This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk/ (213.160.144.249) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-09-28. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
25.09.2020

Завершилася 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ

У Женеві завершилися офіційні заходи 61-ї серії засідань Асамблей держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ). Наостанок делегати з 193 держав бурхливими оваціями вшанували Генерального директора Френсіса Гаррі, чий другий і останній строк на посаді голови ВОІВ закінчується 30 вересня 2020 року. Як повідомлялося раніше, на посту очільника організації з 1 жовтня 2020 року Френсіса Гаррі замінить Дарен Танг

Відкриваючи серію заходів у Женеві, Френсіс Гаррі презентував підсумовуючий звіт, у якому ретроспективно подано основні досягнення організації за два строки його перебування на посту генерального директора (2008–2020).

Участь у сесії взяла делегація від України, до складу якої увійшли керівники Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Мінекономіки) і Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент). Делегацію очолив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин.

Під час засідань Асамблей Олександр Романішин виступив із заявою від імені делегації Уряду України, у якій відзначив пріоритетні напрями роботи Уряду у сфері інновацій та інтелектуальної власності, а також подякував Генеральному директору ВОІВ Френсісу Гаррі за плідну співпрацю. Також Олександр Романішин провів зустріч з Френсісом Гаррі, на якій було обговорено стан двосторонньої співпраці у сфері інтелектуальної власності (ІВ) та шляхи її активізації. Під час зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінекономіки та ВОІВ щодо надання даних до платформи обміну даними WIPO ALERT.

Протягом 61-ї серії засідань Асамблей делегати ВОІВ розглянули низку питань порядку денного, серед яких такі: розгляд та прийняття до уваги фінансових результатів ВОІВ, затвердження відповідних звітів та проєктів фінансування, безпосередньо пов'язаних з подальшим розвитком організації, а також низки інших програмних документів. Відбулися засідання Асамблей Мадридського, Гаазького та Паризького союзів, на яких були розглянуті виклики, пов'язані з пандемією COVID-19. Уперше було проведено засідання Асамблеї Пекінського договору після набрання чинності Пекінським договором про аудіовізуальні виконання 28 квітня 2020 року, коли до нього приєдналася 30-а договірна сторона. Делегати відзначили постійне зростання Центру арбітражу та медіації ВОІВ, який розглядає дедалі більшу кількість справ про медіацію та арбітраж ІВ, а також спори щодо доменних імен, завдяки популярній процедурі UDRP, ініційованій ВОІВ, що вже відзначила своє 20-річчя. Окрім цього, делегати звернулися до Генерального директора із запитом щодо скликання позачергової сесії Асамблей ВОІВ протягом першої половини 2021 року, щоб розглянути серед іншого питання, пов'язані з комітетами ВОІВ та міжнародною нормативною базою, а також глобальними послугами інтелектуальної власності. Також держави-члени ВОІВ високо оцінили досягнення співробітників організації, зазначивши, що ВОІВ знову підвищила свою продуктивність, за складних умов зберігаючи стабільність роботи колективу.

Генеральна Асамблея та Координаційний комітет є основними органами ВОІВ, що визначають її політику й приймають рішення. 21 Асамблея та інші органи держав-членів ВОІВ і Союзів, адміністративні функції яких виконує ВОІВ, традиційно збираються на чергові та позачергові осінні сесії. Ці сесії слугують для держав-членів ВОІВ майданчиком для оцінки результатів роботи організації та обговорення подальших напрямів діяльності. 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ проходила в Женеві з 21 по 25 вересня 2020 року. У зв'язку з пандемією щорічні заходи ВОІВ вперше проводилися в гібридному форматі з можливістю віддаленої участі делегатів у засіданнях.

 

 

 

 


 

24.09.2020

ВОІВ запустила нову базу даних судових рішень з ІВ

24 вересня 2020 року Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) запустила нову базу даних WIPO Lex-Judgments, через яку можна отримати безкоштовний доступ до найважливіших судових рішень різних країн світу, що стосуються права ІВ.

База даних WIPO Lex-Judgments забезпечує доступ до судових рішень, які були віднесені самими судами або іншими національними органами кожної держави-члена до категорії найбільш значущих через їх велику вагу або значення як прецедентних рішень.

WIPO Lex-Judgments доповнює інформацію бази даних WIPO Lex, яка є сховищем зібраної ВОІВ глобальної колекції нормативно-правових актів і договорів у сфері ІВ. База даних містить докладні бібліографічні відомості про всі відповідні рішення (з функцією пошуку), включаючи їх предмет; назву органу, який прийняв рішення; тип розгляду; відповідні положення нормативних актів; ключові слова й резюме, а також повні тексти рішень мовою оригіналу.

Очікується, що база даних WIPO Lex-Judgments допоможе судам отримати потрібні їм відомості та зміцнить їх потенціал щодо проведення аналізу й обґрунтування прийнятих ними рішень, а також сприятиме виявленню збігів і відмінностей у національних підходах до вирішення загальних питань ІВ. 

Нова база даних може виявитися корисною не тільки для суддів, а й для осіб, відповідальних за розробку політики, юристів і вчених, а також сприяти поглибленню розуміння того, яким чином суди вирішують складні й неоднозначні питання, пов'язані зі спорами у сфері ІВ, у своєму прагненні домогтися того, щоб їхні рішення ставали більш узгодженими, ефективними та доступними.

На момент запуску база даних WIPO Lex-Judgments містила понад 400 документів з 10 країн. Інтерфейс бази даних WIPO Lex-Judgments доступний англійською, арабською, іспанською, китайською, російською та французькою мовами; вона також полегшує глобальний доступ до текстів рішень зарубіжних судових органів за допомогою вбудованих інструментів автоматизованого машинного перекладу, включаючи WIPO Translate.

 

 

 

 

 

 

24.09.2020

Заступник Міністра Олександр Романішин зустрівся з Генеральним директором ВОІВ Френсісом Гаррі

У рамках участі в 61-й серії засідань Асамблей держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), яка проходить 21-25 вересня 2020 року у Женеві у «гібридному» форматі, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин провів зустріч з Генеральним директором ВОІВ Френсісом Гаррі.

Було обговорено стан двосторонньої співпраці у сфері інтелектуальної власності (ІВ) та шляхи її активізації. Заступник Міністра акцентував на пріоритетності подальшого здійснення інституційної реформи системи ІВ в нашій державі, її наближення до найкращих світових стандартів та впровадження концепції Національної стратегії розвитку сфери інновацій та інтелектуальної власності.

О.Романішин подякував за сприяння з боку ВОІВ в реалізації спільних ініціатив, передбачених у двосторонній Програмі співробітництва з Україною на 2020-2021 рр., включаючи функціонування Національного навчального центру з інтелектуальної власності, функціонування мережі центрів підтримки технологій та інновацій, впровадження численних заходів, спрямованих на підвищення обізнаності та зміцнення потенціалу у сфері ІВ.

Ф.Гаррі визнав суттєвий прогрес України останнім часом у забезпеченні прав інтелектуальної власності та впровадженні відповідних інституційних перетворень й запевнив у подальшій незмінній підтримці з боку Організації зусиль українського Уряду на напрямку ІВ. Також йшлося про важливість недопущення використання Мадридської системи міжнародної реєстрації знаків для легітимізації РФ тимчасової окупації АРК та м.Севастополь.

Під час зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінекономіки та ВОІВ щодо надання даних до платформи обміну даними WIPO ALERT.


Довідково: WIPO ALERT – це захищена онлайн платформа, яка містить детальну інформацію про веб-сайти і додатки, стосовно яких встановлено, що вони, відповідно до національного законодавства держав-членів ВОІВ, порушують авторське право. Реалізація Меморандуму з ВОІВ дозволить запровадити в нашій державі механізм блокування отримання незаконних прибутків операторами веб-сайтів, що порушують права інтелектуальної власності.

Джерело: Прес-служба Мінекономіки, ВОІВ

 

 

23.09.2020

Триває 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ

У м. Женева, Швейцарська Конфедерація, триває 61-а серія засідань Асамблей держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ). Учасники засідань Асамблей обговорюють звіти про роботу головних комітетів та допоміжних органів ВОІВ, а також питання розвитку міжнародної нормативно-правової бази у сфері інтелектуальної власності. Делегати з-поміж іншого аналізують функціонування міжнародної патентної системи, міжнародної системи торговельних марок, міжнародної системи зразків, міжнародної системи географічних зазначень і Центру з арбітражу та посередництва і визначають подальші напрями їх роботи.

З повним переліком документів серії засідань Асамблей можна ознайомитися за посиланням.

Генеральна Асамблея та Координаційний комітет є основними органами ВОІВ, що визначають її політику й приймають рішення. 21 Асамблея та інші органи держав-членів ВОІВ і Союзів, адміністративні функції яких виконує ВОІВ, традиційно збираються на чергові та позачергові осінні сесії. Ці сесії слугують для держав-членів ВОІВ майданчиком для оцінки результатів роботи організації та обговорення подальших напрямів діяльності. 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ проходить у Женеві з 21 по 25 вересня 2020 року. У зв'язку з пандемією щорічні заходи ВОІВ проводяться в гібридному форматі з можливістю віддаленої участі делегатів у засіданнях.

 

 

 

 

 

 

 

 

23.09.2020

WIPO Pearl: додано терміни, пов’язані з COVID-19

До термінологічної бази даних WIPO Pearl додано приблизно 1500 нових термінів, пов’язаних з COVID-19, десятьма мовами, щоб надати в розпорядження винахідників, які здійснюють пошук нових ліків від коронавірусної інфекції та засобів її діагностики, базовий набір профільних термінів. 

Відтепер WIPO Pearl містить 147 основних понятійних кластерів, що пов’язані з напрямом COVID-19. В основному вони належать до таких галузей знань, як біологія, медицина (особливо епідеміологія й діагностика) і практика охорони здоров'я. Кожен кластер містить терміни англійською, арабською, іспанською, китайською, корейською, німецькою, португальською, російською, французькою та японською мовами, які також є офіційними мовами Міжнародної патентної системи ВОІВ. Терміни також включені в окремий глосарій, розміщений на веб-сайті WIPO Pearl.

Колекція термінів з напряму COVID-19 пов'язана з базою даних PATENTSCOPE: пошуковий запит, сформований з глосарію або з додатку WIPO Pearl (мовний пошук або пошук на понятійній карті) дозволяє без зусиль – «в один клік» – отримати посилання на патенти, що містять відповідні терміни на будь-якій з 10 мов.

Оскільки терміни, пов'язані з COVID-19, у цей час мають особливо важливе значення, ВОІВ вирішила надати доступ для їх безкоштовного скачування.

WIPO Pearl надає доступ до наукових і технічних термінів, отриманих з патентних документів. Він сприяє точному й послідовному вживанню термінів різними мовами та полегшує пошук і обмін науковими й технічними знаннями.

 

 

 

22.09.2020

Френсіс Гаррі про досягнення ВОІВ за 12 років

Відкриваючи Асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) 21 вересня 2020 року, її Генеральний директор Френсіс Гаррі детально розповів про основні досягнення організації за період його перебування на посаді (2008–2020).

За словами керівника, останні 12 років стали для ВОІВ періодом успіху та процвітання. Відзначено зростання глобальних систем ІВ ВОІВ, які сприяють стимулюванню й поширенню інновацій по всьому світу, а також розширення кола учасників договорів, адміністративні функції яких виконуються ВОІВ. До них приєдналося понад 400 нових учасників, більшість з яких становлять країни, що розвиваються, і найменш розвинені країн. Також пан Гаррі звернув особливу увагу на дві нові угоди – Пекінський договір і Марракеський договір, – які були укладені та вступили в силу протягом строку його повноважень.

За словами пана Гаррі, фінансовий стан ВОІВ зараз на висоті: постійний профіцит дав змогу організації уникнути заборгованостей, а також домогтися перевищення цільового показника зростання чистих активів (у цей час відповідний показник є більшим за 364 млн шв. франків), встановленого державами-членами ВОІВ. Цього вдалося досягти без підвищення зборів, які стягуються в рамках глобальних систем ІВ.

В арсеналі ВОІВ з'явилися нові програми та послуги, включаючи платформи, бази даних і послуги на основі ІТ, а також економічний аналіз, Глобальний інноваційний індекс, статистичний аналіз і аналіз даних.

Також пан Гаррі розповів про події, що стосуються благоустрою комплексу будівель ВОІВ, згадавши, зокрема, про введення в експлуатацію двох великих нових будівель, які були побудовані вчасно та без виходу за рамки передбаченого бюджету.

Крім того, ВОІВ пройшла через етап цифрової трансформації: усі послуги надаються зовнішнім користувачам у рамках електронних платформ. Пан Гаррі зазначив, що всі адміністративні та управлінські процеси були переведені в цифровий формат, що сприяло плавному переходу ВОІВ на віддалену роботу на початковому етапі пандемії COVID-19.

Також пропонуємо переглянути доповідь Ф. Гаррі у відеоформаті.

https://www.youtube.com/watch?v=csVMmVs4gFE 

Нагадуємо, другий поспіль шестирічний строк повноважень Френсіса Гаррі завершується 30 вересня 2020 року. Його наступником на посаді Генерального директора ВОІВ стане Дарен Танг

 

 

 

21.09.2020

У Женеві розпочалася 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ

21 вересня 2020 року в м. Женева, Швейцарська Конфедерація, розпочалася 61-а серія засідань Асамблей держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ). Як повідомлялося раніше, у зв'язку з пандемією щорічні заходи ВОІВ проходять у гібридному форматі із широким залученням онлайн-засобів зв'язку для можливості віддаленої участі делегатів у засіданнях. Окрім цього, ВОІВ здійснює пряму трансляцію зустрічей за допомогою сервісу Webcast, яку можна переглядати без реєстрації.

Участь у сесії бере делегація від України, до складу якої входять керівники Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Мінекономіки) і Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент). Делегацію очолює заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин.

Під час заходів Генеральний директор ВОІВ Френсіс Гаррі, повноваження якого добігають кінця, представив звіт, у якому ретроспективно подано основні досягнення організації за два строки перебування його на посту очільника (2008–2020). У звіті, зокрема, зазначається, що в міжкризовий період у світі сфера інтелектуальної власності пройшла стадію розвитку й зростання, про що доказово говорить збільшення доходів організації. Глобальні системи ІВ (PCT, Мадридська система, Гаазька система) за 12-річний період значно розширили свій вплив та базу користувачів. Також ВОІВ пройшла через складний етап трансформації менеджменту організації, цифрових інструментів та бізнес-процесів, щоб найкраще відповідати викликам сучасного світу. Як підкреслив Френсіс Гаррі, усі наведені у звіті досягнення були б неможливими без активного залучення та безпосереднього  впливу держав-членів ВОІВ на діяльність організації. Про це зайвий раз свідчать понад 400 приєднань до Договорів, які адмініструє ВОІВ, більшість яких здійснена найменш розвиненими країнами та країнами, що розвиваються.

Підсумовуючи свою каденцію, Френсіс Гаррі зазначив, що мав за честь співпрацювати з великою кількістю чудових професіоналів як усередині ВОІВ, так і зовні. Також Генеральний директор ВОІВ привітав свого наступника Дарена Танга та побажав успіхів у подальшому розвитку організації. В свою чергу Дарен Танг відзначив численні досягнення Френсіса Гаррі у якості Генерального директора, подякував за підтримку та довіру з боку колег і висловив готовність розпочати новий етап діяльності ВОІВ.

Генеральна Асамблея та Координаційний комітет є основними органами ВОІВ, що визначають її політику й приймають рішення. Двадцять одна Асамблея та інші органи держав-членів ВОІВ і Союзів, адміністративні функції яких виконує ВОІВ, традиційно збираються на чергові та позачергові осінні сесії. Ці сесії слугують для держав-членів ВОІВ майданчиком для оцінки результатів роботи організації та обговорення подальших напрямів діяльності. 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ проходить у Женеві в гібридному форматі з 21 по 25 вересня 2020 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.09.2020

ВОІВ відкрила віртуальну виставку з ІВ та штучного інтелекту

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) відкрила віртуальну виставку, присвячену інтелектуальній власності та штучному інтелекту, про яку повідомлялося раніше. 

Онлайн-експозиція під назвою "ВОІВ; ШІ та ІВ, віртуальний досвід" ("WIPO: AI and IP, A Virtual Experience) проводиться у віртуальному форматі в "приміщеннях ВОІВ", для відтворення яких були використані останні технології об'ємного сканування. У центрі уваги виставки - приклади використання ШІ в області мистецтва, музики, технологій і розваг. 

Виставка буде відкрита для перегляду з 18 вересня по 18 грудня 2020 року.

Переглянути віртуальну виставку

 

 

Новини

25 вересня 2020
Завершилася 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ
24 вересня 2020
ВОІВ запустила нову базу даних судових рішень з ІВ
24 вересня 2020
Заступник Міністра Олександр Романішин зустрівся з Генеральним директором ВОІВ Френсісом Гаррі
23 вересня 2020
Триває 61-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ
23 вересня 2020
WIPO Pearl: додано терміни, пов’язані з COVID-19
Усі новини
Популярне на сайті

Френсіс Гаррі про досягнення ВОІВ за 12 років

Відкриваючи Асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) 21 вересня 2020 року, її Генеральний директор Френсіс Гаррі детально розповів про основні досягнення організації за період його перебування на посаді (2008–2020).

За словами керівника, останні 12 років стали для ВОІВ періодом успіху та процвітання. Відзначено зростання глобальних систем ІВ ВОІВ, які сприяють стимулюванню й поширенню інновацій по всьому світу, а також розширення кола учасників договорів, адміністративні функції яких виконуються ВОІВ. До них приєдналося понад 400 нових учасників, більшість з яких становлять країни, що розвиваються, і найменш розвинені країн. Також пан Гаррі звернув особливу увагу на дві нові угоди – Пекінський договір і Марракеський договір, – які були укладені та вступили в силу протягом строку його повноважень.

За словами пана Гаррі, фінансовий стан ВОІВ зараз на висоті: постійний профіцит дав змогу організації уникнути заборгованостей, а також домогтися перевищення цільового показника зростання чистих активів (у цей час відповідний показник є більшим за 364 млн шв. франків), встановленого державами-членами ВОІВ. Цього вдалося досягти без підвищення зборів, які стягуються в рамках глобальних систем ІВ.

В арсеналі ВОІВ з'явилися нові програми та послуги, включаючи платформи, бази даних і послуги на основі ІТ, а також економічний аналіз, Глобальний інноваційний індекс, статистичний аналіз і аналіз даних.

Також пан Гаррі розповів про події, що стосуються благоустрою комплексу будівель ВОІВ, згадавши, зокрема, про введення в експлуатацію двох великих нових будівель, які були побудовані вчасно та без виходу за рамки передбаченого бюджету.

Крім того, ВОІВ пройшла через етап цифрової трансформації: усі послуги надаються зовнішнім користувачам у рамках електронних платформ. Пан Гаррі зазначив, що всі адміністративні та управлінські процеси були переведені в цифровий формат, що сприяло плавному переходу ВОІВ на віддалену роботу на початковому етапі пандемії COVID-19.

Також пропонуємо переглянути доповідь Ф. Гаррі у відеоформаті.

https://www.youtube.com/watch?v=csVMmVs4gFE 

Нагадуємо, другий поспіль шестирічний строк повноважень Френсіса Гаррі завершується 30 вересня 2020 року. Його наступником на посаді Генерального директора ВОІВ стане Дарен Танг

 

 

 

Детальніше
Корисно знати

Щодо публікації відомостей про заявки на торговельні марки

16 серпня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення охорони і захисту прав на торговельні марки і промислові зразки та боротьби з патентними зловживаннями» від 21 липня 2020 року № 815-ІХ. 

Зазначеним законом внесені зміни до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» (далі - Закон).

Відповідно до пункту 8 статті 10 Закону будь-яка особа протягом трьох місяців від дати публікації в Бюлетені відповідно до пункту 10 цієї статті відомостей про заявку або міжнародну реєстрацію торговельної марки чи територіальне поширення міжнародної реєстрації на Україну, здійснене після міжнародної реєстрації, може подати до закладу експертизи мотивоване заперечення проти заявки чи дії міжнародної реєстрації в Україні щодо невідповідності наведеного в них позначення умовам надання правової охорони, встановленим цим Законом.

Згідно з пунктом 10 статті 10 Закону у разі відповідності матеріалів заявки вимогам статті 8 цього Закону та сплаченого збору за подання заявки встановленим вимогам заявнику надсилається повідомлення про встановлену дату подання заявки та здійснюється публікація в Бюлетені визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері інтелектуальної власності, відомостей про заявку протягом п’яти робочих днів з дати надіслання такого повідомлення. 

Склад відомостей, що підлягають публікації, повинен включати таку інформацію (за наявності): 

  • номер заявки, 
  • дату подання заявки,
  • дату виставкового пріоритету,
  • номер попередньої заявки відповідно до Паризької конвенції, 
  • дату подання попередньої заявки відповідно до Паризької конвенції, 
  • двобуквений код держави - учасниці Паризької конвенції,
  • індекс (індекси) МКТП для реєстрації знаків та перелік товарів і послуг, 
  • індекс (індекси) Міжнародної класифікації зображальних елементів знака,
  • зображення знака, 
  • заявлені кольори (зазначення кольору чи поєднання кольорів, що охороняються),
  • заявника (ім’я або повне найменування та адресу заявника (заявників), 
  • представника (ім’я, повне найменування та реєстраційний номер представника у справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) або іншої довіреної особи),
  • адресата (адресу для листування).

З метою реалізації пунктів 8 та 10 статті 10 Закону публікація відомостей про заявки на торговельні марки здійснюється за адресою https://sis.ukrpatent.org/uk/bulletin/.

За кодом «(441) Дата публікації відомостей про заявку» зазначено дату, від якої відліковуються три місяці для подання заперечення проти заявки.

Звертаємо Вашу увагу, що інтерактивна база даних «Заявки на знаки для товарів і послуг, прийняті до розгляду», розміщена за адресою https://base.uipv.org/searchBUL/search.php?dbname=apptmc, в якій розміщуються відомості про подані заявки на торговельні марки, не є публікацією відомостей про заявки для цілей пункту 8 статті 10 Закону.
 

Детальніше
Головна подія

17 вересня , 2020

Інформаційне повідомлення

Cтосовно публікації відомостей про міжнародні реєстрації торговельних марок з поширенням на територію України, що надійшли від Міжнародного бюро ВОІВ для проведення експертизи.

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Серпень 2019 Серпень 2020

Винаходи

193
223

Корисні моделі

306
438

Промислові зразки

140
213

Торговельні марки

2741
2835

Усього надійшло

3380
3705
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

28

Вересня , 2020

На цей день подій не заплановано

Всі події