новини

09 та 10 червня Асоціація велосипедистів Києва взяла участь у щорічному зібранні Європейської велосипедної федерації (ECF). Цього року застріч відбулась у Братиславі за підтримки місцевого муніципалітету та місцевої велоорганізації.

Спочатку пару слів про столицю Словаччини. Це красиве місто на Дунаї. Їх набережна, як і інши частини міста, мають сучану велоінфраструктуру у вигляді велодоріжок, вело-пішохідних зон, безпечних доріжок під автомостами тощо. Велика частина міста має обмеження швидкості для машин – 30 км/год.

Зустріч відбувалась два дні, і ми встигли поспілкуватися з колегами з велоорганізацій усього світу. Так, Асоціація велосипедистів Києва домовилась про співпрацю щодо маршруту Євровело-4 з колегами з Польші, Чехії, Туречиини та інших країн.

Також важливим було вивчення досвіду залучення нових членів у велоорганізації. Так, для АВК може бути перспективним випуск власного друкованого видання, а також налагодження співпраці з бізнесом та владою та поглиблення обміну досвідом із досвідченими велосипедистами світу. Також були досягнуті домовленості щодо зустрічей із представниками велоорганізацій з Словаччини, Білорусі та Польщі протягом подорожі маршрутом “Зелений ровер”, що відбудеться в кінці вересня.

Дуже цікаво було повчитись організації таких масштабних міжнародних зустрічей. Після зустрічі у Братиславі всі бажаючі змогли здійснити прогулянку до Відня маршрутом Євровело, що знаходиться лише у 70 км від столиці Словачиини.

Із найкращими побажаннями,
Антон Вакуленко

інші цікаві матеріали

На третину менше велосипедистів виїжджає в Києві 2019 року

Користувачів велосипеда в Києві поменшало на третину. При цьому вперше за два роки пропорція велосипедистів, що рухаються по дорозі і по тротуару, стала 50/50. Це…

Громадські організації підписали маніфест безпеки дорожнього руху

Сьогодні, 26 листопада, українські громадські організації та ініціативи, які працюють у сфері безпеки руху, презентували Маніфест за безпечні дороги. 26 організацій-учасниць закликають владу та суспільство…

Конкурс «Велопрацедавець 2019» пройшов у 8 містах України

U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») нагородила переможця конкурсу «Велопрацедавець 2019» у Києві та підбила підсумки національного конкурсу у 8 містах. Конкурс «Велопрацедавець року» відзначає найзручніші…