This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-nabu/ (130.211.39.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-16. The original page over time could change.
НАБУ

НАБУ

15 жовтня 2020


У справі недобудованого сховища ядерного палива – третя підозра НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили директору приватної компанії про підозру в співучасті в організації надання неправомірної вигоди колишньому посадовцю відокремленого підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом».

13 жовтня 2020


САП оскаржує ухвалу суду про закриття справи Злочевського

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила ухвалу Печерського райсуду Києва про зобов’язання закрити кримінальне провадження щодо ексміністра екології і природних ресурсів Миколи Злочевського.


Голова Окружного адмінсуду Вовк заявляє, що не є підозрюваним у справі НАБУ

Голова Окружного адміністративного суду Павло Вовк заявив, що наразі він не є підозрюваним у кримінальному провадженні, яке розслідує Національне антикорупційне бюро.

08 жовтня 2020


НАБУ проводить масові обшуки через незаконний продаж барж Дунайського пароплавства

Детективи НАБУ здійснюють обшуки у межах розслідування можливих зловживань, внаслідок яких ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» завдано збитків в особливо великих розмірах.

07 жовтня 2020


Зеленський заявляє про відсутність загроз для НАБУ і САП

Президент Володимир Зеленський запевняє, що рішення Конституційного суду щодо неконституційності указу про призначення директора Національного антикорупційного бюро не створює жодних загроз для НАБУ.

05 жовтня 2020


НАБУ викликає голову ОАСК Вовка та трьох суддів на слідчі дії

Національне антикорупційне бюро України викликало голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та трьох суддів для участі в процесуальних діях на 9 та 12 жовтня.

02 жовтня 2020


Нова експертиза підтвердила майже 40 мільярдів збитків у справі Роттердам+

У справі про штучне завищення ціни на вугілля і електроенергію за формулою «Роттердам+» з’явилися результати нової експертизи, яка встановила наявність збитків від формули у розмірі 40 млрд грн.

01 жовтня 2020


ВАКС переніс розгляд справи щодо колишнього гендиректора Укроборонпрому на 27 жовтня

Вищий антикорупційний суд переніс розгляд справи за обвинуваченням колишнього генерального директора Укроборонпрому у декларуванні недостовірних відомостей.

28 вересня 2020


Депутат Юрченко заявляє, що кримінальна справа проти нього потрібна "сміттєвій мафії"

Народний депутат Олександр Юрченко стверджує, що не вчиняв жодного злочину, в яких його підозрюють і звинуватив працівників Національного антикорупційного бюро в численних порушеннях у ході слідства.

25 вересня 2020


Посада в НАБУ за $10 тисяч: експрокурору-хабарнику дали два роки в’язниці

Вищий антикорупційний суд засудив до двох років позбавлення волі колишнього прокурора Генпрокуратури, який пропонував хабар за посаду в Національному антикорупційному бюро.

23 вересня 2020


Засідання у справі про хабар детективу НАБУ перенесли - Сиса у лікарні з пневмонією

Засідання у справі про хабар у 110 тис. доларів детективу НАБУ за закриття кримінальної справи перенесли, адвокат обвинуваченого, екс-керівника ДП «Гутянський лісгосп» заявив, що його клієнт знаходиться в лікарні з пневмонією.


НАБУ вийшло на “Прозорро.Продажі” як організатор торгів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вийшло на торговий майданчик “Прозорро.Продажі” як організатор торгів.

20 вересня 2020


Для звільнення Ситника треба змінювати законодавство — Разумков

В Україні наразі немає механізмів відкликання з посади голови Національного антикорупційного бюро.

18 вересня 2020


Верховний суд заявляє, що “плівки ОАСК” наробили значної шкоди

Пленум Верховного суду ухвалив заяву щодо записів, зроблених, за інформацією НАБУ, у кабінеті голови Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) Павла Вовка.


Народний депутат Юрченко не з’явився у суд, засідання відклали

Народний депутат Олександр Юрченко не з’явився у Вищий антикорупційний суд, де о 13 годині мало розпочатися засідання з обрання йому запобіжного заходу. У зв’язку з цим обрання запобіжного перенесли на 21 вересня.


Євросоюз закликає Раду змінити закон про НАБУ якомога швидше

Європейський Союз закликає Верховну Раду привести закон про Національне антикорупційне бюро відповідність до Конституції та нагадав, що незалежність бюро - умова безвізу та макрофінансової допомоги.


НАБУ закликає народних депутатів зберегти незалежність бюро

НАБУ закликає народних депутатів зберегти інституційну незалежність відомства при внесенні змін до профільного закону у зв’язку з рішенням Конституційного суду, який визнав неконституційними окремі його положення.

17 вересня 2020


Конкурс на керівника САП: Офіс Президента просить “утриматися від надмірних емоцій”

В Офісі Президента вважають незалежність ключовою передумовою ефективності антикорупційної інфраструктури та закликають усіх учасників суспільної дискусії утриматися від надмірних емоцій.


Рішення КСУ не ставить під загрозу діяльність НАБУ – Центр протидії корупції

Рішення Конституційного Суду щодо визнання неконституційними окремих положень закону про НАБУ стосуються лише повноважень Президента та жодним чином не ставлять під сумнів повноваження відомства.


Рада має три місяці після рішення КСУ, щоб виправити ситуацію навколо НАБУ - депутат

Після рішення Конституційного Суду щодо участі Президента у формуванні Національного антикорупційного бюро Верховна Рада має три місяці для запобігання колапсу антикорупційної системи та руйнування співпраці із західними партнерами України.


Зеленський вимагає від НАБУ і прокуратури більше показових "посадок"

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що НАБУ, САП та Офіс генпрокурора продуктивніше викриватимуть діяльність шукачів вигод у владі.

16 вересня 2020


КСУ роз’яснив рішення щодо закону про НАБУ: які положення визнані неконституційними

Велика палата Конституційного суду визнала неконституційними окремі положення закону "Про Національне антикорупційне бюро України".


КСУ визнав неконституційними окремі положення закону про НАБУ - джерело

Конституційний Суд визнав неконституційними окремі положення закону "Про Національне антикорупційне бюро України".

15 вересня 2020


НАЗК просять перевірити депутатку Славицьку щодо конфлікту інтересів через подання до КСУ

Національне антикорупційне бюро звернулося до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки на предмет наявності конфлікту інтересів в діях народного депутата Антоніни Славицької, яка є одним з авторів подання до Конституційного Суду з приводу конституційності закону "Про Національне антикорупційне бюро".


НАБУ оприлюднило дані слідства у справі депутата Юрченка

Національне антикорупційне бюро опублікувало відеоматеріали стосовно передачі частини хабаря народному депутату Олександрові Юрченку (фракція партії "Слуга народу").


Венедіктова отримала від НАБУ лист із проханням підписати підозру депутату Юрченку

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що отримала від Національного антикорупційного бюро лист з проханням підписати повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Юрченку, але доказів недостатньо.


Венедіктова каже, що не отримувала матеріалів щодо суддів ОАСК

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова не отримала від Національного антикорупційного бюро матеріали по суддям Окружного адмінстративного суду Києва. 


Кулеба запевнив, що євроінтеграції та безвізу з ЄС нічого не загрожує

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував заяви директора НАБУ Артема Ситника про те, що розгляд Конституційним судом подань щодо антикорупційних органів ставить під загрозу євроінтеграцію України, зокрема — безвізовий режим з ЄС.

14 вересня 2020


НАБУ надасть інформацію про помічника депутата Юрченка найближчим часом

У Національному антикорупційному бюро обіцяють прокоментувати інформацію щодо викриття помічника народного депутата Олександра Юрченка на хабарі найближчим часом.

11 вересня 2020


НАБУ і САП мають показати ефективність у справі про шахрайство працівниці ОП - Банкова

Офіс Президента наголошує, що НАБУ, САП та ВАКС мають продемонструвати свою ефективність, зокрема, у справі співробітниці ОП Світлани Кондзелі, яку підозрюють у шахрайстві.


Корупційна схема в "Борисполі": екскерівнику аеропорту призначили п'ять мільйонів застави

Вищий антикорупційний суд обрав екскерівникові аеропорту "Бориспіль" запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 млн 255 тис. грн.

10 вересня 2020


Ліквідація антикорупційних органів ставить під сумнів існування безвізу - представник Президента у КСУ

Окремі політичні сили мають на меті зруйнувати створену в Україні систему антикорупційних органів. Для цього, зокрема, до Конституційного Суду направлені подання щодо конституційності законів про НАБУ і ВАКС.


Малюська сумнівається, що Конституційний Суд “забракує” закон про НАБУ

У Міністерстві юстиції не бачать підстав для визнання неконституційним положення закону «Про Національне антикорупційне бюро України», яке визначає НАБУ державним правоохоронним органом.


Звуження повноважень Президента може поставити під сумнів утворення низки держорганів - Бабіков

Звуження повноважень президента лише до прописаних в Основному Законі може поставити під сумнів утворення низки державних органів.


Перепорядкування НАБУ уряду не піде на користь боротьбі з корупцією - представник Президента у КСУ

Президент Володимир Зеленський вважає, що Національне антикорупційне бюро має бути максимально незалежним органом.


Ситник не з'явився на слухання у Конституційний суд, бо його запросили як в.о директора

Артем Ситник не з'явився у Конституційний Суд на усні слухання у справі щодо конституційності закону Про національне антикорупційне бюро, оскільки його запросили як виконувача обов'язків директора відомства у той час, як у бюро вважають його дійсним директором.


Конституційний Суд почав розгляд подання щодо закону про НАБУ

Велика палата Конституційного Суду розпочала розгляд подання 50 народних депутатів щодо конституційності закону "Про Національне антикорупційне бюро України".

09 вересня 2020


КСУ у четвер розпочне розгляд подання щодо конституційності закону про НАБУ

Конституційний Суд у четвер розпочне розгляд подання народних депутатів щодо конституційності Закону "Про Національне антикорупційне бюро України".

08 вересня 2020


Лерос хоче, аби всі справи щодо нього розслідувало НАБУ

Народний депутат Гео Лерос, якого нещодавно було виключено з парламентської фракції "Слуга народу", хоче, щоб усі справи щодо нього розслідувало Національне антикорупційне бюро.


Гроші ПриватБанку: НАБУ відкрило справу через рішення Печерського суду на користь Суркісів

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу за фактом ухвалення суддею Печерського райсуду Сергієм Вовком рішення на користь Суркісів у справі ПриватБанку.

07 вересня 2020


Разумков прокоментував рішення Конституційного Суду щодо директора НАБУ

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що для врегулювання питання щодо призначення директора НАБУ необхідно буде вносити зміни до Конституції або законодавства.

03 вересня 2020


Президент не дає оцінку рішенням судів: на Банковій прокоментували ситуацію з ОАСК

Конституційні повноваження Президента України не дають йому права або обов'язку надавати оцінку рішенням судів чи звинуваченням проти суддів, глава держави може тільки як громадянин висловити власну позицію щодо резонансної інформації.


НАБУ назвало надуманими причини, через які ВРП не відсторонила суддю Вовка

У Національному антикорупційному бюро України вважають надуманими причини, через які Вища рада правосуддя не відсторонила голову і суддів Окружного адміністративного суду Києва від здійснення правосуддя.


На Банкову прийшли люди у вовчих масках: вимагають ліквідувати ОАСК

Громадські активісти влаштували під Офісом Президента акцію "Та послухай ті плівки" з вимогою до Президента Володимира Зеленського ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва, судді якого фігурують у кримінальній справі Національного антикорупційного бюро.


Посли країн G7 оприлюднили заяву щодо обрання нового глави САП

Забезпечення незалежності антикорупційних органів є важливим елементом міжнародних зобов’язань України, а відбір їхніх керівників має відбуватися через прозорі та політично нейтральні процедури.

02 вересня 2020


Як українці ставляться до силовиків

Серед керівників правоохоронних органів українці найгірше оцінюють діяльність глави міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

01 вересня 2020


ВР цьогоріч може "прописати" у законі звільнення головних антикорупційників - "Слуга народу"

Верховна Рада ще цього року може внести зміни до законодавства, які передбачатимуть прозору процедуру звільнення керівників антикорупційних органів.


"Голос" цього тижня представить свої напрацювання змін до закону про НАБУ

Фракція партії «Голос» планує упродовж тижня представити свої напрацювання змін до Закону «Про Національне антикорупційне бюро України», зокрема в частині звільнення директора НАБУ.


Дискусію про НАБУ слід перенести у стіни парламенту - Ситник

Артем Ситник вважає, що рішення КС стосовно неконституційності указу Президента про призначення його директором НАБУ ставить під загрозу подальші конкурси на цю посаду.

31 серпня 2020


НАБУ: Ситник залишається директором відомства

Після рішення Конституційного суду про визнання неконституційним Указу президента про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро він залишається керівником цього відомства.


Незалежність антикорупційних інституцій є ключовим елементом боротьби з корупцією - США

Захист незалежності антикорупційних інституцій є ключовим елементом боротьби з корупцією, в якій США стоять пліч-о-пліч з народом України.

29 серпня 2020


НАБУ залишиться стрижневим правоохоронним органом - Офіс Президента

Національне антикорупційне бюро залишиться стрижневим правоохоронним органом, попри визнання неконституційним указу про призначення його директора Артема Ситника.


У Президента кажуть, що рішення Конституційного суду щодо Ситника не заблокує роботу НАБУ

Рішення Конституційного суду щодо визнання неконституційним указу про призначення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника не заблокує роботу НАБУ.

28 серпня 2020


У НАБУ вважають рішення КСУ щодо Ситника політично вмотивованим

У Національному антикорупційному бюро назвали політично вмотивованим рішення Конституційного суду визнати незаконним призначення Артема Ситника директором НАБУ.


КСУ визнав неконституційним призначення Ситника на посаду глави НАБУ

Указ Президента про призначення Артема Ситника директором НАБУ у квітні 2015 року є неконституційним та втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним Судом відповідного рішення.


КСУ взявся за закони про НАБУ і Антикорупційний суд - джерело

Конституційний суд відкрив провадження за поданнями народних депутатів стосовно конституційності законів “Про Національне антикорупційне бюро України" і "Про Вищий антикорупційний суд".


НАБУ оскаржить закриття справи "Роттердам+"

Національне антикорупційне бюро оскаржить рішення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття справи «Роттердам+». 


КСУ визнав неконституційним призначення Ситника директором НАБУ - джерело

Конституційний Суд визнав неконституційним Указ Президента про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро.

21 серпня 2020


НАБУ прокоментувало відставку Холодницького

У НАБУ заявляють, що звільнення з посади керівника САП Назара Холодницького не має стати на заваді розслідуванням Національного антикорупційного бюро.


НАБУ завершило слідство щодо учасника розкрадання кредиту Нацбанку

Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП завершили слідство за підозрою директора одного з приватних товариств у заволодінні понад 787 млн грн кредиту Національного банку.

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • ДОМ
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові, крім того, цитування перекладів матеріалів іноземних ЗМІ можливе лише за умови гіперпосилання на сайт ukrinform.ua та на сайт іноземного ЗМІ. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

© 2015-2020 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-