This version of the page http://iec-expo.com.ua/pek-2019.html (185.68.16.177) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-04-17. The original page over time could change.
Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє 2019»

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

  • Звіт
    • Формат форуму
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2018

ЗВІТ
ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XVІІ МІЖНАРОДНОГО ФОРУМУ
ПАЛИВНО‑ЕНЕРГЕТИЧНИЙ КОМПЛЕКС УКРАЇНИ:
СЬОГОДЕННЯ ТА МАЙБУТНЄ

Місце проведення:
Міжнародний виставковий центр,
Україна, м. Київ, Броварський проспект, 15

Міжнародний форум «Паливно‑енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» розпочав свою історію під час проведення в Києві Виконавчої асамблеї Всесвітньої енергетичної ради у 2003 році. Захід щорічно проводиться відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України.

Унікальне поєднання галузевих заходів зібрало під єдиним дахом учасників енергетичного, електротехнічного гірничодобувного, нафтогазового секторів, представників машинобудівних та інших галузей промисловості, урядовців, експертів, спеціалістів наукових, проектних, конструкторських, сервісних організацій.

Цьогорічний XVІІ Міжнародний форум «Паливно‑енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» проходив з 5 по 7 листопада на території Міжнародного виставкового центру у форматі наступних заходів:
- Галузева експозиція підприємств ПЕК України за участю енергетичних компаній, які працюють у сегментах видобутку енергоресурсів, генерації, розподілу та збуту енергії, а саме: ПрАТ «Укргідроенерго», ПАТ «Донбасенерго», ДП НАЕК «Енергоатом» разом з відокремленими підрозділами, НАК «Нафтогаз України».
- XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019» презентувала високотехнологічну продукцію широкого застосування в промисловості: енергетичне та електротехнічне обладнання і технології для електростанцій, високовольтних ліній електропередачі, підстанцій, розподільчих електричних мереж, систем електропостачання промислових підприємств.
- ІІ Міжнародна спеціалізована виставка «ELECTRO INSTALL ‑ 2019» ‑ демонстрація технологій та обладнання найбільш ємного і затребуваного сегмента електротехнічного ринку: сучасних електротехнічних пристроїв, низьковольтного обладнання, кабельно‑провідникової продукції, електронних компонентів та систем, світлодіодної техніки, засобів автоматизації, аналогової та цифрової техніки, монтажних і електроустановчих виробів, систем гарантованого живлення для широкого застосування у побутовій, комерційній та промисловій сферах.
- ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019» представляла нафтогазопромислове обладнання, бурову техніку та інструмент, технології та обладнання для переробки, транспортування нафти і газу, контрольно‑вимірювальну апаратуру.
- ІV Міжнародна спеціалізована виставка «MINING & MINERALS EXPO ‑ 2019» ознайомила відвідувачів з новітніми зразками гірничо‑шахтного, збагачувального обладнання, сучасними технологіями проведення гірничих робіт.
- Ділова програма охоплювала широкий спектр питань, присвячених розвитку та ефективному функціонуванню галузей паливно‑енергетичного комплексу.

У ділових заходах Форуму брали участь представники профільних державних інституцій, енергетичних компаній, виробники продукції для галузей ПЕК, лідери машинобудування, представники міжнародних організацій, профільних державних установ, галузевих об'єднань та співтовариств, наукових установ.

5 листопада в урочистому відкритті Форуму та виставок взяли участь заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Станіслав Ковалевський, Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету з питань енергетики та житлово‑комунальних послуг Верховної Ради України Михайло Бондар, Герой України, Президент Асоціації «Укргідроенерго» Семен Поташник, Президент Міжнародної Ради з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні Олександр Светелік, Надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Її Високоповажність пані Мелінда Сіммонз, Генеральний директор ТОВ «МВЦ» Анатолій Ткаченко та інші почесні гості.

Вітаючи учасників та гостей Форуму та виставок, Станіслав Ковалевський наголосив на важливості врахування екологічної складової у розвитку вугільної галузі. Також зазначив: «Забезпечення енергетичної безпеки стане можливим, у тому числі, завдяки ефективному надрокористуванню та впровадженню новітніх технологій».

Зважаючи на те, що вперше на виставці була представлена експозиція шести британських компаній, яку організувало Посольство Великої Британії, під час своєї промови посол Великої Британії в Україні пані Мелінда Сіммонз наголосила, що Сполучене Королівство підтримує Україну на її шляху до енергетичної незалежності та зазначила: «Наші компанії можуть допомогти вам реалізувати найамбітніші плани, оптимізувати витрати та зробити внесок в енергетичну незалежність України».

Цього року потужний демонстраційний майданчик площею близько 13 000 кв.м наочно презентував широкий спектр продукції для усіх ланок енергетичного ланцюга: видобутку, генерації, передачі, розподілення та споживання енергоресурсів. Масштабну експозицію сучасних технологій та обладнання представляли 405 компаній із 24 країн світу (Австрія, Білорусь, Великобританія, Німеччина, Данія, Іспанія, Італія, Китай, Литва, Південна Корея, Польща, Румунія, Саудівська Аравія, Сербія, Сінгапур, Словаччина, Словенія, США, Тайвань, Туреччина, Україна, Франція, Хорватія, Чехія). За три дні роботи виставок було зареєстровано близько 10 300 відвідувачів з України і 49 країн світу.

На сьогодні Форум є найбільш авторитетним та масштабним заходом в Україні, який не має аналогів в Україні. Синергія виставкових заходів дозволяє всебічно представити сучасний стан та вектор розвитку паливно‑енергетичного комплексу, комплексно презентувати потужний потенціал ефективних технічних рішень для розбудови взаємопов'язаних галузей, забезпечити відкритий діалог між владою та бізнесом, розширити мережу ділових контактів завдяки багатомірному комунікаційному простору та максимальній концентрації профільних фахівців.