This version of the page http://uafm.com.ua/novynnyj-digest-2/ (185.104.45.52) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-08. The original page over time could change.
Новинний Digest - Українська Асоціація Меблевиків

Новинний Digest

Підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем!
Експонування українського дизайну в самому центрі Парижу!
Інвестування Horizon Capital у розмірі 200 млн доларів в Україну!

Світові та українські новини минулого тижня варті уваги!
Тому читаємо детальніше:

1. 21 січня 2019 рік вже називають історичним днем у відносинах між Україною та Ізраїлем. В цей день була підписана Угода про вільну торгівлю між цими країнами. Мінекономрозвиток підрахував, що результатом підписання угоди буде збільшення українського експорту до Ізраїлю та покращення сальдо торгівлі України з Ізраїлем.
Який результат від угоди отримають українські меблевики? У лютому відбудеться перший бізнес-тур ізраїльських меблевих компаній до України. 11 ізраїльських компаній, понад 200 запланованих B2B з українськими меблевими компаніями дозволять розвинути напрацювання липневої місії Офісу та принести українському експорту ще більше контрактів.

2. На виставці Maison&Objet-2019, яка проходила 18-22 січня в передмісті Парижу, був відібраний предметний дизайн від української студії Sergey Makhno Architects для постійної експозиції в паризькій галереї Mettlesome Design. У виставковому просторі розмістилися крісло The Elephant та дві лампи Khmara з колекції UKRSAVANA. Автори експонатів: засновник студії Сергій Махно, головний архітектор Ілля Товстоног і керівник предметного відділу Ігор Гавриленко.

3. Прес-служба Національної інвестиційної ради повідомляє, що компанія Horizon Kapital інвестує 200 млн доларів в українські експортно-орієнтовані компанії. “Фонд має на меті підтримати експортно-орієнтовані українські компанії, що працюють перш за все в сфері IT, а також сільського господарства, легкої промисловості та виробництва продуктів харчування”, – йдеться в повідомленні прес-служби. Також повідомляється, що розмір інвестицій на кожну окрему компанію складе 5-20 млн доларів, які будуть інвестовані в наступні 2-3 роки.

4. Українські квартири у 2018 році подорожчали. Згідно даних статистики Держслужби порівняно з 2017 роком ціни на первинному ринку на житло в Україні зросли на 5,4%, на вторинному – на 5%. Повідомляється, що середня собівартість будівництва житлової нерухомості по регіонах України – це 11-12 тис. грн за м². Найдорожче житло – в Києві, найдешевше – в Кіровоградській області.

5. Генеральний директор компанії “Група Фінансових Рішень” розповідає, до чого готуватися українському бізнесу в 2019 році і дає поради щодо поведінки в прогнозованому середовищі:

– Очікуваний черговий транш МВФ. Потрібно все-таки розраховувати на свої сили, а не бути на постійному утриманні у когось. У бізнесі приходиш до цього через прописання чітких стратегій, оптимізацію бізнес-процесів, і, як наслідок, поступової відмови від кредитування і зовнішніх фінансових вливань. Важливо провести фінансову діагностику бізнесу, щоб розуміти, які ризики існують, як їм запобігти і зміцнити фінансовий баланс компанії.

– Як підрахували експерти, навіть 10% зниження цін на головні експортні продукти – метал, зерно, може призвести до недоотримання 3% українського ВВП. У таких випадках варто задуматися про диверсифікацію бізнесу і пошуку нових джерел доходу, прораховувати перспективи заздалегідь.

– Ми давно могли мати розвинену інфраструктуру, логістику. Ми давно могли перейти на енергоефективні технології та позбутися газової залежності. Ми на багато років відстали від усього світу і нам потрібно це надолужувати. А починати потрібно з себе – з перегляду особистих і бізнесових стратегій, оптимізації бізнес-процесів, організації нових робочих місць і гідної оплати праці молоді, яка масово покидає країну.

Не забувайте слідкувати за нашим дайджестом новин щопонеділка!

Share This: