This version of the page http://www.business.ua/business (31.131.22.105) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-12-02. The original page over time could change.
Бізнес

Sidebar

Меню журналу

02
Пн., груд.
19 Нові матеріали

Кіберспорт рашить планету

Коли кіберспорт зароджувався, ніхто би не повірив, що ігрові турніри стануть масовим видовищем, а найкращі гравці — доларовими мільйонерами. Сучасний український кіберспорт — це окрема галузь, на яку все частіше звертає увагу великий бізнес

Вийти з тіні: як легальний український бізнес допомагає владі боротися з тінізацією економіки

Український бізнес готовий працювати чесно і налагоджувати партнерські відносини з державною владою. Щоправда, цьому заважають низький рівень довіри між сторонами та зайва самовпевненість представників влади. Останні нерідко лише декларують відкритість своїх позицій перед підприємцями. На ділі ж обстоюють інтереси окремих груп.

Яскравим підтвердженням того є опублікований нещодавно свіжий рейтинг Doing Business, що показує, наскільки легко в тій чи іншій країні вести власну справу. Хоча в порівнянні з показниками минулого року Україна й піднялася на 7 позицій — до 64-го місця, поліпшення відбулося лише завдяки 6 з 10 критеріїв оцінки. За рештою ситуація за останні 12 місяців або не змінилась, або тільки погіршилась.

Особливо тривожно виглядає оцінка української податкової системи: третій рік поспіль ми опускаємось у глобальному рейтингу за цим параметром й сукупно втратили вже 22 позиції. При цьому податкове навантаження, за оцінками міжнародних експертів, лише за минулий рік зросло з 41,7% до 45,2%.

Директор "ТЕК "Енергоінвест" Юлія Щаслива: Бізнес-центр і коворкінг – ідеальне поєднання

Креативний тренд захопив Astarta Organic Business Centre – на його площах в синергії з офісами працює коворкінг. Як розповіла БІЗНЕСу Юлія Щаслива, директор ТОВ "ТЕК "Енергоінвест" (девелопер та управляюча компанія Astarta Organic Business Centre, що управляє об’єктом), коворкінг доповнює концепцію об’єкту "місто в місті", мета якого – комфорт резидентів.

Директор з продажів компанії IWG Юлія Литвиненко: Коворкінги – це нова українська реальність

Нещодавно в оновленому Будинку профспілок на Майдані Незалежності відкрився коворкінг Spaces. Він є найбільшим простором креативного формату в Україні загальною площею близько 6 тис. кв. метрів.

Зважаючи на високу популярність цього сегменту офісних приміщень, це логічне розширення міжнародної компанії IWG, яка наразі керує мережею гнучких офісів Regus в Києві (у структурі 9 центрів).

Ігор Федченко: Від хорошого до величного, або Як перемогти і не вигоріти

Ігор Федченко, генеральний директор компанії ITIS

Гендиректор БФК Gulliver Ірина Круппа: Ми міркуємо поняттям "щастя людей" як критерієм успіху бізнес-центру

Gulliver – успішний приклад багатофункціонального комплексу, де ставка робиться на синергію бізнес-центру і торгово-розважального складника. Про те, що робить Gulliver центром тяжіння для орендарів і привабливим місцем відпочинку, а також про розвиток коворкінгів в Україні, БІЗНЕСу розповіла генеральний директор БФК Ірина Круппа.

Проблеми та перспективи роботи ГЕС та ГАЕС у новому енергоринку

 У старій моделі ринку електроенергії України тариф ПрАТ "Укргідроенерго" встановлювався відповідною постановою НКРЕКП із врахуванням вимог Методики формування, розрахунку та встановлення тарифу на електричну енергію, що виробляється на гідроелектростанціях. Тариф був двоставковим, тобто складався з двох складових: зі ставки плати за робочу потужність та ставки плати за електричну енергію, причому плата за робочу потужність складала 70% від загального тарифу "Укргідроенерго".

Такий підхід відповідав загальносвітовим практикам – плати за резерви потужності та за вироблену електроенергію. Відповідно до постанов НКРЕКП, тариф був окремим для ГЕС та ГАЕС. Він встановлювався поквартально і був найнижчим у ІІ кварталі – у паводковий період, і найвищим у ІІІ кварталі — у період межені.

ТОП-5 помічників аграрія

Є продукти, які раціоналізують і оптимізують роботу в агропідприємствах, підвищують ефективність, скорочують витрати, полегшують життя керівникам і працівникам. Познайомимося з ними і ми.

Випадковий винахід: Як двоє студентів із Сумщини розробили біопластик

Чимало геніальних наукових винаходів з`явилися на світ випадково. Так сталося й з винайденням на Сумщині технології виробництва біопластику і біоплівки із харчових відходів.

Антон Янчук: Для того, щоб суспільство відчуло користь від діяльності АРМА, нам потрібен час

На тлі останніх резонансних кейсів рейдерства, в яких спірне майно передали АРМА, БІЗНЕС мав нагоду запитати голову Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Антона Янчука про роль Агентства у відомих кримінальних провадженнях, коло компетенцій та про те, що саме повинен робити бізнесмен, якщо його майно арештували.

Керуючий директор SAP Ukraine Максим Матяш: Бізнес, що прагне досягти успіху, потребує цифрової трансформації

У компаніях сьогодні тільки й розмов, що про діджиталізацію. Не цифровізуєшся – не виживеш. На якому етапі цифрової трансформації перебуває Україна та які загрози стоять перед бізнесом у цьому процесі – про це БІЗНЕС поговорив із керуючим директором компанії SAP Ukraine Максимом Матяшем, основне завдання якої – допомогти компаніям безболісно та швидко пройти це перетворення.

Як картопляна "некондиція" перетворилася у прибутковий бізнес

"Крохмалепродукти України" почалися з купи некондиційної картоплі, 15 тис. грн вкладень у запуск виробництва та пошуку клієнтів через прайс-листи, які свого часу робив "Бізнес".

Картопляний крохмаль – перспективний і прибутковий продукт, навіть попри те, що пшеничного та кукурудзяного крохмалю виробляється в десятки разів більше. Його досі охоче купують м'ясо-ковбасні підприємства, виробники крабових паличок, інші харчові виробництва, дитячі садочки, школи та й звичайні господині беруть для приготування знайомого усім з дитинства фруктово-ягідного киселю.

Великі гроші люблять тишу і CRM

Малий бізнес – великі проблеми, а середній та великий бізнес відповідно — ще більші проблеми! Чому вже устояні за багато років бізнеси "сиплються" в умовах сьогодення й не витримують натиску молодих конкурентів — спробуємо розібратися разом зі спеціалістами у впровадженні CRM Бітрікс24 з компанії "Авіві".

Сторінка 1 із 67
  • Початок
  • Попередня
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Наступна
  • Кінець
  • Новорічний настрій на Veranda on the River
  • ТОП-5 помічників аграрія
  • Кіберспорт рашить планету
  • Вийти з тіні: як легальний український бізнес допомагає владі боротися з тінізацією економіки
  • Як картопляна "некондиція" перетворилася у прибутковий бізнес
  • Ігор Федченко: Від хорошого до величного, або Як перемогти і не вигоріти
  • Проблеми та перспективи роботи ГЕС та ГАЕС у новому енергоринку