Реклама на транспорті

Реклама на авто транспорті


  • Короткий URL: leosvit.com/124

Реклама на транспорті - один із найпопулярніших різновидів масової реклами. Зазвичай, його поряд з рекламою на щитах (bіllboard), рекламою на перетяжках, рекламою на зупинках суспільного транспорту, рекламою на дахах і стінах будинків (світлові табло) відносять до зовнішньої реклами.

Водночас реклама на транспорті володіє рядом переваг.

  1. Це нестаціонарна реклама. Завдяки своїй можливості переміщатися в межах міста даний різновид реклами охоплює набагато більшу аудиторію потенційних споживачів рекламованого товару, що надає йому переваги в масовості над іншими видами зовнішньої реклами. Середня швидкість руху тролейбуса на маршруті в годину пік становить 20-30 км/год, що забезпечує якісне сприйняття рекламної інформації як пішоходами, так і автомобілістами.
  2. Розмір рекламної поверхні в цього різновиду реклами набагато більший, ніж у якого-небудь іншого рекламоносія в місті. Наприклад, площа зовнішньої поверхні одного тролейбуса становить 77 м.кв (довга машина), або 59 м.кв (коротка), водночас рекламна площа становить приблизно 60%, що робить даний рекламний носій одним із найбільших й найпомітніших у місті.
  3. Цей різновид реклами надає рекламодавцеві великий вибір в орієнтації своєї реклами по категоріях споживачів. Наприклад, залежно від характеристик товару, рекламу на транспорті можна розмістити в певному районі міста, де сконцентровані центри продажів даного товару, або охопити якомога більший простір міста, якщо товар продається в кожному магазині. Досягається це способом вибору маршруту, що курсує в даному районі, - для першого випадку, і вибору маршруту, що проходить по центральних магістралях міста, - у другому випадку. Також можлива орієнтація реклами за рівнем добробуту потенційного покупця. Рекламу можна орієнтувати на домогосподарства із середнім статком з допомогою розміщення її в спальних районах міста, або орієнтувати на аудиторію більше забезпечену, оформивши транспорт, що проходить по "дорогих" вулицях міста (Тарнавського, Коновальця, Партизанська й ін.).
  4. Аналіз ринку зовнішньої реклами показує, що цей вид реклами є найбільш прийнятним по співвідношенню ціна-якість. Якщо взяти до уваги всі перераховані вище доводи, такі як: масовість, розмір рекламоносія, варіації на вибір цільової аудиторії й багато інших переваг реклами на транспорті, і порівняти вартість одного м.кв. рекламної площі на місяць даного різновиду реклами з м.кв. іншого виду зовнішньої реклами, то можна помітити, що вартість реклами нижча приблизно в 2-3 рази (залежно від об'єкта порівняння).

Багато компаній у процесі свого розвитку приходять до розуміння зручності й доцільності такого виду зовнішньої реклами, як реклама на власному транспорті. Майже будь-яка організація володіє певним парком автомашин, які щодня колесять по вулицях нашого міста. А якщо є машини, то є й місце для зовнішньої реклами.

Розміщаючи рекламу на машинах, фірма значно збільшує коло своїх потенційних Клієнтів. Адже кількість «контактів» споживачів з Вашою рекламою, з огляду на інтенсивність львівського руху, близька до космічних цифр :))))

Крім того, розміщення реклами на автомобілях підприємства позитивно позначається й на загальному іміджі компанії – власнику авто. Адже Клієнтові завжди приємніше, коли його вантаж «приїжджає» на яскравій, що запам'ятовується машині.


Брендування комерційного авто компанії "220 Вольт", м. Львів

Не варто забувати, що автомобільні емалі мають широку гаму кольорів і відтінків, котрі не завжди сполучаються з фірмовим стилем Вашої компанії. Тому для одержання максимальної віддачі від реклами на автомобілях, варто скористатися послугами наших фахівців. У цьому випадку, нестандартність (креативність) реалізації проекту й глибина його пророблення цілком залежить від обсягів фінансування й коректності поставленого завдання.

Що стосується технічної сторони питання, то нанесення реклами на автомашину має здійснюватися в теплому (не нижче +12 градусів), добре освітленому місці. При цьому як носій інформації використовуються спеціальні автомобільні вінілові плівки, що мають високу стійкість до зовнішніх механічних впливів і гарні клейові властивості.


Характеристики реклами на транспорті

Як масовий засіб впливу на людей, що користуються різними видами транспорту, реклама на транспорті незамінна. Щодня послугами автобусів, тролейбусів, трамваїв, приміських електричок користуються мільйони людей.

 

Реклама на транспорті класифікується на три види:

  1. Внутрішньосалонні рекламні планшети в громадському транспорті;
  2. Зовнішні рекламні плакати, розміщені на зовнішніх сторонах транспортних засобів;
  3. Станційні плакати, розміщені на залізничних воkзалах і в аерофлотах, на автобусних станціях, на зупинках трамваїв і тролейбусів, на автозаправних станціях.

Середня тривалість проїзду в громадському транспорті становить 30 хвилин. Число читачів внутрішньосалонних планшетів перевищує число читачів газет. Процентний показник таких становить приблизно 25 від кількості дорослого населення.

Реклама на транспорті може обмежуватись рамками одного міста, але може включити в себе набір регіонів. Реклама на транспорті дозволяє варіювати розміщення й форми й розміри оголошень. Транспортна реклама призначена для специфічної аудиторії - робітників - чоловіків і жінок, що переїжджають із будинку на роботу й назад, хатніх господарок, що відправляються вдень за покупками, школярів і студентів.

Існує п'ять найбільш важливих правил реклами на транспорті.

  1. Часто попадатися на очі.
  2. Привертати до себе увагу.
  3. Бути короткою.
  4. Легко читатись.
  5. Бути зрозумілою.

Реклама на засобах транспорту має три різновиди: внутрішні рекламні наклейки, зовнішні плакати на бортах транспорту й щити на зупинках і платформах. Внутрішні рекламні наклейки й оголошення вивішуються в поїздах, автобусах, тролейбусах, трамваях, метро, таксі. Реклама на бортах буває як навісною, так і мальованою. Транспортна реклама підходить для магазинів і фірм, що пропонують різні послуги населенню, а також для організаторів масових заходів, цільовий ринок котрих зосереджений у даному населеному пункті. Реклама, розміщена зовні транспортних засобів, звернена до іншої групи населення, аніж реклама усередині них.

Переваги реклами на засобах транспорту:

  • Добре помітна й, отже, ефективна.
  • Доступна споживачам протягом 16 або 18 годин на добу.
  • Її можна використати, щоб донести рекламу до багатих людей, що користуються власними автомобілями.
  • Постійно переміщається по місту; ваше оголошення побачать різні групи споживачів.
  • Впливає на людей, що перебувають у замкнутому просторі ( тільки реклама усередині салонів).

Розцінки на послугу: Реклама на транспорті

Отримайте прайс-лист на наші послуги вже зараз!


Як ми працюємо?

  • Ви залишаєте нам запит на сайті, телефоном, е-милом...
  • Наш менеджер телефонує Вам, уточняє деталі запиту
  • Ми розраховуємо вартість, підписуємо угоду
  • Ви здійснюєте попередню оплату
  • Ми розробляємо мадіаплан, кошторис, затверджуємо дизайн, тощо...
  • Ми здаємо якісну роботу або відвантажуємо продукцію