This version of the page http://iec-expo.com.ua/ebua-2018.html (185.68.16.177) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2019-11-22. The original page over time could change.
Виставка «ЄвроБудЕкспо-2018» Київ МВЦ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38 (044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Каталог виставки
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2017

Звіт
за результатами проведення
VIII Спеціалізованої виставки ЄвроБудЕкспо ‑ 2018

6 ‑ 8 листопада на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ, Київ, Броварський проспект, 15) відбулася VIII Спеціалізована виставка «ЄвроБудЕкспо ‑ 2018».

Організатор: ТОВ «Міжнародний виставковий центр», за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Асоціації міст України.

В церемонії офіційного відкриття виставки, що відбулася 6 листопада, взяли участь:
Тарас Токарський ‑ Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України з питань Європейської інтеграції
Ірина Овчаренко ‑ Голова Державного агентства водних ресурсів України
Олександр Слобожан ‑ Виконавчий директор Асоціації міст України
Іштван Ланг ‑ Генеральний директор Головного державного управління водного господарства Угорщини
Анатолій Ткаченко ‑ Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр», інші почесні гості.

Головна мета виставки «ЄвроБудЕкспо» ‑ демонстрація сучасних будівельних матеріалів та інструментів, сприяння впровадженню передових енергозберігаючих і енергоефективних технологій для забезпечення комфорту, економічності і екологічності при будівництві та експлуатації будівель і споруд.

У цьогорічній виставці «ЄвроБудЕкспо» взяли участь 55 підприємств, з 6 країн світу ‑ Білорусь, Болгарія, Індія, Об'єднані Арабські Емірати, Румунія, Україна.

Вперше на виставці

‑ спільне білорусько‑українське підприємство ВАТ «СвітлогорськХімволокно» ‑ єдиний виробник супердифузійних мембран в країнах пострадянського простору, презентувало новинки: супердифузійні мембрани (вітро‑гідроізоляція), у тому числі мембрани преміум класу ‑ BUDAR для захисту утеплювача на фасадах і дахах.
‑ компанія ТОВ «Зелений забор» ‑ абсолютна новинка на українському ринку, продемонструвала сучасні, естетичні, стійкі до будь‑яких температур, які не бояться вологи, не вигорають на сонці, швидко монтуються ‑ декоративні огорожі. Такий Зелений забор прикрасить будь‑що: котеджі, прибудинкові території, готелі та бази відпочинку, спортивні споруди, промислові підприємства та склади, аеропорти та вокзали, навчальні заклади, дитячі майданчики, парки, фасади.

Серед іноземних учасників виставки

‑ Румунська компанія Proinvest Group SRL, виробник власних напівфабрикатів зі сталі, сталевих компонентів і систем для будівництва, машинобудування та промисловості;
‑ Компанія‑виробник алюмінієвих композитних панелей із Об'єднаних Арабських Еміратів ‑ Alucopanel Middle East LLC. Підприємство представило новинку під брендом ALUCOPANEL® A2 з технологією, що досягнула найвищої світової пожежної класифікації, при тестуванні відповідно до європейського стандарту. Продукт підходить для будь‑якої висоти та будівлі, оскільки дана класифікація є обов'язковою вимогою в ОАЕ для дуже висотних будівель, торгових центрів, шкіл, медзакладів. В нинішніх умовах, коли в Україні стрімкими темпами зростає будівництво житлових будівель, дана продукція вкрай актуальна та необхідна;
‑ Болгарська компанія V‑Tac Europe Ltd представила на виставці світлодіодну продукцію, яку можна використовувати у житловому, промисловому та комерційному секторах. Протягом останніх восьми років, компанія V‑Tac Europe Ltd замінила 50 мільйонів стандартних ламп на енергозберігаючі світлодіодні лампи, що дозволило споживачам зекономити, що, в свою чергу, призвело до скорочення викидів вуглецю на понад 150 тисяч тон;
‑ Один із найстаріших виробників будівельних матеріалів в Білорусії ‑ ВАТ "Обольський керамічний завод" ‑ займається виробництвом керамічної цегли, а також суміші для кладки печей і камінів. Широкий асортимент продукції дозволяє здійснювати як кладочні, так і облицювальні роботи в будівлях будь‑якої поверховості.

Асфальтобетонні суміші, залізобетонні вироби, покрівельні матеріали, неформовані вогнетривкі вироби і суміші, скловолокно, штукатурну склосітку, пресматеріали, вироби зі склопластику, системи електроопалення та багато іншої продукції відвідувачам виставки запропонували найбільші вітчизняні підприємства ‑ ПрАТ «АБ Столичний», ТОВ «Арсенал‑Центр», ТОВ «Костянтинівський завод неформованих вогнетривів», ТОВ «НВО «Сєвєродонецький Склопластик», ТОВ «Уден-Україна» та інші.

Велику зацікавленість з боку відвідувачів викликали стенди: ТОВ «Міцуї Україна», ПП «Спеціалізована ремонтно‑будівельна компанія «ПОРТАЛ», які представили великий спектр підйомного устаткування (ліфти, ескалатори, рухомі доріжки), для житлових і комерційних приміщень.

А також на демонстраційному майданчику «ЄвроБудЕкспо» різноманітне обладнання, інструмент, будівельні матеріали і конструкції представляли ‑ Ekonombud, ПП «Бегемот +», ТОВ «Оксамит‑інтер», ПП «Ресурс Буд», ТОВ «Деркім Україна», ТзОВ «НВП «Дайвер», ТОВ «Композит» та інші., фахівці у галузі архітектури, будівництва, ремонту і дизайну ‑ Danica, Ecos Groupe та ТОВ «Сіс Ей Ті», індивідуальні засоби захисту ‑ ПП «Аланбуд», ТМ «Перчатка Центр», ТОВ «Безпека‑Комплекс», а також свою продукцію, присвячену зовнішньому та внутрішньому облаштуванню і оздобленню осель продемонстрували ‑ Novel House, ТОВ «Агаюгсервіс», ТОВ «Смарт Декор», ТОВ «Градіон», ТОВ «Ідеал‑Буд», МПП фірма «Мірад», ТОВ «АТ Юкрейн», ТОВ «Пенталак», ТОВ «Ювіг», FECA, BRILLE та інші.

Перелік учасників

Традиційно виставка «ЄвроБудЕкспо» проходила одночасно з заходами: «КомунТех», «ДорТехЕкспо», «AQUA UKRAINE», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «Агрофорум» та «Екологія підприємства». Тематична пов'язаність цих заходів позитивно вплинула на ріст кількості учасників і відвідувачів виставок.

Загальна площа експозиції склала майже 16 500 кв м. Передові технології, розробки та продукцію представили 342 підприємства з 18 країн світу. За дні роботи виставок зареєстровано понад 8 500 відвідувачів, серед яких керівники органів виконавчої влади, фахівці різних сфер: будівельних, монтажних, проектних і науково‑дослідних організацій, підприємств ЖКГ, водного господарства, енергетичної, металургійної, машинобудівної, хімічної та нафтохімічної промисловості, працівники сільського господарства.

Ключовим заходом, який об'єднав виставки в єдиний масштабний міжгалузевий проект, став XIV Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства», проведений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України. Увага конгресу була зосереджена на актуальних питаннях, серед яких:
Енергоефективність будівель ‑ запорука енергетичного та економічного розквіту України;
Законодавча та нормативна база із забезпечення енергоефективності житлових та громадських будівель тощо.

Ділова програма

У той же час на території МВЦ проходили виставки, присвячені технологіям, обладнанню та послугам, що використовуються у паливно‑енергетичному комплексі України. Завдяки такому формату, кількість фахівців суміжних галузей, які відвідали усі заходи, склала понад 14 000 спеціалістів.

Галузева приналежність компаній відвідувачів, %

Будівництво

21,1

Ремонт, реконструкція

17,5

Постачання та комплектація будівельних об'єктів

13,3

Проектування

10,3

Монтаж інженерних мереж

8,1

Виробництво будівельних матеріалів

7,1

Житлово-комунальна галузь

6,7

Машинобудування

5,2

Громадські організації

3,9

Наукові та учбові заклади

3,1

Центральні та місцеві органи влади, інші органи

2,7

Інше

1,0

 

Продукція, якою цікавились відвідувачі, %

Матеріали та конструкції для будівництва

28,6

Оздоблювальні матеріали

21,0

Обладнання та інструменти

16,4

Системи електрообігріву

12,3

Техніка для будівельних та ремонтних робіт

10,6

Швидкомонтовані споруди

8,5

Інше

2,2