This version of the page http://iec-expo.com.ua/aquaua-2018.html (185.68.16.177) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-03-10. The original page over time could change.
Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE - 2018» Київ МВЦ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика форуму
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Каталог виставки
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2017

Звіт
за результатами проведення
XVI Міжнародної спеціалізованої виставки AQUA UKRAINE ‑ 2018

6‑8 листопада 2018 року в Міжнародному виставковому центрі відбулася XVI Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE ‑ 2018», яка щорічно проводиться за розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Організатор:
- ТОВ «Міжнародний виставковий центр»
За підтримки:
- Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України
- Міністерства екології та природних ресурсів України
- Державного агентство водних ресурсів України
- Асоціації міст України
- Асоціації «Питна вода України»

В урочистій церемонії з нагоди відкриття цієї галузевої події взяли участь:
- Роман Токарський – Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України з питань європейської інтеграції
- Ірина Овчаренко - Голова Державного агентства водних ресурсів України
- Олександр Слобожан – Виконавчий директор «Асоціації міст України»
- Іштван Ланг – Генеральний директор Головного державного управління водного господарства Угорщини
- Анатолій Ткаченко – Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр»

На церемонії відкриття почесні гості відзначили необхідність та вагомість щорічного проведення Міжнародної спеціалізованої виставки «AQUA UKRAINE».

«Під час цього заходу зароджуються нові ідеї, відбувається комунікація влади та бізнесу, напрацьовуються нові підходи для залучення інвестицій у водну сферу, тривають дискусії про актуальні питання впровадження європейських стандартів в управління водними ресурсами. Адже вода – це унікальний природний ресурс, основа нашого життя, а забезпеченість водними ресурсами зумовлює ресурсну безпеку кожної країни, її стабільний економічний розвиток, рівень життя, здоров'я та добробут громадян» ‑ зазначила Ірина Овчаренко у своїй промові.

106 підприємств з 9 країн світу (Австрія, Латвія, Німеччина, Польща, США, Туреччина, Угорщина, Україна, Франція, Чеська Республіка) продемонстрували спеціалістам різних галузей економіки свої унікальні розробки та досягнення.

В умовах розвитку всесвітнього прогресу промислові та господарсько‑побутові стічні води ‑ один з найбільш небезпечних джерел забруднення поверхневих водойм. Саме запровадження найсучасніших та ресурсоефективних систем, представлених на стендах компаній ACH Inorganic Chemicals (Туреччина), EMI Sp. z o.o. (Польща), Environmental Dynamics International Inc (США), Marseplast Sp. z o.o. (Польща), Nexson Group SAS (Франція), ТОВ «Акваліті», ТОВ «Альбіон Гроуп», ГК «Екополімер», МПТВП «Оніко», ТОВ «Системи Автономної Каналізації», НДПВІ «Укрводоканалпроект», ТОВ «Юнібуд Енерго Сервіс» та інших надасть змогу підприємствам‑виробникам різних галузей економіки мінімізувати негативний вплив своєї діяльності на водне господарство країни в цілому.

Охорона і раціональне використання водних ресурсів – це одна з ланок комплексної світової проблеми охорони природи.

Розробки раціонального поводження з водними ресурсами були запропоновані на експозиційному майданчику AQUA UKRAINE‑2018.

Представники Головного державного управління водного господарства Угорщини (General Directorate of Water Management of Hungary) на власному стенді презентували розробки щодо управління водним господарством, системи запобігання виникнення повеней, обводнення території та управління водними ресурсами, які запроваджені та використані в рамках партнерського проекту Державного водного агентства України та Угорщини щодо управління водним господарством на прикордонних водах.

Обладнання для водопідготовки, а саме: системи зворотнього осмосу, ультрафільтрації, промислові фільтри, установки бактерицидної обробки та знезараження води, були запропоновані спеціалістам провідними компаніями галузі ‑ Akvantis, ТПО «Аріста», ТОВ «Бортек», ТОВ «Діфрано Юніон», ТОВ «ЕКОТЕХ‑Інжиніринг», ТОВ «Лабораторія водної хімії», ПП «Нерекс», ТОВ «Техноеталон», ТОВ «Матік‑Контрол».

Професійну зацікавленість відвідувачів викликав стенд компанії ТОВ «Інкла‑Київ», спеціалісти якої вперше в Україні продемонстрували обладнання та технології французького та американського виробників, а саме: роботи та автоматизовані системи для інспекції каналізаційних систем, цілісності труб компанії ECA group (Франція), а також захисні покриття для промислового обладнання і конструкцій компанії A.W. Chesterton (США).

Напрямок безтраншейних технологій, відеодіагностики труб та інженерних мереж, професійний інструмент, а також обладнання для проведення планових та аварійних робіт на трубопроводах, якому приділяється особлива увага серед спеціалізованої аудиторії відвідувачів, були представлені на стендах компаній Raedlinger primus line GmbH (Німеччина), ТОВ «Альтернативні Джерела», НВЦ «Валідус», ТОВ «Велдінг», ТОВ «Імест Плюс», ТОВ «Пайп Тулс» та інших.

Фітинги, пластикові труби та з'єднання для систем водопостачання та каналізації, вироблені за європейськими та національними стандартами презентувались щорічними та новими учасниками заходу:

Austroflex Rohr-Isoliersysteme GmbH (Австрія), ТОВ «Спіропласт», ПрАТ «Броварський завод пластмас», ТОВ «Перший трубний завод», ТОВ ТД «Євротрубпласт».

Традиційний учасник виставки, компанія Віло‑Україна, яка цього року відсвяткувала свій 20‑річний ювілей, дивувала спеціалістів галузі останніми розробками концерну, а саме: Wilo‑Rexa SOLID‑Q з Nexos Intelligence. Wilo‑Rexa SOLID‑Q з Nexos Intelligence – інтелектуальне системне рішення для каналізаційної насосної станції, що характеризується надійністю експлуатації, енергоефективністю та високим рівнем організації цифрової мережі.

Комплексні рішення для автоматизації виробничих процесів, системи диспетчеризації, насоси та насосне обладнання були також презентовані компаніями GWE pumpenboese GmbH (Німеччина), ПП «Арсенал‑2010», ТОВ «Аст‑Майстер», ТОВ «Динамо‑Континент», ТОВ «Енергозберігаючі Технології», Компанія «Фловекс» , ТОВ «Ск Трейдінг Груп».

Перелік учасників та Фотозвіт

«Завдяки представленим на виставці технологічним здобуткам, стає можливим прорив у розвитку житлово‑комунального господарства. А від цього залежить якість життя кожного громадянина!» ‑ підкреслив Дмитро Андрієвський ‑ Голова Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово‑комунального господарства на своїй сторінці у соціальній сторінці Facebook.

Ділова програма традиційно пройшла у форматі науково‑практичних конференцій, семінарів, круглих столів та інших ділових заходів.

Щорічний Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства» відбувся за підтримки та особистої участі Геннадія Зубка ‑ Віце‑прем'єр‑міністра ‑ Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Дмитра Андрієвського ‑ народного депутата України, Йоганес Баура ‑ керівника відділу Програм зовнішньої допомоги «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура, навколишнє середовище та клімат» Представництва ЄС в Україні, Ніколя Гігаса ‑ заступника директора Швейцарського бюро співробітництва, Джорджа Крістодореску ‑ директора проекту «Реформи в сфері енергоефективності в Україні», що виконуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Діани Корсакайте ‑ директора Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Під час проведення заходу були висвітлені та обговорені питання реалізації реформ ЖКГ та енергоефективності в Україні, а також аспекти міжнародної підтримки вітчизняної енергетичної незалежності.

Традиційна науково‑практична конференція «Вода і довкілля» (організатори: Міністерство екології та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України), яка є невід'ємною частиною Міжнародної спеціалізованої виставки AQUA UKRAINE, була організована у вигляді трьох панельних дискусій і стала платформою для комунікації всіх професіоналів водної сфери ‑ як українських, так і іноземних.

Ділова програма

Поєднання насиченої ділової програми та одночасне традиційне проведення Міжнародних спеціалізованих виставок взаємодоповнюючих тематик («КомунТех»/»ДорТехЕкспо», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо», «Екологія підприємства») надає можливість фахівцям прийняти участь в секційних засіданнях Конгресу, ознайомитися з широким спектром сучасної продукції та новими інженерними технологіями, а підприємствам — презентувати свої досягнення цільовій аудиторії. Кількість відвідувачів вищезгаданих виставок склала більше 8 500 спеціалістів, а площа виставкового проекту ‑ близько 16 500 кв м, зібравши під дахом Міжнародного виставкового центру 342 підприємства‑учасника.

Спільно з комплексом даних галузевих виставок пройшли Міжнародні спеціалізовані виставки «Енергетика в промисловості», «Mining Industry Expo», «НафтоГазЕкспо» та «Electro Install». Загалом заходи відвідало понад 14 000 спеціалістів, серед яких відповідальні працівники урядових установ, голови обласних та районних державних адміністрацій, керівники місцевих органів влади, керівний та інженерний склад підприємств ЖКГ, водоканалів, басейнових управлінь, будівельних і монтажних організацій, фахівці проектних та науково‑дослідних установ, професіонали підприємств інших галузей, які щорічно беруть участь у роботі виставок та заходів ділової програми.

Галузева приналежність компаній відвідувачів, %

Водна галузь

33,3

Будівництво та проектування

11,6

Енергетика і теплозбереження

10,1

Машинобудування

8,5

Газова і нафтова промисловість

8,2

Агропромисловий сектор

6,7

Громадські організації

5,1

Наукові та учбові заклади

4,8

Центральні та місцеві органи влади, інші органи влади

4,4

Металургія

3,3

Харчова промисловість

3,2

Інше

0,8

 

Тематика, що цікавить відвідувачів, %

Водопостачання

14,3

Водопідготовка

14,2

Очищення стічних вод

14,1

Водовідведення

12,2

Насосне та арматурне обладнання

10,5

Прилади обліку і контролю якості води

8,7

Автоматизація технологічних процесів

7,4

Утилізація осаду стічних вод

6,3

Інженерні мережі

5,9

Бутильовані води

4,3

Охорона водних ресурсів

2,1