This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk/ (213.160.144.249) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-03-17. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
17.03.2020

Забезпечено доступ Укрпатенту до джерел непатентної літератури мінімуму документації РСТ

В Укрпатенті завершені роботи з укладання угод з провідними компаніями світу на доступ до зарубіжних комерційних інформаційних Інтернет-ресурсів, які містять непатентну літературу мінімуму документації РСТ: на 2020 рік – послуги ScienceDirect ArticleChoice Компанії Elsevier B.V. (Нідерланди),  Продуктів ACS Американського хімічного товариства (American Chemical Society), Контенту цифрової бібліотеки IEEE Xplore Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE, США), Електронних продуктів онлайн-бібліотеки Wiley Компанії John Wiley & Sons Inc. (США), а також на 2020–2021 роки – до Програми Всесвітньої організації інтелектуальної власності "Доступ до досліджень про розробки та інновації" (ARDI). 

Використання закладом експертизи зазначених Інтернет-ресурсів є необхідним для проведення якісного інформаційного пошуку, зокрема в контексті виконання Укрпатентом функцій Міжнародного пошукового органу та Органу міжнародної попередньої експертизи в рамках PCT.

 

 

 


 

13.03.2020

В Укрпатенті обговорили перебіг Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020»

13 березня 2020 року на Державному підприємстві «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) проведено робочу зустріч Експертної комісії, присвячену проведенню Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020» (Конкурс).

У заході взяли участь начальник відділення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем Федір Луценко та його заступник Сергій Торянік, а також інші члени Експертної комісії Конкурсу. Серед питань, які були винесені на обговорення, такі: особливості розгляду конкурсних робіт на етапі експертного оцінювання; узгодження списку номінацій; галузевий розподіл робіт, поданих на Конкурс. 

Нагадуємо, Всеукраїнський конкурс «Винахід року 2020» проводиться Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) спільно з Торгово-промисловою палатою України за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з метою популяризації винахідницької діяльності й привернення уваги вітчизняних і закордонних інвесторів та виробників.

На Конкурс було подано 240 робіт. Експертна рада Конкурсу, основною функцією якої є експертна оцінка конкурсних робіт, складається з 24 експертів, які представляють п’ять галузевих відділів Укрпатенту. До складу Експертної комісії, яка проводить післяекспертну оцінку, відбір конкурсних робіт, а також визначає номінантів Конкурсу, включено вісьмох керівників структурних підрозділів підприємства. 

13 березня 2020 року добіг завершення етап експертної оцінки робіт, результати роботи Експертної ради були передані для опрацювання Експертній комісії. Визначити номінантів Конкурсу планується до 27 березня 2020 року.

 

 

 

 

 

 

 

13.03.2020

Укрпатент упроваджує комплексні заходи з протидії коронавірусу

12 березня 2020 року на Державному підприємстві "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент) проведено робочу нараду з питань ужиття заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції. 

Зокрема, були обговорені: особливості роботи підприємства під час оголошеного карантину; заходи протиемідемічного режиму в приміщеннях Укрпатенту; забезпечення дезінфікуючими, антисептичними засобами, засобами індивідуального захисту; обмеження проведення масових заходів у приміщенні Укрпатенту; скорочення до мінімуму відряджень до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом COVID-2019.

Шановні колеги! Керівництво Укрпатенту наголошує на необхідності дотримання правил респіраторної гігієни, ужиття проепідемічних заходів, відповідального ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих. Дякуємо за розуміння та співпрацю.

 

 

 

 

 

12.03.2020

Показники роботи Укрпатенту за лютий 2020 року

Протягом лютого 2020 року надійшло 4155 заявок на об’єкти промислової власності (ОПВ). Серед заявок: 232 - на винаходи, 556 - на корисні моделі, 3208 - на знаки для товарів і послуг, 159 - на промислові зразки. Загальна кількість охоронних документів на ОПВ, зареєстрованих у лютому, становить 2128.

 

 

 

 

12.03.2020

ІВ та книговидавництво: відбулася робоча зустріч під егідою Міністерства культури

10 березня 2020 року відбулася робоча зустріч з питань захисту прав інтелектуальної власності (ІВ) у книговидавництві. У заході, організованому Міністерством культури, молоді та спорту України, узяв участь директор з питань розвитку відносин інтелектуальної власності Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент) Данило Цьвок.

Основним предметом обговорення в межах заходу стала модель дій книговидавців у напрямі захисту прав ІВ та оволодіння інструментами ефективної протидії піратству. Учасники зустрічі розглянули, зокрема,успішні кейси медіа індустрії, які стосуються боротьби з контрафактом;основні виклики для книговидавців та можливості вдосконалення механізму захисту відповідних прав ІВ.

 

 

 

10.03.2020

Всього зареєстровано понад 582 тис. охоронних документів

Станом на 1 березня 2020 року (з 1992 року) до державних реєстрів внесено 582 767 охоронних документів на ОПВ: 125 779 патентів на винаходи; 140 523 патенти на корисні моделі; 41 140 патентів на промислові зразки; 272 160 свідоцтв на знаки для товарів і послуг з урахуванням розділених реєстрацій.

 

 

 

06.03.2020

Дорогі колеги, шановні жінки!

Разом з теплом та посмішками ми сьогодні зустрічаємо весну й готуємося нести один одному радість і добрі побажання. Саме завдяки вашій красі, енергії, працелюбності стають можливими найкращі звитяги. Ваша сердечність дарує гармонію та віру в краще майбутнє.

Нехай свято краси та жіночності стане вісником здоров'я, добра, щастя й достатку, сімейного благополуччя та стабільності. 

Миру й злагоди вам і вашим родинам!

З повагою,
в.о. Генерального директора
Наталія Петрова

 


 

05.03.2020

ВОІВ: визначено кандидата на посаду Генерального директора

Координаційний комітет Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) висунув на посаду Генерального директора кандидатуру Дарена Тана, керівника Відомства з інтелектуальної власності Сінгапуру (IPOS).

4 березня 2020 року Координаційний комітет ВОІВ у складі 83 держав-членів провів два тури голосування за списком із шести кандидатів. Кандидат від Казахстану зняла свою кандидатуру до початку першого туру голосування. Також після першого туру був виключений кандидат від Перу, що набрав найменшу кількість голосів. До проведення другого туру голосування свої кандидатури зняли два інших кандидата, а саме від Гани і Колумбії. 

У другому й останньому турі голосування переміг Дарен Тан, який набрав 55 голосів, випередивши пані Біньін Ван з Китаю, яка набрала 28 голосів. 

Генеральна Асамблея ВОІВ збереться на позачергову сесію 7 й 8 травня 2020 року для схвалення кандидатури, висунутої Координаційним комітетом.

Термін повноважень нинішнього Генерального директора ВОІВ Френсіса Гаррі спливає 30 вересня 2020 року. Процес обрання Генерального директора ґрунтується на положеннях Конвенції про заснування ВОІВ та документі «2019 Процедури висунення кандидатур і призначення генеральних директорів ВОІВ 2019 р.», прийнятому державами-членами організації в жовтні 2019 року.

Дарен Тан. Фото - IPOS.

Новини

17 березня 2020
Забезпечено доступ Укрпатенту до джерел непатентної літератури мінімуму документації РСТ
13 березня 2020
В Укрпатенті обговорили перебіг Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020»
13 березня 2020
Укрпатент упроваджує комплексні заходи з протидії коронавірусу
12 березня 2020
Показники роботи Укрпатенту за лютий 2020 року
12 березня 2020
ІВ та книговидавництво: відбулася робоча зустріч під егідою Міністерства культури
Усі новини
Популярне на сайті

Всеукраїнський конкурс «Винахід року 2020»

З метою популяризації винахідницької діяльності та привернення уваги вітчизняних і закордонних інвесторів й виробників, за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), спільно з Торгово-промисловою палатою України  проводить Всеукраїнський конкурс «Винахід року 2020» (далі - Конкурс).

До участі в Конкурсі запрошуються підприємства, установи, організації, дослідницькі групи незалежно від їх відомчої підпорядкованості та місцезнаходження, а також винахідники й розробники (фізичні та юридичні особи). У ході Конкурсу будуть розглянуті винаходи, які захищені чинними патентами України на винаходи, що видані протягом останніх 5 років.
 
Детальна інформація про умови участі у Конкурсі розміщена на веб-сайтах: www.ukrpatent.org, www.iіі.ua, www.ucci.org.ua.  

АНКЕТА в форматі  doc або   Google форма
ЗАЯВА в форматі  doc або   Google форма
ПОЛОЖЕННЯ

Прийом матеріалів триватиме до 29 лютого 2020 року на e-mail: konkurs2020@ukrpatent.org
 
За додатковою інформацією можна звертатися у Відділення патентно-інформаційних послуг, консультацій та сприяння інноваційній діяльності Укрпатенту за адресою: бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133, тел.: (044) 494-06-66, (044) 494-06-60, e-mail: konkurs2020@ukrpatent.org.

 

Детальніше
Корисно знати

Безоплатні навчальні та довідкові матеріали ВОІВ та ЄПВ

Віртуальні навчально-інформаційні семінари ЄПВ з патентної інформації

ЄПВ здійснило публікацію програми вебінарів й інтерактивних навчальних курсів з патентної інформації на 2020 рік. Всі заходи безоплатні та здійснюються в режимі онлайн. Реєстрація для участі у будь-якому вебінарі здійснюється за адресою: https://epo.webex.com/mw3300/mywebex

Нижче наведено дати та час проведення вебінарів, що відбудуться у 2020 році.

Дата і час (за Києвом)
Назва
21.01.2020
1100
Патентні сімейства
22.01.2020
1100
Ознайомлення з новим Espacenet
28.01.2020
1100
База даних правового статусу INPADOC - основна
29.01.2020
1130
Новий Espacenet: розширені функції
11.02.2020
1100
PATSTAT онлайн
04.03.2020
1130
Ознайомлення з Європейським патентним реєстром
11.03.2020
1130
Систематизація інформації щодо EР та СPC як пов’язаних даних
09.06.2020
1600
Розширення та коригування строку дії SPC: захист понад 20 років у Європі, США та Азії: 
1. ЄС та США
16.06.2020
1600
Розширення та коригування строку дії SPC: захист понад 20 років у Європі, США та Азії: 
2. Китайський Тайбей, Сінгапур та оновлення щодо Китаю
23.06.2020
1600
Розширення та коригування строку дії SPC: захист понад 20 років у Європі, США та Азії:
3. Корея та Японія
16.09.2020
1130
Доступ до судових рішень щодо патентів стосовно всієї Європи через ECLI (European Case Law Identifier)
16.09.2020
1530
PATSTAT онлайн
29.09.2020
1530
Всесвітня база даних правового статусу INPADOC - основна
07.10.2020
1130
Ознайомлення з Європейським патентним реєстром
13.10.2020
1530
Патентні сімейства
24.11.2020
1600
Патентна інформація з регіону АSЕАN - патентні системи, пошук та документація:
1. Сінгапур та Малайзія
25.11.2020
1100
Всесвітня база даних правового статусу INPADOC - розширена
01.12.2020
1600
Патентна інформація з регіону АSЕАN – патентні системи, пошук та документація:
2. Таїланд та Індонезія
09.12.2020
1600
Патентна інформація з регіону АSЕАN - патентні системи, пошук та документація:
3. В'єтнам, Філіппіни та М'янма

 

З переліком усіх проведених і запланованих ЄПВ вебінарів з тематики, що стосується патентної інформації можна ознайомитися за адресою https://epo.org/pi-training .

Якщо ви пропустили один із вебінарів, не хвилюйтесь, більшість з них будуть доступні у форматі відеозапису протягом одного місяця після їх проведення. Необхідно перейти на https://epo.org/pi-videos та вибрати вебінар, який вас зацікавив.

Джерело інформації:  Patent Information News 4 /2019

 

Віртуальні навчально-інформаційні семінари ВОІВ з тематики РСТ

ВОІВ щороку організовує безоплатні віртуальні семінари (вебінари), присвячені питанням, пов’язаним із системою РСТ. Мета цих вебінарів полягає в інформуванні користувачів у всьому світі про останні досягнення, зміни та оновлення в системі РСТ.

Нижче наведено перелік вебінарів, проведення яких заплановано на перше півріччя 2020 року.

 

 Дата і час
(за Києвом)
 Мова  Тема  
 10.03.2020
1830-1930
 12.03.2020
930-1030
 англійська PATENTSCOPE для експертів реєстрація
  21.04.2020
1830-1930
 23.04.2020
930-1030
 англійська Пошуки в галузі хімії у PATENTSCOPE реєстрація
  05.05.2020
1830-1930
07.05.2020
930-1030
 англійська Інструменти перекладу, доступні в PATENTSCOPE реєстрація
  16.06.2020
1830-1930
  18.06.2020
930-1030
 англійська Список результатів у PATENTSCOPE реєстрація

 

З переліком усіх проведених і запланованих ВОІВ вебінарів з тематики РСТ, а також з відповідними матеріалами (зокрема, слайд-презентаціями PowerPoint) можна ознайомитися на офіційному веб-сайті ВОІВ: (https://www.wipo.int/pct/en/seminar/webinars/index.html)
 

Джерело інформацїї: PCT Newsletter  No. 02/2020

 

Детальніше
Головна подія

03 березня , 2020

Коронавірус: профілактика інфікування та поширення

До вашої уваги інформація щодо заходів з профілактики та протидії поширенню коронавірусу.

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Лютий 2019 Лютий 2020

Винаходи

315
232

Корисні моделі

697
556

Промислові зразки

221
159

Знаки для товарів і послуг

3012
3208

Усього надійшло

4245
4155
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

17

Березня , 2020

На цей день подій не заплановано

Всі події