This version of the page http://www.atbmarket.com/career/study (80.92.228.9) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-04-12. The original page over time could change.
Учбовий центр АТБ - сеть АТБ-маркет
Національна мережа продуктових магазинів
  • ukr
  • rus
  • eng
гаряча лінія АТБ 0-800-500-415
CALL BACK

Учбовий центр АТБ

      «Інвестиції в знання завжди приносять найбільший дохід» 

Бенджамін Франклін 

 

 

Вчитися ніколи не пізно. Життя сучасної людини дуже стрімке, вимагає розвитку та вдосконалення. Щодня ми стикаємося з новими технологіями, прогресивними нововведеннями, тому, щоб залишатися затребуваним на ринку праці, кожному необхідно професійно розвиватися та зростати.

 

Навчання в компанії це: 

- Невід'ємна частина кар'єрного просування; 

- Зростання професійної майстерності співробітника; 

- Складова частина корпоративної культури; 

- Частина компенсаційного пакету співробітника.

Співробітники, їх професіоналізм і прагнення до розвитку – одна з ключових цінностей «АТБ-маркет», кар'єрне зростання та можливість безкоштовного навчання основні переваги компанії як роботодавця. 

 

       

Кожен співробітник компанії чітко розуміє – «головне – не процес, а результат, «робити» і «зробити» – два різних поняття». Однак, ще більше значення, ніж результативність, має ефективність роботи співробітників, а саме – досягнення результату мінімально можливими ресурсами.

Один з найважливіших ресурсів – робочий час. Відповідно, чим вища кваліфікація персоналу, тим більш швидко і правильно виконується робота. Саме тому у нас величезне значення приділяється навчанню і розвитку співробітників. Для чого? Щоб навчити робити швидко і правильно, що й складає зміст слів «підвищення кваліфікації». Як її можна підвищувати? «Вчитися, вчитися і вчитися» вчитися самостійно, вчитися на робочому місці або ж вчитися в навчальному центрі компанії.

Власний навчальний центр – гордість компанії, він був створений в компанії «АТБ-маркет» з урахуванням потреби в системному внутрішньому навчанні, а також враховуючи обсяги навчання. Активно розвиваючись з 2003 року, на сьогоднішній день перетворився на великий підрозділ, що забезпечує не тільки професійне навчання співробітників, але й розвиток управлінських якостей керівників і співробітників внутрішнього кадрового резерву. Щорічно в навчальному центрі проходять навчання та підвищують свою кваліфікацію понад 4000 чоловік. З 2011 року на базі центрального Дніпропетровського навчального центру організовано регіональне відділення центру навчання, яке ефективно працює в м. Київ.

Усі підрозділи навчального центру обладнані комп'ютерними класами для навчання обліковій програмі «1С» безпосередньо із застосуванням ПК, аудиторіями для проведення лекційних занять та тренінгів. Викладачі навчального центру - справжні професіонали, кваліфіковані фахівці з досвідом роботи в магазинах мережі на посадах «Керуючий магазином», «Заступник керуючого», «Бухгалтер» і «Старший охоронець магазину».

Завдяки цьому, в навчальному центрі можна дійсно ефективно пояснити студентам матеріал за програмою «1С», доступно піднести внутрішні нормативні документи – процедури, порядки та інструкції, дати розуміння основ менеджменту та управління персоналом.

 

    

Навчання здійснюється за наступними напрямками:

 • професійне навчання нових співробітників, принимающихся на посади в магазини торгової мережі,

 • підвищення кваліфікації працюючих співробітників за результатами проведеної періодичної оцінки,

 • програми розвитку для керівників і співробітників, зарахованих у внутрішній кадровий резерв підприємства.

На сьогоднішній день всі співробітники, які призначаються на посади товарознавець, старший охоронець, адміністратор залу, заступник керуючого і керуючий магазином, отримують професійну освіту в секторі навчання. Таких співробітників, що пройшли навчання за комплексними програмами, - понад 2000 в рік.

Не менш важливою складовою процесу навчання є практичне стажування студентів безпосередньо в магазинах торговельної мережі. Адже саме там проводиться відпрацювання набутих у навчальному центрі знань на практиці. На сьогоднішній день по всіх посадах, на які проходить навчання, діє система наставництва. «Роби як я» – основний девіз досвідчених наставників, які надають підтримку стажистам під час їхніх перших кроків на новій посаді. За ефективне проведення практичного навчання, після оформлення стажиста на посаду для наставників передбачена система мотивації.

Крім традиційних форм навчання (лекції, семінари, стажування тощо) активно розвивається напрямок корпоративних тренінгів, тематика яких спрямована на формування лідерів, відпрацювання управлінських, комунікаційних навичок, навичок презентації, вміння працювати в конфліктних ситуаціях тощо.

Наші кваліфіковані внутрішні тренери, які пройшли навчання в школах тренерів, проводять навчання персоналу за такими темами: «Тайм-менеджмент», «Управління персоналом», «Техніки підбору персоналу», «Основи менеджменту та навички успішного керівника», «Адаптація персоналу. Наставництво», «Міжфункціональна взаємодія», «Підбір та відбір персоналу. Навички проведення співбесід», «Управління конфліктами», «Оцінка персоналу», «Комунікативна ефективність в роботі», «Побудова результативної команди». В цілому, більше 1500 співробітників з усіх підрозділів компанії щорічно відвідують внутрішні розвиваючі тренінгові заходи.

Крім безпосереднього джерела професійних знань, навчальний центр є своєрідним інформаційним простором, що підтримує культурні традиції та цінності компанії «АТБ-маркет».

У найближчі плани навчального центру входить впровадження нових методик викладання, використання інтерактивних методів навчання та оцінки (внутрішній портал, дистанційне навчання та оцінка), зйомка нових навчальних відеофільмів.

Внутрішнє навчання силами компанії не виключає можливості відвідування співробітниками форумів, конференцій, відкритих тренінгів і навчальних програм, корпоративних тренінгів із залученням зовнішніх провайдерів. Також в компанії існує практика проведення керівниками різних підрозділів семінарів на актуальну тематику. Для самостійного навчання була створена і постійно актуалізується корпоративна бібліотека текстових, аудіо- та відеоматеріалів.

Підбиваючи підсумки, можна сказати - можливостей і ресурсів для розвитку професіоналізму та кар'єри компанія надає достатньо, головне – бажання, працездатність і цілеспрямованість! Вчимося разом зростаємо разом з Лідером!