуться під час онлайн-конференції «Права інтелектуальної власності & COVID 19: приватні та публічні інтереси».

Конференція  проводиться спільно з кафедрою права інтелектуальної власності та патентної юстиції Національного Університету «Одеська юридична академія». 

Секції конференції:

  1. COVID-19 та ринок креативних індустрій: 
    • наслідки впливу пандемії на креативний сектор;
    • адаптація до нових умов існування;
    • застосування нових інструментів та можливостей (театр в мережі онлайн, музей в один клік, новий формат «вертикальних концертів» та багато іншого);
  2. COVID-19 та сфера освіти: 
    • нові виклики дистанційного та змішаного навчання;
    • зміна моделі вищих навчальних заходів;
    • зміни у підходах до навчання та підготовки фахівців;
    • впровадження нових технологій в освітньому процесі;
  3. COVID-19 та сфера технологій: 
    • "Коронавірусне" оновлення у сфері технологій;
    • винахідництво заради протидії COVID-19.

* - інші секції будуть сформовані на базі тем доповідей учасників онлайн-обговорення. 
 
В рамках секцій заплановано виступи на відповідні тематики запрошених спікерів (інформацію про спікерів буде додано згодом). 

Також надається можливість виступити представникам профільних напрямків та професійної спільноти. Бажаючі взяти участь в обговоренні з доповідями прохання надіслати заявки із наступною інформацією - тема доповіді, прізвище та ім’я, інформація про себе, електронна пошта та контактний номер телефону - на електронну пошту: ip.academy.ua@gmail.com. 

Час конференції, посилання на платформу будуть повідомлені згодом.

 

 


 

06.11.2020

Проведено вебінар на тему аудиту інтелектуальної власності

05 листопада 2020 року відбувся 10-й за ліком вебінар серії IP Webinar на тему «Аудит інтелектуальної власності: виявлення, оцінка та облік». Захід проведено фахівцями Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) 

Спікерами вебінару виступили кандидат економічних наук, завідувач економіко-правовим відділом Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України Юлія Борко та експерт у сфері інтелектуальної власності Центру підтримки технологій та інновацій (TISC) Укрпатент Андрій Зозулюк. Були розглянуті як базові поняття аудиту ІВ, так і більш детально процеси аудиту та управління пов’язаними з ним ризиками. Зокрема, було наведено практичні кроки для здійснення ефективного аудиту інтелектуальної власності на підприємствах різних рівнів. Андрій Зозулюк у своєму виступі окреслив завдання, стратегію та причини необхідності проведення аудиту об’єктів права інтелектуальної власності (ОПІВ) на підприємствах, особливості пошуку та виявлення ОПІВ, а також розповів про класифікацію та економічний ефект належного виявлення ОПІВ. Юлія Борко в свою чергу зупинилася на особливостях проведення оцінки виявлених та новостворених нематеріальних активів, правилах належного обліку нематеріальних активів та принципах оформлення результатів інвентаризації ОПІВ.

Загалом на захід зареєструвалося 100 учасників та взяло участь понад 50 користувачів. Організатори висловлюють подяку аудиторії та запрошують долучитися до наступних вебінарів.

 

 

 

 

 

 

 

05.11.2020

Інформаційне повідомлення про повноваження Укрпатенту в сфері авторського права

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів щодо створення національного органу інтелектуальної власності», відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 1267-р «Про національний орган інтелектуальної власності», частини другої статті 4-1 Закону України «Про авторське право і суміжні права», до повноважень Укрпатенту, зокрема належить приймання і розгляд заявок на державну реєстрацію прав автора на твори науки, літератури і мистецтва, а також на реєстрацію договорів, що стосуються прав авторів на твори, здійснення їх реєстрації; видача свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір; здійснення публікацій в офіційному бюлетені з питань охорони авторського права і суміжних прав.

Відповідно до зазначеного закону Укрпатент також здійснює інформаційну діяльність у сфері правової охорони інтелектуальної власності.

З метою своєчасного інформування заявників з питань державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, повідомляємо про створення на офіційному веб-сайті Укрпатенту розділу «Авторське право», який знаходиться у рубриці «Заявникам» у головному меню веб-сайту Укрпатенту. 

Розділ «Авторське право» містить, зокрема актуальну інформацію щодо бланків заяв для реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, інформацію про реквізити рахунків для оплати зборів і мита та їх розмір, а також довідкову інформацію з питань авторського права, та розміщений за посиланням: https://ukrpatent.org/uk/articles/copyright. 

 

04.11.2020

Інформаційне повідомлення про публікацію відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності

З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів щодо створення національного органу інтелектуальної власності» від 16.06.2020 № 703-IX та відповідно до пункту першого розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 1267-р «Про національний орган інтелектуальної власності», згідно з яким державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) виконує функції Національного органу інтелектуальної власності,  на підставі частини другої статті 3-1 Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», пункту 2 статті 2-1 Закону України «Про охорону прав на промислові зразки», пункту 2 статті 2-2 Закону України «Про охорону прав на компонування напівпровідникових виробів», пункту 2 статті 2-1 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», частини другої статті 3-1 Закону України «Про правову охорону географічних зазначень», частини другої статті 4-1 «Про авторське право і суміжні права», до повноважень  Укрпатенту належить опублікування офіційних відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності.

З метою виконання зазначених повноважень Укрпатентом видано наказ  «Про публікацію відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності» від 02 листопада 2020 року № 152-Н/2020.

Цим наказом затверджено та введено в дію Склад відомостей про заявлені і зареєстровані об’єкти інтелектуальної власності, інших офіційних відомостей та сповіщень для їх публікації та Інструкцію про порядок публікації відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності з урахуванням останніх змін, внесених до спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності.

Отже, з 15.10.2020 бюлетені «Промислова власність» та «Авторське право і суміжні права» видаються Укрпатентом. 

Бюлетень «Промислова власність» виходить 2 рази на місяць і розміщується на вебсайті Укрпатенту за посиланням https://ukrpatent.org/uk/articles/bulletin-ip

Розділ бюлетеня «Відомості про заявки на торговельні марки» щоденно поповнюється відомостями, які вважаються опублікованими у тому номері бюлетеня «Промислова власність», який формується за відповідний період публікації. 

З  01 січня 2021 року бюлетень «Промислова власність»  буде виходити щотижня.

Бюлетень «Авторське право і суміжні права» виходить 6 разів на рік і буде розміщений на вебсайті Укрпатенту за посиланням https://ukrpatent.org/uk/articles/bulletin-copyright

 

02.11.2020

ВОІВ запрошує на вебінар з Гаазької системи

Всесвітня організація інтелектуальної власності запрошує долучитися до вебінару, який присвячено поданню міжнародної заявки на промисловий зразок за Гаазькою системою. Онлайн-захід відбудеться 5 листопада 2020 року о 10-30 за київським часом.

В ході вебінару буде визначено можливість подання заявки через Гаазьку систему; надано практичні поради щодо підготовки зображень, створення облікового запису користувача для електронного подання заявки. Також як приклад буде створена міжнародна заявка з використанням системи eHague.

Вебінар проведе співробітник сектору брендів та промислових зразків ВОІВ. Після презентації учасники вебінару зможуть поставити запитання стосовно викладеного матеріалу.

Реєстрація на захід 

 

 

 

 

02.11.2020

5 листопада 2020 року відбудеться IP Webinar: Аудит інтелектуальної власності

05 листопада 2020 року о 15:00 відбудеться 10-й захід серії IP Webinar на тему «Аудит інтелектуальної власності». Захід організовано Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент).

Під час вебінару будуть розглянуті практичні кроки проведення ефективного аудиту інтелектуальної власності на підприємствах різних рівнів, також спікери розкажуть про те, як у цьому процесі управляти ризиками, як правильно виявляти, класифікувати, оцінювати та обліковувати нематеріальні активи для посилення економічного ефекту від їх подальшого використання.

Також під час вебінару будуть обговорені наступні питання:

  • Завдання, стратегії та причини необхідності проведення аудиту ОПІВ на підприємствах;
  • Де шукати і як знайти ОПІВ?
  • Класифікація та економічний ефект належного виявлення ОПІВ;
  • Деякі особливості проведення оцінки виявлених та новостворених нематеріальних активів;
  • Правила належного обліку нематеріальних активів;
  • Принципи оформлення результатів інвентаризації ОПІВ.

 
Реєстрація: https://forms.gle/2BUR5RMgp9KcSHqaA

Участь у заході безкоштовна. Звертаємо увагу, що кількість учасників обмежена через технічні обмеження базових умов використання платформи Zoom.
 
Спікери заходу:

Андрій Зозулюк – експерт у сфері інтелектуальної власності Центру підтримки технологій та інновацій (TISC) Укрпатент.

Юлія Борко – кандидат економічних наук, завідувач економіко-правовим відділом Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України.
 
Детальна інформація: https://www.facebook.com/events/1667670830079564/

 

 

30.10.2020

Проведено вебінар з медіації на тему “Нові вимоги та правила під час медіації у сфері ІВ”

30 жовтня 2020 року відбувся вебінар з медіації “Webmediation: Нові вимоги та правила під час медіації у сфері ІВ”. Захід у онлайн-форматі провели  фахівці відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент).

Спікерами вебінару виступили: експерт з медіації відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту Вадим Лавренюк та к.ю.н., доцент кафедри конституційного права та галузевих дисциплін НУВГП, медіатор, адвокат Тетяна Водоп᾽ян.

Основними темами вебінару були:

  • проєкт Закону України «Про медіацію» та переваги медіації для держави, громадян, бізнесу та суспільства;
  • легалізація професії медіатора, правові засади та порядок проведення медіації в Україні;
  • законодавство Євросоюзу, Сінгапурська конвенція ООН та зміни до процесуального законодавства України (ЦПК, ГПК, КАСУ), статистика ВОІВ щодо медіації;
  • вирішення спорів в ІВ шляхом медіації, як має виглядати документальне оформлення процесу; 
  • послуги медіації, їх вартість, а також документальне підтвердження із збереженням конфіденційності.

Загалом до онлайн-заходу долучилися 50 учасників. Організатори висловлюють подяку онлайн-аудиторії та запрошують до участі у наступних заходах.

 

 

 

 

 

 

 

Новини

09 листопада 2020
Інформаційне повідомлення щодо сплати зборів за дублікати
09 листопада 2020
13 листопада - онлайн-конференція «Права інтелектуальної власності & COVID 19: приватні та публічні інтереси»
06 листопада 2020
Проведено вебінар на тему аудиту інтелектуальної власності
05 листопада 2020
Інформаційне повідомлення про повноваження Укрпатенту в сфері авторського права
04 листопада 2020
Інформаційне повідомлення про публікацію відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності
Усі новини
Популярне на сайті

Інформаційне повідомлення про публікацію відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності

З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів щодо створення національного органу інтелектуальної власності» від 16.06.2020 № 703-IX та відповідно до пункту першого розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 1267-р «Про національний орган інтелектуальної власності», згідно з яким державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) виконує функції Національного органу інтелектуальної власності,  на підставі частини другої статті 3-1 Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», пункту 2 статті 2-1 Закону України «Про охорону прав на промислові зразки», пункту 2 статті 2-2 Закону України «Про охорону прав на компонування напівпровідникових виробів», пункту 2 статті 2-1 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», частини другої статті 3-1 Закону України «Про правову охорону географічних зазначень», частини другої статті 4-1 «Про авторське право і суміжні права», до повноважень  Укрпатенту належить опублікування офіційних відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності.

З метою виконання зазначених повноважень Укрпатентом видано наказ  «Про публікацію відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності» від 02 листопада 2020 року № 152-Н/2020.

Цим наказом затверджено та введено в дію Склад відомостей про заявлені і зареєстровані об’єкти інтелектуальної власності, інших офіційних відомостей та сповіщень для їх публікації та Інструкцію про порядок публікації відомостей щодо об’єктів інтелектуальної власності з урахуванням останніх змін, внесених до спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності.

Отже, з 15.10.2020 бюлетені «Промислова власність» та «Авторське право і суміжні права» видаються Укрпатентом. 

Бюлетень «Промислова власність» виходить 2 рази на місяць і розміщується на вебсайті Укрпатенту за посиланням https://ukrpatent.org/uk/articles/bulletin-ip

Розділ бюлетеня «Відомості про заявки на торговельні марки» щоденно поповнюється відомостями, які вважаються опублікованими у тому номері бюлетеня «Промислова власність», який формується за відповідний період публікації. 

З  01 січня 2021 року бюлетень «Промислова власність»  буде виходити щотижня.

Бюлетень «Авторське право і суміжні права» виходить 6 разів на рік і буде розміщений на вебсайті Укрпатенту за посиланням https://ukrpatent.org/uk/articles/bulletin-copyright

 

Детальніше
Корисно знати

Інформаційне повідомлення про повноваження Укрпатенту в сфері авторського права

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів щодо створення національного органу інтелектуальної власності», відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 1267-р «Про національний орган інтелектуальної власності», частини другої статті 4-1 Закону України «Про авторське право і суміжні права», до повноважень Укрпатенту, зокрема належить приймання і розгляд заявок на державну реєстрацію прав автора на твори науки, літератури і мистецтва, а також на реєстрацію договорів, що стосуються прав авторів на твори, здійснення їх реєстрації; видача свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір; здійснення публікацій в офіційному бюлетені з питань охорони авторського права і суміжних прав.

Відповідно до зазначених законів Укрпатент також здійснює інформаційну діяльність у сфері правової охорони інтелектуальної власності.

З метою своєчасного інформування заявників з питань державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, повідомляємо про створення на офіційному веб-сайті Укрпатенту розділу «Авторське право», який знаходиться у рубриці «Заявникам» у головному меню веб-сайту Укрпатенту. 

Розділ «Авторське право» містить, зокрема актуальну інформацію щодо бланків заяв для реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, інформацію про реквізити рахунків для оплати зборів і мита та їх розмір, а також довідкову інформацію з питань авторського права, та розміщений за посиланням: https://ukrpatent.org/uk/articles/copyright. 

 

Детальніше
Головна подія

09 листопада , 2020

Інформаційне повідомлення

Інформаційне повідомлення щодо сплати зборів за дублікати

Детальніше

 

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Вересень 2019 Вересень 2020

Винаходи

202
279

Корисні моделі

333
457

Промислові зразки

131
144

Торговельні марки

2409
3006

Усього надійшло

3075
3886
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

09

Листопада , 2020

На цей день подій не заплановано

Всі події