This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/zhittyevi-trendi.html (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-17. The original page over time could change.
Життєві тренди - Блог Володимир Гевко на te.20minut.ua
Інші блоги

Життєві тренди

  • Автор: Володимир Гевко
  • access_time
  • chat_bubble 0

Поруч із надто часто вживаним останнім часом і від того вже трохи засмальцьованим словом х’юґе зі скандинавських концепцій мені дуже імпонує шведський лагом – концепція балансування і відчуття міри.

Загалом безрозмірна парадигма капіталізму, яка є векторною за суттю і має лише початок та прямує до безкінечності - дуже підсилена нашою ерою пізньорадянського і ранньоукраїнського дефіциту та множиться від того вдесятеро. Кар’єра має початок, але ніколи не має завершення та фіналізується хіба лише такою маленькою прикрістю як смерть кар’єруючого. Є стартовий капітал, але ніколи нема фінішного. Серед інвесторів ходить правило, що заробити треба лише перший мільйон, а другий вже заробляється першим і гроші роблять гроші.

Наша життєва захланність і успішні моделі соціального функціонування заточенні під розвиток і накопичення. Але вони абсолютно непромарковані шкалою, за якою можна було б відстежувати прогрес розвинутого і накопиченого. Нема способу відповісти собі на питання – я вже досягнув багато чи ще ні? Я вже заробив достатньо чи треба знов на завтра накручувати будильника? Бо ми ж в основному оцінюємо себе порівнюючи з іншими, а у світі завжди знайдеться хтось успішніший та хтось багатший. А ще апетит, як відомо, приходить під час їжі.

Прикметно, але у нас дотепер не відкрили тих дивних ресторанчиків, котрі є в інших країнах – де платиш разово за вхід і їси скільки хоч, доки не втамуєш голод. Думаю, це гуманно, що їх нема в нас, бо з відчуттям міри у нас поки не дуже і ошалілі від такого розкошування з обідів ми вертатимемось не на роботи, а в гастроентерології. Ол-інклюзів ми можемо пережити лише сім днів на рік, не більше.

Дуже круте вміння – періодично ставати до себе з метром, вагою, калькулятором та іншими лекалами і робити собі заміри власних досягнень. Проводити ревізію поточного стану, щоб краще розуміти себе і усвідомлювати, що я огого скільки маю всього. Особливо, якщо не оглядатись на інших.

І знайти в собі сили зійти з дистанції виснажливого марафону безкінечних досягень, трохи віддихатись і піти на каву, неспішно розглядаючи околиці.

Коментарі (0)
Володимир Гевко - Інші дописи автора
Життя чоловіка

Гоління в житті чоловіка із процедури косметичної з роками перетворюється на акт прийняття неминучості. Мені невідома...

Світло твого вікна

Дивитись на панораму нічних вікон – це як оглядати спостережуваний всесвіт. Світ для нас – лише ті вікна, котрі...

Життєві тренди

Поруч із надто часто вживаним останнім часом і від того вже трохи засмальцьованим словом х’юґе зі скандинавських концепцій...

Стихії природи і почуттів

Як жартував мій улюблений комік Джордж Карлін про гавайців – спочатку вони будують свої будинки біля підніжжя вулканів,...

Блог
Володимир Гевко
Життя чоловіка
Володимир Гевко
Світло твого вікна
Ігор Дуда
В чиїх руках прапор?
Володимир Гевко
Життєві тренди
Всі блоги Створити блог

Новини Тернополя за сьогодні

21:08 У Тернополі планують вдосконалити транспортні розв'язки. Які зміни пропонують 19:49 "Граються на цвинтарі та ночують посеред вулиці". Тернополянин став миротворцем у Конго photo_camera stars 19:05 Транспорт для дітей: на чому катають маленьких тернополян (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 18:01 Чим замінити фаст-фуд: коментар дієтолога Від читача 10:23 Вже найближчим часом система БПД стане комфортнішою для клієнтів 17:10 Політична реклама заполонила Тернопіль. У яких районах її найбільше? (ВІДЕО) photo_camera stars 16:07 Вперше у Тернополі! Дводенна велогонка "Ternopil HELL race" 15:02 Кандидати в депутати. Хто йде на вибори в першому окрузі Тернополя stars 14:01 Виборці мали до 15 жовтня отримати запрошення на вибори. Що робити якщо його не доставили вчасно? 13:07 "Без гемодіалізу я не зможу жити": у 37-річного чоловіка відмовили нирки. Потрібна допомога photo_camera 12:12 МОН оновило умови дистанційного навчання у школах. Що змінилося? 11:45 Як змінився Тернопіль за 10 років: побудова нового Гаївського мосту виключно за кошти Тернопільської громади (політична позиція) 11:00 Різке похолодання та дощі: в Україну вривається активний циклон Foelke 10:00 Новий максимум: в Україні понад 6 тисяч нових випадків ковіду за добу. В яких областях найбільше хворих? 09:35 Коронавірус на Тернопільщині: за добу 245 нових інфікувань, четверо людей - померли. Дані по районах 09:04 Як приготувати ідеальні макаруни в домашніх умовах: покроковий рецепт 08:00 Сьогодні, 17 жовтня: Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів 07:02 Погода на 17 жовтня: циклон несе похолодання і дощі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Кандидати в депутати. Хто йде на вибори в першому окрузі Тернополя stars
"Без гемодіалізу я не зможу жити": у 37-річного чоловіка відмовили нирки. Потрібна допомога photo_camera
mode_comment 9
Свіжий випуск

№ 41 від 14 жовтня 2020

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up