This version of the page http://www.usptb.org/uk/novini.html (91.239.234.15) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-06-02. The original page over time could change.
Новини — UUFTS: Ukrainian Union Fire and Technological Safety

УСПТБ

Український Союз пожежної та
техногенної безпеки

Щодо надання уточнених адрес електронних пошт від підприємств-членів УСПТБ

Шановні керівники підприємств - членів УСПТБ!

На сьогодні, в умовах введення карантину, більшість підприємств працюють в дистанційному режимі.Прохання надати до секретаріату уточнену адресу електронної пошти на яку можна направляти інформацію.

13 березня 2020р івдбулося чергове засідання Правління

З рішеннями засідання Правління можна ознайомитись ТУТ:

Організація роботи в умовах НС

Лист про заходи, необхідні для забезпечення належного протипожежного стану будівель, споруд і об’єктів критичної інфраструктури під час надзвичайної ситуації ТУТ!

Інформація стосовно виставки FeuerTrutz

В даний час в календарі ярмарок спостерігається сильний рух, через зростаюче розповсюдження коронавірусу НюрнбергМессе FeuerTrutz вирішили перенести з червня на осінь, один раз і тільки на 2020 рік. Таким чином, FeuerTrutz 2020 відбудеться у середу, 30 вересня та четвер, 1 жовтня 2020 року.

 

 

Прийнято вцілому проект №1210

 В другій половині 2016 року дві асоціації-учасники Української Ради Бізнесу (УРБ) – Український Союз Пожежної та Техногенної Безпеки (УСПТБ) та Українська Федерація Індустрії Безпеки (УФІБ) – дійшли згоди щодо необхідності виправлення ситуації з оподаткуванням у сфері, яка генерує значну частку замовлень для ринку технічних засобів безпеки, - будівництві.

 Зокрема, законодавством передбачено окремий порядок виникнення лише податкових зобов'язань з ПДВ у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів (пункт 187.7 ПКУ): «Датою виникнення податкових зобов'язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку…». Цю норму податківці несправедливо трактують тільки по відношенню до підрядників (генпідрядників), і виключають право її застосування до субпідрядників, що спричиняє вимивання обігових коштів у підприємств-учасників ланцюжку постачання обладнання для об’єктів будівництва за бюджетні кошти. На підставі цієї оцінки УСПТБ та УФІБ ініціювали внесення змін до Податкового кодексу в частиніудосконалення механізму застосування «касового методу» при сплаті ПДВ за операціями з виконання будівельних робіт (поширення касового методу на субпідрядників). Зокрема, було зроблено дослідження, проведені розрахунки втрат обігових коштів та сформовано обґрунтування запропонованих змін.

 Численні наради протягом двох років в Державній фіскальній службі та Мінфіні за участі експертів та представників УСПТБ та УФІБ, та інших асоціацій-учасників Української Ради Бізнесу призвели до включення цієї пропозиції в пакет законодавчих ініціатив з числа ТОП-10 УРБ. В результаті поправку до ПКУ було внесено до законопроєкту № 1210. І нарешті 16 січня 2020 року Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», де включено удосконалення механізму застосування «касового методу» при сплаті ПДВ за операціями з виконання будівельних робіт - поширено касовий метод на субпідрядників.

 Щиро дякуємо всім, хто взяв участь у цій роботі та опрацюванні законопроекту задля створення більш сприятливих умов для малого бізнесу – членам УСПТБ та УФІБ , усім партнерам з Української Ради Бізнесу, експертам, фахівцям Міністерства Фінансів та народним депутатам України!

 Експертна оцінка прийнятого законопроєкту №1210 доступна за посиланням.

Більше статей...

Про СОЮЗ

Новини

Всі новини ...