This version of the page http://www.leosvit.com/493 (185.68.16.168) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-08-11. The original page over time could change.
Еротика в рекламі: оголюємо приховані сенси - Блог сайту - Leosvit Marketing — розробка та проведення рекламних кампаній

Еротика в рекламі: оголюємо приховані сенси

Еротика в рекламі: оголюємо приховані сенси


  • Короткий URL: leosvit.com/493
13.Nov.2019 Любов Гринів Коментарів: 0

Еротика в рекламі: оголюємо приховані сенси

Еротика в рекламі по ідеї повинна привертати увагу користувачів, а значить - підвищувати конверсію і число продажів. Розберемося, що відбувається насправді і як її застосовувати так, щоб не отримати шквалт негативу від потенційних клієнтів та користувачів соц. мереж.

Провокаційні, збуджуючі образи використовують давно, якщо точніше - з XIX століття. Вперше на провокацію зважився виробник тютюнових виробів Pearl Tobacco. У 1871 році вийшла пачка цигарок із зображенням напівоголеної дівчини, схожої на героїню картин Рубенса

Чи ефективна еротика в рекламі

Згідно з дослідженням Університету Джорджії, частка оголошень з еротичним підтекстом в журналах постійно підвищується. Так, в 1983 році їх було 15% від загальної маси, а в 2003 - вже 27%. Том Рейхерт, професор в коледжі UGA Grady, пояснив, що «секс продає, тому що він привертає увагу». А інше дослідження, проведене державним університетом Сан-Дієго, показує, що секс дійсно привертає увагу, але не допомагає збільшити продажі. Опитані в рамках експерименту заявили, що відкрита еротика дратує і здається неприйнятною, а натяки працюють набагато краще, ніж пряма демонстрація.

Еротика привертає увагу до реклами та виділяє її на тлі інших, це факт. Однак її використання не гарантує збільшення  продажів

Бренд клейких стікерів рекомендує не покладатися тільки на пам'ять, особливо після бурхливих вечірок.

Людина, що побачила таку рекламу, може:

  • не купити, тому що вважає використання еротичних образів бридким;
  • не купити, бо помітить тільки секс, а не вашу пропозицію;
  • переглянути пропозицію, але не придбати товар, тому що товар спочатку не потрібен;
  • купити, тому що відразу є в одному із сегментів вашої цільової аудиторії.

    Реклама дезодоранту AXE. Чітке попадання в цільову аудиторію, чи не так?

    Тобто еротичний підтекст може теоретично підвищити охоплення рекламної кампанії, але при цьому допоможе продати тільки тим, хто і так є вашою цільовою аудиторією. Варто памятати, що еротика часто затьмарює саму пропозицію.

    Тому еротику часто використовують в нішах з широкою цільовою аудиторією, в сферах без складного вибору, наприклад - одяг, аксесуари, косметика. Це працює найкраще в сфері продажу нижньої білизни, парфумерії та інших продуктів, які роблять жінок більш сексуальними.


    Незважаючи на неоднозначність, еротика в рекламі все одно залишається ефективною навіть для інших сфер. Наприклад, журнал Maxim купують частіше, якщо на обкладинці фото напівоголеної моделі.

    Однозначно еротика ефективна: вона привертає увагу до пропозиції. Але важливо грамотно використовувати її, щоб користувач побачив не тільки секс, але і ваш товар
    Як на еротику реагують соціальні мережі

    Google AdWords забороняє використовувати порнографію в оголошеннях, не дозволяє рекламувати шлюбні агентства. При цьому можна рекламувати сайти для інтимних знайомств, використовувати цензуровані сексуальні частини тіла на фото.

    Facebook,  Instagram і інші соціальні мережі забороняють використовувати занадто сексуальні ілюстрації. Наприклад, в правилах Facebook зазначено, що в рекламі не можна використовувати матеріали для дорослих - зображення оголених частин тіла, провокаційні дії, непристойні пози і так далі. Також через соціальну мережу не можна просувати товари для дорослих.

    Креативна (і в чомусь навіть мила) реклама Музею Сексу на Манхеттені, Нью-Йорк. Цікава ідея і щадне для нервів публіки виконання.

    Еротику в рекламних і соціальних мережах використовувати можна, але дуже обережно. Тобто не слід застосовувати занадто провокаційні слогани і фото, досить тонкого натяку. І будьте готові до того, що оголошення можуть зняти з публікації за порушення правил.

    Коротко про головне
    • Еротику в рекламі застосовують з XIX століття. Рекламодавці стараються, як можуть: хтось фотографує оголених моделей, хтось використовує зухвалі образи або гру слів.
    • Еротика ефективна, тому що привертає увагу. Але це не означає, що вона гарантовано підвищує продажі.
    • Будьте готові,що користувачі можуть  визнати вашу рекламу не етичною, якщо вона образить когось.
    • Щоб еротична реклама спрацювала, не потрібно відволікати від суті рекламного пропозиції. Не перегинайте з оголенням, використовуйте образи і натяки, а якщо у вашій ніші повно еротики, зіграйте на протилежних образах.

Поділитись цим постом


Автор: Любов Гринів

Еротика в рекламі: оголюємо приховані сенси
Джерело: Leosvit Marketing
https://leosvit.com/blg/Erotuzm_v_reklami

Увага! Усі права на опубліковані матеріали належать їх авторам, право на переклад - Компанії Leosvit Marketing.

Дозволяється републікування матеріалів сайту в Інтернеті українською мовою тільки з обов'язковим зазначенням незакритого активного посилання на сайт Компанії Leosvit Marketing (https://leosvit.com) і з посиланням на авторів статей, публікацій та інших матеріалів опублікованих на даному сайті (з зазначенням автора і його сайту).

ЗАПРОШУЄМО ДО НАС В ОФІС

Ви завжди можете приїхати
і отримати консультацію з приводу Вашого проекту

пр. В. Чорновола, 45а, 8 корпус, офіс 1 (200 метрів від Forum Lviv)


ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ ВЖЕ ЗАРАЗ


Відправити повідомлення

093 356-9000


Відправити заявку

Контактуйте з нами

  • пр. В.Чорновола 45а, 8 корпус, Львів 79000 UA

  • +38 093 356-9000

  • info@leosvit.com

Будьте з нами