новини

09 та 10 червня Асоціація велосипедистів Києва взяла участь у щорічному зібранні Європейської велосипедної федерації (ECF). Цього року застріч відбулась у Братиславі за підтримки місцевого муніципалітету та місцевої велоорганізації.

Спочатку пару слів про столицю Словаччини. Це красиве місто на Дунаї. Їх набережна, як і інши частини міста, мають сучану велоінфраструктуру у вигляді велодоріжок, вело-пішохідних зон, безпечних доріжок під автомостами тощо. Велика частина міста має обмеження швидкості для машин – 30 км/год.

Зустріч відбувалась два дні, і ми встигли поспілкуватися з колегами з велоорганізацій усього світу. Так, Асоціація велосипедистів Києва домовилась про співпрацю щодо маршруту Євровело-4 з колегами з Польші, Чехії, Туречиини та інших країн.

Також важливим було вивчення досвіду залучення нових членів у велоорганізації. Так, для АВК може бути перспективним випуск власного друкованого видання, а також налагодження співпраці з бізнесом та владою та поглиблення обміну досвідом із досвідченими велосипедистами світу. Також були досягнуті домовленості щодо зустрічей із представниками велоорганізацій з Словаччини, Білорусі та Польщі протягом подорожі маршрутом “Зелений ровер”, що відбудеться в кінці вересня.

Дуже цікаво було повчитись організації таких масштабних міжнародних зустрічей. Після зустрічі у Братиславі всі бажаючі змогли здійснити прогулянку до Відня маршрутом Євровело, що знаходиться лише у 70 км від столиці Словачиини.

Із найкращими побажаннями,
Антон Вакуленко

інші цікаві матеріали

Понад 2000 українців вийшли на кліматичний марш у Києві 

Більше двох тисяч українців та українок із 21 міста пройшли сьогодні вулицями столиці. Учасники Міжнародного маршу за клімат вимагали від президента, уряду та новоствореного Міністерства…

Київ поїхав велосипедом на роботу напередодні Дня без авто

Сьогодні, 19 вересня, напередодні Всесвітнього дня без авто в Києві проходить флешмоб «Велосипедом на роботу». U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») організувала зустріч і сніданок для…

Роботодавців запрошують до конкурсу «Велопрацедавець 2019»

Українських роботодавців запрошують взяти участь у конкурсі «Велопрацедавець 2019», який вперше проходить у 8 містах: Київ, Харків, Полтава, Кривий Ріг, Запоріжжя, Херсон, Вінниця та Одеса.…