This version of the page http://www.aval.ua/iban (185.84.148.55) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-03-27. The original page over time could change.
IBAN
Залишайтеся вдома. Все онлайн у Raiffeisen Online.
Завантажити Завантажити
Ukr
  • Rus
  • Eng
Перекази та Платежі Увійти
Інтернет-банкінг Перекази та Платежі
Головна

IBAN

Що таке IBAN?

IBAN (International Bank Account Number) - стандартизований міжнародний формат номеру рахунку, що складається з літер та цифр, який крім номера рахунку містить у собі код країни (UA) та МФО банку.
Його застосування буде обов'язковим для Клієнтів всіх банків України при здійснені платежів як в національній, так і в іноземних валютах, у тому числі при переказах за межі України, що регламентовано Постановою Правління Національного банку України №162 від 28 грудня 2018 року "Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні"

Навіщо потрібен IBAN?

Прискорені міжбанківські платежі
Спрощена автоматична обробка платежів банками держав Європейського економічного простору
Оперативне отримання платежів, зокрема від контрагентів з країн Європейського Союзу
Легка ідентифікація платника і одержувача коштів, а також банку України

Перехід на новий формат міжнародних банківських рахунків

З 5 серпня 2019р. Райффайзен Банк Аваль буде відкривати Клієнтам нові рахунки за стандартом IBAN.

З 5 серпня по 31 жовтня 2019р. діючі номери рахунків всіх Клієнтів Банк буде змінювати самостійно на номери стандарту IBAN відповідно до вимог стандарту. Також Банк проінформує Державну фіскальну службу (ДФС) про зміну реквізитів рахунків осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичних осіб підприємців та юридичних осіб. Перелік рахунків, на які здійснюється зарахування з органів Пенсійного фонду України/соціального захисту населення, з оновленими реквізитами за стандартом IBAN Банк надасть (без заяв Клієнтів) до відповідних органів самостійно.

Про факт зміни рахунків на формат IBAN можна буде дізнатись:

  • в Raiffeisen Online (для поточних та депозитних рахунків фізичних осіб);
  • в Raiffeisen Business Online (для рахунків осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичних осіб підприємців та юридичних осіб);
  • у відділенні Банку.

Після заміни рахунків на формат IBAN в реквізитах розрахункових документів необхідно використовувати IBAN. У разі, якщо рахунки вже були змінені на формат IBAN,  у період з 5 серпня по 31 жовтня 2019р. у розрахункових документах можна вказувати як діючий номер рахунку та код Банку (МФО), так і номер за стандартом IBAN. Для коректності виконання Банком платіжних доручень на паперових носіях у період з 5 серпня по 31 жовтня 2019р. свої рахунки в реквізитах необхідно зазначати у форматі діючого номера рахунку та код Банку (МФО).

В строк до 5 серпня 2019р. особам, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичним особам підприємцям та юридичним особам необхідно звернуться до обслуговуючого відділення в разі наявності реєстраційних змін, про які не було повідомлено Банк, з відповідними документами для актуалізації даних і приведення їх у відповідність.  Для коректного переведення рахунків на міжнародні стандарти IBAN Ваша інформація в Банку та в ДФС має бути повністю ідентична.

З 1 листопада 2019р. рахунки осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичних осіб підприємців та юридичних осіб, по яких з податкових органів надійде відмова про взяття на облік, будуть недоступні для здійснення видаткових операцій та безготівкових перерахувань до моменту звернення Клієнта на відділення Банку для з’ясування та усунення причини!

Щоб імпортувати платежі та експортувати виписки за рахунками в Raiffeisen Business Online, вам необхідно самостійно змінити відповідні налаштування в системі до 5 серпня 2019 р. Ознайомтеся з форматами імпорту платежів та форматами експорту виписки.

Чи була ця сторінка корисною для вас?
Так Ні
Дякуємо! З Вашою допомогою ми стаємо краще!
Новини
Нацбанк за кешлес – і ми також!
20 Березня 2020
Важливо: повідомлення щодо зміни режиму роботи відділень
18 Березня 2020
Час діяти рішуче! Беріть участь у розіграші авто
04 Березня 2020
Магія існує. Творіть безцінні історії
13 Січня 2020
Додавайте свої картки до Google Pay через додаток Raiffeisen Online
24 Грудня 2019
Олександра Писарука обрано Головою Ради директорів FLIFI
23 Грудня 2019
Створіть свій святковий затишок із Епіцентром та Програмою винагород Mastercard
20 Грудня 2019
Спеціальна пропозиція Mastercard у рамках промо The Brit Awards 2020 з Mastercard
16 Грудня 2019