This version of the page http://www.terrafood.ua/factory/vapnjarskij-sirzavod/ (91.222.136.153) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-06-23. The original page over time could change.
Вапнярський сирзавод - Terrafood
Вапнярський сирзавод
Один із лідерів у виробництві "Російського" сиру в Україні
Виробник сиру за класичними рецептурами з 1926 року

Вапнярський сирзавод – один із провідних виробників твердих сирів у центральному регіоні України.

Візитна картка підприємства – це «Російський» сир, виготовлений за класичними рецептурами тільки з натуральних інгредієнтів.

Заснований у 1926 році, Вапнярський завод став майстром класичних рецептур виробництва, за якими й сьогодні на заводі варять саме той, натуральний «Російський» сир, смак якого ми пам’ятаємо з дитинства.

Сир «Російський» Вапнярського заводу виготовляють за класичною технологією, що увібрала в себе багаторічний досвід місцевих сироварів, чиї традиції дбайливо зберігаються і передаються з покоління в покоління. Завдяки цьому «Російський» сир ТМ «Вапнярка» став відомим і улюбленим продуктом усієї України.

Успіх Вапнярського заводу базується на двох ключових перевагах. 

Перша з них – дотримання класичних рецептур виробництва сиру.

Друга – це вдале розташування. Виробництво розміщується в селищі Вапнярка Томашпільського району Вінницької області. Це один із наймальовничіших куточків України, що здавна славився молоком найвищої якості. Сири Вапнярського сирзаводу виробляють виключно з натурального молока без додавання штучних інгредієнтів.

У 2001 році Вапнярський завод придбала Компанія «ТЕРРА ФУД». З 2001 по 2012 рік на заводі відбулася повна модернізація обладнання, що дозволило подвоїти виробничі потужності заводу та розширити асортимент продукції.

Виробничі потужності заводу:

  • добовий обсяг переробки молока – понад 220 тонн;
  • добовий обсяг вироблення сиру – 20 тонн.

Стандарти якості та нагороди

На Вапнярському сирзаводі функціонує сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2009 і впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000.

Високу якість продукції підтверджено нагородами та дипломами і українських, і міжнародних конкурсів. Серед них: золота медаль дегустаційного конкурсу «Укрм’ясомолпром», золота медаль WorldFood UKRAINE, диплом фіналіста конкурсу «Сто кращих товарів України», золота медаль Міжнародного молочного конгресу.