Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу підказати, як можна поліпшити ефективність вироблення чоловічого гормону тестостерону.

На жаль, кількість чоловіків, котрі мають проблеми зі статевим гормональним фоном, з кожним роком збільшується. Та все ж не слід зневірятися, оскільки, враховуючи генетичний стан кожного чоловічого організму, імунітет, вік, і дотримуючись певних правил харчування, поведінки, а також застосовуючи засоби народної медицини, цю проблему можна вирішити.

Головними ланками у виробництві тестостерону є гіпофіз та яєчко. Вироблення нормального рівня цього гормону закладається у віці 10-14 років. І якщо в цей час виникає водянка яєчка чи інша патологія статевих органів, то до 30-40 років це позначається на виробленні тестостерону.

Основна залоза, що відповідає за стан гормонального фону організму й що регулює діяльність статевих гормонів, — це гіпофіз мозку. Ендокринні клітини передньої долі гіпофізу виробляють фолікулостимулюючий гормон, що відповідає за зростання сім’яників, насінних канальців, синтез білка, що зв’язує статеві гормони, та дозрівання сперматозоїдів, а також лютеїнізуючий гормон, який відповідає за функціональну діяльність статевих залоз і стимуляцію вироблення тестостерону. У нормі рівень лютеїнізуючого гормону складає 4-11 мЕд/мл. Якщо ж він завищений — це призводить до недостатньої функції статевих органів, полікістозу яєчка й пухлини гіпофізу. Зниження рівня статевих гормонів вказує на розвиток захворювання, пов’язаного з частковим або повним відключенням функції передньої долі гіпофізу, що впливає на виробництво ще 8 різних гормонів. Багато в чому нормальна діяльність гіпофізу залежить від поживних речовин, що потрапляють в організм із вживаною їжею. Наприклад, збільшенню статевих пептидів і гістаміну, що є головною ланкою у виробництві тестостерону й досягненні оргазму, сприяє вживання на сніданок та вечерю холодними печені, риби, білого м’яса птиці, грибів, в’яленої ковбаси й твердого сиру.

Погіршують рівень тестостерону недорозвиненість і травми статевих органів, порушення обміну речовин, перенесені інфекційні недуги, алкоголь, куріння й наркотики, отруєння промисловими отрутами та парами важких металів, недостача в раціоні біологічно активних речовин, простатит, цукровий діабет, зараження крові й ожиріння, вживання снодійних, заспокійливих й інших подібних медпрепаратів, часті емоційні потрясіння, нервове виснаження, малорухомий спосіб життя, іонізуюче й електромагнітне випромінювання, пестициди й гербіциди, що потрапили у вживану воду.

Не лише до порушення вироблення тестотерону, а й до повного припинення його виробництва призводить варикозне розширення вен яєчка (варикоцеле). У цьому випадку без оперативного втручання не обійтися.

Постійний поганий сон через перегляд телепередач, довге сидіння вечорами за комп’ютером знижують рівень гормону мелатоніну, що відповідає за артеріальний тиск, стан волосся, шкіри, а головне — за формування статевих клітин, потрібних для вироблення тестостерону. Відбувається порушення вироблення мелатоніну й при відвідуванні вночі яскраво освітленого туалету. Через це в багатьох військових частинах у спальних приміщеннях, тобто в казармах, встановлювали нічники червоного світла. Тож раджу чоловікам встановити такі нічники вдома.

На низький рівень тестостерону може впливати поганий показник тиреотропного ­гормону — основного регулювальника функції щитовидної залози, що синтезується гіпофізом. У цьому випадку треба вживати аптечний препарат «Тироксин». Тривалість лікування — 1,5-2,5 місяця. Проводити його під наглядом досвідченого ендокринолога.

Збільшити вироблення гормону тестостерону й тим самим запобігти розвитку імпотенції допоможе ялівець. Потрібно 20 г сухих подрібнених гілочок рослини залити ввечері в емальованому посуді 0,5 л холодної води, витримати ніч, а вранці довести настій до кипіння і проварити 12-15 хвилин на слабкому вогні. Через годину процідити й пити по 100 мл відвару тричі на день за півгодини до їди. Курс лікування — 1,5-2 місяці. При проблемах з нирками цей засіб протипоказаний.

Непогано подрібнити сухими й перемішати 2 ст.л. листя чорної смородини, 1 ч.л. насіння подорожника й 0,5 ч.л. плодів лимонника китайського, залити 3 ч.л. суміші в термосі 300 мл окропу, настояти 6 годин, процідити й випити настій, додавши в нього за смаком мед. Пити його, постійно готуючи свіжий, після сніданку та вечері.

Рівень чоловічого статевого гормону підвищиться, якщо змішати сухими, заздалегідь подрібнивши, по 1 ч.л. трави астрагалу та кореня дягеля, по 0,5 ч.л. шкірки мандарина й кореня солодки, залити суміш в емальованому посуді 0,5 л води, витримати півгодини на слабкому вогні на киплячій водяній бані, настояти до охолодження, процідити й випити настій рівними порціями за 4 рази протягом дня. Пити його, додаючи за смаком мед, за півгодини до їди.

Дуже добре при порушенні функції тестостерону, що призвело до послаблення статевого потягу, подрібнити й змішати 0,5 ч.л. трави чаберу, по 0,5 ст.л. трави льонка та розмарину, 1 ст.л. бульб зозулинця, залити суміш в емальованому посуді 750 мл натурального червоного сухого вина, витримати 20 хвилин на киплячій водяній бані й настояти 4 години. Після цього процідити, розчинити в настої 2 ст.л. липового меду й пити по 100 мл тричі на день через 1 годину після їди.

Корисно змішати, заздалегідь подрібнивши, 2 ст.л. листя волоського горіха, 1 ст.л. коріння білої шовковиці, 0,5 ч.л. насіння льону, залити суміш в емальованому посуді 2 склянками води, довести до кипіння й прокип’ятити 8-10 хвилин на слабкому вогні. Настояти 2 години, процідити, додати в настій 2 ст.л. подрібнених свіжих ягід малини або 2 ст.л. малинового сиропу й пити по 80 мл тричі на день через 1,5 години після їди.

Сприяє нормалізації рівня тестостерону випивання двічі на день по 250 мл свіжовичавленого морквяного соку, в якому розчинено 0,5 г муміє.

Також позитивний результат гарантований, якщо перетерти сухими до порошку і змішати 1 ст.л. кореня півонії незвичайної та 50 г кореня лепехи, залити суміш у скляному посуді 1 л горілки, витримати 15 днів у темному місці при кімнатній температурі, процідити і вживати по 1,5 ч.л. настоянки тричі на день за півгодини до їди.

Вироблення тестостерону поліпшиться, якщо перетерти сухими до порошку і змішати по 1,5 ч.л. насіння кропиви дводомної та плодів селери, додати в суміш 1 ст.л. меду, знову перемішати і вживати цілющий засіб рівними порціями тричі на день за півгодини до їди. Щоразу запивати 50 мл свіжовичавленого соку моркви.

Можна змішати 1 ст.л. перетертих до порошку плодів петрушки, по 2 ст.л. подрібнених ягід брусниці та лісового меду, а потім уживати по 1 ч.л. суміші тричі на день за 15-20 хвилин до їди.

При падінні рівня тестостерону з неясною етіологією, що призводить до імпотенції, потрібно подрібнити сухими в кавомолці й змішати 2 ч.л. трави водозбору та 1 ч.л. трави первоцвіту, додати 2 ч.л. меду, знову перемішати і вживати по 1 ч.л. суміші з 0,5 ч.л. свіжовичавленого соку імбиру тричі на день за півгодини до їди і 4 раз — за 30 хвилин до сну. Це позбавить не лише статевої слабкості, а й сперматореї (мимовільне сім’явипорскування). Можна змішати 1 л домашнього свіжого коров’ячого молока, 700 г несолоного домашнього вершкового масла, 200 г плодів білої шовковиці, по 100 г перетертих до порошку насіння фісташок і плодів якірців ламких, витримати суміш на слабкому вогні до википання молока і вживати по 100-150 г, додавши 0,5-1 ч.л. меду (не більше!) за 40 хвилин до обіду. Корисно вживати двічі-тричі на день по 15 крапель аптечної настоянки женьшеню. Ще раджу залити 200 мл вина «Кагор» 6-7 подрібнених до кашки зубчиків часнику, настояти 7 днів, потім довести настій до кипіння, прокип’ятити рівно 30 секунд, після охолодження процідити і вживати по 1 ст.л. тричі на день за 20 хвилин до їди. На ніч поперемінно приймати холодну та гарячу ванну, регулярно втирати в статеві органи евкаліптову олію й уникати носіння тісних плавок та трусів.

Рівень тестостерону, обмін речовин і артеріальний тиск нормалізуються, підвищаться потенція та імунітет, зміцниться серцевий м’яз, омолодиться увесь організм і надовго продовжиться життя, якщо вранці натщесерце, за 30-40 хвилин до сніданку, змішувати 1/4 ч.л. якісного маткового молочка з 0,5 ч.л. натурального меду, класти суміш під язик і повільно розсмоктувати, ковтаючи слину.

Ніщо так добре не нормалізує гормональний фон, якщо немає протипоказань, як щоденний біг підтюпцем за 1-1,5 години до сну. Замість бігу можна за будь-якої погоди здійснювати вечорами по 30-40 хвилин піші прогулянки.

Після проведеного лікування, щоб переконатися в його позитивності, обов’язково перевіритися в уролога, імунолога та ендокринолога. Відвідати цих фахівців не раніше, ніж через 72 дні від закінчення лікувального курсу, оскільки саме стільки часу потрібно для оновлення чоловічих статевих гормонів. І ще, чоловіки: щоб виглядати гідно в очах жінок, після позитивного результату лікування ніколи не повертайтеся до негативних звичок, тобто не захоплюйтеся спиртним, не куріть, не сидіть годинами перед екраном телевізора чи монітором комп’ютера і, звичайно, правильно харчуйтеся.

Обов’язково включайте до раціону плоди інжиру, з’їдайте щодня по 4-5 чорних оливок, а на ніч — по 2-3 підігрітих сухарі, натертих часником. Разом із сухарями вживайте суміш, що складається з 1 ст.л. аптечної настоянки глоду, 3 ст.л. домашнього кислого молока, 1 сирого жовтка курячого яйця, 1 ст.л. меду й подрібнених ядер 2-3 волоських горіхів. Корисно щодня вживати по 1 дес.л. кунжутної олії. Замість смаженої картоплі їсти печену зі шкіркою. Вранці з’їдати сирий жовток яйця домашньої курки, перемішавши його з 2 краплями аптечної жасминової олії й перетертою до порошку корицею на кінчику ножа. Щодня вранці натщесерце, за півгодини до сніданку, та в обід, через 1,5 години після їди, вживати по 100 г пророщених зерен пшениці. Кожного тижня по 5 днів пити тричі на день за півгодини до їди по 40-50 мл морквяного соку, перемішаного порівну за об’ємом із медом. Окрім цього, двічі-тричі на тиждень пити по склянці козячого молока. В раціоні мають бути горох, квасоля, горіхи, насіння соняшнику, ріпа, зварена в молоці, морква й цибуля. Не можна вживати різкі на смак спеції та прянощі, а також обмежити до мінімуму споживання солі, рафінованих продуктів, жирного, кави й міцного чаю.

Із повагою — Б.А.Лебеденко