Статьи

«BICYCLE» cпільно з НБУ: про трансформацію культури та нові моделі управління персоналом

26 червня відбулася 13-та зустріч HR в рамках навчально-розвиваючого проекту «BICYCLE». Цього разу «велозаїзд» стартував спільно із Національним Банком України. HR-команда НБУ поділилася досвідом внутрішнього перетворення організації, в якому саме HR став партнером та драйвером трансформації Нацбанку.

На початку зустрічі Ірина Брицька, директор з маркетингу та PR, HeadHunter Україна, презентувала огляд опитування «HR-персона року». Ірина Брицька акцентувала увагу на портреті HR-лідера, компетенціях та пріоритетних напрямках діяльності, назвала ТОП-20 HR-персон, які були відмічені HR-спільнотою.

Приємно, що серед HR-персон професійною спільнотою були названі імена лідерів Нацбанку: Романа Борисенко, заступника Голови НБУ, та Ольги Прохоренко, директора департаменту персоналу НБУ. Тож користуючись нагодою, команда HeadHunter Україна привітала колег НБУ та вручила почесні дипломи.

Основною частиною «BICYCLE» стала презентація проекту «ПЕРСОНАЛьна трансформація НБУ». У 2016 році цей проект отримав нагороду 1 ступеня «Премії HR-бренд» у номінації «Україна» та визнання HR-спільноти.

Протягом 2014-2016 років Національний банк України пройшов багатоетапну внутрішню трансформацію, під час якої була не просто «перекроєна» організаційна структура, а й змінені базові підходи до всіх аспектів діяльності центробанку. Зміни розпочалися з HR-підрозділу, а ключова роль у них належала людям – працівникам з високим потенціалом до розвитку та стійким прагненням побудувати сучасний, відкритий та незалежний центральний банк.

«ПЕРСОНАЛьна трансформація НБУ» охопила такі ключові етапи:

  • реорганізація внутрішньої структури Національного банку, під час якої оптимізовано кількість рівнів управління, підвищено ефективність організації, впорядковано процеси;
  • впровадження комплексного підходу до управління персоналом – введено Perfomance Management System, реформовано систему навчання персоналу, започатковано програми наставництва, стажування, реалізовано нові підходи до формування та розвитку кадрового резерву, засновані на ТОП-10 навичок лідерів 2020, представлених на Міжнародному економічному форумі у Давосі в 2016 р.;
  • розвиток адаптивної корпоративної культури та результативної системи внутрішніх комунікацій як один з основних векторів подальшого підвищення ефективності та інституційної спроможності центробанку.

Обговорюючи проект «ПЕРСОНАЛьна трансформація НБУ», учасники «BICYCLE» звернули увагу на Performance Management System, яка працює у Нацбанку. У ході групової роботи учасники заходу обговорили, як повинна бути трансформована система оцінки для реалізації внутрішнього запиту і з урахуванням сучасних світових трендів.

Найактивніші учасники дискусії були нагороджені призами від HeadHunter Україна та НБУ. За цікаві ідеї та гарну презентацію 5 учасників «BICYCLE» отримали ювілейні монети Нацбанку, виготовлені до Євробачення 2017 в Україні.

Дякуємо HR-команді НБУ і особисто Ользі Прохоренко, директору департаменту персоналу Національного банку України, за експертність, професіоналізм, відкритий обмін досвідом та вклад у розвиток HR-професії.

Дякуємо Навчальному центру НБУ за гостинність та можливість провести «BICYCLE» у гостях у НБУ.

Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна висловлює подяку всім учасникам навчального проекту «BICYCLE». Чекаємо вас на наших наступних зустрічах! Слідкуйте за анонсами.

Національний банк України – державний регулятор банківської діяльності України. Він відповідає за фінансову стабільність, «здоров’я» та прозорість банківського ринку. Місія Національного банку - забезпечення цінової та фінансової стабільності з метою сприяння сталому економічному розвитку України. НБУ трансформується у сучасний, відкритий та незалежний центральний банк, інтегрований до європейської спільноти центральних банків. Структурно Національний банк складається з центрального офісу в Києві та окремого підрозділу – Банкнотно-монетного двору. Чисельність персоналу центрального банку складає 5,3 тис. осіб.

Вакансии дня

Комментарии