This version of the page http://www.ukrpatent.org/ (213.160.144.249) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-05-18. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
18.05.2020

ВОІВ запрошує на вебінар з Мадридської системи

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) повідомляє, що 19 травня о 15:00 (14:00 за женевським часом) відбудеться вебінар на тему "Подання міжнародної заявки". Захід розрахований на потенційних користувачів Мадридської системи і початківців, також він буде корисним для професіоналів в сфері інтелектуальної власності.

Під час вебінару буде покроково розглянута процедура подання міжнародної заявки шляхом заповнення відповідної форми MM2. Також учасники зможуть задати питання експертам в рамках інтерактивної сесії питань і відповідей після закінчення презентації.

Реєстрація на захід 

18.05.2020

Надходження електронних заявок за 4 місяці 2020 року

За 4 місяці 2020 року до Укрпатенту через систему електронного подання надійшло 6 039 заявок на об'єкти промислової власності (52,1 % від загальної кількості заявок): 398 на винаходи, 326 на корисні моделі, 362 на промислові зразки, 4 953 на знаки для товарів і послуг.

 

 

 

15.05.2020

Відбулася онлайн-дискусія щодо питань сфери ІВ та технології блокчейн

14 травня 2020 року проведено онлайн-дискусію «Blockchain - технологія безпеки даних». Захід організовано відділенням розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту.

«Технологію «blockchain» не потрібно боятись. Давайте з впевненістю дивитися у майбутнє інновацій і робити все задля того, аби швидше настав процес масового використання цієї технології і використовувати її нові можливості», - зазначає Данило Цьвок, директор з питань розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту. - Віртуальні активи, цифрові валюти, стартапи і продукти на основі технології блокчейн – все це створює нові можливості, формує нове середовище, яке сприяє інноваціям, новим професіям, робочим місцям та інвестиціям. За замовчуванням розуміємо, що інтелектуальна власність невід’ємна частина, адже комерціалізація ІР-об’єктів – те, що по суті рухає інноваційний процес.»

Спікери заходу загострили увагу на таких питаннях: 

Сергій Бондаренко - CISA - сертифікований аудитор інформаційних систем, професійний консультант, дослідник, викладач (Deloitte, КНЕУ, КШЭ, МИБ, МИМ), керівник ТК188. 

«Про перспективи введення державних цифрових валют (CBDC)»:

  • про технологію блокчейн, 
  • про цифрові валюти, які стали інформаційним драйвером щодо розповсюдження інформації про технологію блокчейн в цілому, 
  • про цифрові валюти в Україні,
  • про перспективи введення державних цифрових валют.

Микола Рехлицький - старший юрист, координатор напрямку Copyright & Media, Arzinger law firm.

«Про особливості розпорядження віртуальними активами - цивільно-правовий аспект»:

  • про віртуальні активи, 
  • про класифікацію віртуальних активів,
  • про особливості розпорядження віртуальними активами.

Катерина Олійник -  партнер практики інтелектуальної власності та захисту даних Arzinger law firm, патентний повірений України, адвокат, виступила арбітром у першій справі за процедурою UA-DRP в зоні .com.ua. 

«Про блокчейн в управлінні правами IP і боротьбі з контрафактом»:

  • про ІР в сфері блокчейн, 
  • про технологію блокчейн та її інтеграцію в ІР індустрію, 
  • про боротьбу з контрафактом, 
  • про фіксацію об’єктів ІР які не підлягають реєстрації, але права на які необхідно зафіксувати тим чи іншим чином,
  • про використання SMART контрактів,
  • про контрафактні товари, 
  • про ініціативи держави (про маркування додатково до акцизних марок алкоголю шляхом нанесення qr-коду, який дозволятиме відстежити маркування і надходження товарів під час продажу; також ініціатива в медичній реформі щодо впровадження пілотного проекту з маркування та моніторингу лікарських засобів).

Андрій Дубецький - радник заступника Міністра цифрової трансформації з питань віртуальних активів. 

«Про легалізацію ринку віртуальних активів в Україні»:

  • про легалізацію ринку віртуальних активів в Україні, 
  • про впровадження в Україні ринку віртуальних активів, 
  • як буде легалізовано ринок віртуальних активів, 
  • як буде формуватись ринок віртуальних активів в Україні, 
  • що потребує ринок і що потребує держава.

До заходу долучилися понад 60 учасників. Після виступів відбулась сесія «питання - відповідь».

Деякі матеріали від спікерів - за посиланням: https://cutt.ly/FyWsRXD

 

 

15.05.2020

Проведено семінар з арбітражного розгляду справ у сфері ІВ

13 травня 2020 року відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту провело семінар «IP disputes & Arbitration» в рамках постійного формату «Live journal. Знання заради майбутнього». Аудиторія отримала змогу поспілкуватись зі спікером з Італії Ракель Маседо, юристкою з міжнародного арбітражу «De Berti Jacchia Franchini Forlani» (Мілан, Італія), LL.M з міжнародного бізнес-права.

Під час заходу пані Ракель окреслила основні переваги арбітражного розгляду справ у сфері інтелектуальної власності (ІВ) перед судовим розглядом, розповіла, як правильно складати арбітражне застереження в договорах. Спираючись на власну практику, спікер наголосила на важливості використання запобіжних заходів в арбітражі та надала поради щодо складання арбітражної угоди. Крім того, було розглянуте питання вибору арбітражного центру, який має вирішувати спір у сфері ІВ та переглянуті деякі спори з практики WIPO Arbitration and Mediation Center. 

До заходу в режимі онлайн долучилися слухачі з України, Італії, Іспанії та Бразилії.

Переглянути  презентацію можна за посиланням: https://cutt.ly/yyWrKAZ . 

 

 

 

 

 

 

13.05.2020

Інформація про конкурс «Винахід року – 2020»

Для підкреслення значимості інтелектуальної власності, забезпечення конкурентних позицій національних виробників на європейському ринку Укрпатент відновив традицію організації Всеукраїнського конкурсу «Винахід року». У цьому році конкурс «Винахід року – 2020» проводиться в оновленому форматі –  у співпраці з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України й Торгово-промисловою палатою України. 

Конкурс проводиться в три етапи. 

На  першому етапі протягом лютого 2020 року здійснювався прийом та первинне опрацювання конкурсних матеріалів Робочою групою Укрпатенту відповідно до вимог Положення про Конкурс.

Усього на конкурс подано 240 робіт, захищених патентами України на винаходи, зареєстрованими у відповідному Державному реєстрі протягом останніх 5 років.

На другому етапі Експертна рада Укрпатенту провела експертне оцінювання всіх поданих матеріалів за критеріями, встановленими Положенням про Конкурс, та визначила номінації, за якими будуть обиратися переможці.

Станом на зараз підготовлені пропозиції для проведення третього етапу щодо опрацювання Конкурсною комісією номінованих робіт та визначення переможців за результатами другого етапу.

У травні Кабінет Міністрів України продовжив загальнонаціональний карантин. Тому завершальна частина Всеукраїнського конкурсу «Винахід року – 2020» переноситься на посткарантинний період.

Слідкуйте за новинами на веб-сайтах: www.ukrpatent.org, www.iii.ua.

Дякуємо за розуміння й співпрацю.

 

12.05.2020

Анонс онлайн-заходів 11 - 15 травня

Відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) анонсує онлайн-заходи, які відбудуться у період з 11 по 15 травня 2020 року.

Ср 13 травня 2020 року Live journal «Знання для майбутнього»: Семінар «IВ-спори & Арбітраж: альтернативний спосіб вирішення спорів в сфері ІВ»/ Seminar «IP disputes & Arbitration: alternative way of dispute resolution» (англійською мовою)
Чт 14 травня 2020 року Онлайн-дискусія «Блокчейн – технологія безпеки даних» 
Пт 15 травня 2020 року IP Webinar: Інтелектуальна власність та іноземні ринки


Слідкуйте за анонсами подій та реєструйтеся!
До зустрічі онлайн!

12.05.2020

Показники роботи Укрпатенту за квітень 2020 року

Протягом квітня 2020 року надійшло 3142 заявки на об’єкти промислової власності (ОПВ). Серед заявок: 230 - на винаходи, 269 - на корисні моделі, 2529 - на знаки для товарів і послуг, 114 - на промислові зразки. Загальна кількість охоронних документів на ОПВ, зареєстрованих у квітні, становить 2339.

08.05.2020

Пам'ятаємо. Перемагаємо

Шановні колеги, дорогі співвітчизники!

8 та 9 травня, у День пам'яті та примирення та в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми вшановуємо героїв нашої землі, які віддали свої сили та життя заради миру для наступних поколінь. 75 років тому ці травневі дні наші рідні та близькі зустріли з почуттям невимовної радості. Тодішня перемога стала спільним надбанням для багатьох народів, символом та запорукою мирного життя на довгі десятиліття. 

Тож від усього серця дякуємо нашим захисникам, прикладом яких ми надихаємося щодня. Бажаємо сил, міцного здоров'я та наснаги. Зі святом! 

З повагою,
В.о. Генерального директора
Наталія Петрова

 

 

Новини

18 травня 2020
ВОІВ запрошує на вебінар з Мадридської системи
18 травня 2020
Надходження електронних заявок за 4 місяці 2020 року
15 травня 2020
Відбулася онлайн-дискусія щодо питань сфери ІВ та технології блокчейн
15 травня 2020
Проведено семінар з арбітражного розгляду справ у сфері ІВ
13 травня 2020
Інформація про конкурс «Винахід року – 2020»
Усі новини
Популярне на сайті

Всеукраїнський конкурс «Винахід року 2020»

З метою популяризації винахідницької діяльності та привернення уваги вітчизняних і закордонних інвесторів й виробників, за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), спільно з Торгово-промисловою палатою України  проводить Всеукраїнський конкурс «Винахід року 2020» (далі - Конкурс).

До участі в Конкурсі запрошуються підприємства, установи, організації, дослідницькі групи незалежно від їх відомчої підпорядкованості та місцезнаходження, а також винахідники й розробники (фізичні та юридичні особи). У ході Конкурсу будуть розглянуті винаходи, які захищені чинними патентами України на винаходи, що видані протягом останніх 5 років.
 
Детальна інформація про умови участі у Конкурсі розміщена на веб-сайтах: www.ukrpatent.org, www.iіі.ua, www.ucci.org.ua.  

АНКЕТА в форматі  doc або   Google форма
ЗАЯВА в форматі  doc або   Google форма
ПОЛОЖЕННЯ

Прийом матеріалів триватиме до 29 лютого 2020 року на e-mail: konkurs2020@ukrpatent.org
 
За додатковою інформацією можна звертатися у Відділення патентно-інформаційних послуг, консультацій та сприяння інноваційній діяльності Укрпатенту за адресою: бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133, тел.: (044) 494-06-66, (044) 494-06-60, e-mail: konkurs2020@ukrpatent.org.

 

Детальніше
Корисно знати

Безоплатні навчальні та довідкові матеріали ВОІВ та ЄПВ

Віртуальні навчально-інформаційні семінари ЄПВ з патентної інформації

ЄПВ здійснило публікацію програми вебінарів й інтерактивних навчальних курсів з патентної інформації на 2020 рік. Всі заходи безоплатні та здійснюються в режимі онлайн. Реєстрація для участі у будь-якому вебінарі здійснюється за адресою: https://epo.webex.com/mw3300/mywebex

Нижче наведено дати та час проведення вебінарів, що відбудуться у 2020 році.

Дата і час (за Києвом)
Назва
21.01.2020
1100
Патентні сімейства
22.01.2020
1100
Ознайомлення з новим Espacenet
28.01.2020
1100
База даних правового статусу INPADOC - основна
29.01.2020
1130
Новий Espacenet: розширені функції
11.02.2020
1100
PATSTAT онлайн
04.03.2020
1130
Ознайомлення з Європейським патентним реєстром
11.03.2020
1130
Систематизація інформації щодо EР та СPC як пов’язаних даних
09.06.2020
1600
Розширення та коригування строку дії SPC: захист понад 20 років у Європі, США та Азії: 
1. ЄС та США
16.06.2020
1600
Розширення та коригування строку дії SPC: захист понад 20 років у Європі, США та Азії: 
2. Китайський Тайбей, Сінгапур та оновлення щодо Китаю
23.06.2020
1600
Розширення та коригування строку дії SPC: захист понад 20 років у Європі, США та Азії:
3. Корея та Японія
16.09.2020
1130
Доступ до судових рішень щодо патентів стосовно всієї Європи через ECLI (European Case Law Identifier)
16.09.2020
1530
PATSTAT онлайн
29.09.2020
1530
Всесвітня база даних правового статусу INPADOC - основна
07.10.2020
1130
Ознайомлення з Європейським патентним реєстром
13.10.2020
1530
Патентні сімейства
24.11.2020
1600
Патентна інформація з регіону АSЕАN - патентні системи, пошук та документація:
1. Сінгапур та Малайзія
25.11.2020
1100
Всесвітня база даних правового статусу INPADOC - розширена
01.12.2020
1600
Патентна інформація з регіону АSЕАN – патентні системи, пошук та документація:
2. Таїланд та Індонезія
09.12.2020
1600
Патентна інформація з регіону АSЕАN - патентні системи, пошук та документація:
3. В'єтнам, Філіппіни та М'янма

 

З переліком усіх проведених і запланованих ЄПВ вебінарів з тематики, що стосується патентної інформації можна ознайомитися за адресою https://epo.org/pi-training .

Якщо ви пропустили один із вебінарів, не хвилюйтесь, більшість з них будуть доступні у форматі відеозапису протягом одного місяця після їх проведення. Необхідно перейти на https://epo.org/pi-videos та вибрати вебінар, який вас зацікавив.

Джерело інформації:  Patent Information News 4 /2019

 

Віртуальні навчально-інформаційні семінари ВОІВ з тематики РСТ

ВОІВ щороку організовує безоплатні віртуальні семінари (вебінари), присвячені питанням, пов’язаним із системою РСТ. Мета цих вебінарів полягає в інформуванні користувачів у всьому світі про останні досягнення, зміни та оновлення в системі РСТ.

Нижче наведено перелік вебінарів, проведення яких заплановано на перше півріччя 2020 року.

 

 Дата і час
(за Києвом)
 Мова  Тема  
 10.03.2020
1830-1930
 12.03.2020
930-1030
 англійська PATENTSCOPE для експертів реєстрація
  21.04.2020
1830-1930
 23.04.2020
930-1030
 англійська Пошуки в галузі хімії у PATENTSCOPE реєстрація
  05.05.2020
1830-1930
07.05.2020
930-1030
 англійська Інструменти перекладу, доступні в PATENTSCOPE реєстрація
  16.06.2020
1830-1930
  18.06.2020
930-1030
 англійська Список результатів у PATENTSCOPE реєстрація

 

З переліком усіх проведених і запланованих ВОІВ вебінарів з тематики РСТ, а також з відповідними матеріалами (зокрема, слайд-презентаціями PowerPoint) можна ознайомитися на офіційному веб-сайті ВОІВ: (https://www.wipo.int/pct/en/seminar/webinars/index.html)
 

Джерело інформацїї: PCT Newsletter  No. 02/2020

 

Детальніше
Головна подія

08 квітня , 2020

Про листування з Укрпатентом під час карантину

До вашої уваги повідомлення про особливості листування з Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» в період карантину.

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Квітень 2019 Квітень 2020

Винаходи

369
230

Корисні моделі

1070
269

Промислові зразки

312
114

Знаки для товарів і послуг

3530
2529

Усього надійшло

5281
3142
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

18

Травня , 2020

На цей день подій не заплановано

Всі події