This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-03-21. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

Як тернополянам готуватися до ЗНО під час карантину (графік трансляцій)

Онлайн-трансляцію курсів з підготовки до ЗНО під час карантину від 17 березня транслюють ТК "Рада" та Youtube-канал. Трансляцію проводять зранку і ввечері.

Через карантин перенесли пробне ЗНО. Нові дати проведення

У березні абітурієнти мали складати пробне ЗНО, але через карантин дати проведення змінили.   На коли перенесли тестування, читайте у статті  

ЗНО-2020: що треба знати учасникам незалежного тестування

Усунути причини відмови в реєстрації або внести зміни до персональних даних можна до 24 березня 2020 року.

Як зареєструвати дитину у перший клас онлайн. Покрокова інструкція для батьків

З 1 березня у школах Тернополя запроваджується обов’язкова електронна реєстрація дітей для зарахування до першого класу через систему, яка працює на основі технології Blockchain.  

play_circle_filled "Спочатку свої": зміняться правила прийому дітей у тернопільські садки та школи

Батьки, у яких дітки мають йти у садок чи перший клас, або відвідувати гуртки в закладах позашкільної освіти, тепер можуть користуватись онлайн-реєстрацією. Дітей прийматимуть за місцем проживання. Що робити, якщо тернопільської реєстрації у вас немає, читайте у матеріалі. 

Дітям у садочку читатимуть українські казки перед сном

Міністерство культури, молоді і спорту спільно з Міністерством освіти і науки хоче запровадити у дитячих садках 15-хвилинне читання дітям україномовної літератури перед сном.

Фейкові пропозиції: інтернет-шахраї "продають" абітурієнтам відповіді на ЗНО

У мережі шахраї вже "продають" відповіді на ЗНО-2020.   Як і в попередні роки, задовго до зовнішнього незалежного оцінювання соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями, зокрема різні канали в Telegram, про це повідомляє Укрїнський центр оцінювання якості освіти. 

Директор тернопільської школи вигадав цікавий спосіб заохочувати учнів

Прейскурант заохочень з'явився у кабінеті директора школи-ліцей №6 ім. Н. Яремчука Олександра Остапчука.

З 1 березня зросте вартість харчування у садочках. Міськрада оплачуватиме 30% вартості

Батьки дітей-жителів громади, які відвідують дитячі садочки у Тернополі, оплачуватимуть за їх харчування лише 70% вартості. Решту суми - 30% сплачуватиме Тернопільська міська рада.   Таке рішення прийняли на засіданні виконкому міської ради в четвер, 13 лютого.   Скільки тепер платитимуть батьки - читайте у матеріалі.  

ТНМУ посів перше місце серед медичних вишів України та перше місце серед вишів нашої області

За результатами міжнародного рейтингу «4 International Colleges & Universities», опублікованого в оновленій редакції у січні 2020 року, Тернопільський національний медичний університет посів перше місце серед медичних вишів України та перше місце серед вишів Тернопільської області. Загалом ТНМУ зайняв десяту позицію серед майже 200 закладів вищої освіти нашої країни.

Свіжий випуск

№ 10 від 11 березня 2020

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
keyboard_arrow_up