This version of the page http://te.20minut.ua/Nashe-mynule (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-02-14. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Тернопіль

Наше минуле

Як виглядав Тернопільський став у 50-60-тих роках

Декілька фото-спогадів про те, як виглядало Тернопільське озеро в 1965 році та останніми роками, поширив у своїй сторінці в соцмережах колекціонер старих світлин Тернополя Віктор Мадрі.

photo_camera Подивіться, яким був старий Тернопіль (фото)

Кілька світлин Тернополя 50-х років минулого століття опублікував на своїй сторінці в соцмережі тернополянин Віктор Мадрі

У 1970-х з Тернополя курсували літаки в усі напрямки

Вирізку з газети із розкладом руху літаків з Тернопільського летовища опублікували у соцмережі в групі "Бучацькі справи"

Молодий науковець – уродженець Тернопілля уклав і видав збірку фольклору з бабусиних розповідей

Свою нову книжку «Моя бабуся приповідала… Фольклор села Летяче» 9 вересня представив у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї кандидат історичних наук, уродженець села Летяче Заліщицького району Тернопільської області Віталій Гайсенюк. Презентації також відбудуться 10 вересня о 15.00 у  Заліщицькій центральній районній бібліотеці та 12 вересня о 14.00 у бібліотеці с. Летяче.

10 липня в історії: День незалежності на Багамах, День армії в Мавританії і День народження Влада Ями

Сьогодні, 10 липня, на Багамських островах святкують День незалежності, в Мавританії – День армії. У православній церкві 10 липня вшановують пам'ять Самсона Странноприїмця – сина благочестивих і заможних римлян. Самсон свого часу отримав досить гарну освіту і, зокрема, вивчав лікарське мистецтво. Завдяки доброму серцю, він безоплатно допомагав хворим людям.

Розфарбований вандалами та зарослий травою: яка доля пам’ятника Герою-матросу у Тернополі

Пам’ятник Герою-матросу був встановлений ще в 1960-х поблизу Надставної церкви. У 1990-му році його переставили. Зараз він розташований біля гуртожитку (колись - готелю) «Чайка». Хоча монумент понівечили вандали, він - у гарному стані. Переставляти його в інше місце поки що не збираються.

Цей день в історії, 5 червня: Всесвітній день охорони навколишнього середовища і цього дня продали комп’ютер Apple II

Перші комп'ютери Apple II (Apple ][) з'явилися у продажу 5 червня 1977 року, В цей день у 1919 році Тернопіль визволили від поляків. Під час українсько-польської війни розпочалася Чортківська операція Української Галицької Армії (УГА), в ході якої від поляків визволили Чортків, Тернопіль, Бучач та Перемишляни

Який вигляд мала вулиця Сагайдачного 60 років тому

Фото вулиці Сагайдачного за 1959 рік опублікував на своїй сторінці в соцмережі тернополянин Віктор Мадрі

Який Дід Мороз і Снігурка стояли на Театральному майдані Тернополя 50 років тому

Тернополянин Віктор Мадрі пригадав, які були Дід Мороз і Снігурка на Театральному майдані в Тернополі в 1967 році

Представили марки, присвячені особливим українським орденоносцям

Шість особливих поштових марок, присвячених 100-річчю завершення Першої світової війни, репрезентували у Тернополі історик, доктор гуманістики  Сергій Ткачов та художниця, кандидат історичних наук Марія Юрчак. На них зображені українці, які отримали вищі військові нагороди за участь у Першій світовій війні від шести країн – Великобританії, Австро-Угорщини, Румунії, Туреччини, Франції та Німеччини. Вони вийшли у серії «Власна марка».

Свіжий випуск

№ 6 від 12 лютого 2020

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
keyboard_arrow_up