This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-02-13. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

ТНМУ посів перше місце серед медичних вишів України та перше місце серед вишів нашої області

За результатами міжнародного рейтингу «4 International Colleges & Universities», опублікованого в оновленій редакції у січні 2020 року, Тернопільський національний медичний університет посів перше місце серед медичних вишів України та перше місце серед вишів Тернопільської області. Загалом ТНМУ зайняв десяту позицію серед майже 200 закладів вищої освіти нашої країни.

photo_camera Нове рішення суду в справі оплати за садочки батьками дітей без реєстрації: чи повернуть гроші?

Про те, що суд підтвердив законність договорів на здобуття дошкільної освіти, дітьми, батьки яких не мають Тернопільської реєстрації на засіданні сесії розповів Тернопільський міський голова Сергій Надал.  Проте адвокат, що виступає опонентом міськради, у судах каже, що оскаржуватиме й далі незаконні рішення місцевої влади. 

У шкільних їдальнях учні можуть розраховуватись "Соціальною карткою тернополянина"

У їдальнях тернопільських шкіл запрацювали термінали. Станом на сьогоднішній день термінали для здійснення розрахунків за харчування учнів пільгових категорій в шкільних їдальнях за допомогою електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» встановлені уже в  половині закладів загальної середньої освіти Тернополя.

Записати дитину на гуртки в Тернополі тепер можна онлайн. Як це зрообити

Електронна реєстрація дітей до гуртків першого року навчання комунальних закладів позашкільної освіти підпорядкованих управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради (далі гуртки закладів позашкільної освіти) запроваджується в тестовому режимі з 2020/2021 навчального року з метою забезпечення прозорості, відкритості, єдиного підходу до зарахування дітей до закладів освіти.

photo_camera У Тернополі планують запровадити електронну реєстрацію дітей у гуртки та мистецькі заклади

Електронну реєстрацію планується запровадити у групах та класах «Станції юних техніків», «Центру творчості дітей та юнацтва», у дитячій хоровій школі «Зоринка» та в гуртках, які функціонують при загальноосвітніх школах.  

photo_camera Учні 22-ї школи Тернополя навчаться тактичної медицини у нацгвардійців

Перший урок з курсу тактичної медицини вже відбувся для школярів 22-ї школи Тернополя. Майже сотня учнів розглядали вступні принципи тактичної медицини та алгоритми надання допомоги. 

Реформа освіти: що буде з малокомплетними та переповненими класами і школами

Які нововведення чекають на школи Тернопільщини через новий закон про середню освіту, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

У тернопільських школах експериментально впроваджується нове шкільне меню

З метою удосконалення та урізноманітнення харчування дітей у навчальних закладах Тернополя, пропонується експериментально впроваджувати у міських закладах загальної середньої освіти нове шкільне меню. Таке доручення отримало управління освіти та науки під час засідання виконавчого комітету.

У Тернополі хочуть запровадити вступний екзамен у музичні і художню школи та електронну реєстрацію

Для відкритого зарахування дітей до навчальних закладів у Тернополі, а також прозорого управління чергами, міська рада планує запровадити електронну реєстрацію дітей на проходження вступного іспиту для зарахування до 0-1-го класів трьох мистецьких позашкільних навчальних закладів.

Безкоштовно вивчати робототехніку в Тернополі можуть і діти, і дорослі

Умова для участі у безкоштовних заняттях - наявність читацького квитка обласної бібліотеки для молоді на 2020 рік.

Свіжий випуск

№ 6 від 12 лютого 2020

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
keyboard_arrow_up