This version of the page http://te.20minut.ua/Podii (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-01-06. The original page over time could change.
Події у Тернополі, огляд місцевих подій - 20 хвилин Тернопіль

Події

Чи будете ви щось дарувати на Різдво? (опитування)

7-го січня відзначають Різдво Христове. У цей день прийнято обмінюватися подарунками. А ви готуєте сюрпризи для близьких та рідних?

photo_camera На Різдво патрульні запрошують тернополян та гостей міста на Театральний майдан

7 січня з 12.00 до 15.00 патрульна поліція Тернопільської області запрошує малечу та дорослих на Театральний майдан на традиційне "Різдво з патрульними". Свято відбувається уже третій рік поспіль.

Які колядки ви знаєте та чи будете колядувати? (для обговорення)

Колядки – невід’ємний атрибут Різдва. Тому ще з малого кожен із нас напередодні свят вчив ці віршики. Які з них вам подобаються найбільше та чи збираєтесь колядувати цього року, пишіть у коментарях.  

Без піротехніки: Святвечір і різдвяні свята рятувальники радять провести без небезпечних розваг

Традиційно, у період новорічних та Різдвяних свят значно збільшується кількість надзвичайних подій. У більшості випадків це пов'язано із тим, що люди не дотримуються правил пожежної безпеки, зокрема, при використанні піротехнічних виробів.

Що символізують 12 страв на Святвечір

Викладач культурологічних дисциплін Тернопільського техуніверситету Ольга Коневич переконана, що багато людей не знають про традиції і символізм атрибутів Святого вечора.

photo_camera Розклад різдвяних богослужінь у церквах Тернополя

Святкові служби у церквах міста розпочинаються вдосвіта. О котрій годині можна відвідати службу у вашому храмі - читайте у матеріалі "20 хвилин".

Згадуємо 2019-ий: рік тому у різдвяний Святвечір у Київ привезли Томос

У різдвяний Святвечір у 2019 році до Києва було привезено історичний документ, який засвідчив, що відтепер і назавжди помісна Православна Церква України – незалежна та рівна в усьому з іншими Церквами-Сестрами. 

photo_camera Святвечір 2020: історія свята, традиції та прикмети

Як й католики, православні цей вечір проводять спершу в колі родини, потім – у храмі.  

Цей день в історії, 6 січня: українці святкують Святий вечір

Сьогодні одне з найурочистіших християнських свят - Святий вечір. Його відзначають напередодні Різдва Христового.

Як вберегти свої домівки від квартирних злодіїв перед Різдвом

Напередодні Різдвa патрульна поліція попереджає вас, що їдучи на відпочинок, до родичів чи просто залишаючи оселю на кілька днів – не забувайте, що цей період є найсприятливішим часом для квартирних злодіїв. 

Свіжий випуск

№ від 18 грудня 2019

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
keyboard_arrow_up