This version of the page http://te.20minut.ua/infographics (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-05-04. The original page over time could change.
Інфографіка, корисні поради з галузі життя - 20 хвилин Тернопіль

Інфографіка

photo_camera Радянський Тернопіль: чи пам'ятаєте ви, як називалися вулиці до перейменування? (тест)

Напевне усім відомо, що раніше Тернопільський став офіційно іменувався «Комсомольським озером», готель «Галичина» – «Москвою», а парк Національного відродження – імені Ленінського комсомолу. "20 хвилин" вирішили зробити тест, щоб ви перевірили себе, чи пам'ятаєте колишні назви тернопільських вулиць.

photo_camera Вгадай, що означає слово. ТЕСТ на знання старої тернопільської говірки

Що таке "твар", "хантОли" чи "рИгати"? Тест на знання старої тернопільської говірки. Перевірте себе відповівши на кілька запитань та дізнайтесь, чи змогли б ви зрозуміти своїх прабабусь та прадідусів.

На скільки добре ви пам'ятаєте шкільну програму? Пройдіть ТЕСТ

"20 хвилин" підготували тест, щоб тернополяни могли перевірити свої знання. Пройдіть його і перевірте себе - чи пам'ятаєте, чого вас вчили у школі.

Дощ чи сонце: як добре ви знаєте найпопулярніші народні прикмети про погоду (тест)

Певне чули від бабусі чи дідуся, як вони за народними прикметами можуть визначити, якою буде погода наступного дня. Адже колись не було синоптиків, метеорологічних центрів та супутників, які допомагають з космосу чітко прогнозувати погоду.

Слова українського політика чи цитата з інтернету? Тест на знання пафосних промов

Чи зможете ви розпізнати, де слова топового українського політика, а де – мотиваційні цитати із соцмереж?

photo_camera Наскільки ви небезпечні за кермом? (тест)

За статистикою, у кожного п’ятого українця є авто. "20 хвилин" пропонує вам перевірити, наскільки ви дотримуєтесь ПДР. Якщо лише плануєте здавати на права - перевірте, чи достатні ваші знання.

Електронний перепис: українців - 37,3 млн людей. Скільки людей живе на Тернопільщині

В Кабміні оприлюднили результати оцінки чисельності наявного населення України.

Кому б ви хотіли подякувати насамперед? (опитування)

11 січня відзначають Всесвітній день "спасибі". Найввічливіший день у році. Ми кожного дня говоримо один одному “дякую”, тому важливо пам’ятати, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця. Редакція "20 хвилин" вирішила запитати читачів, людям якої професії вони хотіли б подякувати найбільше?

Що ви знаєте про пожежі та як від них рятуватися (тест)

Пожежа в квартирах і будинках - поширена причина загибелі тисяч і тисяч людей. Стара електропроводка, паління і включені електроприлади - найголовніші союзники вогню. Якщо пожежа сталася, слід діяти без зволікання.

photo_camera Впізнай місто Тернопільської області по фото (тест)

Ви добре знаєте Тернопільщину та легко можете впізнати головні визначні місця його населених пунктів? Тоді пройдіть тест від "20 хвилин" та перевірте себе.

Свіжий випуск

№ 17 від 29 квітня 2020

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
keyboard_arrow_up