This version of the page http://www.isover.ua/yak-pravylno-uteplyty-lodzhiyu (45.60.13.156) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-12-23. The original page over time could change.
Як правильно утеплити лоджію?

При найбільш правильному варіанті утеплення лоджії при її поєднанні з житловою кімнатою зверніть увагу не тільки на стіни будинку, а й на перекриття підлоги та стелі. Таким чином можна досягти максимального ефекту. 

Теплоізоляційний матеріал для утеплення балкону або лоджії повинен бути легким, компактним, екологічно чистим, безпечним та ефективним. Одним з найбільш часто застосовуваних матеріалів є скловолокнисті утеплювачі, наприклад, рулони ISOVER Теплий Дім, ISOVER Профі або плити ISOVER ЗвукоЗахист. 

На стіни та стелю лоджії найчастіше встановлюють каркас з металевих профілів (рідше - дерев'яних), простір між ними заповнюють утеплювачем, наприклад, ISOVER Теплий Дім, ISOVER Профі або  ISOVER ЗвукоЗахист, встановлюють пароізоляційну плівку, потім встановлюють гіпсокартон (рідше - сайдинг або вагонку), а вже потім проводиться фінішне оздоблення гіпсокартону штукатуркою та фарбування поверхні.

Застосування теплоізоляції на основі штапельного скловолокна, як в плитах, так і в рулонах, в конструкції підвісної стелі дає незаперечні переваги завдяки легкості та швидкості монтажу,  також ефективності матеріалу. Цим шаром теплоізоляції ми відсікаємо місток холоду по верхньому балконному перекриттю від нашого сполученого житлового простору. Плита, що контактує з холодним повітрям по зовнішньому боку, у нашому випадку вже буде теплоізольована легкою ватою на основі штапельного скловолокна, і тепловтрати по цій конструкції не відбуватимуться.

Як правило, рівень підлоги лоджії або балкону дещо нижчий за рівень підлоги житлового приміщення. У такому випадку ми можемо влаштувати теплоізоляцію підлоги по лагах, розмістивши в цій конструкції легку вату на основі штапельного скловолокна. 

Якщо лоджія виходить на проїжджу частину, актуальним буде й питання звукоізоляції. Мінеральна вата на основі штапельного скловолокна ISOVER ЗвукоЗахист має чудові шумоізоляційні властивості, і таким чином, утепливши лоджію цим матеріалом, ви вирішуєте дві проблеми одночасно. 
Back to FAQ list