This version of the page http://www.okko.ua/uk/company (45.60.155.249) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-12-28. The original page over time could change.
Про нас - OKKO
ua ru en
 

Провідна українська компанія, основною діяльністю якої є роздрібна реалізація пального та супутніх товарів через мережу заправних комплексів «ОККО». Компанія один із лідерів на ринку нафтопродуктів. Діяльність «Концерну Галнафтогаз» представлена в усіх областях України. Іншим важливим напрямком діяльності Концерну є реалізація споживчих і супутніх товарів в магазинах при АЗК. «Концерн Галнафтогаз» також реалізовує нафтопродукти великим та малим гуртом та надає послуги зі зберігання і транспортування нафтопродуктів для сторонніх юридичних осіб.

 

18.12.19
З листопада перша національна мережа електрозарядних комплексів «ТОКА» стала партнером всеукраїнськ...
12.12.19
Упродовж 2019 року мережа АЗК ОККО встановила ще 18 модулів для відпуску скрапленого газу на своїх а...
11.12.19
Щороку журнал «Топ-100» спільно з виданням delo.ua готують рейтинг кращих компаній країни. Цьогоріч ...
09.12.19
З 2 грудня 2019 року до 31 січня 2020 року в мережі АЗК ОККО триває святковий спецпроект «КАВАОКЕ СП...
06.12.19
Про створення комітету стратегічних ініціатив, інвестиційної та податкової політики ФРУ було оголоше...
 

Ключові показники станом на 01.07.2019

Кількість АЗК «OKKO»

406

Кількість магазинів при АЗК

395

Кількість ресторанів «A la minute»

24

Кількість ресторанів «Pasta mia»

7

Кількість ресторанів «MEIWEI»

3

Кількість «Hot cafe»

395

Кількість пунктів заправки зрідженим

газом LPG на АЗК «ОККО»

265

Кількість АГНКС в мережі «ОККО»

2

Кількість пристроїв для зарядки електромобілів

37

Кількість паливовозів

96

Кількість газовозів

22

Кількість акредитованих лабораторій

19

в т.ч. кількість мобільних лабораторій

4

Кількість діючих власних нафтобаз

10

Загальна чисельність працівників

близько 10 000

Історія

  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2007
  • 2008
  • 2005
  • 2006
  • 2004
  • 2003
  • 2002
  • 2001
  • 1998-2000
  • 1993-98
+ -
  • За 2014 рік відкрито 13 нових АЗК «ОККО», 19 – переобшито під новий формат. Встановлено 34 зарядки для електромобілів на АЗК «ОККО».
    Впроваджено унікальний онлайн-процесинг  управління паливними картками «ОККО», аналогів якому немає в Україні.

    Підписано меморандум з ЄБРР про спільну реалізацію масштабного соціального проекту з підвищення безпеки руху на дорогах «Благаю, живи!».
    Усі 12 випробувальних лабораторій з контролю якості нафтопродуктів акредитовано за європейським стандартом ISO/IEC 17025:2006.
    У Топ-100 найбільших компаній України за рівнем доходу, який щороку формує видавництво «Економіка»,  бренд «ОККО» посів 15 місце, на 5 пунктів покращивши свій торішній результат. У Топ-100 кращих топ-менеджерів України цього ж видавництва президент «Концерну Галнафтогаз» Віталій Антонов отримав 7 місце.
    У рейтингу 500 найбільших компаній Центральної і Східної Європи, який щорічно готує міжнародна консалтингова компанія Deloitte, «Концерн Галнафтогаз» посів 125 місце, вирісши на 12 пунктів.
    Нефінансовий звіт «Концерну Галнафтогаз»  увійшов до п’ятірки найкращих в Україні.

  • «Концерн Галнафтогаз» піднявся на 18 місце у рейтингу 200 найбільших компаній України, який щорічно готує журнал Forbes-Україна і на 137 місце у Топ-500 компаній Центральної і Східної Європи, який  традиційно готує компанія  Deloitte. Програма FISHKA, ініціатором якої є «Концерн Галнафтогаз», вийшла на рівень Першої національної програми лояльності. Партнерами програми стали Райффайзен Банк Аваль, мережі супермаркетів «Фуршет», магазини цифрової техніки «Алло» та «Мобілочка». Компанія вперше підготувала нефінансовий звіт за методологією GRI і широко презентувала його перед експертними й діловими колами Києва та Львова. Кількість АЗК під брендом «ОККО» зросла до 400 об’єктів.  Один із нововідкритих автозаправних комплексів (с. Гатне,  траса «Одеса-Київ») було визнано кращою заправкою СНД у липні 2013 року.

  • Мережа АЗК під брендом «ОККО» розширилася до більш як 360 об’єктів. Компанія зміцнила свої позиції у східних та південних регіонах України. Розпочалося масштабне оновлення дизайну автозаправних комплексів. На АЗК «ОККО» у Києві встановлено перший в Україні пристрій для підзарядки електромобілів. Президент «Концерну Галнафтогаз» Віталій Антонов очолив рейтинг топ-менеджерів українських компаній нафтової промисловості за версією журналу «Топ-100» і був визнаний одним із двох кращих топ-менеджерів в номінації «Продавець і маркетолог».

  • Підписано пакет угод з фінансування на загальну суму 190 млн USD з ЄБРР, МФК, ЧБТР, ING-Банк та FMO. Відкрито перший ресторан італійського формату «Pasta Mia»  та перший АЗК «ОККО» на Донеччині. Визнані найкращою вітчизняною компанією на Українському інвестиційному саміті Adam Smith Conferences . Закуплено дві нові мобільні лабораторії для оперативного контролю якості на додаток до двох, що уже працюють у структурі компанії.

  • Акції «Концерну Галнафтогаз» включено до першого рівня лістингу «Української біржі». Активно втілюється програма із впровадження норм безбар'єрності, безперешкодного доступу маломобільних груп населення, людей в інвалідних візках до АЗК. Виведено на ринок новий вид дизельного пального преміум класу – Pulls Diesel.

  • Cтартувала програма лояльності для постійних клієнтів FISHKA. У Львові відкрилися перші магазини під торговою маркою «Tobi» поза межами АЗК «ОККО». «Концерн Галнафтогаз» займає 9,3% роздрібного ринку нафтопродуктів України.

  • У рейтингу «Корпоративне управління в Україні», складеному інвестиційним банком Concorde Capital, «Концерн Галнафтогаз» посів першу позицію. Компанія приєдналася до Глобального Договору ООН (The Global Compact). У Бурштині Івано-Франківської області відкрилася перша АГНКС «ОККО» (реалізація стиснутого газу). У мережі автозаправних комплексів «ОККО» запрацював перший ресторан швидкого обслуговування «A la minute» (с. Калинівка поблизу Києва). Виведено на ринок новий вид пального преміум класу – Pulls 95. Частка ринку Компанії зросла до 7,1 % – 3 місце в Україні.

  • Введено в експлуатацію 2 річкові ЗС «ОККО». У партнерстві з представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) та агенцією ООН в Україні розпочато кампанію з протидії торгівлі людьми в Україні. Компанія приєдналася до інформаційно-просвітницької кампанії ООН в Україні «Go Green!».

  • CATRO International Management Consulting провела кадровий аудит «Концерну Галнафтогаз». Компанія здійснила другий випуск облігації (серії D,E,F) на суму 90 млн грн. У 2005 році депозитарні розписки «Концерну Галнафтогаз» включені в лістинг електронної системи торгів XETRA Франкфуртської фондової біржі.

  • Придбано першу мобільну лабораторію якості нафтопродуктів. Введено в експлуатацію найбільший автозаправний комплекс України на митному переході у Чопі.

  • Спільно з Міжнародною Фінансовою Корпорацією Компанія однією з перших серед українських підприємств розробила та впровадила «Кодекс корпоративного управління». Розроблено та затверджено акціонерами компанії Стратегічний план розвитку бізнесу «Концерну Галнафтогаз» на 2004–2008 роки. Емітовано понад 25 000 смарт-карток «ОККО-кард».

  • «Концерн Галнафтогаз» займає 5,4% роздрібного ринку нафтопродуктів України. Здійснено першу емісію облігацій на суму 30 млн грн. Компанія Dun & Bradstreet присвоїла Концерну рейтинг D&B 4А-2. Починаючи з 2003 року, Міжнародна аудиторська компанія Ernst & Yоung щороку проводить повний аудит фінансово-господарської діяльності Концерну. Фінансова звітність компанії ведеться згідно з міжнародними та національними стандартами.

  • Концерн збільшує статутний фонд до 120 млн грн. Мережа АЗС налічує 160 автозаправних станцій, з яких 55 під брендом «ОККО». Відкрито перший АЗК «ОККО» в столиці.

  • У 2001 році в процесі злиття ВАТ «Івано-Франківськнафтопродукт», ВАТ «Закарпатнафтопродукт-Ужгород» і ВАТ «Закарпатнафтопродукт-Хуст» було засноване Відкрите Акціонерне Товариство «Концерн Галнафтогаз». Статутний фонд Товариства становить 54 млн грн. Концерн розпочав один з перших своїх успішних проектів — безготівковий розрахунок за пальне і послуги за допомогою паливних смарт-карток «ОККО-кард». Отримано перший кредит ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку) на суму 1,2 млн дол. США.


     

  • Financial and Investment Energy Holding (F.I.E.H.) (основний акціонер Концерну) стає власником контрольних пакетів у цих Товариствах. 1999 відкрито першу АЗС «ОККО» в Стрию. 2000 у Львові на вул. Зеленій відкрито перший великий автозаправний комплекс «ОККО» з магазином, кафе та портальною автомийкою.

  • 31 серпня 1993 року створено Івано-Франківську обласну виробничо-комерційну фірму «Івано-Франківськнафтопродукт», яка у 1994 році була реорганізована в АТЗТ «Івано-Франківськнафтопродукт». У 1995-1998 аналогічні підприємства створюються в Ужгороді та Хусті Закарпатської області. Підприємства Івано-Франківська та Закарпаття реорганізовуються у відкриті акціонерні товариства.