This version of the page http://www.dsnews.ua/diskussionnyy_klub (104.18.59.160) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-04-12. The original page over time could change.
Дискуссионный клуб | Dsnews

Для тех,
кто не делает
поспешных выводов

Видання "Деловая столица" у рамках "Дискусійного клубу" проводить дискусійну панель.
Торік українська валюта зміцнилася на 17%. Одним з факторів цього став продаж Мінфіном гривневих ОВДП на понад $4 млрд. В експертних колах вважають, що така політика, підтримувана НБУ (який вирішив не втручатися в загальний курсовий тренд) мала суперечливі наслідки. З одного боку знизилася інфляція до цільових показників (4,1% за рік), вдалося зекономити на погашенні і обслуговуванні держборгу та поліпшилися макропоказники, розраховані в доларах. З іншого – експортери втратили частину виручки в перерахунку на гривню, впали обсяги промвиробництва, держбюджет протягом останніх місяців недоотримував планові надходження.
Однак з початку березня курс гривні різко перейшов до зниження на фоні негативних новин з глобальних ринків. У зв’язку з цим під час дискусії ми сподіваємося знайти відповідь на ширше запитання: який курс нацвалюти є/буде оптимальним для України та якими методами можна його досягти.
Дискусійна панель пройде в Києві, за адресою вул. Володимирська, 49А, зал INSIGHT, третій поверх
Ми запрошуємо до обговорення представників НБУ, експертного середовища та бізнесу, які мають різні погляди на проблему.
Міцна чи слабка гривня: що краще для економіки?
Аргументи двох сторін:
Учасники дискусії обговорять такі питання:

Плюси міцної гривні

Суттєво знизилася інфляція через відносне здешевлення імпорту, почали падати ставки за кредитами;

Мінуси міцної гривні

Втрачають конкурентоспроможність наші експортери і тануть доходи заробітчан в перерахунку на гривню;
Зекономлені мільярди гривень на виплатах за валютним держборгом, збільшилися міжнародні резерви НБУ;
Погіршується сальдо зовнішньої торгівлі;
Українцям стали доступніші поїздки за кордон. А компаніям легше утримувати працівників через послаблення міграційних настроїв.
Держбюджет недоотримує планові надходження від митниці та податкової.
account_circle
account_circle
email
phone
© 2016 DsNews. Все права защищены.
Материалы опубликованные с плашкой : ПРЕСС-РЕЛИЗ, Спецпроект или Новости Компаний могут публиковаться на правах рекламы.
Перепечатка или другое использование материалов, размещенных на сайте, разрешено исключительно при условии установления прямой гиперссылки на опубликованный материал (для интернет-изданий) или со ссылкой на «Деловую столицу» (для печатных изданий). Перепечатка, копирование, воспроизведение или иное использование фотоматериалов, в которых содержится ссылка EPA/УНИАН строго запрещены.