This version of the page http://www.farmer-ukr.com/?p=996 (194.28.172.226) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-09-18. The original page over time could change.
Позачерговий звітно – виборний – «Профілактика хвороби» (інформація для обговорення) | ТОВ "Господар ЕЦ"

Позачерговий звітно – виборний – «Профілактика хвороби» (інформація для обговорення)

З ініціативи президента АФЗУ в грудні поточного року намічено провести черговий з’їзд фермерів України, на якому передбачено, згідно із заявою Миколи Миркевича, вибрати нового очільника Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Такий хід подій у нашій організації був передбачуваний, оскільки наша Асоціація вважається самою потужною громадською організацією в системі АПК, але насправді її сила утримується ще по інерції за рахунок не так далеких минулих досягнень, активних дій, впливовості на аграрний сектор економіки, соціальну сферу, фінансування та іншого.

Все це було досягнуто завдяки, в першу чергу, присутній дисципліні її структурних підрозділів, активній позиції стосовно участі в законотворчому процесі за рахунок співпраці з гілками центральної влади і Верховною Радою, Кабінетом Міністрів, Адміністрацією Президента. Засобами впливу були участь в парламентських слуханнях, зустрічі активу з керівництвом держави, участь керівників держави (Президента, Голови ВР, Прем’єр-міністра) в заходах, що проводила АФЗУ. Застосовувались також більш радикальні, в правовому полі, заходи, такі як страйки, пікетування верховної Ради, Кабінету міністрів. І це давало певні результати. Активно діяло молодіжне крило, міжнародні зв’язки.

Можна ще багато наводити прикладів, які безумовно всі разом забезпечили яскравий і потужний бренд – АФЗУ: найпотужнішої громадської організації України.

Поки що, за щасливим збігом обставин, ми таким шляхом ще рахуємось.

На превеликий жаль останні 3 – 5 років ми почали помітно втрачати те, що досягли.

Цілий ряд обласних асоціацій самоусунулись від дотримання статутних вимог. Їх очільники не приймають участі в роботі Ради АФЗУ, не сплачують членські внески, що поставило під загрозу роботу центрального апарату, виконавчої дирекції. Перестали бути дієвими і продуктивними згадані вище напрямки роботи АФЗУ.

Особисто для мене, активного учасника діяльності АФЗУ, стало зрозумілим: нам вкрай потрібно профілактичне втручання, щоб запобігти хронічному захворюванню і оздоровити, реставрувати АФЗУ, повернутись на минулий рівень.

Чи можливо це сьогодні?!

Вважаю, що можливо. Але при умові, що нам не потрібно приймати поспішних рішень, пригальмувати свої особисті амбіції, налагодити статутну дисципліну і зважено підійти до вирішення ситуації, що склалася.

Вважаю доцільною і безальтернативною пропозицію ряду голів обласних Асоціацій повернути до керма АФЗУ Івана Томича. Його практичний досвід, організаційні здібності, комунікабельність, напрацьовані стосунки із всіма гілками влади, значний енергетичний потенціал людини, публічно відомої, зможуть зупинити падіння, відновити імідж і силу АФЗУ.

В той же час ми повинні віднайти і підготувати гідну заміну на перспективу. Без поспіху, не навмання. Це, як на мене, єдиний вихід для ефективної реанімації АФЗУ.

Голова Рівненської обласної асоціації фермерів і приватних землевласників Дмитро Українець

Чекаємо на Ваші відгуки!